Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  4813
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

Everything posted by Martin

 1. Det blev ett par timmar i fält idag. Utgick från Havgårdssjön med omnejd. Mycket spännande i trakterna men jag såg varken stäppörn, dvärgörn eller mindre skrikörn (den var dock i området idag). De övriga är rapporterade från grannområden den senaste veckan. 1. Nästan direkt blev det en distansörn... eller ja, havsörn men på väldigt långt håll. 2. Röd Glada med lunch 3.Tornfalk 4. Samma falk leker tittut 5. Stenskvätta, ny bekanstskap för mig 6. Suddmes (eller stenskvätta som lyfter)
 2. Efter att ha glömt återställa inställningar efter lite experimenterande så hamnade jag i dag i en väldigt mörk miljö och då visade sig misstaget att inte återställt efter experimentet. De övriga fotona har varit i bättre ljus så då har inte ISO dragit iväg men nu studsade det iväg till 25.000 vilket ju är lite väl högt.... men nåväl, tack vare det så blev det ju en bild i alla fall.
 3. Har faktiskt redan beställt den, leverans i mitten/slutet av augusti hoppades de på. Tycker han gjort ett par riktigt fina böcker!
 4. Martin

  Dagens mobilbild

  ibland måste det bli lite sämre för att kunna bli bättre Kämpa Conny
 5. Snyggt är det Todde!
 6. Det är otroligt intressant med hur perspektiv påverkar oss... Snyggt!
 7. Jäkla tur du postade den! Älskar den här typen av drönarfoto!
 8. Snyggt porträtt på rådjuret! Håller dock likt många andra fyran bäst!
 9. Martin

  Födosök

  Tjuvfiske i privata dammar, att den inte skäms! Förträffligt förevigat!
 10. Ute efter rovfågel och såg en massa svalor (trodde jag först) sitta på en kraftledning en bit bort, zoomade in och såg att det var massa starar (tror jag?). Tryckte av ett par skott och åkte vidare. Kommer hem och inser att jag minsann fångade en ormvråk också som jag inte alls såg på plats. Så kan det gå när man mållåser.
 11. Alldeles för längesedan jag postade något här. Ute efter rovfågel och det såg jag en del men fick inget vidare på bild, så detta blev dagens bästa. Och då bara fågel, inte rovfågel.
 12. Martin

  Dagens mobilbild

  Har funderat på en sådan, det är alltså att rekommendera då tolkar jag det som?
 13. Ser ut som att det är trädkrypare den tar?
 14. Martin

  (Gasol)grill

  Nu gäller det väl att inta låga ställningar innan man drabbas av kastade flaskor och annat av grilloraklet Conny... Men vad är forumets samlade erfarenhet av gasolgrillar? Vad skall man ha och inte ha, vad är bra att ha och vad kommer man aldrig att använda? Såklart lite från folk till folk... Vi står väl inför ett gasolgrillsköp och håller på att läsa in mig på det mesta.... men behöver man t.ex. 4 brännare? Såklart större möjlighet till jämnare värme, stora grillytor osv.... men jag vet inte hur pass stor skillnaden blir mellan 3-4? Vi grillar ju oftast inga mängder, 2 vuxna och 2 barn (visst, barnen växer). Men samtidigt har vi såklart ibland folk över på middag så det blir väl inte någon av de allra minsta men tänkte samtidigt försöka hålla mig under 5-siffrigt Hit me med allt vad ni har (utom flaskor då Conny)
 15. Det där var ju faktiskt att sparka på liggande boll och tomt mål, den enkla bjudningen kunde man ju lista ut att någon skulle nappa på... :o) Späckhuggare låter ju trevligt men dels utom räckhåll (den där 2-timmars"regeln") och dels dåligt med tid. Och även om jag har en mage att flyta på så har jag inga ankfötter att sparka mig ut med så jag kommer bara ligga och skvalpa i strandkanten och om möjligt fotografera en landkrabba eller två
 16. Riktigt bra! Ibland tycker jag den här typen av foton säger mer och ger mer än de där i kanonljus med massa crisp. Det är sällan då man ser dem, man ser dem i skymning och gryning och det förmedlas mycket bra här!
 17. Är det där verkligen rätt? 2048 MB tung fil är en jäkla tung fil!
 18. Martin

  Dagens mobilbild

  Riktigt snyggt.... här har du ju alla möjligheter till diverse trevliga foton på hemmaplan, allt från drickande/badande fåglar (inte hägrar då) till säkert massa makro på insekter och annat.
 19. Martin

  Dagens mobilbild

  Hägern är alltså så stor filead och klar på grillen? Hur kryddade du den?
 20. Martin

  Grattis Mona.....

  Även jag sladdar in här på ett litet efterskott, grattis i efterskott Mona! Hoppas dagen var till belåtenhet med klappar och annat!
 21. Tack mina vänner! Det glädjer en att bli uppmärksammad på gamla dar
 22. "Dagens" får bli helgens, där var minst lika mycket vass som grodor och den skönaste och soligaste stenen låg såklart bortom all vass... Bilden får ses som en miljöbild snarare än en perfekt artbild. Utöver froggsen sågs kärrhök och gråhakedopping men det är en annan historia (och blev inga bilder) men dit skall jag igen.
 23. Klart de måste ner i plurret och svalka av sig så heta som de verkade
×
×
 • Create New...