Jump to content

Cope

Administrators
 • Content Count

  26890
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  616

Everything posted by Cope

 1. Cope

  Dagens mobilbild

  Det ser behagligt ut Jens🙂
 2. Spelar ju ingen roll om du vĂ€ljer a eller s lĂ€ge. Du kommer till samma resultat oavsett lĂ€ge. I a lĂ€ge exponeringskompenserar du och i s lĂ€ge Ă€ndrar du slutartiden. Är det tiden man vill kontrollera sĂ„ Ă€r vĂ€l s lĂ€get kanske att föredra dĂ„ det Ă€r enklast att tĂ€nka tid i det lĂ€get. Men som sagt... Dom olika tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet leder till samma resultat.
 3. Ok... Trodde inte du hade hittat nÄt sÀtt som funkade dÀrav denna diskussion. TÀnk sÄ hÀr. Anledningen till exponeringskompensationsknappens existens Àr för att du ska kunna justera slutartiden i A-lÀge dom gÄnger du tycker kameran exponerar fel.
 4. Men dÄ "kompenserar" du ju med att Àndra slutartiden. Exponeringskompensation gör samma sak som att Àndra slutartiden. Dvs över eller underexponerar beroende pÄ bilket hÄll du kompenserar pÄ. Exponeringskompensagionsknappen anvÀnder du i A-lÀge för att Àndra slutartiden. I M-lÀge anvÀnder du tumhjulet för att kompensera om du vill kalla det sÄ dÀr ocksÄ. BÄda sakerna gör samma sak fast i M-lÀge mÄste du anvÀnda dig av tumhjulet för att kunna kompensera exponeringen.
 5. Det kÀnns som att du gör det jobbigt för dig sjÀlv.... Alla dom instÀllningarna kan inte jag heller göra. InstÀllningarna man gör i U lÀge och banker Àr kamerainstÀllningar. AlltsÄ hur funktionerna pÄ diverse rattar och knappar ska fungera.
 6. Du fÄr stÀlla in exponeringen nÀr du sÀtter dig pÄ pass sÄ den Àr nÄgorlunda rÀtt med exkomp mm samt sÄ du fÄr den slutartiden du önskar pÄ en höft. Kör du i a-lÀge sÄ fixar ju kameran tiden sjÀlv om ljuset förÀndras. Hade jag inte varit nöjd med det sÄ hade jag nog gÄtt över i M dÄ det nog Àr det snabbaste sÀttet att Àndra exponeringen pÄ genom att bara skruva pÄ tumhjulet.
 7. Har funderat pĂ„ detta med exponeringskompensation mm i U-lĂ€ge. Tror inte att det ska gĂ„ att stĂ€lla in dĂ„ exponeringen alltid skiljer sig Ă„t. Även om du sitter pĂ„ samma stĂ€lle 2 dagar i rad sĂ„ Ă€r sannolikheten att exponeringen kommer skilja sig Ă„t minimal. DĂ€rför tror jag inte att det gĂ„r att stĂ€lla in den i förvĂ€g. Tror inte det gĂ„r i mina banker heller.... Men U-LĂ€ge stĂ„r vĂ€l för undervattenslĂ€ge. Har du provat det? 😀
 8. Ok... SĂ„ du menar att den Ă€r Conny Persson skadad? 😂😂 Kan tyvĂ€rr inte gĂ„ pĂ„ djupet angĂ„ende U1 och U2 dĂ„ jag inte ens minns om jag hade det och anvĂ€nde det pĂ„ d7100😀
 9. Okej... Det var trist. Men olika AF alternativ och sÄnt sparades vÀl?
 10. VÀljer du att spara instÀllningarna i U1 eller U2 sÄ Àr det bara dÀr dom sparas. Mina U1 och U2 kan man vÀl sÀga Àr mjukvarubaserade och heter A-C. Vet ej hur mÄnga banker jag kan ha med jag har iaf 3 st. Och vill jag göra en förÀndring sÄ mÄste jag vara i rÀtt bank. Tex min bröllopsbank dÀr hastighet och lÀttare filer prioriteras har jag sÀnkt till 12 bits rÄfiler istÀllet för som i normal och actionlÀge dÀr full upplösning Àr önskvÀrt hos mig. Som sagt..... Inget konstigt att du provar. Se bara till sÄ att du vet hur det funkar med U-lÀgena innan du Àndrar nÄt sÄ blir det sÀkert hur bra som helst.
 11. Och jag visste inte ens att tekniken fanns😀
 12. Cope

  Hemester.

  HöstfĂ€rger lĂ€r du hitta pĂ„ SkĂ€ralid. Det Ă€r garanterat🙂
 13. Cope

  Testar uppladdning

  FrĂ€ck hobby du har. Hade gĂ€rna haft ett flipper men det Ă€r nog omöjligt att driva igenom🙂
 14. Cope

  Hemester.

  Jag gillar ju havet och nĂ€r jag ska till nya platser letar jag pĂ„ lĂ„g höjd pĂ„ Google maps efter saker som ser intressanta ut frĂ„n luften och sen Ă„ker jag dit. Ibland blir det bra och ibland mindre bra🙂
 15. Den bilden kunde hotellet haft pÄ sin reklampelare
 16. Kul grej att bara fota Ät ett vÀdersteck..och trevliga bilder Tycker mig kunna se den dÀr Cope nere i söderns platta landskap
×
×
 • Create New...