Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  4413
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

Everything posted by Martin

 1. Martin

  Arriesjön 18/5-19

  Tog en snabbtur till Arriesjön utanför Malmö igår, tanken var att få lite dopping på kortet men det smög sig - de var trots min nya glugg för långt borta... 1. Vid den gamla ruinen vid parkeringen tog duvorna emot 2. Closeup 3. Grodorna kvar på samma ställe. Nu 4 som trängdes på tre platser... 4. Plötsligt bröts tystnaden och lugnet. Ett dån hördes från väst, vassruggar skymde och jag hukade instinktivt samtidigt som jag höjde kanonen för att göra mig redo. Trots förberedelserna tog det tid innan jag var klar och några skott missades när Jas 39 Svanen kom flygande på låg höjd. 5. Medan kanon fortfarande febrilt målsökte kunde jag bara hjälplös se på när attacken fullföljdes och den smutsiga lasten släpptes i ett bombanfall... 6. Det var nära att vi helt missade att dokumentera till eftervärlden vad som hände, men i vänster bildkant ses bomben detonera skoningslöst mot vattenytan medan Jas 39 Svanen fortsatte mot nya äventyr... 7. Sothönan är en tuffing. Den brydde sig inte nämnvärt om föregående bombanfall... 8.... men vaddu? Fler på ingång? DYK DYK DYK!!! 9. Förra gången jag var här såg jag några kajor dricka från en vattenpöl på parkeringen. Jag lade 10 minuter på att ge det en chans denna gången. Intog en låg position en bit bort. Det var ju ingen kaja, men väl en sädesärla som kom trippande... 10.... och sedan poserade, speglade sig och drack (det blev dock inte bra). Hmm... den där pölen har potential. Tror jag skall lägga mer tid där och hoppas på lite kajor.
 2. Martin

  Ännu mera hackspett.

  Riktigt fin serie, och de orkar jag titta på hur många gånger som helst, hade kunnat se fler också. 9:an med ungen är kul men alla är bra så går inte att utse ngn vinnare. Klass rakt igenom!
 3. Martin

  Dagens mobilbild

  Tack!
 4. Martin

  Dagens mobilbild

  Gårdagens. Vi har lite för mycket bombande i Malmö.... (ok, detta är ett rivningsobjekt och inte orsakat av bomberna men kunde inte låta bli när jag såg det...) Samtidigt en kontrast... med tanke på bakgrunden. Samma stad. Olika öden.
 5. Martin

  Promenad i Limerick

  Trevliga saker och de där böterna för hundägarna borde vi införa i Malmö också, det efterlevs ganska illa här...
 6. Martin

  Gåsjakt

  Grattis till häftig upplevelse och inte minst ett fantastiskt foto!
 7. Då har jag varit ute några rundor med min nya kompis. Det blir en bra bekantskap även om det är lite knep och knåp och testa sig fram i början för att hitta rätt hållning för stabilitet när man kör frihand. Som vanligt med något nytt så blir det kanske en eller två bilder för många men hoppas ni orkar igenom... 1. Röd glada 2. Den mycket sällsynta flygande huvudlösa falken 3. Ett rådjur låg och vilade 4. Det här med lite avstånd och för få fokuspunkter... jaja, maffig var den i alla fall. Havsörn. Sedan blev det Vombs ängar. Myllrande fågelliv men vadare är jag inte vass på att artbestämma så gällande en del av de nedanstående får bättre vetande gärna rätta mig... 5. Borde vara en storspov 6. Tänker att det borde vara den sällsynta enbenan.... eller en rödbena. 7. Grönbena? 8. Samma som ovan... oklart men kanske grönbena? 9. Denna vet jag! Vit stork... 10. Rödbena som övervakar flock med starar... 11. Gulärlan (?) slog sig ner 2,5-3 meter från bilen. Tack... 12. Jag säger grönbena på denna också, tror den är likadan som de ovan 13. Röd glada 14. Råbock 15. Starar 16. (Punk)stare
 8. Martin

  Testrundor med Tamron 150-600 G2

  Kul att jag lyckades med vadarna, satt och bläddrade frenetiskt i Fågelguiden över främst gulärlan och grönbenan innan jag hittade dem...
 9. Martin

  Testrundor med Tamron 150-600 G2

  Canon 60D, 10 år gammal och med alldeles för dålig AF egentligen för detta. Men den får hänga med ett tag till, men nästa större inköp blir nytt hus.
 10. Martin

  Grattis Martin!

  Stort tack alla för era gratulationer! Jadå, det var en härlig dag med familjemys och god mat!
 11. Martin

  Testrundor med Tamron 150-600 G2

  Japp, här tror jag dock det var delvis jag/kameran som inte hängde med snarare än den. Kollade hur fokuspunkterna satt och ingen över örnen... har ju en ganska gammal kamera med få fokuspunkter.
 12. Martin

  Körsbärsdalen

  Frun jobbade helg och i söndags var jag själv med kidsen, så det fick bli picnic. Kom att tänka på att körsbärsdalen som jag fick nys om och gjorde ett halvhjärtat besök i året innan borde vara bra nu... Kanske skulle jag varit där en vecka tidigare. 1. Fortfarande i blom men var nog mer högblom för cirka en vecka sedan... 2. 3. Panorama på 4 foton 4. HDR på 3 foton På ett sådant här ställe så skulle man nog haft drönare för att fånga det på bästa sättet...
 13. Martin

  Ryggsäck för 150-600 objektiv?!

  Min ryggsäck i morse när jag stack ut. tamron 150-600 G2 på en Canon 60D
 14. Martin

  Ekorrar!

  Herrejösses! Riktigt trevliga foton! Du hade nog kunnat lägga upp 100 Mycket snyggt, jäkla fin kvalitet rakt igenom!
 15. Martin

  Talltita

  Tvåan vinner lätt här, men mycket trevlig trio! Snyggt!
 16. Martin

  Dvärgbeckasiner

  Tripp trapp trull! Mycket snyggt!
 17. Martin

  Häger

  Mycket snyggt, skarpt och fint. Tyckte först det var synd på vassen, sedan ändrade jag mig och tyckte att den tillför.
 18. Martin

  Ryggsäck för 150-600 objektiv?!

  Jag har en Icebreaker, kan inte på rak arm säga vilken men Medium eller large. https://www.cyberphoto.se/search?q=icebreaker Det är en bra ryggsäck men jag tror det finns bättre. Köpte den på erbjudande och har inte använt den så mycket mer än någon gång på fotoutflykter. Nu med mitt nya 150-600 har den däremot hängt med varje gång. Smidigt att transportera det i bilen på det sättet samt till och från om man skall till fotoplats och inte förväntas fotografera under tiden. Var ute en runda innan idag faktiskt, får se om det blev något på minneskortet... Jag är inne på någon av Loweprovarianterna som min nästa, vi får se vad det blir. I den Icebreaker jag har fungerar det bra men har fått ta bort lite fack på ena sidan för annars blev mittenrännan lite i tightaste laget.
 19. Jag gillar också Volvo (även om jag kör Renault privat). Köpte en Renault Megane 2009:a år 2011, 3000 mil på mätaren. 110.000kr inkl vinterdäck på fälg. Den börjar ge sig nu och det blir väl en ny bil i år eller senast nästa år (en ny begagnad alltså, inte en ny ny). Jag är förvisso sugen på Talismanen om det nu inte skall bli en Volvo och den kostar "från 214.000" ny, dvs förmodligen runt 230-250 när man gjort de tillval man vill ha. Det är mycket pengar men vill man ha en bra begagnad Volvo med få mil, så hamnar man på samma pengar... Volvo gör bra bilar och jag gillar dem verkligen även om jag tycker att V90:an är lite väl tight i förarsätet (van vid lite större utrymmen), men privat skulle det funka bra - bara i jobbet det inte är optimalt. Men de kostar också, det kommer man inte ifrån. Att köpa en bra begagnad Volvo för 100.000 (som jag gjorde med Renaulten) och tro att den skall hålla i 7-8 år utan allt för många dyra reparationer skall man nog inte göra.
 20. Martin

  Bergkvara 190504

  Snygga bilder! Gillar forsärlan, bara sett en sådan live en gång. Trevlig liten sak. Det handlar ju inte bara om ifall fågeln sitter still, du måste också vara helst still (eller din kamera i alla fall). Annars blir det garanterat oskärpa. Jag var ute en sväng med min nya kanon idag och märker att det är stor skillnad i hur man måste hantera den. Har inte laddat över på datorn än, tänkte samla på mig ett gäng foton till först. Men zoomar jag in i kameran så ser jag att det minsta lilla jag slarvar eller har för lång slutartid så märks det direkt.
 21. Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Hur snyggt som helst Himma! Riktigt nice!
 22. Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Absolut, det får vi göra!
 23. Martin

  Torslandaviken

  Riktigt trevliga foton, inte illa att hinna med att få med mörten också
 24. Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  En mycket kort runda, från säljaren och hem, gav ett par testrutor. Även jag har blivit med ny glugg, och även jag valde en Tamron 150-600 G2. Blir nog att öva och öva för helt klart tyngre men också helt annan potential. Detta blir bra tror jag
×