Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Så bara satt den där... 1.
 3. Möt mina sötisar Leif & Lina 1. Leif 2. Lina
 4. Yesterday
 5. Tack Rolf, samma här fast mest åt ettan.
 6. Nej det ska fan veta, snabba som attan och inget mönster utan hit o dit till synes planlöst. Så ETT av säkert 30 blev så här pass bra.
 7. Ett och tre för mig också!
 8. Bra fångat, inte lätt att få dom skarpa i flykten!
 9. Fyller väl på med ännu en spindel som hittades på uteplatsen. 1.
 10. Det blir 1 eller 3 för mig😀
 11. Nja, inte kan använda utan jag skulle vilja säga bör använda för att få önskat långt skärpedjup. Såg nu att du själv också sa bör använda😀 FX formatet ger ju ett kortare skärpedjup och därmed krämigare bokeh. Var skärpan blir bäst hänger ihop med gluggen konstruktion och ofta är anses den väl bäst runt bländare 5,6 - 8 fast inte alltid. Det varierar som sagt mellan olika gluggar. Jag minns inte riktigt var eller vem som påtalade det med dynamisk omfång blir sämre i low läge men i fon finns säkert att finna på nätet. Jag vet ju som sagt inte om skillnaden är synbar eller om den är mätbar. Jag vet bara att det inte var optimalt och därmed undviker jag det. Övriga fotografer gör såklart det dom anser vara bäst😀
 12. Ja, men det är väl så att ju större sensor kameran har ju högre bländartal kan man använda och bör använda om man vill ha ett bättre skärpedjup och fotograferar man någon eller något som t ex människa djur eller föremål blir väl skärpan bäst mellan bländare 5,6-8 med en FX-kamera. Visste inte att riktigt låga ISO-tal ger sämre dynamiskt omfång och hur det kan bli så, ska försöka ta reda på mer om det. Ett sätt att kolla upp det kan ju vara att fotografera samma motiv med olika Iso och se vad det blir för skillnad.
 13. Det går ju att göra en samlingstråd där man fyller på med nytt. Men jag gillar nog nytt inlägg för varje ny session man gjort i skogen.
 14. Tack för det Todde! Ja, så är det nog att nya trådar gärna blir intressantare än gamla, så man redan i överrubriken ser vad det är för något som visas.
 15. Okej, då förstår jag tankegången. Så lågt iso ska man ju så klart hålla så lågt man kan efter situationen. Men att gå ner på low eller för den delen high-lägena har jag fått lära mig att undvika. Det är tydligen inget standardvärde och ger bl a sämre dynamiskt omfång och kanske även andra egenskaper man inte vill ha. Sen om du och jag ser skillnaden är en annan sak. Jag undviker iaf dom lägena och stannar i mitt fall på iso 64 som är basiso på mitt hus. Gluggarnas sweetspot ligger väl ofta runt f 5.6-f8 men funkar i regel bra upp till f16. Därefter tappar dom en del. För egen del blir det ofta f11 men jag tar såklart till både f-tal både strax under och över f11 när ljuset så kräver det. Nu tänker jag uteslutande på långa exponeringar.....
 16. Gillar växter med bokeh mer än fåglar med det. Av de här 3 tycker jag bäst om den första.
 17. Ja det blir lite mer levande när dom gör något annat än bara står. Om du startar en ny tråd / inlägg för varje ny bild så ska du se att dom kommenteras. Nu försvann den i ett gammal inlägg. Fin bild!
 18. Intressant att se vad fåglar tar för insekter. Jag la in en bild här för några dagar sedan (som ingen har kommenterat) på en stare som kom till holken med skalbaggar i näbben till sina unge eller sina ungar, har sett en unge som tittat ut genom hålet, men där är förmodligen fler än en.
 19. Det är bra att du frågar mej om det, för detta bör jag hålla bättre koll på. Vad jag förstått bör man alltid ha lägsta möjliga iso för att få minsta möjliga brus i bilderna. Har läst på nu, för att få bra skärpa ända ut i kanterna (i de flesta fall) ska bländaren på det här objektivet ligga på bl 11-16. Så på den här bilden skulle jag kunna valt iso 50 och och bländaren inställd någonstans mellan 11-16, för det här objektivet har ju även bildstabilisering så slutartider på ner till 1/30 lär ha gått bra på den här bilden. Men just i detta fallet när jag tog de här bilderna så blev jag lite jäktad för när jag kom där nere med bilen och fick se det rödvita huset där uppe på toppen av Taberg så ville jag ta några bilder där nere på olika brännvidder både med Nikon 16-35 mm och Tamron 70-200. Så jag körde bara upp bilen med högerhjulen på trottoaren och gick ut och började fota, och ville inte stå där så länge för där var ganska många bilar som passerade och jag stod lite i vägen för dem.
 20. Tack Sanne, 1/1000 men kunde ha gått högre om ljuset hade varit bättre men tyvärr.
 21. Flot fanget hvilken lukke tid har du brugt ?
 22. Har varit inne på detta spåret innan i år, men idag fick jag lite fin bokeh bakom. MEN är egentligen bara nöjd med EN av dessa. 1. 2. 3.
 23. Många många skott och ett går att visa upp. Kom ut för sent idag så jag fick vara uppfinningsrik och bli kreativ. 1.
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...