Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  5006
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  98

Martin last won the day on Maj 13

Martin had the most liked content!

About Martin

 • Rank
  Xstatic
 • Birthday 05/11/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Malmö
 • Interests
  Foto :o)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Provat ett antal gånger, men aldrig lyckats förr. Var egentligen på jakt efter havsörn men plötsligt hade jag ett 50-tal svalor 20 meter framför mig i vass/snår. Aldrig sett de sittande på det sättet heller, brukar vara staket och telefonlinor. Tog lite bilder och rullade sedan närmre och hade kanske 10 m till buskagen. Tog ganska många fler bilder än de här och många oskarpa. Att följa var i stort lögn i helvete men att förfokusera och hitta lite passager där de passerade så blev det lite som blev skapligt skarpt. Tack!
 2. På vägen dit kom jag över några dovhjortar. 1. Trots smygande är man såklart upptäckt.. 2. Ladusvala 3. Ladu- och backsvala 4. Blött idag... 5. Inget mästerverk men då det är första gången jag ser backsvalor (i modern tid i alla fall) så fick det bli en i flykten i regnet också. Kunde varit skarpare... 6. På samma tema som ovan men tätt över vattenytan och jagar insekter 7. Kompisarna, nu lite närmre varandra... 8. Ladusvala in flight 9. Kollisionskurs efter tvär gir... 10. Gulärla 11. Alltså, jag försöker äta - stör inte 12. Sista från en härlig session nära svalorna
 3. Grattis Mona, och en fin tanke att hon firar med sina föräldrar. Tänder också ett ljus ikväll.
 4. I vanlig ordning en härlig serie, gillar viggens frilla men skäggdoppingen är en favorit hos mig så den får väl lite favoriserade röster av mig...
 5. Stort tack allihop! Det värmer!
 6. Tjusigt! Gillar det låga perspektivet på gässen!
 7. Home Page (soderasensmoosepark.com) Ligger på Söderåsen men inte den delen man (jag) normalt är på, öppnade i maj i år så helt nyöppnad. Berättade även om åtelkamerabilder på Lodjur i Söderåsen. Troligen bara på genomvandring men rätt coolt ändå. Adressen är "Lierna 1371" om man skall slå in den på GPS. Jag vet inte om det är jag som är halvtrög men det tog en stund att hitta det på sidan
 8. Svårt komma närmre ut i våtmarken men den är 1 km tvärs över, nu vet jag var de var mest aktiva denna gången så nästa gång skall jag nog flytta mig lite och hoppas på bättre tur. En kompis som vad där förra veckan för att kolla var det låg och hur det såg ut hade två st som jagade 20 meter framför honom i 10 minuter, då hade han bara mobilen med sig.
 9. Fick tips om att Barsebäcks våtmark var bra mark för kärrhök, och det var det. Lade väl 45 minuter där och hade hök inom synhåll kanske 30 minuter. Överlag lite otur med deras passager utifrån var jag satt så generellt långa håll och en del cropping men lite blev det att visa tycker jag själv i alla fall... Alla bör vara brun kärrhök, hanar samt honor. 1. 2. 3. 4. 5. 6.
 10. Vackert! Hur har du kunnat missa de tidigare?!
 11. Tog med mig döttrarna på en nyöppnad turistattraktion, Söderåsen Älgsafari. Utöver att älgarna förvisso är i hägn så är det på älgarnas villkor - vill de inte komma fram till vagnarna och äta så blir det så. Dock garanteras att se älg på den timmen långa turen. Ett trevligt sätt att komma lite närmre naturen, mycket trevlig guide och bra info också. Alla älgar för övrigt födda i djurpark (Borås) så det är inte vilda älgar infångad för ändamålet. Mest intressant var nog att det fångats lodjur på åtelkameror på Söderåsen. Det skulle ju vara en bonus som hette duga när man gick där någon gång Utöver älg var det ett hägn med getter och killingar där man fick vara inne och klättra med dem, vilket tjejerna gillade. 1. Ny kompis 2. Äldstekon i hägnet, 4 år. Får kalvar inom en vecka mest troligt. 3. När vi kom runda två var hon en bit bort men hon sprang snabbt - och hoppade även över småhinder - för att komma fram och få mumsa lite mer grenar. 4. Tjuren och dominanten i hägnet. 6 år, 14-taggare förra året och de tror han blir 16-taggare till sommaren. I bakgrunden ungtjuren, 2 år. Kommer att få eget hägn innan brunsten så att han inte blir ihjälstångad. 5. Lite synd på stenen till höger men tyckte det blev för tight att skära bort den, även om den tar en del fokus.
 12. Kul med älg! Här nere är i stort sett inga men jag såg ju en vid Vomb i höstas, men det är verkligen till rariteterna. Syrran bor i Umeå och tipsade om en facebookgrupp om björnobservationer, och där är flera med slagna älgar också. Där uppe är ju älg å andra sidan väldigt vanligt. Råbocken var grann den med!
 13. Otroligt snyggt. Var hittade du alla de på samma ställe? Skärfläckan är verkligen cool med sin näbb.
 14. Mycket tjusigt! Fyran är läcker där den verkar lyfta på något med foten
×
×
 • Create New...