Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  4899
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

Everything posted by Martin

 1. Trevlig serie och fin jämförelse med majbilden
 2. Kul - ser fram emot lite testbilder så småningom!
 3. Ettan visar verkligen styrkan med drönarna, perspektiv och mönster som helt enkelt bara kan fås och upptäckas från ovan. Riktigt snyggt!
 4. Möjligen inte i Sverige, man fan vet... Utomlands lär det fortfarande användas, så sent som 2017 påstod Ryssarna att de använde valar för att skydda hamnar och marina intressen.
 5. Grymt fina domherrar, inte mer än att buga och backa och tacka för lektionen. Jag ser dem sällan och där jag hittade dem var det bara ris och grenar överallt. Men då vet jag att jag skall odla trollhassel alltså....
 6. (psst, Bunkeflo, vid brofästet, men nu skall jag inte kapa Ulfs tråd...)
 7. Gav mig ut på en runda i hopp om att hitta lite örn, och rovfågel blev det men inga örnar... 1. Borde vara brun kärrhök, välkamouflerad mot halvsnöig bakgrund. 2. Samma som ovan 3. Har extremt svårt för att skilja fjäll- och ormvråk när de sitter, men ormvråk? 4. Röd glada 5. Ännu en glad(a), tråkig miljö men så sällan man får chansen till att fotografera de små liven sittande, och fina är de. 6. Gladorna var mycket samarbetsvilliga, hade ställt mig intill p-ficka vid ett träd som jag vet brukar bli nattkvist. Det var nog ett vinnande koncept. 7. Ingen kul bakgrund, men det är fascinerande att se med vilken fart de far rätt in i snår, grenverk och buskade utan att krascha. 8. Ormvråk 9. Den här skulle jag kanske låtit bli, längre avstånd och inte lika bra som de andra. Men tyckte synd om den i snöfallet som var strax innna och tyckte ormvråken tillförde något i vintrigt landskap.
 8. Rolf är en klok man, blåmesen vinner! Fantastiskt bra foto tycker jag! Sen är hela serien bra också!
 9. Snygg serie i vanlig ordning! Kurre som inventerar dina väskor vinner
 10. Haha, kul serie. Den siste ser lite påkommen ut. "Hmm, såg du detta?"
 11. Ja, när jag blev upplyst om den så funderade jag på hur jag kunnat missa den i alla år
 12. Använder alltid "oläst innehåll" så missar jag inget
 13. Snyggt som vanligt, och säkert snyggare än den trio som sågs En gröngöling på klippor.... ja det skall väl du till att hitta det. Kul med lite annan miljöbild än det vanliga
 14. Snyggt! De få gånger jag sett dem har de alltid gömt sig bakom ett tjog grenar....
 15. Mycket trevliga foton! Snön är en fantastisk reflektor!
 16. Snyggt, nötveckan gick bäst hem här - men alla bra!
 17. Du kommer dit från vanliga parkeringen också, men det är långt att gå På kartan nedan, röd ring uppe till vänster är ju vanliga parkeringen. Blå linje = John Lundvallsgatan och Gul Linje = Ängsdalsvägen längs fotbollsplanerna, på de två platserna brukar det finnas ganska gott om parkeringar. Från John Lundvallsgatan kan du även vid Scoutstugan (utsatt) gå upp till brofästet och den höga kullen söder om). Så om du från din vanliga parkering går ner till brofästet och sedan fortsätter på den gång/cykelbanan så kommer du komma ner till Scoutstugan. Ovanstånde foton är tagna från stigen innan ängarna, alltså i anslutning till blått och gult streck (kommer inte ihåg exakt var jag stod) men vill man kommer man ända ner till vattenlinjen (med bra skor/kängor), kan vara lite lerigt och sumpigt.
 18. Det kan bli rätt bra bilder från Bunkeflo strandängar, oavsett om man traskar ner till vattnet eller låter ängarna ligga som förgrund. Tog en annan också, ej panorama utan bara en bild rakt upp och ner en stund senare när jag gick tillbaka från kungsfiskarbäcken. Då passerade en jättetanker samtidigt.
 19. En panorama ihopsatt i LR så rent krasst är det väl dagens bild(er) snarare än bara bild... men det blir en bild här. Bron känner ni nog igen, julen är över så ljuset släckt. Dessutom dagtid och blå himmel (inte utbytt! - det var verkligen sol och blå himmel idag!)
 20. Just det, den har vi kvar också!
 21. Jag tror att Conny är helt spot on...
 22. Trevligt att se lite foto från dig, både de frusna bilderna på sjön och tornet var trevliga med busfröet vinner! Ser fram emot fler foto framöver och är helt övertygad om att hon kommer finnas sig väl tillrätta hos er!
 23. Martin

  Grattis Rolf!

  Stort grattis Rolf! Hoppas du haft en riktigt bra dag!
 24. Är du medlem på Moderskeppet så har de en kurs, sök annars "IR fotografering" eller liknande på google. https://moderskeppet.se/kurser/kurs/landskapsfotografering-med-ir/
×
×
 • Create New...