Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  4705
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  80

Everything posted by Martin

 1. Hehe, tack. Riktigt impuls är det inte men vi hade väl tänkt flytta utanför Malmö nästa år - då är det dags för båda tjejerna att byta skola / börja skola. Men nu dök "drömhuset" upp och då får det bli så. Vi kommer dock jobba kvar i Malmö, Klågerup är Svedala kommun så 30 minuter med kollektivtrafik in i Malmö eller 15 min med bil. Och mycket närmre naturen.
 2. Hade jag köpt nikonhus för motsvarande belopp så hade jag dels blivit singel och dels kunnat starta en mycket stor kameraaffär Japp, det är ett hus. Dags att lämna Malmö. Klågerup nästan (efter sommaren så ett tag till)
 3. För de som eventuellt inte hittar den men vill se den: https://www.youtube.com/watch?v=F3cpRq4iX3M
 4. Tack för förslag! Vi får väl se vad det blir. Börjar nog i liten skala. Vi behöver lite på väggarna men vi har spontanshoppat i helgen - det kommer inte att bli mer kameraprylar på ett tag för det råkade bli ett nytt hus
 5. När väl oturen har börjat så bara trillar det på... men tänk så här - ibland måste det bli lite sämre innan det blir mycket bättre. Du är någonstans där det vänder nu (eller op blir väl den punkten) och sedan går det mot ljusare tider! Jag har ju själv progressiva glasögon och det höll på att bli det sista jag gjorde. Vandrade ut från Synsam med dem på mig skitnöjd med att jag plötsligt insåg att synen visst gradvis försämrats men nu kom tillbaka med dem. 20 meter utanför butiken tänkte jag att "jag tror jag tar den här rulltrappan ner och firar med en fika". Missbedömde dock steget helt då det kom i det progressiva fältet. Jag tror att Stockholmare (som ju springer i rulltrappor) hade varit avundsjuk på hur snabbt jag sprang nerför trapporna... (och lyckades hålla balansen) Fanns vissa likheter med när MFF:area överbefolkade en rulltrappa i Helsingborg så till den milda grad att den havererade och en spärr gick sönder = rutchkana ner (finns på youtube dessutom, hysteriskt kul även om det kunde gått åt helvetet med massa skadade)
 6. Vi håller på och renoverar här hemma och tänkte sätta upp lite egenproducerat på väggarna nu när det böjar bli klart, har tänkte några canvas bland annat. Vad har ni för erfarenheter av canvas från olika ställen, både kvalitet och pris. Jag har mest framkallat vanliga foton typ 10x15 tidigare så tar gärna emot förslag på bra sajter. Jag som i princip aldrig framkallar heller, är det något man bör tänka på när man skickar in för framkallning om man nu vill ha större än 10x15 (mer än att kvaliteten såklart måste hålla för förstoringar).
 7. Martin

  Niagara falls

  Herreminskapare! Det där var häftiga bilder och framförallt den första, aldrig sett det perspektivet innan. Ganska blött gissar jag
 8. Mycket trevliga foton, svårt att välja favorit men tror kanske att den sista toppar.
 9. Grymt jobb Conny! Jag har tanken men har väl samma mask som Ulf har, latmasken Har dock för avsikt med 2020 att vara mer strukturerad löpande under året och då inbillar jag mig att det blir lite enklare, så vi får väl se helt enkelt
 10. Martin

  Ekorrar

  I vanlig ordning Rolf... Masterclass!
 11. Mycket snyggt och det visar också att det går att improvisera "on-location"-fotografering även med fåglar
 12. Jag kom inte iväg idag, massa andra och eventuellt större investeringar kom i vägen (och dessutom värdelöst väder hela dagen). Det visade sig dock vara två varav en fångades in av Fågelskydd och avlivades på grund av missbildade/outvecklade fötter. Får inte länken att fungera men vill ni se bilder och läsa mer, sök på "Fågelskydd Spillepengen" på Facebook. Den andra skall dock vara kvar uppe i träden så får se om jag kommer dit men tidigast onsdag. Annars får det bli på de vuxna hornugglorna senare i veckan.
 13. Martin

  Dagens mobilbild

  Hoppas på det bästa för alla inblandade!
 14. Ja, mot Moder Jord är vi små - det är bara att konstatera.
 15. Denna gillar jag, kan inte riktigt säga om det är riset eller färgerna... men lite mystik. Gillas!
 16. En hel hög mycket fina foton så svårt att välja favorit. Gillade nötveckan som såg ut att nästan böja sig i linje med ormhasseln. I min stadsträdgård så är det skata kaja skata kaja råka kråka skata pilfink. Skall dock under dagen om det blir uppehåll till en annan park i Malmö och fotografera årets första hornuggleunge. Rekordtidigt... Annars blir det i veckan.
 17. Kämpa! Vi är många som bryr oss och håller tummarna för att det blir bra! Det låter ju som att läkarna var optimistiska och det känns bra att man hittar det i tid. Och skönt att du själv också tack vare självmedvetenhet och koll på puls upptäckte det. Utan att vara hjärtspecialist så tänker jag att det måste vara enklare att åtgärda saker som upptäckts i tid innan det gått för långt. Heja!
 18. Martin

  Xponerat 10 år

  Jag kommer att försöka parera in detta när det än går av stapeln, och vet inget idag som kommer att hindra. Så jag avvaktar med att rösta så att jag inte gör röstningen missvisande med att rösta på en månad som jag sedan inte kommer kunna delta i. Men bokmärker tråden och ser mycket fram emot detta!
 19. Det viktiga är inte att vinna utan att delta va? #detgickintesåbra
 20. Där var mycket ögongodis, svårt att välja någon favorit före de andra. Snyggt i alla fall och lite kul med fokus på strandfynd och inte det som oftast visas, storslagna havsscener.
 21. I just completed this quiz. My Score 37/100 My Time 110 sekunder  
 22. Grymt Mona! Tänkte först utse en vinnare men bläddrade vidare till nästa bild och nästa och nästa... och det är svårt, alla är ju bra och när man sett "den bästa" kom ju nästa som slog den direkt efter. Efter att ha bläddrat fram och tillbaka en stund så tror jag nog femman vinner, men det här är ett gäng vinnare hela högen! Snyggt!
×
×
 • Create New...