Jump to content

Christian

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Christian last won the day on Oktober 9 2012

Christian had the most liked content!

About Christian

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 03/30/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Höganäs

Recent Profile Visitors

1236 profile views
 1. Eva .... grattis säger jag bara. Jäklar vilken härlig akvarelleffekt du har fått till i bild Nr3 ... helt klockren tycker jag med perfekt avstämda färger. Kan man få EXIF på den?
 2. Hehe ... nej det e i och för sig sant Martin, ner kommer man ju alltid som bekant Tänkte närmare på om jag skulle behöva bära ner båren då jag jobbar som deltidsbrandman, men som du säger upp ÄR jobbigare Conny ... Vi kan gott ta en runda till Kullaberg och se om vi hitar lite roliga objekt. Förresten så måste jag säga att det var riktigt fina bilder du har tagit Mona. Fastnade för Nr7 faktiskt med lugnet i det lite träsklika dammpartiet som övergår i det forsande fallet.
 3. Så sant Martin. Ta det lugnt Conny ... jag vill inte behöva komma och hämta dig . Jobbigt nog att ta sig ner så utan bår
 4. Mycket fina bilder ... fastnade också mest för första bilden. Danmark har ju faktiskt många gamla fina byggnader, i alla fall om man åker längs kusten vid Öresund.
 5. @Mona ... Ja ibland är det tur man jobbar med det man gör. Har funderat på att nyttja Linjärlager som är lager som löper på en skena som lagerbana vilket innebär att man får jämna fina rörelser som borde vara bra när man ska stacka(som jag förstår det i alla fall). Har en släkting som jobbar med det så den kontakten får man nyttja @Martin ... det är helt rätt att det bygger på den tekniken. Hur man lägger ihop bilderna lättast sen har jag inte riktigt koll på ännu, men google é en bra kompis . Får tacka förresten, tycker det var klart häftigt med förstoringen också. Kiwin ser ut som något som inte hör hemma på denna planeten faktiskt . Får väl lägga in en bild till bara för det. Fortsättning följer. Sockerkorn: Tyvärr inte 100 focus
 6. Bra tips, men jag tycker att de verkar ostadiga och svåra att justera. Jag vet inte om någon annan vet hur de är?
 7. Jo, Hallmén och Snäll har man kollat på innan och det e riktiga superbilder de tar. Visste inte att Hallmén var på TV nyligen men jag vet att en av dem var det för ca:ett halvår sedan som du säger Conny. Ska man nå upp till deras nivå så är det nog dags att börja öva Hur lång justeringslängd bör man satsa på när man bygger? Räcker det med 25mm tro?
 8. Det var micrometer jag funderade på också, och fräsa till en släde lite snyggt
 9. Hehe ... ibland känns det tungt att fota
 10. Inte helt omöjligt Mona Hur noggrann justering behöver man och hur långt bör man kunna justera med noggrannhet? Bör kunna fixa en med hundradels millimeter och i alla fall 25mm justeringslängd. Sen kan man ju alltid göra så man kan flytta överdelen på släden så man får 25 nya millimeter att justera som kommer i linje med positionen innan man flyttade den. OPS ... ny spökbild Spöket raderat! /Mona
 11. Nej det får man verkligen säga att det var en hyfsad förstoring Texten på 100-lappen var rätt kul att man hittade faktiskt. Jag har funderingar på att bygga en fokusstacking-släde också nu , har ju rätt bra möjligheter när man jobbar på mekanisk verkstad. funderingarna har redan kommit igång
 12. Fina bilder. Fastnade speciellt för maskrosen med den ensamma blomflugan. Enkel och ren komposition.
 13. Var inne och kollade på din blog och det var ett riktigt kreativt bygge du gjort. Det värsta var att du nu inspirerade mig till att bygga macrosläde också Har precis börjat med micro-foto så den kan komma till pass ... tackar.
 14. Nu har man blivit inspirerad att fota lite bakofram av en viss Eva Lind. Har köpt in reverseringsring, stepringar och en kopplingsring så jag kan vända o vrida på alla objektiven jag har Testade lite ikväll och JÄKLAR vad man kommer nära. 1.skalet på en kivifrukt taget med 70-300+fast 50 2.Silverranden på en 100-lapp. Med blotta ögat kan man inte ens urskilja att detta står, men finns vid strålarna i silverranden.
×
×
 • Create New...