Jump to content

Ove555

Members
 • Content Count

  249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Ove555 last won the day on Februari 1

Ove555 had the most liked content!

About Ove555

 • Rank
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Osby

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ove555

  Dagens mobilbild

  Två bilder. tagna i går kväll med Iphone 6 s.
 2. Ove555

  Dagens bild

  Mycket bra bild och bra komponerad.
 3. Ove555

  Nikon D7100 vs D300 (Skärpa)

  1. Nikon D7100 övre bilden. 2.Nikon D300 3. Urklipp. Bilderna är tagna med stativ på samma höjd och i samma läge bl 8, 1/10. Inställning auto, vitbalans auto på båda kamerorna och samma bländare och slutartid. Har ställt skärpan på den nedre rutan med bokstaven B&H på båda kamerorna. Objektiv: Nikon 35 mm 1:1,8 G. Fick inte in bilden, tagen med D7100 i 100% förstoring, så för att få in den drog jag ner den till 75 % förstoring, och de övriga bilderna i det här inlägget är också i samma storlek dvs neddragna från 100 % förstoring till 75%.
 4. Ove555

  Trappa

  Tyckte det var ett intressant motiv med den här gamla stentrappan som smälter in i naturen, som först går ganska rakt uppåt från nedre höger hörn och sedan svänger diagonalt upp mot det övre vänstra hörnet. Tycker även här finns intressanta kontraster t ex mellan de olika trappstegen. Sen att bilden är tagen med vidvinkel samt att räcket och trädet överlappar andra delar gör att det blir extra bra djup i bilden.
 5. Ove555

  Trappa

  Det har du rätt i. Bilden är tagen med D7100 och 15 mm vidvinkel. Men kunde nog gått lite längre bak så nedre delen av trappans högra del kommit med bättre.
 6. Ove555

  Nikon D7100 vs D300 (Skärpa)

  Tack för det tipset Rolf! Ska prova det och visa bilderna här senare, kanske i mogon.
 7. Ove555

  Trappa

  Har börjat läsa lite om bildkomposition, men känner mig ännu osäker på det. Tänkte därför lägga ut bilder här för konstruktiv kritik på komposition. Här är den första bilden.
 8. Ove555

  Plastic fantastic!

  Ja det finns mycket att lära om komposition och det verkar inte vara så lätt heller. Men vill försöka lära mig lite och kanske skriva/visa självtagna bilder om det i en tråd här sen.
 9. Ove555

  Plastic fantastic!

  Mycket bra bilder. Jag vill lära mig mer om bildkomposition samt prova att fotografera efter det. Tycker det ser ut som de här bilderna följer flera kompositionella regler.
 10. Ove555

  Rubiks

  Enligt sidan www.whatismybrowser.com är det windows 10 och webläsare Edge 42 och att den behöver uppdateras.
 11. Ove555

  Rubiks

  Hur ser man vilken webbläsare man har, och om det nu är Firefox , ska jag då ändå avinstallera den?
 12. Ove555

  Rubiks

  Kollade inte vilken webbläsare det är till. Har det någon betydelse?
 13. Ove555

  Rubiks

  Har startat om datorn nu och öppnat Exif Viewer igen. Men har inte lyckats öppna någon bild där ändå. Men när jag pekar på ikonen längst till höger i menyn på Exif Viewer med ett plustecken står det Buy Now. Så det är förmodligen inte gratis då.
 14. Ove555

  Rubiks

  Har installerat exif Viewer nu. Har högerklickat på din ena bild i den här tråden, men det kommer inte upp någonting i menyn om att jag kan välja exif. Och har inte ens lyckats att öppna någon bild i exif Viewer. Ikonen för att öppna det exif Viewer jag har installerat har en tecknad bild som liknar en solros... Så här ser det ut när jag klickat upp Exif Viewer, men har inte hittat något att klicka på där för att få upp en bild och se exif-information. Exif Viewer:
×