Jump to content

Odie (Thomas)

Members
 • Content Count

  7847
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

Reputation Activity

 1. Like
  Odie (Thomas) got a reaction from Ulf Ekström a.k.a Himma in Tidig morgon vid Hasslarp   
  Tack Himma! Våren var tidig i år, flera arter ligger och ruvar både Skärfläcka, sothöna och Tofsvipa vad jag kunde se och Rödbenan har redan börjat med nästa kull.

 2. Like
  Odie (Thomas) reacted to sanne in Kærlighed   
  1.

  2.

  3.

 3. Like
  Odie (Thomas) reacted to ToddeSwe in Tror jag fick Buskskvättan idag...   
  Svårt att se men jag tror det är buskskvättan ....
   
  1.

   
  2.

   
 4. Like
  Odie (Thomas) reacted to Mr.T in Dagens mobilbild   
  Lägger in en bild som togs ute vid Smithska udden i går kväll. Vykortsvarning  !?

  På grund av senfärdighet hann jag inte rigga den stora kameran (ni vet, stativ), men jag får anledning att åka ut dit igen, lite tidigare och vara på plats när ljuset är tilltalande, redo för att "skjuta". Men det gavs tillfälle att öva lite på komposition i a f. Själv tycker jag att stolpen (till Vä.) är lite nära kanten i bild, men det gick inte att göra det bättre än så här (för mig) vid tillfället. Är medveten om att det ser ut som horisonten lutar (åt Vä.), men jag har faktiskt rätat upp bilden i Lr, så den skall vara i våg, s a s. Lite väl mycket brus också, men som sagt, det får duga, det är ju under alla omständigheter en mobilbild.
  Samsung Galaxy S8+, redigerad RAW-fil i Lr (ISO 50, f/1,7, 1/10 s).
 5. Like
  Odie (Thomas) reacted to Mr.T in Dagens mobilbild   
  Tog dessa idag med mobilen. Redigerade RAW - filer;


  Vad det gäller mina kunskaper i i att hantera (i detta fallet Lr) går ju att diskutera, men bilderna är ju helt ok ändå, med tanke på att dom är tagna med mobilen (Samsung Galaxy S 8+).

  Målningarna talar f ö för sig själva. Själv tycker jag att dom är j*vligt häftiga.
 6. Like
  Odie (Thomas) reacted to A-L in Dagens mobilbild   
  ...såpass kyligt idag att det gick att fota blomflugor med mobilen på dagens promenad..   
  äh, lägger ju nästan aldrig in mobil-pix så det blir en till

 7. Like
  Odie (Thomas) reacted to Mr.T in Dagens bild   
  Fortsätter på temat "dagens bild" (även om den är tagen igår); Panorama bestående av 7 exponeringar, (rejält beskuren). Motivet är Vasaparken i Göteborg där några flanörer passar på att njuta av försommarvädret i eftermiddagssolen, med vallgraven i förgrunden.

 8. Like
  Odie (Thomas) got a reaction from Mona in Monas bäver!   
  Fina bilder Mona! Riktigt kul att se, och med ungarna också. Favoriten är bild 4
 9. Like
  Odie (Thomas) reacted to g.ö in gräslig Peps   
  tack Fredrik  🙂.
  visst ska de få uppleva naturen, de också. Pepsen får tyvärr bara en timme om dagen, men han har vant sig och jag tror att han mår bra som deltidsutekatt. jag har en granne med katt som ofta ger mig pikar att Peps borde få vara ute hela tiden. hennes katt är ju det, men den mördar allt den lyckas fånga. jag gillar inte alls att så många harpaltar, ekorrar och trastungar dött helt i onödan genom åren pga den. hon menar att det är naturens gång, men jag säger att våra tamkatter inte hör hemma här i vår svenska natur. de dödar för att de kan. inte för att de måste. Peps är ett husdjur som får mat hemma och då ska fåglarna runt vårat hus inte behöva mördas bara för att han tycker om att jaga. det finns snören och pipmusar i lägenheten. massor av dem. det får räcka med en timmes dagligt revirkollande runt i skogen utanför huset. med husse som hindrar nöjesjakt och får lite luft och motion själv .
   
 10. Like
  Odie (Thomas) reacted to g.ö in gräslig Peps   
  han äter gräs varje dag på utflykten. det mesta passerar tydligen obehindrat genom honom, men då och då kräks han upp det tillsammans med en klump av hår som inte går att smälta för hans lilla köttätarmage.
  jag vet ju numera att det är helt normalt att de spyr upp de där äckliga klumparna, men första gången jag såg det så trodde jag att kisse var jättesjuk. 
  mobilfotot lite skruvat på, mörkare och mer mättnad för att....ja, bara för att..
   klicka upp för rätt skärpa. helt ok för en simpel mobilkamera.
   
 11. Like
  Odie (Thomas) reacted to ToddeSwe in Lite från idag mellan skurarna...   
  Åkte mest ut för att pojken skulle slippa skärmarna en stund och här är resultatet.
   
  1. Egentligen är det 4 som står så här, men jag tog bort en för att komma lite närmare så man ser dom.

   
  2. Denna Bofinken planerade nog inte vi skulle stå precis där hen landade.

   
  3. Sädesärlan funderar på livet...

   
   
   
 12. Like
  Odie (Thomas) got a reaction from Perjak in Hjälstaviken igen   
  Mycket tjusiga bilder håller med Jens ettan är väldigt fin.
 13. Thanks
  Odie (Thomas) reacted to Jens Nilsson in Ärtsångare från Stureholm   
  Det var fina bilder på en gullig liten fågel jag knappast sett, än mindre hört talas om. Men så har väl inte fåglar hört till mitt största intresse heller, även om jag gillar dom! Snyggt fångat, gillar tvåan lite extra, härlig pose!
 14. Thanks
  Odie (Thomas) got a reaction from Drell in Havet   
  Välkommen hit, alltid trevligt med nya medlemmar, fin bild du startar med.
 15. Haha
  Odie (Thomas) got a reaction from Ulf Ekström a.k.a Himma in Ärtsångare från Stureholm   
  Tack Rolf! denna är jag ganska säker på är rätt art.
  Det var denna fågel jag fick för mig var en Svarthätta, sen drabbades jag av total hjärnsläpp och la upp fel bilder i den andra tråden vilket det också hade blivit om jag laddade upp dessa, svårt att förklara.
 16. Like
  Odie (Thomas) got a reaction from Ove in Ärtsångare från Stureholm   
  Några Ärtsångare.
  1.

  2.

  3.

 17. Like
  Odie (Thomas) reacted to Ove in Svarvit Flugsnappare.   
  Ja, tack för det! Och första gången jag såg den i fågelbadet. 
 18. Haha
  Odie (Thomas) got a reaction from A-L in Ärtsångare från Stureholm   
  Tack Rolf! denna är jag ganska säker på är rätt art.
  Det var denna fågel jag fick för mig var en Svarthätta, sen drabbades jag av total hjärnsläpp och la upp fel bilder i den andra tråden vilket det också hade blivit om jag laddade upp dessa, svårt att förklara.
 19. Like
  Odie (Thomas) reacted to Cope in Dagens bild   
  Det blev en kall avslutning idag som dessutom inte kunde ske på min tilltänkta plats då havet var liite för vildsint. Och att molnen försvann som en avlöning innan jag var på plats gjorde ju inte saken sämre
  Men men, så här blev det idag....

 20. Like
  Odie (Thomas) reacted to Fredrik H in Dagens bild   
  Här kommer en bild från dagens runda.
  Rössjön
   

 21. Like
  Odie (Thomas) reacted to Cope in Dagens bild   
  Och än en gång blev det kväller....

   
 22. Like
  Odie (Thomas) reacted to A-L in Dagens bild   
  ...på kvällens kvist...


 23. Like
  Odie (Thomas) got a reaction from A-L in Ärtsångare från Stureholm   
  Några Ärtsångare.
  1.

  2.

  3.

 24. Haha
  Odie (Thomas) reacted to Robert in Tips till den som står inför husköp   
  Följande är baserat helt på mina egna erfarenheter:
  Tänk noga igenom vilken typ av hus du vill ha och hur mycket du är villig att avsätta i ett reparationskonto (det kommer att ske olyckor som kan kosta en hel del). Ju större hus desto större risk men samtidigt blir man fort begränsad i mindre hus (möblerings- och/eller hobbyutrymme). Det kan dock kompenseras med större tomt.

  Även i ett mindre villaområdet eller ute på landet med närhet till grannar är det hyperviktigt att ha koll på vilka typer av grannar det är. Du vill inte ha en skrotNisse som helst kör kapskivan i sina oljeläckande vrak mellan kl. 23 och 06, även om han bor ett par hundra meter bort. Eller övernitiske Lasse som bara måste ringa på i tid och otid och berätta att ditt gräs vuxit hela 1 cm över optimal klipphöjd.
  Samtidigt kan det bli aningens jobbigt när Hasse raglar in i dörren alla dagar i veckan och prompt ska bjussa på brännvin samt helt vägrar acceptera att du inte kan för du måste upp och jobba imorgon bitti kl 06.
  Vill du kunna bygga till småsaker som altan eller uthus utan större omkostnader än material så håll koll på strandskydd (lilla diket 100 meter bort som knappt syns vilket bara är vattenfyllt 2 veckor om året kan vara strandskyddat om du har otur) eller andra begränsningar från länsstyrelsen. Eller den där centimeterstora stenen  som sticker upp en halv millimeter ovan jord vilken Naturvårdsverket anser vara världens viktigaste biotop med resultat att alla försök till hemmasnickrande slutar med dig bortforslad i bojor.
  ... för att inte tala om Vattenskyddsområden. Om kommunerna kunde skulle de gladeligen förbjuda regn då det riskerar att skölja bort damm från ditt fordon som efter några tusen års vandring i jordlagren riskerar att åka ner i ett vattendrag och möjligtvis orsaka världens kaos.
  En eller tvåplanshus är en annan av alla dessa jobbiga frågeställningar. Enplans ger ju mindre risk för att ev. skador blir för stora. Enklare att måla om också. Fast det kan vara lite skrämmande att vakna upp till Hasses nunna när han i sin iver att visa sin senaste brännvinsbatch mitt i natten försöker kliva in genom ditt halvöppna sovrumsfönster, i ett tvåvåningshus blir man ju förvarnad när stegen reses mot väggen.
  Ska man bo intill en allmän väg eller ha helt privat. Tycker man om bilkaravaner av typen dragracing är allmän väg utanför ytterdörren att föredra fast man bör då även investera i helmask om det är en dammig grusväg. Privat väg å sin sida lockar andra typer av människor, de där som gärna tror sig veta att bakom varje stängd grind finns det mängder med kantareller. Dessa drar gärna fram och tillbaka i horder över din gräsmatta vilket resulterar i att du får än mer matnyttiga lektioner i hur man bäst tar hand om sin gräsmatta.
  Apropå gräsmatta och tomt så kan en större areal verka att föredra och det stämmer till viss del men tänk då på att du får betydligt svårare att identifiera alla busk-tittare som smyger omkring i utkanten av din fastighet i hopp om att få se något som de sedan kan upplysa hela nejden om. Kanske visade du för mycket skinn vilket skrotNisse anser helt förkastligt eftersom han alltid har på sig sitt blåställ (efter en olycka med lite epoxi) och därför premierar dig genom att elda lite extra mycket motorolja på grillen.

  Skrivet med glimten i ögat men alla dessa händelser är självupplevda i varierande grad genom årens lopp. Alla namn är fingerade men består av karaktärer som förgyllt min uppenbart tråkiga vardag som husägare.
 25. Like
  Odie (Thomas) got a reaction from A-L in Lövsångare och Gransångare   
  En tur på förmiddagen gav dessa bilder.
  1. Svarthätta Lövsångare

  2. Svarthätta Lövsångare.

  3. Gransångare, med en fästing vid ögat.

×
×
 • Create New...