Jump to content

Cope

Administrators
 • Content Count

  26890
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  616

Cope last won the day on September 22

Cope had the most liked content!

4 Followers

About Cope

 • Rank
  I AM Nikon
 • Birthday 03/14/1969

Contact Methods

 • Website URL
  www.hoganasfoto.se

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  /Höganäs

Recent Profile Visitors

13450 profile views
 1. Cope

  Dagens mobilbild

  Det ser behagligt ut Jens🙂
 2. Spelar ju ingen roll om du väljer a eller s läge. Du kommer till samma resultat oavsett läge. I a läge exponeringskompenserar du och i s läge ändrar du slutartiden. Är det tiden man vill kontrollera så är väl s läget kanske att föredra då det är enklast att tänka tid i det läget. Men som sagt... Dom olika tillvägagångssättet leder till samma resultat.
 3. Ok... Trodde inte du hade hittat nåt sätt som funkade därav denna diskussion. Tänk så här. Anledningen till exponeringskompensationsknappens existens är för att du ska kunna justera slutartiden i A-läge dom gånger du tycker kameran exponerar fel.
 4. Men då "kompenserar" du ju med att ändra slutartiden. Exponeringskompensation gör samma sak som att ändra slutartiden. Dvs över eller underexponerar beroende på bilket håll du kompenserar på. Exponeringskompensagionsknappen använder du i A-läge för att ändra slutartiden. I M-läge använder du tumhjulet för att kompensera om du vill kalla det så där också. Båda sakerna gör samma sak fast i M-läge måste du använda dig av tumhjulet för att kunna kompensera exponeringen.
 5. Det känns som att du gör det jobbigt för dig själv.... Alla dom inställningarna kan inte jag heller göra. Inställningarna man gör i U läge och banker är kamerainställningar. Alltså hur funktionerna på diverse rattar och knappar ska fungera.
 6. Du får ställa in exponeringen när du sätter dig på pass så den är någorlunda rätt med exkomp mm samt så du får den slutartiden du önskar på en höft. Kör du i a-läge så fixar ju kameran tiden själv om ljuset förändras. Hade jag inte varit nöjd med det så hade jag nog gått över i M då det nog är det snabbaste sättet att ändra exponeringen på genom att bara skruva på tumhjulet.
 7. Har funderat på detta med exponeringskompensation mm i U-läge. Tror inte att det ska gå att ställa in då exponeringen alltid skiljer sig åt. Även om du sitter på samma ställe 2 dagar i rad så är sannolikheten att exponeringen kommer skilja sig åt minimal. Därför tror jag inte att det går att ställa in den i förväg. Tror inte det går i mina banker heller.... Men U-Läge står väl för undervattensläge. Har du provat det? 😀
 8. Ok... Så du menar att den är Conny Persson skadad? 😂😂 Kan tyvärr inte gå på djupet angående U1 och U2 då jag inte ens minns om jag hade det och använde det på d7100😀
 9. Okej... Det var trist. Men olika AF alternativ och sånt sparades väl?
 10. Väljer du att spara inställningarna i U1 eller U2 så är det bara där dom sparas. Mina U1 och U2 kan man väl säga är mjukvarubaserade och heter A-C. Vet ej hur många banker jag kan ha med jag har iaf 3 st. Och vill jag göra en förändring så måste jag vara i rätt bank. Tex min bröllopsbank där hastighet och lättare filer prioriteras har jag sänkt till 12 bits råfiler istället för som i normal och actionläge där full upplösning är önskvärt hos mig. Som sagt..... Inget konstigt att du provar. Se bara till så att du vet hur det funkar med U-lägena innan du ändrar nåt så blir det säkert hur bra som helst.
×
×
 • Create New...