Jump to content

Janne A

Members
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Janne A last won the day on Mars 28 2013

Janne A had the most liked content!

About Janne A

 • Rank
  Aktiv Medlem
 • Birthday 04/17/1964

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jannearvid.se

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nybro
 • Interests
  Dans, Mc, hemsidor och givetvis fotografering eftersom jag är här.

Recent Profile Visitors

1901 profile views
 1. Äntligen fått tillbaka kameran efter reparation, blev byte av display. Som goodwill så uppdaterade de firmware också, kul att starta kameran och språket inställt på Kinesiska/Japanska eller nåt liknande!
 2. Näe men det är svårt att navigera i menyerna när skärmen är död Googlat lite och några har haft samma problem och felet har legat i elektroniken.
 3. Ni som har en 70D, har ni haft problem med displayen? I somras så fick jag problem med displayen, när man kikade på ett taget kort så efter några sekunder så tonade skärmen ut till svart! Lät kameran vara och efter någon vecka så var problemet borta. Har säkert tagit några hundra bilder sedan dess utan problem men i helgen dök det upp igen. Den är nu på väg till verkstad, blir säkert dyrt om inte garantin kan gälla, inköptes i nov 2014
 4. Det var något företag som annonserade på FB där man kunde köpa loggor av men varför inte göra en egen. Fram med papper och penna för att få till en autograf sedan in i scannern och via banor i PS fick jag till det efter tag skall jag erkänna.
 5. Första riktiga vinterdagen med sol och snö, -12 grader och ut att fota. Blev några.
 6. Näe men ja har inte riktigt fått kläm på hur jag lägger upp bilder. Hämtade dom i bifogade bilder men det blev dubbla.
 7. Grannen tyckte jag skulle lära mig min nya kamera på deras flicka för att hon vill gärna vara med på bild ( enligt pappan då ) Blev 10 kort som blev bra, svårt att fota mindre barn! Denne blev dock min favorit.
 8. Med en nyinköpt kamera med möjlighet att fjärrstyra min blixt så måste ju detta testas men avsaknaden av en bouncer så får man väl hitta på nåt själv. Hittade en utriven plastmatta i källaren och fram med saxen, häftapparat och eltape. En remsa skapades för att kunna träs på blixten och tejpades ihop. Häftade ihop böjen, den kanske blev lite för mycket böj på den. Efter 5 min så blev resultatet så här: Och hur blev det med ljuset när man fotade då? Blixt placerad ca 1 m till höger på manuellt läge och 1/16 styrka. Canon 70D, 1/50, f/5.0 Ingen efterbehandling är gjord förutom storlek.
 9. Sparar enbart i RAW och använder uteslutande LR. Vid importen så tas bara med de som jag vill behålla. Vid redigering sparar jag virituella kopior om jag provar olika varianter. Sparar sällan några kopior på disk för att spara en kopia utan använder exportfunktionen att spara till diverse websidor (om det finns möjlighet), skall jag skriva ut görs detta från LR också. Skapar en snapshot vid importen så jag har en oredigerat "original".
 10. Beställt en chokladbit och se på tusan, det låg en kamera i lådan också. Tur att det är Canon så det skapas lite balans bland chokladlådorna, tycker det varit lite mycket Nikon :gamer4:
 11. Ibland får man såna där sagolika bilder, jag tycker jag fick till det här. Eller vad tycker ni?
 12. Jag har en kompis som driver en älgfarm och i fredags så föddes det en kalv och en föddes igår. Då måste man ju ut till honom och fota 1. Denna kalv är lite unik pga färgen som är lite i silver, dom brukar annars vara bruna. 2. Mer på den lille 3. Kan inte låta bli, den är ju så söt. 4. och en bild på en stolt far från Ockelbo, men han skiter nog i det. 5. Den "äldre"! Denna mor går inte att gå in till som obehörig, så det blev lite från distans.
 13. Kanske skulle justerat liite till i överkant, hade med nästan hela bilen från början. Gör om, gör bättre
×
×
 • Create New...