Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Mr.T

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Hear Todde, Hear !!
 3. Mr.T

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Jag är inget proffs, Todde, det borde framgått med all tydlighet vid det här laget, utan en amatör med betoning på amatör. Däremot gillar jag grejer som levererar när man använder det och som jag nämnde har jag ett par Siruistativ som defenitivt inte ligger i samma prisklass som RRS, men som ändå är tillräckligt bra. Mitt förslag är att du kollar på begagnatmarknaden (Fs, t ex) och se om du inte kan få tag på en gimbal i hög kvalité för ett bra pris. Kanske inte en lusentapp, men kanske två. Du gör dig själv en tjänst om du satsar på riktiga grejer med en gång, för det är betydligt trevligare att jobba med prylar av kvalité, även om man är amatör. Tänk dessutom om s*iten går sönder när du står ute i obygden och inte kan använda dig av det som det var tänkt !? Då är det bara att vända hem igen, eller ännu värre, gluggen åker i backen och blir såpass skadad att det inte är lönt att reparera det, utan det blir till att införskaffa en ny istället.
 4. Mona

  Glad Påsk!

  Glad Påsk alla fotovänner
 5. Mona

  Dagens bild

  Ibland har man inget val. Grodperspektiv funkar inte alltid. Solbadar dom?! Eller vaktar dom ynglen?
 6. Mona

  Dagens bild

  Så fina kurrebilder!! Kul att följa dom under lång tid Och kul att se dig här igen
 7. Mona

  Dagens bild

  Oj så vacker bild!! Måckligt att bara behöva gå ut på balkongen!!
 8. Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  En serie trevliga bilder! Själv fick jag ett nytt kryss idag. Suddhjärtduvan!
 9. Martin

  Dagens bild

  Jag kunde ju gått lägre, men då hade jag dels fått lägga mig i sjön och dels hade det inte funnits några grodor kvar att fotografera så det fick bli helikopterperspektiv på de här två gynnarna istället...
 10. Martin

  Dagens bild

  Snyggt A-L! Då väntar vi bara på kidsen också då!
 11. Martin

  Dagens bild

  Tänk vilket trevligt sällskap i trädgården, eller strax utanför...
 12. Äntligen full ikväll (19/4)!
 13. Snyggt Himma! Gillar att du tagit med grenarna också
 14. Mona

  Kalkonmiddag

  Hehe! Ibland händer det Tack för det Mathias! Tack Eddie! Jag har aldrig gjort egen korv faktiskt! Jag borde testa det någon gång, men äger ingen köttkvarn eller någon mojäng till fjälster.
 15. Mona

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Kompisen köpte ett billigt på ebay, tror jag det var, och det gick sönder direkt. Dåliga skruvar och dåligt gods.
 16. Ulf Ekström a.k.a Himma

  Dagens bild

  mer ekorrungar åt folket. Fantastiskt fina bilder och genast inser jag att jag saknar "mina" ekorrar, har inte sett dom sen i höstas trots att jag byggde en ny matare åt dom. Den har iofs hackspetten fördärvat men bättre att maten kom till användning. Kul att få ett tecken från dig och glad påsk till dig också.
 17. A-L

  Dagens bild

  Hystar in ett livstecken/en liten påskhälsning i form av vad som verkar bli "årets" korrar här. För 2-3 månader sen dök det upp en liten herre med en sårig svansstump. Men han såg ändå pigg ut. Stumpen läkte ihop & han dyker upp här då och då. Kallas Svanslöse fast en knapp tredjedel är ju faktiskt kvar.... Lätt att känna igen! & så har vi lilla Åpna. Liten hona som dök upp efter nyåret. Vräker i sig mängder med mat och spöar upp Svanslös rejält om de möts. Hon har sett ut att ha mer i magen än bara mat och idag dök hon upp efter att ha varit osynlig ett tag, nu med en betydligt slankare silhuett och vrålhungrig. Tror alltså vi kan få se ekorrungar i år med!
 18. ToddeSwe

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Jo så är det ju alltid! Man får vad man betalar för. Proffsen behöver ju prylar som både håller och levererar i alla väder. Men för mig som har det som en hobby så är man inte bortskämd.
 19. ToddeSwe

  Fiskgjusen i Växjö (samlingstråd)

  Ja det skulle vara skoj. Dom återkommer tydligen varje år till samma plats sa han jag träffade där för ett tag sedan. Tack för länken!
 20. ToddeSwe

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Ja man verkar inte få allt för 1000 lappen, men så är det ju alltid. Jag har ju aldrig provat en riktig gimbal och är därför inte bortskämd men finesser som tröghet e.t.c. Så länge den håller i lagerna så tror jag att jag blir nöjd. Fast man kan ju lika väl köpa denna då i Sverige så kan man klaga om det inte är ok efter ett tag. Tack för länken!
 21. Rolf

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Cyber har ett för 1190, läs gärna recensionen. https://www.cyberphoto.se/foto-video/stativ/fotostativ/specialhuvud/gl-25-gimbalhuvud-objektivvagga
 22. Mr.T

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Då väntar vi på en recension.
 23. Ulf Ekström a.k.a Himma

  Fiskgjusen i Växjö (samlingstråd)

  Kul att kunna följa gjusarna i stort sett på hemmaplan. Hoppas häckningen går bra och att du får chansen att se ungarna vad det lider. Här är en länk till livekameror i Estland. http://pontu.eenet.ee/ Det var mörkt nu så jag vet inte hur många som är igång men en holk såg jag med en uggla i. Brukar vara minst ett par gjusar där varje år.
 24. Mr.T

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Inte en susning, men låt mig dra en jämförelse. Jag har tre stativ, två Sirui och ett RRS (Really Right Stuff), alla i kolfiber. Jag säger inte att Siruistativen är dåliga (för det är dom inte), men i jämförelse ganska billiga, några lusentappar styck. RRS-starivet (med tillhörande kula, skall nämnas), betalade jag (om minnet inte sviker mig) 14 000:- (eller 17 000:- ) för, och när man jobbar med det, förstår man varför det är så mycket dyrare. Nu skall jag vara ärlig och säga att jämförelsen haltar lite, för dessa bägge Siruistativen är resestativ (och dimensionerade efter det), medans RRS-stativet inte är det, (jag tror att det skall klara av att hålla 25 kg stabilt), men du förstår säkert poängen. Köp kvalité och gråt en gång.
 25. ToddeSwe

  Taltrast (tack Ulf)

  Synd bara att jag blir så stressad när det väl händer. 😃 Denna glömmer jag nog inte i första taget.
 1. Load more activity
×