Jump to content

Mona

Administrators
 • Content Count

  18902
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  386

Everything posted by Mona

 1. Mona

  Inaktiv

  Hej allihop! Ni kanske har märkt av min frånvaro sista tiden, men det har inte berott på ointresse, utan jag har varit sjuk och tappade iom det totalt gnistan. Den enda sociala kanalen jag orkat med har varit fb då det är enkelt att med mobilen hänga med där oavsett om man sitter eller ligger! Nu har jag blivit opererad med gott resultat och livet börjar så sakta att återvända. Ja, just nu känns det otroligt bra faktiskt Jag kommer inte att orka att läsa ikapp i alla trådar, så jag hoppar in lite här och där när de poppar upp
 2. Mona

  Fotoplaner för 2019!

  Har ni några spännande fotoplaner under 2019? Jag och Mrs T ska delta i en spännande workshop i mitten av mars med den kända och superduktiga natur- och fågelfotografen Jonas Classon. Detta blir min första professionella workshop som jag deltar i. Det ska bli så roligt! Det jag är mest orolig för är att jag inte kommer att ta en enda vettig bild Känner mig otroligt ringrostig nu, så jag måste ut och träna!
 3. Mona

  Dagens mobilbild

  Vi har en tråd med dagens bild, men jag tänkte vi här också kan ha en tråd för dagens bild tagen med mobilen. Den har dom flesta i fickan och lätt åtkomlig för en bild. Fyll gärna på med bilder i tråden!Den här är tagen med iPhone 4. © 2011 By Mona Nilsson. All rights reserved.Att få skärpa med mobil tycker jag är väldigt svårt eftersom man måste trycka på skärmen och då blir det lätt skakningsoskärpa. Den här jag jag fått skärpa upp en del.
 4. Någon nämnde att vi skulle ha en samlingstråd för dagens middag, så här kommer den! Jag utökade den att även gälla frukost och lunch Detta var min middag. Franska klassikern Boeuf Bourguignon. I dag var första gången jag tillagade den i lergryta. Efter att ha gjort Pulled Pork ett antal gånger i den grytan så ville jag prova hur denna köttgrytan blev i lergrytan. Det blev en lite annan men mycket god smak, och mycket mustigare. Pulled Pork brukar jag köra på 125º i 6-7 tim, men den tiden hade jag inte idag så det fick bli 150º i ca 4 tim. Blev otroligt mört och fint kött. Detta kan jag rekommendera Önskar någon receptet så kan jag lägga in det också!
 5. Mona

  Berlin Hauptbahnhof

  Rotar i arkivet i brist på nytagna bilder.. Detta är Berlins moderna tågstation. Så mycket linjer åt olika håll, så vet inte om det blir rörigt. Hur man än gör för att få raka bilder så blir det snett någonstans! Nästa gång jag kommer dit så ska jag ta lite mer (bättre) bilder på denna spännande byggnad. 1. 2. 3. 4.
 6. Mona

  Inaktiv

  Tack Mathias
 7. Mona

  Inaktiv

  Och jag som alltid varit stadsråtta vill bo på landet nu
 8. Mona

  Dörr i repris

  Snygg patina på den dörren! Heter det så på trä??
 9. Mona

  Den som övar han tränar...

  Jag tycker det är en skitläcker bild! Härlig konvertering och snyggt ljus. Skärpan i mitten på fjädrarna är ju grym. Tycker absolut att du ska vara nöjd med denna. Hade du inte berättat alla missöden så hade ingen vetat! Snyggt jobbat Jens! Jag menar det verkligen
 10. Mona

  Inaktiv

  Hej Ove! Hehe! Jag tycker ibland tvärtom att det är intressantare motiv i små städer! Man blir nog hemmablind..
 11. Mona

  Hälsning från Jurmala

  Så häftig bild nr 1! Gillar verkligen alla "lager". Intressant resa du gjort, och kul att se bilder från lite udda resmål. Var du där över det svenska nyåret? Jag skulle aldrig själv vilja åka till Lettland, Estland och Litauen, eller Ryssland för den delen, men tycker det finns mycket intressant att läsa om man är historieintresserad. Kan ärligt inte så mycket om baltländerna, men vet att Lettland varit svensk en gång. Skämde inte Sverige ut sig när dom lämnade Lettland? Hur är maten? Tror det är det det skulle falla på att jag inte åker. Vet ju inget om deras djurhållning och hantering. Hur mycket gift finns det i marken t ex. Vet att det inte är så bra mat i Ryssland iaf. Sen är ryssar jäkligt sura och har noll servicekänsla!!
 12. Då vill jag se bilder snart på grillat bröd
 13. Mona

  Inaktiv

  Uj... krya på dig!
 14. Tack Rolf och Conny! Bara att börja baka Har du kört det på grillen tidigare Conny? Rekommenderar att jobba lite extra med degen för att få ett godare bröd. Kan tycka att alla recept på nätet är lite överreklammerade, men viker man degen många gånger så blir det så mycket godare när glutentrådarna blir längre. Blanda gärna med lite dinkel också, det ger väldigt god smak.
 15. Mona

  Fotoplaner för 2019!

  Den är mycket prisvärd tycker jag! Det är ju ett ganska normalt pris för EN dag för andra workshops. Det var en bra plan tycker jag! Oooohhh!!! Irland!! Det hade jag velat! Jason Lanier får jag googla Jag har planer på Lofoten också! Dit längtar jag verkligen!
 16. Mona

  Jäklar....

  Jag har inte märkt av någon förlust alls, men visst kan jag göra ett test i dagsljus.
 17. Mona

  Försök att stacka

  Härligt att se att du fotar igen! Tycker du fick en mycket bra resultat. Smart att använda mobilen som underlag. Saltkornet ser enormt stort ut! Hade aldrig gissat på ett saltkorn. Extra plus för behind. Du hade inte behövt googla på stackning längre än i forumet För många år sedan gjorde jag en guide
 18. Mona

  HUR betalar ni för Flickr PRO?

  Ok, tack!
 19. Gårdagens bak blev ett långjäst grytbröd! Jag jobbade lite extra på degen för att få en bättre konsistens och hållbarhet än det brukar vara på det här enkla brödet. Dvs jag vek degen många gånger när den låg i sin plastlåda. Sen fick den vila på balkongen över natten. Vek den ett par gånger till innan det var dags att grädda.
 20. Mona

  HUR betalar ni för Flickr PRO?

  Vad kostar PRO? Och vad mer får man för pengarna, mer än större lagring?
 21. Mona

  Jäklar....

  Vet inte hur det är med Nikon, men till Canons spegelfria finns en adapter för att kunna använda sina gamla gluggar. Jag använder även Sigmas adapter på Sony för att använda mina canongluggar. Funkar bra ihop med de flesta gluggar, förutom om man vill ta snabba serier. Då blir bara första bilden skarp. Fast jag kan leva med det då jag inte fotar sport mm. Nu satsar Canon allt (verkar det som), på att tillverkar nya gluggar till spegelfritt. Det är framtiden, bara att gilla läget..
 22. Mona

  Inaktiv

  Tack killar Livet går upp och ner för alla, och ibland får man helt enkelt göra det som är bäst (roligast) för stunden. Det här forumet kommer nog alltid att vara en del av mitt hjärta då jag varit med från starten Jag har verkligen ett fotosug nu men hittar inga motiv i det grådassiga vädret som råder just nu...
 23. Mona

  Inaktiv

  Tack Rolf! Ja, forumet är står stadigt
 24. Mona

  Inaktiv

  Tack Thomas! Du får skaffa fb så du inte missar något! Saknar dig där
 25. Mona

  Praliner!

  Tack så jättemycket allihop! Det var kul att leka lite med färg
×