Jump to content

Öland Turist

Members
 • Content Count

  1
 • Joined

 • Last visited

About Öland Turist

 • Rank
  Nykläckt

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.olandturist.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Borgholm, Öland
 • Interests
  Rockmusik, allt ifrån gamla Elvis, Beatles, Stones, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Pink Floyd, Black Sabbath, David Bowie, Creedence Clearwater Revival, Deep Purple, Madonna till Rammstein och Metallica.
  HiFi-prylar av den äldre sorten. Gärna gamla vinylspelare. Technics SL-1200 Mk2 är en favorit. Rullbandare typ Studer A810 Pro likaså.
  Bilar och MC.
  Och så naturligtvis Foto- och Videofilmning. Det är ju den enda anledningen till att jag blivit medlem på XPONERAT. :-)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mitt första inlägg. :-) Jag fick min första lilla kamera av mina föräldrar tidigt 1960-tal. En liten Kodak Instamatic 100 som man lade i filmkassetter i. Ett drygt decennium senare, eller var det två, så köpte jag min första systemkamera - en Fujica, som faktiskt hann följa med mig nästan jorden runt sent 70-tal, tidigt 80-tal. Tjugo år senare gick vi in i den digitala tidsåldern och idag kan i princip varenda "kotte" som äger en smartphone (även kallad "dumbphone" av undertecknad som inte ens äger en) knäppa bilder som faktiskt avsevärt är bra mycket mer avancerade än vad mina Instamatic 100 bilder blev för 50 år sedan. Lång inledning, jag beklagar. Mina fototekniska kunskaper har väl dessvärre inte blev nämnvärt högre under åren men jag tycker det är lika roligt att fota idag som för 50 år sedan. Billigare dessutom. Mycket billigare. Idag är det ju GRATIS att fota. Förr var väl inköpet av film, framkallning och papperskopieringen en dryg kostnad. Men i vart fall. Jag har lagt upp ett tjugotal bilder på min egna hemsida. Hemsidan som sådan kan vi helt och hållet lämna därhän. Jag har skrivit HTML-koden i Anteckningar/Notepad och mina kunskaper i HTML-programmering är lika med noll. Dessutom ligger sidan hos en gratishost varför hastigheten och accesstid inte kan jämföras med de sajter som ligger under betald webhosting. Jag minns en svensk sångare och programledare på 50- och 60-talet som hette Egon Kjerrman. Han sa alltid att han sjöng hellre än bra. Jag kan ju fortsätta i samma fotspår och påstå att jag fotar hellre än bra. Den nivan ligger jag på idag. Alla bilder är tagna i JPG-läge och det enda jag gjort med bilderna är att jag dragit ner dom till 1000 pixlar horisontellt och satt upplösningen till 100 dpi för att funka hyfsat på en websida. Dvs ingen som helst bildbehandling. Samtliga bilder som ligger på sidan är tagna med min Nikon Coolpix P7100 och jag kör bara med "automatläge". Så min fråga är - vad tycker du om bilderna tagna av en amatör? Varma hälsningar från ett tropiskt varmt Öland - solen och vindarnas ö. Bilder en bit ner på sidan: http://www.olandturist.com
×
×
 • Create New...