Jump to content

Ove555

Members
 • Content Count

  388
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Ove555 last won the day on Februari 1 2019

Ove555 had the most liked content!

About Ove555

 • Rank
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Osby
 • Interests
  Nostalgi.

Recent Profile Visitors

1694 profile views
 1. Det går inte se bilderna ens i den kameran jag tog dem med nu. Så fort jag sätter kortet i kameran och trycker in visningsknappen står det: Kortet är inte formaterat. Formatera kortet.
 2. Tog några bra bilder på fullmånen i kväll som jag tänkte visat här. Allting såg bra ut när jag tagit bilderna, och det gick se bilderna på kameran som jag tagit. Men sen hittade jag ingen sladd som passade till kameran för att föra över dem till datorn. Så jag satte kortet i en kortläsare, men då kom ett meddelande där det stod att kortet måste formateras, sen när jag försökte formatera kortet kom det upp en varning att alla bilderna på disken förloras om jag formaterar kortet. Går det inte komma åt bilderna på kortet då?
 3. Ove555

  Dagens mobilbild

  Försökte lägga in en bild direkt från mobilen. Men det lyckades inte. Går inte det?
 4. Tack för det Conny! Stannade till där i kurvan på vägen tillbaka från Kullen och tog den här bilden.
 5. Mölle. Uppifrån vägen sett. Nikon D800, Nikon 16-35, inställd på 35 mm, bl 8. 1/250, iso 80. Beskuren och redigerad i LR6.
 6. Nä, färgerna blev inte riktigt bra.
 7. Här har jag redigerat och beskurit bilden med tallen och sedan lagt på filtret oil painting i Topaz studio.
 8. En bild blir ju mycket som man vill ha den beroende på hur man vill ha den. När jag tog tvåan tyckte jag det var en vacker vy, med träden i bakgrunden som speglade sig i sjön, vassen näckrosbladen m m. Jag tyckte och tycker att det är en vacker helhet. Och när jag fotograferade tallen var den mitt huvudmotiv.
 9. Hej! Då kan vi göra så att du får kopiera de här 2 bilderna, redigera och beskära dem, sen får du lägga dem i den här tråden igen så får vi se hur det blir. Om du vill det.
 10. Det står på den vridbara ringen som glaset sitter i att det är ett Kenko Digital Filter CIRCULAR POLARIZER 77 mm. Ja hittar jag kvittot kunde jag ju försöka göra en reklamation på det.
 11. Tack för ditt svar! Har provat nu att hålla det i handen och vrida mot en lampa och även mot ett vitt upplyst papper och det blir ingen skillnad. Men när jag tittade nu så såg jag att det är bara ett filterglas, så det har kanske ramlat bort eller var där kanske inget från början. Men det var inte så dyrt, det var nedsatt pris, hade kostat 499 kr och jag gav 199 kr för det.
 12. Har ett Cirkulärt Polarisationsfilter som jag nästan aldrig använt. Med ett sånt ska man kunna få olika effekter, som t ex styra blåheten på himlen, ta bort reflexer på t ex glas och vattenytor och få bättre färgmättnad. Och för att justera effekten ska man vrida det yttre filtret mot det inre. Provade lite, men jag såg ingen skillnad i kamerans sökare när jag vred det yttre filtret mot det inre. Någon här som har provat ett sådant filter och sett om det blir skillnad på bilderna när man vrider det yttre filtret mot det inre?
 13. Bra bilder, men föredrar oftast att se sådana bilder med de fotograferade mer i helfigur eller helfigur och det har du ju lyckats bra med på filmen.
 14. Tack för det Sanne! 🙂 Ja, kontrasterna och skärpan är ju ett par betydelsefulla detaljer när man fotograferar.
 15. Jag tycker det här är en bra och välkomponerad silhuettbild.
×
×
 • Create New...