Jump to content

Assar Nordfors

Members
 • Content Count

  773
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Assar Nordfors last won the day on Oktober 16 2010

Assar Nordfors had the most liked content!

About Assar Nordfors

 • Rank
  Avancerad Medlem
 • Birthday 02/14/1942

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.nordfors.net
 • Yahoo
  nordfors2002@yahoo.se

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Handen
 • Interests
  Foto, Naturen, Musik, Litteratur

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för alla trevliga omdömen Hur jag gör, jag känner inte alla jag plåtar, men jag frågar alltid, börjar tala med personen om ditten och datten och så kommer vilken fin kamera du har. Då är det läge att spinna vidare. Den tredje bilden är närmast kameran Micke Berg, den andra killen minns jag inte namnet på, men bosatt i Gnesta. Båda tillhör Fotosidan, och brukar en viss dag fika på ett fik som heter Puck, nära slussen. Kolla deras kameror, Leica M6, men dom har också Digitala kameror. Men fotar ofta analogt, S/V och nyttjar flitigt Crimson på söder.
 2. Jag tycker det är något speciellt med svartvita bilder. Grolle = Assar
 3. Jag gillar ibland ICM, vissa av dina bilder är rätt läckra. På tal om blåst, jag bor vid Handen C och kan bara instämma; Det blåser ALLTID. :-(
 4. Jag får inte samma känsla när jag fotar digitalt. Antagligen är jag gammalmodig. Jag har väl omkring ett par tusen s/v kopior och det märkliga är att jag minns t.ex. dofter när jag tog bilden. Så är det inte längre, jag tar några exponeringar och rättar till fel i Nikons program Nikon CNX2 som bl.a är en RAW konverterare för Nikons NEF, samt för att göra korrigeringar av bilder, kan t.om. rätta till ev. linsfel etc. Men det är inte samma känsla, som att se bilden växa fram i framkallaren etc. oslagbar känsla, men det kunde bli dyrt, många papper innan bilden blev som jag ville ha den. I sommar har jag inte fotograferat något, mest varit på sjukhus. Men samtidigt tycker jag inte om soliga somrar, gillar inte sol vid foto t.ex. av blommor, macro och även människor. Porträttet är tagit en solig dag men i skugga, går bra med s/v, i färg oftast ett kraftigt blåstick som kommer från den blå himlen. Nu har jag besvär med att förflytta mig (ont) så det blir lite av fotograferande, sorgligt eftersom det hela mitt liv varit ett stort intresse, fick min första kamera när jag var 8 år. Dyrt för mina föräldrar fram till jag tjänade egna pengar. Kram från Assar.
 5. Tack alla. Ja den bilden är tagen ute i det fria, film Tri-X efter 200 ISO underframkallad med 25% i D-76, för att minska kontrasten. Kamera Nikon F2 AS, objektiv Nikkor 80 mm f/2,0. Kopierad på kartongtjockt fiberpapper (ej plast) Ilford Galerie, superfint papper. Därefter lite Selen toning för utseende och för hållbarhet. Jag har fortfarande 3 rullar Tri-x i frysen. Jag har även kemi, men nu luktfritt stoppbad :-)
 6. Bild nr:1 är min favorit Därmed inte sagt att jag inte tycker om övriga bilder i serien.
 7. Mona, han är mycket fin och hjärtligt snäll,men lite busig.
 8. Min vän i Hälsingland med sin American Wolf Dog med minst 30% Varg i sig. En underbar hund. Besökte dom för ett par veckor sedan. Bilden konverterad till s/v i Nikons CNX2. Spökbild raderad - Admin
 9. Eva tack! Det är en stor han som heter Aramis, 60 kg, stark som en Oxe när man busar med honom, men oerhört kelig och go.
 10. Har en tid varit hos min vän i Hälsingland. Han har i mitt tycke en underbar hund, American Wolf Dog. Den har 30% Varg i sig, resten Schäfer, 75 cm mankhöjd, 60 kilo. Den är godkänd av Lantbruksverket för han är 5:e generation, som krävs.
 11. Den där horisonten var en svår rackare
 12. F-låt Monis, jag tror horisonten är rakare nu. Nikon NX2. Jag har inte tagit bort korrigeringen.
×
×
 • Create New...