Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  4833
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  87

Martin last won the day on November 16

Martin had the most liked content!

About Martin

 • Rank
  Frekvent Medlem
 • Birthday 05/11/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Malmö
 • Interests
  Foto :o)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 1/2, 4.... flera andra men kanske 9 eller 10 bäst. Mörkret passar bra med hösttema och de övriga färgerna så det stör inte. och som vanligt har du bemästrat blixten kanon.
 2. Gillas mycket, och bra jobb! Snyggt!
 3. Eller samma ficka som stålullen
 4. Grymt! Jag testade lite vid en forumträff för ett gäng år sedan på Kullaberg, det blev inte bra alls. Får nog lägga mer tid på det om man skall lära sig det där och få ut något vettigt av det. Det här var riktigt trevliga foton, gillas!
 5. Hoppas bara vi har olika släktingar för det arvet från andra sidan vattenpölen väntar jag också på. Jag har faktiskt redan fått det två gånger - men jag har låtit bli att hämta ut det för det krävdes först att jag gjorde en överföring dit, för att de sedan skulle kunna överföra hela summan hit...
 6. Avstånden ja... Han rekommenderar ju på hemsidan minst 400-500 mm har jag för mig. Jag hade mitt Tamron 150-600 men jag är ju inte helt vän med det så jag hade även hyrt ett Canon 400/5.6. Det blev att jag tog det mesta med 400:an för den är vassare. Dock så var det i många fall för nära, hade varit mycket bättre med en zoom. Bland annat hade han sent på kvällen innan fått in en trafikdödad dovhjort som han lagt rakt framför gömslet på kanske 10 meter. Det var bara skatorna som gick på hjorten, örnarna höll sig till änderna men hade örnarna gott loss där så hade det nog inte blivit så mycket. Lite som denna, 400mm obeskuret.
 7. Mitt första gömsle så inte mycket att jämföra med. Bekvämt gömsle, två sittplatser. Vanliga skrivbordsstolar så inget superspeciellt men funkade. Två bra fotogluggar i sitthöjd och en liggande vid golvet. Sidoglugg för småfågelmatning. När man började ana de första konturerna runt 0630-0645 insåg jag att det var en hel del örn redan. Hade ca 15-20 havsörnar nere på marken mellan kl 07-09. Strax innan 9 försvann alla som på en given signal. Jag är osäker på om jag röjde mig i en rörelse med objektivstruten eller om det bara var så, men läste mycket i gästboken att många hade det antalet havsörn nere på morgontimmarna men att de försvann sedan. De satt i träd och på stenar på längre avstånd så de fanns i närheten. Sedan kom lite vråkar, inte speciellt många men 3-4 stycken ormvråkar. Röda glador var där hela tiden (10+) men flög bara över - har sett att en del får ner dem sittande men jag hade dem nästan flygande rakt ovanför gömslet så fick inte många bra bilder på dem. Runt 9-snåret kom en årsunge av kungsörn och den var kvar hela dagen till mörkret vid 1630-17. Runt 1530-1600 kom ytterligare en kungsörn (den jag lade ut på artbestämning idag). Då började också när det skymde lite komma ner havsörn för kvällsmat. När det blev mörkt blev det också en vråkbonanza med ett 15-tal ormvråkar och 2-3 fjällvråkar nere men då var det mörkt. Jag har lite foto men för att det skulle bli något så är det mest dokumentationsfoto på ISO 12800-25200. Filmade en del där. Skall försöka lägga upp lite film här också - samt mer foto såklart. En värmekamin driven med gasol finns om det blir kallt (han drog igång den på morgonen till mig men jag stängde den rätt snabbt, var inte så kallt. Där finns även toalett inne i gömslet så den delen funkar bra också. Det man skall ha med sig är att den ligger ganska nära bebyggelse/gårdar. Jag hade ett par traktorer som jobbade en bit bort mitt på dagen - ett samtal till honom så styrde de om lite (inte hans mark och inte hans folk men han fick grannen att avvakta lite). Kungsörnen brydde sig inte och han menade att de var ganska vana vid jordbruksmaskinerna, och havsörnar och glador satt kvar i träden runt om så det stämmer ju. Såg idag i Friskens-gruppen att det nog varit jakt där på morgonen och att de havsörnar som var nere stack 0830 när det small i närheten. Sådant är såklart tråkigt om det påverkar men han som har det verkar bra så jag tror man kan snacka med honom dels innan om han vet om det kommer vara aktiviteter där och förklara att man kanske kör en bil och inte vill få det förstört av en jakt t.ex. Nu vet jag inte vad andra tar men jag tyckte att en tusenlapp för en dag per person var helt ok. Såg att Skånska Rovfåglar har öppnat upp sitt nya för bokningar nu också. Får väl se hur det blir men det har ju varit bra förut som jag förstått det. Slänger med den fullvuxna kungsörnen som kom in på kvällen. Canon 400/5.6
 8. Drog ner den idag så skall jag bli vän med den, kan man göra den via LR eller lyfter man in bilderna i eget program? Det lär ge sig ikväll om inte annat, får kanske googla fram en tutorial också...
 9. Riktigt snyggt Conny, som Rolf säger: Gillar dina flygbilder och du har ett fotoöga för flygfoto också. Har sett en hel del både bilder och filmer och det är inte alla som har det så att säga Svårt att välja favorit, men en riktigt fin serie!
 10. Ja har förstått att den skall vara vass, så det lär väl bli att jag köper in den. Har inte hunnit sätta mig så mycket in i varken hur den funkar eller så, men läst mycket om den och sett mycket resultat som gör att den lär vara värd pengen.
 11. Under morgontimmarna låg jag på mellan 6400-12800. Resonerade lite som "bättre bilder med lite (eller mycket) brus än inga bilder alls). 90D är absolut inte gjord för det och i många av fotona lyser det också igenom ordentligt. Men där är många keepers, några med marginellt med brus och andra med mycket mer under dagen. Förvånansvärt bra upp till 6400 ändå men däröver blev det en stor skillnad i antalet keepers.
 12. Tycker det påminner lite om en sagoscen. Vackert!
 13. Inte dagens men slänger väl upp en från min sittning i örngömsle medan jag jobbar vidare med de andra så kommer det ett gäng trådar sedan. 29 oktober är det mörkt på morgnarna i Skåne och bilden är från strax innan klockan 08, tyvärr hade jag mest action från havsörn mellan ca 0630 (bäckmörkt) till strax innan 09 så ISO är vad det är..
 14. Eller så tar du med och antingen dokumenterar det gråa, eller letar efter någon färgglatt i allt det gråa och dokumenterar det. Eller så tar du med den utan att fotografera och då har du tränat lite med att bära den Men ja, vädret är verkligen risigt nu...
×
×
 • Create New...