Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  4709
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

Martin last won the day on Januari 19

Martin had the most liked content!

About Martin

 • Rank
  Frekvent Medlem
 • Birthday 05/11/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Malmö
 • Interests
  Foto :o)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Motljus tycker jag är otroligt svårt, men du får det att se väldigt lätt ut (utan att veta hur många andra foton du tog) Väldigt snyggt!
 2. Om man bortser från spridningstillståndet så är det samma regler som gäller för drönare som vanlig kamera, dvs det är inga problem att fotografera industrier eller hamnar. Sålänge det inte är skyddsobjekt med avbildningsförbud. Delar av Göteborgs hamn är det (skyddsobjekt och vissa delar har även avbildningsförbud). Det är relativt vanligt att delar av större hamnar är skyddsobjekt, avbildningsförbud vet jag inte riktigt hur vanligt det är, men generellt sätt är de flesta skyddsobjekt inte belagda med avbildningsförbud. 15.500 kr kostade det en drönarfotograf att fotografera delar av Göteborgs hamn som hade avbildningsförbud. Han hade dessutom inte sökts spridningstillstånd innan han lade ut det på Facebook (hade han sökt så hade han inte fått). Drönare beslagtogs och förverkades också. https://kameratrollet.se/2019/09/30/dronarfotograferade-goteborgs-hamn-doms/
 3. De flesta jag känner tycker det är smidigt med inskickandet och att man relativt snabbt får tillbaka ett godkännande. Vet inte exakt procedur men sköts digitalt som jag förstått det. Det bökiga som jag tycker är ju reglerna runt när det behövs eller inte. Skulle inte ha några problem med ett spridningstillstånd om det bara handlade om att ladda upp foton via en länk och sedan få ett svar tillbaka.
 4. Mycket trevliga foton med mustiga färger som nästan drar mer mot höst än vår i tankarna.
 5. Hehe, tack. Riktigt impuls är det inte men vi hade väl tänkt flytta utanför Malmö nästa år - då är det dags för båda tjejerna att byta skola / börja skola. Men nu dök "drömhuset" upp och då får det bli så. Vi kommer dock jobba kvar i Malmö, Klågerup är Svedala kommun så 30 minuter med kollektivtrafik in i Malmö eller 15 min med bil. Och mycket närmre naturen.
 6. Hade jag köpt nikonhus för motsvarande belopp så hade jag dels blivit singel och dels kunnat starta en mycket stor kameraaffär Japp, det är ett hus. Dags att lämna Malmö. Klågerup nästan (efter sommaren så ett tag till)
 7. För de som eventuellt inte hittar den men vill se den: https://www.youtube.com/watch?v=F3cpRq4iX3M
 8. Tack för förslag! Vi får väl se vad det blir. Börjar nog i liten skala. Vi behöver lite på väggarna men vi har spontanshoppat i helgen - det kommer inte att bli mer kameraprylar på ett tag för det råkade bli ett nytt hus
 9. När väl oturen har börjat så bara trillar det på... men tänk så här - ibland måste det bli lite sämre innan det blir mycket bättre. Du är någonstans där det vänder nu (eller op blir väl den punkten) och sedan går det mot ljusare tider! Jag har ju själv progressiva glasögon och det höll på att bli det sista jag gjorde. Vandrade ut från Synsam med dem på mig skitnöjd med att jag plötsligt insåg att synen visst gradvis försämrats men nu kom tillbaka med dem. 20 meter utanför butiken tänkte jag att "jag tror jag tar den här rulltrappan ner och firar med en fika". Missbedömde dock steget helt då det kom i det progressiva fältet. Jag tror att Stockholmare (som ju springer i rulltrappor) hade varit avundsjuk på hur snabbt jag sprang nerför trapporna... (och lyckades hålla balansen) Fanns vissa likheter med när MFF:area överbefolkade en rulltrappa i Helsingborg så till den milda grad att den havererade och en spärr gick sönder = rutchkana ner (finns på youtube dessutom, hysteriskt kul även om det kunde gått åt helvetet med massa skadade)
 10. Vi håller på och renoverar här hemma och tänkte sätta upp lite egenproducerat på väggarna nu när det böjar bli klart, har tänkte några canvas bland annat. Vad har ni för erfarenheter av canvas från olika ställen, både kvalitet och pris. Jag har mest framkallat vanliga foton typ 10x15 tidigare så tar gärna emot förslag på bra sajter. Jag som i princip aldrig framkallar heller, är det något man bör tänka på när man skickar in för framkallning om man nu vill ha större än 10x15 (mer än att kvaliteten såklart måste hålla för förstoringar).
 11. Martin

  Niagara falls

  Herreminskapare! Det där var häftiga bilder och framförallt den första, aldrig sett det perspektivet innan. Ganska blött gissar jag
 12. Mycket trevliga foton, svårt att välja favorit men tror kanske att den sista toppar.
 13. Grymt jobb Conny! Jag har tanken men har väl samma mask som Ulf har, latmasken Har dock för avsikt med 2020 att vara mer strukturerad löpande under året och då inbillar jag mig att det blir lite enklare, så vi får väl se helt enkelt
 14. Martin

  Ekorrar

  I vanlig ordning Rolf... Masterclass!
×
×
 • Create New...