Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  4321
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Martin last won the day on Mars 10

Martin had the most liked content!

About Martin

 • Rank
  Frekvent Medlem
 • Birthday 05/11/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Malmö
 • Interests
  Foto :o)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Martin

  Månen [samlingstråd]

  Aha, trevligt med dubbelexponeringar. Har en guide undanstoppad för inläsning för tänkt ge mig på det under vårkanten här med lite blommor för att ge genren en chans. Skall genast slänga mig in i manualen för att se om min kamera (fujin) kan se förra bilden...
 2. Martin

  Månen [samlingstråd]

  Tror du har fel, nog inget med galen att göra. Men trillat har vi väl alla gjort när vi varit fulla... i alla fall om vi varit tillräckligt fulla
 3. Martin

  Gräsänder

  Tack för tips om fotograf att följa, och hoppas få se lite alster från dig från er workshop och kanske ett tips eller två på vad som gav dig mest under workshopen. Letar också lite trevliga workshops under året så får vi se om det blir något av det... först blir det iaf en föreläsning om filter på Scandinavian Photo om ett par veckor så skall vi se om vi inte kan utmana Conny lite på forat under säsongen Todde: Jag gillar dina foton, men de du postade i uppföljningen (jag tittade visst i fel ordning) gillade jag överlag bättre. Du har fått många bra tips här. Men det finns som ngn skrev inga facit, smaken är som baken osv. Och det finns ju många riktigt bra foton på fåglar där det är hur många fåglar som helst i bild i ett enda virrvarv, då oftast med något längre slutartid så det blir lite mer konst över det förvisso. Men - fortfarande så kan ett fågelfoto (om det nu skall klassas som det men det tycker jag) vara riktigt bra även om där är mer än en fågel. Tänk även stora flockar med kråkfåglar i skymning/gryning mot en mörk ovädershimmel (Hitchcocks "Fåglarna" t.ex.) så finns det ju mängder med sätt att göra fågelfoto bra även med många fåglar. I din uppföljningstråd har du också isolerat dem från varandra genom skärpedjup - också ett sätt att lyfta en bild. Så ge inte upp, och framförallt: Ta gärna inspiration från andra men mät eller tävla inte mot andra - framförallt inte om de tränat på det längre än dig. Du skulle ju t.ex. inte gå upp i ringen mot en boxare som tränat i 5 år efter att du fått en entimmes introduktion...
 4. Martin

  Gräsänder II

  Mycket trevlig serie foton! Gillade 3:an bäst, snäppet före 5.
 5. Martin

  Tranor vid Pulken 2019

  Kanon! Nu skall vi bara bli friska i familjen så skall vi se vad vi hittar på! Tack för infon!
 6. Martin

  Regnbyge i går

  Älskar den där typen av snabba oväder där man verkligen ser det komma in, allt blir nästan kolsvart och sedan kommer solen direkt efter regnet. Trevliga foton!
 7. Martin

  Test av nya Sigma 60-600

  Wow! Verkar vara en trevlig pjäs den där. Kanske värd att kika på verkar det som, när det väl blir dags att köpa nytt tele för egen del.
 8. En viktig vinkling på det hemska, att låta det goda övervinna det onda. Det är en bra tanke tycker jag, att det goda alltid skall ha sista ordet. Tack för att du delar med dig av dina foton, trevlig inblick!
 9. Martin

  Tranor vid Pulken 2019

  Häftigt! Inte haft så mycket koll på Pulken, tänkt att det låg längre bort men det är kanske ett ställe man skulle ta sig en titt på vid tillfälle. Flera bra foto men ettan vinner, riktigt snyggt! Man skulle kunna tro att det är flera foto på samma trana ihopslagna för att få flygrutten!
 10. Martin

  Lappuggla

  Här kommer lite fler foton på Lappugglan som jag hade flyt att få nys om och hinna fotografera. En av Sveriges största ugglor, inte till vikten men till volymen (mycket fjädrar blir det men det blir också en tyst jägare av det). 1. Mäktigt stor uggla, det var häftigt att se hur den bara satt och tittade på oss, tittade lite på andra hållet och sedan spanade ner mot marken lite då och då. 2. "Nu tycker jag mig höra något prassla på marken..." (eller är det fotograferna kameror som förvillar?) 3. Fast att jag tyckte det verkade som att den var intresserad av något på marken så kom ändå attacken överraskande och det blev inte många skarpa bilder, men denna blev ok. Utifrån tiderna på bildserien så tog det drygt sekund från att den lyfter till att den sitter på marken. 4. "Nu skall vi se var maten tog vägen..." 5. "Bäst jag breder ut vingarna som skydd så den inte kan sticka" 6. "Mätt och belåten" (den intog måltiden med ryggen mot men en fotograf/skådare som stod längre bort på sidan sade att den tog en sork och svalde hel) 7. Också upp på grenen igen... 8. Upp och iväg 9. Den är stor... 60-70 cm i kroppen och upp mot 160 cm i vingspann (kan den bli) 10. Ser lustigt ut med stjärten nästan "avhuggen" och instoppad under kropp/vingar... utan att veta så gissar jag att det handlar om flygteknik och manövrering. 11. Efter måltiden satte den sig längre bort, jag stod kvar en stund till och njöt av upplevelsen så att man inte bara fastnar i fotograferandet och upplever den genom sökaren. Det är trots allt skillnad på att se saker i sökaren och live, och man skall inte glömma bort upplevelsen.
 11. Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Dagen till ära... såg att det fanns Lappuggla (av alla ugglor) en bit hemifrån. Tänkte först "den är säkert inte kvar idag". (sågs igår första gången). Tänkte att ugglor förvisso verkar vara lite stationära och jag har ju velat ge mig ut efter ugglor men det har aldrig blivit av... här har vi dessutom en uggla som aldrig tidigare setts i kommunen. På Artportalen så bortsett från eventuellt skyddade observationer (vilket jag inte tror man har i Skåne) finns det bortsett från gårdagens och dagens observationer endast 21 observationer sedan år 2000, och den klassas som nära hotad. En av våra största ugglor. Kollade artportalen, och då var den inte observerad idag klockan var nästan 11. Och samtidigt kom första obsen för idag in. Jag tänkte att "ok, det är väl ingen jättechans att jag hittar den men det borde vara fler och mer erfarna skådare där än mig, och jag har ju en skogsväg som är några kilometer lång att köra mot... och där lär ju finnas fler skådare som sagt så jag lär hitta platsen. Jodå. Inte så många skådare som jag trodde. Men vilken flyt, den satt på samma glänta/ängsöppning som dagen innan tydligen, ett av de närmsta träden. Till och med jag med min 300:a-optik hade ju chans till vettiga bilder. Mina vänner... får jag presentera... Lappugglan - lätt dagens fågel för mig idag. Det kommer en separat tråd imorgon med fler foton.
 12. Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Saltsmaken från havet känns rakt igenom eller?
 13. Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Snyggt! Den vid Halland eller?
 14. Martin

  Ladan

  Snyggt! Den där tål inte många höststormar till...
×