Jump to content
Sign in to follow this  
Öland Turist

Vad tycker du om mina bilder tagna av mig som amatör?

Recommended Posts

Mitt första inlägg.  :-)

Jag fick min första lilla kamera av mina föräldrar tidigt 1960-tal. En liten Kodak Instamatic 100 som man lade i filmkassetter i. Ett drygt decennium senare, eller var det två, så köpte jag min första systemkamera - en Fujica, som faktiskt hann följa med mig nästan jorden runt sent 70-tal, tidigt 80-tal. Tjugo år senare gick vi in i den digitala tidsåldern och idag kan i princip varenda "kotte" som äger en smartphone (även kallad "dumbphone" av undertecknad som inte ens äger en) knäppa bilder som faktiskt avsevärt är bra mycket mer avancerade än vad mina Instamatic 100 bilder blev för 50 år sedan.

Lång inledning, jag beklagar. Mina fototekniska kunskaper har väl dessvärre inte blev nämnvärt högre under åren men jag tycker det är lika roligt att fota idag som för 50 år sedan. Billigare dessutom. Mycket billigare. Idag är det ju GRATIS att fota. Förr var väl inköpet av film, framkallning och papperskopieringen en dryg kostnad.

Men i vart fall. Jag har lagt upp ett tjugotal bilder på min egna hemsida. Hemsidan som sådan kan vi helt och hållet lämna därhän. Jag har skrivit HTML-koden i Anteckningar/Notepad och mina kunskaper i HTML-programmering är lika med noll. Dessutom ligger sidan hos en gratishost varför hastigheten och accesstid inte kan jämföras med de sajter som ligger under betald webhosting.

Jag minns en svensk sångare och programledare på 50- och 60-talet som hette Egon Kjerrman. Han sa alltid att han sjöng hellre än bra. Jag kan ju fortsätta i samma fotspår och påstå att jag fotar hellre än bra. Den nivan ligger jag på idag. Alla bilder är tagna i JPG-läge och det enda jag gjort med bilderna är att jag dragit ner dom till 1000 pixlar horisontellt och satt upplösningen till 100 dpi för att funka hyfsat på en websida. Dvs ingen som helst bildbehandling.

Samtliga bilder som ligger på sidan är tagna med min Nikon Coolpix P7100 och jag kör bara med "automatläge". Så min fråga är - vad tycker du om bilderna tagna av en amatör?

Varma hälsningar från ett tropiskt varmt Öland - solen och vindarnas ö. image.gif.f4d66f682a10e8d7079f2dd234ec99e0.gif

Bilder en bit ner på sidan: http://www.olandturist.com

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej och varmt välkommen till forumet, hoppas du skall trivas hos oss.

Dina bilder är det inga större fel på, fina dokumentärbilder/minnesbilder. Jag förstår att du inte är intresserad av bildbehandling vilket jag tycker är synd för fotar du i raw och lägger ett par minuter på varje bild finns mycket mer att krama ur bildfilen och du klarar dig långt med Nikons gratisprogram Capture NX-D. 

Byt gärna ut den gröna bakgrundsfärgen till någon mer neutral, som nu är den ganska störande.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmt Välkommen hit... 

Tycker du visar upp trevliga bilder från vår avlånga ö i öster👍👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...