Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  4415
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

Martin last won the day on April 27

Martin had the most liked content!

About Martin

 • Rank
  Frekvent Medlem
 • Birthday 05/11/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Malmö
 • Interests
  Foto :o)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Martin

  Våren över. Promenad i sommarsverige

  Hoppas du klarade dig ifrån ovädret i tvåan, mäktigt!
 2. Martin

  Ramhulta!

  Jag får tyvärr hoppa av, lite svårt att få igenom ledigheten och jag har bara ett par veckor kvar till semester också och det är för tillfälligt lite hett på jobbet... Hade mycket gärna gjort er sällskap men får väl helt enkelt nöja mig med att följa era alster här! Hoppas ni får det rejält blött... i fallet alltså, och i övrigt bra fotoväder!
 3. Martin

  Ännu mera hackspett.

  Riktigt fin serie, och de orkar jag titta på hur många gånger som helst, hade kunnat se fler också. 9:an med ungen är kul men alla är bra så går inte att utse ngn vinnare. Klass rakt igenom!
 4. Martin

  Arriesjön 18/5-19

  Tog en snabbtur till Arriesjön utanför Malmö igår, tanken var att få lite dopping på kortet men det smög sig - de var trots min nya glugg för långt borta... 1. Vid den gamla ruinen vid parkeringen tog duvorna emot 2. Closeup 3. Grodorna kvar på samma ställe. Nu 4 som trängdes på tre platser... 4. Plötsligt bröts tystnaden och lugnet. Ett dån hördes från väst, vassruggar skymde och jag hukade instinktivt samtidigt som jag höjde kanonen för att göra mig redo. Trots förberedelserna tog det tid innan jag var klar och några skott missades när Jas 39 Svanen kom flygande på låg höjd. 5. Medan kanon fortfarande febrilt målsökte kunde jag bara hjälplös se på när attacken fullföljdes och den smutsiga lasten släpptes i ett bombanfall... 6. Det var nära att vi helt missade att dokumentera till eftervärlden vad som hände, men i vänster bildkant ses bomben detonera skoningslöst mot vattenytan medan Jas 39 Svanen fortsatte mot nya äventyr... 7. Sothönan är en tuffing. Den brydde sig inte nämnvärt om föregående bombanfall... 8.... men vaddu? Fler på ingång? DYK DYK DYK!!! 9. Förra gången jag var här såg jag några kajor dricka från en vattenpöl på parkeringen. Jag lade 10 minuter på att ge det en chans denna gången. Intog en låg position en bit bort. Det var ju ingen kaja, men väl en sädesärla som kom trippande... 10.... och sedan poserade, speglade sig och drack (det blev dock inte bra). Hmm... den där pölen har potential. Tror jag skall lägga mer tid där och hoppas på lite kajor.
 5. Martin

  Dagens mobilbild

  Tack!
 6. Martin

  Dagens mobilbild

  Gårdagens. Vi har lite för mycket bombande i Malmö.... (ok, detta är ett rivningsobjekt och inte orsakat av bomberna men kunde inte låta bli när jag såg det...) Samtidigt en kontrast... med tanke på bakgrunden. Samma stad. Olika öden.
 7. Martin

  Promenad i Limerick

  Trevliga saker och de där böterna för hundägarna borde vi införa i Malmö också, det efterlevs ganska illa här...
 8. Martin

  Gåsjakt

  Grattis till häftig upplevelse och inte minst ett fantastiskt foto!
 9. Martin

  Testrundor med Tamron 150-600 G2

  Kul att jag lyckades med vadarna, satt och bläddrade frenetiskt i Fågelguiden över främst gulärlan och grönbenan innan jag hittade dem...
 10. Martin

  Testrundor med Tamron 150-600 G2

  Canon 60D, 10 år gammal och med alldeles för dålig AF egentligen för detta. Men den får hänga med ett tag till, men nästa större inköp blir nytt hus.
 11. Martin

  Grattis Martin!

  Stort tack alla för era gratulationer! Jadå, det var en härlig dag med familjemys och god mat!
 12. Martin

  Testrundor med Tamron 150-600 G2

  Japp, här tror jag dock det var delvis jag/kameran som inte hängde med snarare än den. Kollade hur fokuspunkterna satt och ingen över örnen... har ju en ganska gammal kamera med få fokuspunkter.
 13. Då har jag varit ute några rundor med min nya kompis. Det blir en bra bekantskap även om det är lite knep och knåp och testa sig fram i början för att hitta rätt hållning för stabilitet när man kör frihand. Som vanligt med något nytt så blir det kanske en eller två bilder för många men hoppas ni orkar igenom... 1. Röd glada 2. Den mycket sällsynta flygande huvudlösa falken 3. Ett rådjur låg och vilade 4. Det här med lite avstånd och för få fokuspunkter... jaja, maffig var den i alla fall. Havsörn. Sedan blev det Vombs ängar. Myllrande fågelliv men vadare är jag inte vass på att artbestämma så gällande en del av de nedanstående får bättre vetande gärna rätta mig... 5. Borde vara en storspov 6. Tänker att det borde vara den sällsynta enbenan.... eller en rödbena. 7. Grönbena? 8. Samma som ovan... oklart men kanske grönbena? 9. Denna vet jag! Vit stork... 10. Rödbena som övervakar flock med starar... 11. Gulärlan (?) slog sig ner 2,5-3 meter från bilen. Tack... 12. Jag säger grönbena på denna också, tror den är likadan som de ovan 13. Röd glada 14. Råbock 15. Starar 16. (Punk)stare
 14. Martin

  Ryggsäck för 150-600 objektiv?!

  Min ryggsäck i morse när jag stack ut. tamron 150-600 G2 på en Canon 60D
×