Jump to content
Jens Nilsson

Då tar jag paus...

Recommended Posts

God morgon.:)

I morgon är det då dags för att skriva in sig på Karolinska. Åker väl hem under helgen men så på måndag morgon ska jag infinna mig på operationsbordet så dom får sätta kniv, vinkelslip och bultsax i mig.  

Jag lär inte orka mycket till en början, men så småningom kan jag kanske titta in här från surfplattan, men det lär dröja innan jag kan lyfta kameran och bli aktiv igen. Men jag hoppas jag blir lite piggare än tidigare och kanske kan komma tillbaka med lite mer motivation. Måste ju t ex slipa på min ICM-teknik...:lol:

Och tar det tio år så får det väl bli lite makro till våren under tiden vi väntar..

Så tack så länge för mig, nu pausar jag lite härifrån (även om jag inte varit jätteaktiv på sistone...), men jag kommer tillbaka! :)

Be careful outthere!:thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

god bättring Jens !

hoppas de skruvar ihop dig enligt manualen sen. så inga grejer blir över. som när jag plockade isär mina leksaker förra seklet..suck.

vila dig i form sen så hörs vi senare.

🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta den tid du behöver, tänk bara på att bli frisk. Xponerat finns kvar den dag du känner att du orkar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lycka till Jens! Allt kommer att bli bra! Dom där läkarna och sköterskorna vet vad dom gör. Vi finns här när du är tillbaka. Känn ingen press att posta bilder, det räcker att vi vet att du är med oss:wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lycka till och hälsan i första hand - ta det i den takt du kan vill och framförallt orkar! På återseende/hörande!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror inte att antalet gillningar räcker till nu heller, så jag tackar er alla så här i stället, trevligt med all stöttning och glada tillrop!!:thumbsup::wub:

Jag kom äntligen hem efter 5 dagar på karolinska och en vecka på rehab i fredags, på alla hjärtans dag, nästan lite ironiskt, i dag är det 14 dagar sen operationen.

Operationen gick ju som väntat bra, men det har varit tufft efteråt och kommer väl så att vara en tid framöver. Hade några jobbiga nätter på rehab med förvirring och hallucinationer som dock gick över när man drog ner på de morfinliknande preparaten. Man har inte än kunnat fastslå mitt Waranvärde eller PK-värde som det heter så ända sen operationen har jag fått ta injektionssprutor med extra blodförtunnuning men hoppas det ska bli klart snart.

Men usch vilket jobb det var att anmäla och ändra sina uppgifter till försäkringskassan, gjorde det nu via appen i mobilen men det slutade med att jag fick ringa dom. Och läkarintyget fanns naturligtvis inte elektroniskt på 1177 så jag måste skicka in en papperskopia. Detta jobb tog hela eftermiddagen, man måste ju vara frisk för att orka vara sjuk...:angry:

Jag har restriktioner att inte lyfta för tungt, får endast lyfta ett kilo per hand, så fotograferingen får ligga på is ett tag då systemkameran är för tung. Men däremot så kommer jag att investera i en ny mindre kompaktkamera som kommer att få följa med på mina promenader, som tillsammans med sjukgymnastik kommer bli en stor del av min sysselsättning framöver. Och jag har i princip bestämt mig för en Canon PowerShot g5 x MKII, inte riktigt i samma klass som den Cope valde efter sin operation men ändock, jag vill ju ha en mindre kamera som är hyfsat smidig att bära med mig, så jag tror den blir bra!:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Härligt att höra ifrån dig och att allt gick bra även om du haft en jobbig tid efter op, nu blir det bara bättre!

Försäkringskassan är inte att leka med skall gudarna veta, usch!

Förta dig inte utan ta det lugnt, det kommer säkert bli bra med en lätt kompaktkamera. Ser fram emot att få ta del av dina promenader.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skönt att höra av dig igen och att allt har gått bra. Jag vet precis vad du har gått igenom om man bortser från dom blodförtunnande sprutorna.

Jag vet också vad du har framför dig men nu är det värsta över och ljuset syns i tunneln. Snart är du tillbaka till 100% igen. Ta´t lugnt och sköt dina övningar så är du snart återställd igen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så skönt att allt gick bra! Och tack för att du kom in och berättade! Krya nu på dig och ta det försiktigt :) Ska bli roligt att se någon bild med nya kameran sedan :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

canon. ! kanon. kompakt. va bra. som jag har. då kan jag fråga dig sen när jag vill veta skillnader mellan C, M. Av och P.   :D

men..

sx620 har 25x optisk zoom. du kan inte byta till tele ju..du har roligare med mer zoom, och till en tredjedel av priset. och 20Mpix. och mycket billigare. ännu lättare.

sa jag att den är billigare ? 😄

 

va kul att du är här igen. lustigt hur man skapar relationer på ett simpelt litet forum...jag har tänkt på dig senaste veckan och oroat mig :D

hoppas du slipper nålarna snart. det finns ju tabletter. och vitlök ! blodförtunnande !

krya på sig, mannen !!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Härligt att höra att du är på G igen och att det gått bra så här långt!! Lycka till med inköp av en kompakt :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack allihopa för glada tillrop, ja det känns otroligt bra just nu att det gått så bra trots att det varit och fortfarande är rätt jobbigt.  Jag kämpar på med dagliga promenader och var på ett första besök hos sjukgymnast i går. Det kändes som att jag fått en riktigt bra sjukgymnast, ska gå där två gånger i veckan i 12 veckor.

För tillfället slipper jag sprutorna, PK-värdet låg lite högre än det ska nu så just nu har jag lägre dos av Waran-tabletterna, vilket känns skönt. Men det kommer ju att variera vad jag förstår, så det får jag ser hur det blir med framöver.

En kompaktkamera är ju alltid en kompaktkamera, men i dag tror jag dom flesta är relativt hyfsat bra om man lägger på några tusenlappar, men alla har de ju naturligtvis sina begränsningar. Jag har snöat in på just Canons G5X MK II som jag tror kommer passa mig. Det finns absolut bättre men då handlar det ju om lite större belopp, tycker den här är dyr nog. Den ska ju trots allt bara vara ett komplement och inte en fullskalig ersättare till min systemkamera, förutom nu då jag inte får bära några vikter. Planen är att eventuellt inhandla den i kväll, ska bli kul att testa den!:)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...