Jump to content

Rolf

Administrators
 • Content Count

  12020
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  181

Rolf last won the day on Juli 15

Rolf had the most liked content!

2 Followers

About Rolf

 • Rank
  Xstatic
 • Birthday 01/03/1962

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.xponerat.se

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Göteborg

Recent Profile Visitors

12400 profile views
 1. Tack snälla för dom orden. Klart du skall laga din makroglugg!
 2. Jag har inte räknat exakt men du gissar nog rätt nära sanningen! Och nej jag blir inte förolämpad!
 3. Underbara bilder. Kolis ser verkligen ut att sitta och fundera. Törnskatorna i bild 3 blir dock favoriten.
 4. Trevligt fikasällskap, det var några stycken! Fina bilder rakt igenom. Den blå fjärilen i bild 8 har jag aldrig sett förut.
 5. Hemska djur dom där, fullkomligt opålitliga i bägge ändar! Fin berättande serie och bra fotat.
 6. Tusen tack för dom orden. Tur jag sitter bakom skärmen så ingen ser hur jag rodnar! Dom som bits och sticks kan du behålla även om getingar faktiskt är väldigt fotogeniska. Tack Todde. Du anar inte hur många av dom som gick rakt i papperskorgen för att dom var oskarpa!
 7. Mycket dåligt med insekter här också, man får inte vara kräsen utan ta det som bjuds. Tack Mona, om du gillar dessa så ta gärna en titt i min förra tråd också.
 8. Luftade makrot lite i dag men hittade inte mycket att besvära. Några blomflugor var väl det som fanns förutom någon humla men dom är tråkiga så det blev bara blomflugor. Håll till godo. Blev kanske lite för många bilder... Klicka upp! 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.
 9. Verkar ju vara en helt ok plats du står på, fint porträtt!
 10. Jag gillar att människorna framträder som siluetter men hade kanske ökat exponeringen en aning för att försöka få molnen lite ljusare.
 11. Nej då sotar du igen skuggorna. Kameran vet inte vad som är ljust eller mörkt. Den tror att allt är medelgrått med 19% reflektion (tror jag det var) Ljusmäter du då på den mörkaste delen kommer kameran att exponera upp den eftersom den tror att det är medelgrått. Edit. 18% reflektion skall det vara
 12. Ja om du lyckas spotmäta på fågelns lågdager så hade det kunnat funka.
 13. I bland hinner man helt enkelt inte tänka till och ändra inställningarna, så är det ju. En liten framförhållning kan dock vara att ständigt försöka vara medveten om var ljuset kommer ifrån och var motivet kommer att befinna sig. Då kan man i förväg ställa in kameran, men som sagt. I bland hinner man helt enkelt inte.
 14. Problemet med att ljusa upp bilder i efterbehandlingen är att det tillför ganska mycket brus, särskilt om man går över ett steg, därför det är bättre att överexponera i kameran. Du kan gott skryta med din nya AF, den gör sitt jobb med den äran!
×
×
 • Create New...