Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  4316
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Everything posted by Martin

 1. Martin

  Lappuggla

  Här kommer lite fler foton på Lappugglan som jag hade flyt att få nys om och hinna fotografera. En av Sveriges största ugglor, inte till vikten men till volymen (mycket fjädrar blir det men det blir också en tyst jägare av det). 1. Mäktigt stor uggla, det var häftigt att se hur den bara satt och tittade på oss, tittade lite på andra hållet och sedan spanade ner mot marken lite då och då. 2. "Nu tycker jag mig höra något prassla på marken..." (eller är det fotograferna kameror som förvillar?) 3. Fast att jag tyckte det verkade som att den var intresserad av något på marken så kom ändå attacken överraskande och det blev inte många skarpa bilder, men denna blev ok. Utifrån tiderna på bildserien så tog det drygt sekund från att den lyfter till att den sitter på marken. 4. "Nu skall vi se var maten tog vägen..." 5. "Bäst jag breder ut vingarna som skydd så den inte kan sticka" 6. "Mätt och belåten" (den intog måltiden med ryggen mot men en fotograf/skådare som stod längre bort på sidan sade att den tog en sork och svalde hel) 7. Också upp på grenen igen... 8. Upp och iväg 9. Den är stor... 60-70 cm i kroppen och upp mot 160 cm i vingspann (kan den bli) 10. Ser lustigt ut med stjärten nästan "avhuggen" och instoppad under kropp/vingar... utan att veta så gissar jag att det handlar om flygteknik och manövrering. 11. Efter måltiden satte den sig längre bort, jag stod kvar en stund till och njöt av upplevelsen så att man inte bara fastnar i fotograferandet och upplever den genom sökaren. Det är trots allt skillnad på att se saker i sökaren och live, och man skall inte glömma bort upplevelsen.
 2. Martin

  Regnbyge i går

  Älskar den där typen av snabba oväder där man verkligen ser det komma in, allt blir nästan kolsvart och sedan kommer solen direkt efter regnet. Trevliga foton!
 3. Martin

  Test av nya Sigma 60-600

  Wow! Verkar vara en trevlig pjäs den där. Kanske värd att kika på verkar det som, när det väl blir dags att köpa nytt tele för egen del.
 4. En viktig vinkling på det hemska, att låta det goda övervinna det onda. Det är en bra tanke tycker jag, att det goda alltid skall ha sista ordet. Tack för att du delar med dig av dina foton, trevlig inblick!
 5. Martin

  Tranor vid Pulken 2019

  Häftigt! Inte haft så mycket koll på Pulken, tänkt att det låg längre bort men det är kanske ett ställe man skulle ta sig en titt på vid tillfälle. Flera bra foto men ettan vinner, riktigt snyggt! Man skulle kunna tro att det är flera foto på samma trana ihopslagna för att få flygrutten!
 6. Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Dagen till ära... såg att det fanns Lappuggla (av alla ugglor) en bit hemifrån. Tänkte först "den är säkert inte kvar idag". (sågs igår första gången). Tänkte att ugglor förvisso verkar vara lite stationära och jag har ju velat ge mig ut efter ugglor men det har aldrig blivit av... här har vi dessutom en uggla som aldrig tidigare setts i kommunen. På Artportalen så bortsett från eventuellt skyddade observationer (vilket jag inte tror man har i Skåne) finns det bortsett från gårdagens och dagens observationer endast 21 observationer sedan år 2000, och den klassas som nära hotad. En av våra största ugglor. Kollade artportalen, och då var den inte observerad idag klockan var nästan 11. Och samtidigt kom första obsen för idag in. Jag tänkte att "ok, det är väl ingen jättechans att jag hittar den men det borde vara fler och mer erfarna skådare där än mig, och jag har ju en skogsväg som är några kilometer lång att köra mot... och där lär ju finnas fler skådare som sagt så jag lär hitta platsen. Jodå. Inte så många skådare som jag trodde. Men vilken flyt, den satt på samma glänta/ängsöppning som dagen innan tydligen, ett av de närmsta träden. Till och med jag med min 300:a-optik hade ju chans till vettiga bilder. Mina vänner... får jag presentera... Lappugglan - lätt dagens fågel för mig idag. Det kommer en separat tråd imorgon med fler foton.
 7. Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Saltsmaken från havet känns rakt igenom eller?
 8. Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Snyggt! Den vid Halland eller?
 9. Martin

  Ladan

  Snyggt! Den där tål inte många höststormar till...
 10. Martin

  Testskott

  Snyggt! 4:an tycker jag speciellt mycket om. Kan inte helt sätta fingret på det, men dramatisk på något sätt.
 11. Martin

  Grattis Cope!

  Stort grattis unge gamle man! Hoppas du har haft en toppendag!
 12. Martin

  Jacksonville

  Tack alla för kommentarer och glada tillrop!
 13. Martin

  Jacksonville

  Lite mer blandade bilder här, så det blev en utflyktstråd istället för kategoritråd... Från mina dagar i Jacksonville, Florida. Lyckades även här få lite tid över för foto och "turism". 1. Tät dimma under morgonen 2. Polisbil. Framgår inte av bilden så noga, men poliserna har egna bilar - med namnen på dem. (i överkant på framskärmen, precis innan förardörren). 3.Handhållet så lite oskarpt... men snygg bro. 4. Vi fick besked på att de vi skulle träffa var rejält försenade pga anslutande flyg så vår arbetsdag 08-18 försköts till start kl 18 istället. Så vi hyrde bil och drog iväg på roadtrip. Inte jag som är fotograf i detta fotot, men jag får använda det och jag är förare 5. Vi drog iväg till Little Talbot Island. Ett naturreservat. Fantastiskt. 6. Senare på dagen landade vi på Jacksonville Beach. Ännu mer fantastiska sandstränder. 7. Sista dagen fick vi en rundtur i de lite sämre områdena av Jacksonville. Ganska spartanska bostäder (utvändigt i alla fall), men bilarna lade man pengar på. 8. Den här bilden är en av resans starkaste för egen del. Jag vet bakgrunden och det bidrar väl en del, men lämnar till er att betrakta bilden som den är.
 14. Martin

  Hösten 2018 remake II

  Gillar de starka färgerna men det känns lite för mycket för mig också, nästan så att det är målat/tecknat.
 15. Martin

  New York

  Tack alla, kul med kommentarer och uppskattning!
 16. Martin

  New York

  Hej! Kanske skulle presentera mig för risken är ju att ni har glömt bort mig... jag har i alla fall inte glömt er. Livet har bara snurrat på lite väl fort, så det har inte funnits så mycket tid åt foto, fritid och nöjen. Däremot hade jag (ytterst ovanligt för mig och min arbetsplats) turen att få åka på studiebesök, och inte bara det - utan till USA. Det blev några dagar i Florida och några i New York - fler foton kommer men jag tänkte jag börjar med lite street/dokumentärt från New York. En genre jag inte känner mig helt bekväm med, men som jag ändå lockas lite av. Fujifilm E-X2 och 23/2-objektiv. Kanske håller inte alla motiv för Street-genren om det nu finns någon exakt definition, men här är mitt försök i storstaden i alla fall... 1. Svensk Fikakultur, i NY 2. Efterhand som morgonen blev förmiddag fylldes det på. Det är vanligt att man har möten på fikaplatser eller andra allmänna ställen då det enligt uppgift var ovanligt med internet i de små lägenheterna där man ändå aldrig var, eller de små kontoren där man aldrig kunde ta emot gäster. 3. 4. Subway 5. Passade på när det ändå var modell(?)fotografering 6. Ground Zero 7. 8. Det fanns verkligen alla typer av människor i NY. Jag gillar normalt inte storstäder men NY kommer jag återvända till, gillade staden direkt. Stor skillnad mot Florida också. 9. 10. Som sagt, alla typer. Han sitter på en stereoanläggning med fetehögtalare och spelade för i princip hela NY... 11. Streetdance 12. Lights 13. Night - färgvariant 14. Night - b/w
 17. Martin

  Tuppfajt!

  Fyran är ju fantastisk! I trean ser man tydligt att den ena är van fighter medan den andra inte är det. Att blotta nacken sådär som den vänstra gör, livsfarligt
 18. Martin

  Ekorre och uggla

  Som vanligt, riktigt snyggt!
 19. Martin

  Ej existerande människoansikten

  Lite läskigt. Jag fick också upp en svart sida, men längst ner i webbläsaren dök det upp en liten inforuta. Där kunde jag klicka på bildfil bland annat, därefter fick jag ett ansikte och sedan behövde jag inte klicka mer utan bara genererade nya hela tiden.
 20. Martin

  Istid, eller vårtecken..?

  Snyggt! De där istapparna ser livsfarliga ut...
 21. Martin

  Blandade änder

  Mycket snyggt. Elvan med passande bildtext fantastisk, liksom många av de andra.
 22. Martin

  New York

  Verkligen stor skillnad. Vi började i Jacksonville, Florida för att sedan åka upp till NY. Som dag och natt. Sommar på det ena stället och 2 timmar flyg bort var det som svensk vinter. De boende var också väldigt olika, upplevde en mycket större blandning av folk i NY och såklart finns det ohälsa där också - men folket såg mycket hälsosammare ut rent generellt. Men boendekostnader och löner var det också en oerhört stor skillnad på.
×