Jump to content

Ett alldeles värdelöst Meyer Görlitz


Recommended Posts

Till min stora förvåning så fann jag mig själv med ett Meyer Görlitz i min hand idag. Närmare bestämt Domiplan 50mm f2,8, jag behövde inte ens köpa det. Det låg i garderoben och där har det legat i tryggt förvar i ett 20-tal år. Hmm, det är bra att man har full koll på vad man har och inte har :blink:

Hur som helst, det var rätt värdelöst men vad spelar det för roll ? Bländar-ringen funkar inte fast det kan kvitta den står konstant på 2,8 tror jag.

Testade lite i eftermiddag fast det blåste ju rätt rejält, det blir i alla fall många bubbles :)

 

post-823-0-94200700-1434306753_thumb.jpg

 

 

post-823-0-04507100-1434306998_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Ha, ha , nä antalet bubblor kan man inte klaga på :D Men fy attan så svårt det var att fokusera med det. Det är väldigt mjukt/soft på full öppning har jag läst mig till, och dessa har jag inte gjort någon efterbehandling på.

Link to post
Share on other sites

Hej Tina! Roligt att se dig igen! Och vad roligt att du hittat en gammal lik skatt i garderoben! Domiplan är väl inte känt att vara den skarpaste kniven i lådan, men den ger underbara bubblor kan jag se. Tycker allt att tulpanen i ettan är tillräckligt skarp trots allt. Får du skärpt upp den lite också så är den helt acceptabel. Bilder med gamla gluggar måste inte vara knivskarpa, det är det som är lite av charmen. Att bländarringen har hamnat konstant på 2,8 ska du inte vara ledsen för, det är där den ska vara :lol:

 

Nu får du ut och öva mer, jag vill se mer bilder med Domiplan :)

Link to post
Share on other sites

Tycker också att du får testa ännu mer med den gluggen Tina, den ser ut att ha möjligheter, tycker att detta var gott och väl godkänt! :) Värdelös var inte rätta benämningen på den i mina ögon, tvärtom. Den får du vara rädd om, ettan blir vinnaren hos mig! :thumbsup:  :)

Link to post
Share on other sites
  • 4 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...