Jump to content

Nattvakten

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Nattvakten

 1. Tack Ska hälsa honom det, han kommer bli jätteglad för berömmet och visningen till kanalen
 2. Ja verkligen, är sjukt att våran största källa till information är så förstörd. Det är tur att Wikipedia finns som iaf aktivt försöker hålla en hög standard. Bra ni bidrar. Haha, ja det är väl en dröm. Du får bli snuskigt rik, bilda ett sällskap som gör ett eget internet.
 3. All världens information i våra händer via Smartphones men helt oanvändbar i många lägen då "fakta" kan ändras till vad som passar mottagaren bäst. Paradoxalt.
 4. Segersjö Tänkte någon kanske tycker är fint att kolla på och lite skamlös reklam för hans lilla kanal.
 5. Snyggt och vackert. Väldigt tidigt som du säger.
 6. Tack Ja det är väl rimligt tycker jag, särskilt till en kund jag känner och redan gjort upp en budget/pris med från början. Med en annons som blir liggande ett tag så hade jag nog kört så "fräckt" som runt ~400+ för den, runt en timmes jobb med rengöring, testad med batteri och att den svarar som den ska.
 7. Nee just den bilden är tagen med min Motorola G6 plus, men han kanske fnyser åt min Minolta 3000i jag har runt halsen med svartvit film ^^ Minns inte om jag knäppte en bild på den här med den dock, får se efter jag lämnat in rullen och fått bilderna.
 8. På utställning. Gillade "upp"synen.
 9. Gött, för det var något liknande plus frakt jag funderade att sätta ut för några blandade till jag har ligger och skräpar och tänkte göra iordning trots ingen förutbestämd köpare. Kort och gott blir dom rengjorda och testade med batteri så allt svarar som det ska. Och om det finns bevis för att tidigare ägare tagit bilder nyligen är det ett stort plus. Men köpa film, fota och framkalla är inte på tapeten för en 300kr kamera om det inte beställs o förväg från köparen och då talar vi andra priser. Jag prisar in 50-100kr för rengöring och test och lite marginal på kameran så vinsten är ju inte hög men är ju inte det som motiverar.
 10. Tack Ja utdelning får jag, den är redan bokad och klar med köpare. Gör på beställning eller önskemål iordning från dom jag har hemma när någon vill ha.
 11. Sitter och gör iordning en kamera till en köpare och tänkte dela med mig av det tidiga resultatet efter lite grov rengöring. Kvar att göra är putsa i sökare, objektivet och lite rengöring i huset och finlirr i springor från smuts och damm. Missa tyvärr ta förre bilder, men den såg inte så trevlig ut från början kan jag säga. Tyvärr så har dessa svarta modeller oftast också drabbats av gråa/vita handtag som bild nedan visar (annan kamera), den här var väl kanske 60% så dålig när jag började. Vad tror ni, är den värd sina 300kr?
 12. Ja du har så rätt, tur man inte väntande några stående ovationer 😉 tycker om att prova olika saker oavsett hur populärt och ut tjatat det råkar vara, sen om något i mina ögon blir bra så kan det få delas, ju mer innehåll och aktivitet desto roligare forum. Gillar din bild med Pysen 😸👍 Kommer definitivt effekta någon bild då och då, behöver något att göra medan jag väntar på roligare väder och ska filmfota.
 13. Ja verkligen, Denna slitna lapp sitter på ett vindskydd med eldstad i närheten av Trehörningen.
 14. Några test till med lite olika effekter. 1. 2. 3. 4. 5.
 15. Originalet (bild 2) gick att "spöka" till lite. Tyckte det blev lite häftigt ändå.
 16. Trodde du skoja först, men tydligen stämmer det 😮
 17. Snygg bild 👍 Spännande fågel, aldrig hört talas om tidigare.
 18. Ja, hade bara mobilen så var lite begränsad i vart jag kunde stå för att få med så mycket som möjligt utan att hamna i motljus eller i ett elstängelstängsel
 19. Gött, minsta antalet deltagare är ju två om det ska funka så 😁 Tror säkert det borde finnas ett par till som vill vara med. Om inte så tycker jag vi skickar varandra en varsin rulle längre fram oavsett.
 20. Väldigt häftigt, skulle vara väldigt intressant om folk ville fota lite analoga rullar och sen skicka till varandra här. Någon som vill? Jag har några Minolta '505si' och '505si super' som har ett program i kameran där man kan ställa in så den gör dubbel exponering du själv kontrollerar, lärde mig det inatt när jag bläddrade i en manual. Den pausar helt enkelt filmen så du kan ta en bild till på samma innan den matar vidare så inget trix och krångel där. Borde ha 2-3st över om någon är intresserad. Kan inte vänta på att testa, man borde ju kunna få riktigt grymma resultat. Får bli när det är ljusare och varmare.
 21. Tänkte dela med mig av ett foto från i höstas av denna majestätiska ek. Vid naturreservatet Runsala i närheten av Mariedamm och Trehörningen om man följer en vandringsled, där finns också Runsala ravin som gränsar till eken med vacker lövskog där endast stigen hålls öppen och naturen får sköta sig själv.
 22. Hej. Kommer till våren/sommaren ha lite blandat analoga kameror (35mm film) och objektiv att sälja plus en och annan kamera väska om dom inte alla går åt då jag fått en del intressenter jag känner privat som vill ha. Har ett gäng Minolta kameror av olika modeller från 80-90tal kanske någon från 00, samtliga är systemkameror med valbar autofokus. Till dessa har jag lite blandade objektiv från Minolta och Sigma, dessa funkar även till modernare Sony/Minolta digitala kameror, med några få undantag, ska finnas en lista från Sony online. Om intresse finns så kommer jag erbjuda här i mer detalj längre fram, priserna kommer ligga på 300kr (Kamera kropp med objektiv) och uppåt till kanske 500-600kr plus frakt beroende på skick/model och extra prylar som rem, väska, sol/lins skydd etc. Då kommer kameran vara efter bästa förmåga rengjord, putsad och testad med batteri, alla är inte testade med film av mig personligen. Så vill du börja filmfota igen eller testa för första gången är det ett utmärkt tillfälle för några hundralappar. I analoga forumet har jag tagit ett par exempel bilder med en 7000(i) tillverkad 1988 med kamerans standard inställningar motsvarande på digitala kameror (Auto) med en standard Kodak color plus 200 ISO film. Skulle någon vara intresserad men inte orkar vänta till jag fått tummen ur och rengjort/testat kamerorna kan jag självklart ta mig tid tidigare.
 23. När vädret varit så milt har man passat på med lite vandring och fotografering. Blandat naturreservatet Viken och omkring Snårsjön och Sandviken. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
×
×
 • Create New...