Jump to content

Mona

Administrators
 • Content Count

  19164
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  398

Everything posted by Mona

 1. Kvällens fullmåne 19-11-2013. Fyll gärna på med era månbilder!
 2. Mona

  Dagens mobilbild

  Vi har en tråd med dagens bild, men jag tänkte vi här också kan ha en tråd för dagens bild tagen med mobilen. Den har dom flesta i fickan och lätt åtkomlig för en bild. Fyll gärna på med bilder i tråden!Den här är tagen med iPhone 4. © 2011 By Mona Nilsson. All rights reserved.Att få skärpa med mobil tycker jag är väldigt svårt eftersom man måste trycka på skärmen och då blir det lätt skakningsoskärpa. Den här jag jag fått skärpa upp en del.
 3. Mona

  Test av nya Sigma 60-600

  Jag har länge velat komma lite längre än med bara 400mm, som jag har, så idag åkte jag och testade nya Sigma 60-600 sport. Hade först tanken på en 150-600 sport, men den ny 60-600 ska visst vara snäppet vassare. Även vassare pris tyvärr... Riktiga långzoomare har ju aldrig varit så mycket att hänga i granen, men Sigmas nya gluggar levererar verkligen. Det krävs en del träning innan man blir varm i kläderna med denna tunga pjäsen på 2,7 kg! 4 stegs stabilisering lär behövas och ett enbensstativ. Idag blev det handhållet. Här kommer några av provbilderna! 1. Tagen med Canon 5D III och 600 mm och f/6,3. Den satt ca 35-50m bort enl exif, så bilden är beskuren ca 70%. Skärpan på ögat är det ju inget fel på! 2. Också med Canon.. ej beskuren. f/6,3 och 600 mm. 3. Samma som ovan. 4. Tagen med Sony a7 III. Brännvidd 348 mm och f/6,3. Inte samma stabilitet med den mindre kameran. Gillar inte heller den elektroniska sökare med följande fokus. Känns mer gediget med Canon. 5. Med Sonyn. 600 mm, f/6,3. 6. Akrobatikand med Sonyn! 233 mm, f/6,3. Tycker ni den verkar bra?!
 4. Då var det dags för en fullmåne igen! Denna gången ett snapshot genom fönstret när när jag testade 60-600 med TC. Handhållet.
 5. Mona

  Regnbyge i går

  Wow vilket vackert väder!! Perfekt fotoväder! Snyggt Sanne
 6. Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Så samstämmiga och fina färger med storskraken. Fin bild lillepv
 7. Mona

  Test av nya Sigma 60-600

  Ja, jag blev skitglad! Gjorde ju inga vetenskapliga test, men spontant så kändes det som AF var snabbare med denna gluggen än med Canons. Men det kan vara fel också, det visar sig på fältet!
 8. Mona

  Gräsänder

  Jag hoppas jag hittar några alster att visa, men först måste jag föra över dom ifrån laptoppen till den stationära, och sen flytta LR-katalogen där jag har ett par redigeringar..
 9. Mona

  Plastic fantastic!

  Jag har ju sett många bilder med Holga, men inte många har så kraftig vinjettering. Iaf inte så mörk.
 10. Mona

  Plastic fantastic!

  Här kommer ett par bilder tagna med min nya plastic fantastic Holgalins som jag fick från HK häromdagen 1. 2.
 11. Mona

  Test av nya Sigma 60-600

  Så typiskt!! Jag har läst att denna gluggen inte passar ihop med Canons TC, men fick för mig idag att ändå prova. Och jovisst passade den! Den har t o m AF på alla bländarsteg. Största bländare är 9 fullt inzoomat, men det är utmärkt till fågel. Tänk om jag ändå hade testat förra veckan innan jag åkte till Tysslingen.... 1. 2. 3. Här stod jag inne i köket ca 8-9 m ifrån mataren. Fotad genom fönsterglaset..
 12. Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Tack lillepv! Missade tyvärr ditt inlägg
 13. Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Jasså du har varit där! Jag åker nog på söndag! Snyggt streck
 14. Mona

  Gräsänder

  Jag tycker du tagit fina fågelporträtt Dom jag tycker är bäst är 2 & 4. Tvåan för att det blir en linje med änder i bakgrunden, som om dom gick på led. Nackdelen är att dom två sista är kapade. Man ser att den första anden är på väg eftersom den lyfter lite på foten. Bilden berättar en historia. Någonting händer om man fantiserar att dom går på led. Fyran gillar jag för att dom tittar åt var sitt håll. Det behöver absolut inte bara vara en fågel i en bild. Flera i en bra komposition är aldrig fel. Jag har ju som dom flesta vet varit på en fågelworkshop i helgen och har lärt mig att se (fågel)bilder på ett nytt sätt. Nu kan jag antingen radera alla mina fågelbilder eller titta på dom i övningssyfte och se alla fel jag hittills gjort Vi har också haft redigering på schemat. Jag har, tycker jag själv ett litet hum om redigering, men helgen öppnade ögonen för oändligt många fler möjligheter att lyfta en bild. Bli inte nedstämd. Fortsätt fota fågel! Följ en bra fågelfotograf för inspiration, t ex Jonas Classon (måste bara göra reklam för denna fantastiska fotograf!) som finns på både fb och Instagram.
 15. Mona

  Plastic fantastic!

  Tack Mathias! Ja, att leka fram bilder och gå utanför boxen är verkligen givande och kul! Det jag inte är så förtjust i med denna gluggen är den hårda vinjetteringen.
 16. Mona

  Dagens bild

  lillepv, så snyggt vatten! Bilden gör sig perfekt i s/v! Men jag tycker den ser ut att luta lite..
 17. Mona

  Dagens mobilbild

  Vad är det som hänt med kameran?
 18. Mona

  Svartvit med färg

  Haha! Detta har jag helt glömt bort!
 19. Nu var det några år sedan vi hade "And i motljus"! Ett kul tema vi hade för några år sedan och som jag tycker vi återupplivar Denna togs med lånegluggen Sigma 60-600 som jag provade förra veckan! Så nu utmanar jag er i temat! Ut och fotografera änder
 20. Mona

  Tuppfajt!

  I morse blev jag tagen på sängen av dottern som rusade in och väckte mig och var exalterad över att två fasaner slogs! Jag hade hört dom, eller som jag trodde var bara en som det brukar när den går omkring och skriker ibland, men nu var det plötsligt två som försökte göra upp, och till råga på allt på varsin sida hundstaketet! Tyvärr ingen kvalitet eller så mycket skärpa, men bilderna är tagna yrvaket och genom fönstret! 1. 2. 3. Här var det svårt att hänga med i det plötsliga anfallet! 4. Så här höll det på i säkert 1,5 tim innan den högra tröttnade och gav sig av. Den vänstra stannade nog en tim till innan den hittade en utväg från sin instängda position!
 21. Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Tack Conny och Thomas Thomas, nej den bryr sig inte nämnvärt. Kikar bara ner och sitter lugnt kvar. Det är en van modell
 22. Mona

  Grattis Cope!

  Stort GRATTIS Conny på din stora dag! Hoppas du firar ordentligt på halvsekelsdagen och får fina guldlådor och massor av tårta
 23. Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Var och hälsade på den berömda Göteborgsugglan idag! Hade hoppats få se den andra också som troligen ligger i boet, men så blev det inte, tyvärr. Snart kommer det nog ungar och då blir det väl mer fart 1. 2.
 24. Mona

  Plastic fantastic!

  En sån är det ja!
 25. Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Det strävsamma paret! Fina knipor
×