Jump to content

Ove555

Members
 • Content Count

  280
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Ove555 last won the day on Februari 1

Ove555 had the most liked content!

About Ove555

 • Rank
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Osby

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ove555

  Loggas ej in automatiskt på Flickr längre.

  Jag hade faktiskt både Opera och Firefox som Webbläsare. Men har "Google sök" som startsida och då verkar datorn automatiskt välja Opera som webbläsare. Gjorde så som du förklarade och valde Firefox som webbläsare och då fick jag upp söksidan för Firefox. Sedan gick jag in på internetalternativ via Start-ikonen > inställningar > visa filer, och tog bort Flickr-filerna. Gick sedan in på Flickr (med Firefox) > loggade in > och skrev både epost-adress och lösenord. Sedan kom det upp en ruta, nästan uppe i vänster hörn i bilden, där det stod "spara lösenord" (Men den rutan kom inte upp när jag loggade in med opera, så med Opera som webbläsare måste jag fortfarande logga in på Flickr efter jag gått ut därifrån) Men med Firefox loggas jag nu in automatiskt på Flickr. Tack för de här upplysningarna Thomas! Och Tack Todde och Fredrik också.
 2. Ove555

  Loggas ej in automatiskt på Flickr längre.

  Har inte någon VPN-tjänst vad jag vet. Men har en ganska ny router. Provade att stänga av den nu och sätta på den igen och då ändrades ip-nummert lite. Men det här med att jag måste logga in på nytt varje gång efter jag gått ut från Flickr tror jag inte har med IP-adressen att göra, för vad jag kommer ihåg så har det här problemet med att jag inte blir automatiskt inloggad på Flickr inträffat de senaste veckorna och jag har haft den här routern sedan förra året och stängt av och på den många gånger sedan dess. Är där då en speciell cookie till Flickr så jag kan välja att radera just den, och kan det inte bli något annat internetproblem om man byter webbläsare?
 3. Det har inte blivit något nytt vidvinkelobjektiv ännu. Eftersom jag har Nikon 16-35 och Sigma 15 mm tycker jag nog ett kortare vidvinkelobjektiv är ett bättre köp. Och det jag nu tycker ser mest intressant ut är ett (raktecknande) Irix Firefly 11mm f/4,0. Men det blir kanske för vidvinkligt på en FX-kamera?
 4. Ove555

  Loggas ej in automatiskt på Flickr längre.

  Det hjälper inte att uppdatera. Efter jag uppdaterat och kommer in på Flickr och går ut därifrån igen, så måste jag ändå logga in mej på nytt på Flickr för att lägga in en bild där m m. Och kommer inte ihåg om jag ändrat något i webbläsaren, och om jag gjort det så vet jag inte hur jag ska göra för att slippa att logga in på nytt varje gång jag går in på Flickr.
 5. Tidigare när jag gått ut från flickr (utan att klicka på logga ut) så blev jag automatiskt inloggad när jag gick in där igen. Men på senaste tiden har jag varit tvungen att skriva in min epostadress varje gång för att bli inloggad. Och jag vet inte varför det blivit så.
 6. Ove555

  Antal fokuspunkter vid fågelfotografering?

  Hade den på AF-S, ändrade sedan till AF-C. Och nu går det ställa både på d9, d21 och d51 på min D800. Tack ännu en gång Todde! 🙂
 7. Ove555

  Antal fokuspunkter vid fågelfotografering?

  Du menade väl till vänster om objektivet. Tryckte in knappen till vänster om objektivet där man väljer AF eller M och snurrade på hjulet till höger på kamerans framsida nedanför avtryckarknappen och då ändrades det från S till auto på kontrollpanelen, och därmed blev flera fokuspunkter synliga i sökaren. Så nu är nog det problemet löst. Tack för det Todde! 🙂
 8. Ove555

  Antal fokuspunkter vid fågelfotografering?

  Jag får fortfarande bara in en fokuspunkt på min D800, oavsett om jag väljer 11 eller 51 punkter i kamerans meny i läge auto.
 9. Ove555

  Antal fokuspunkter vid fågelfotografering?

  På min D7100 syns flera röda rutor (fokuspunkter) när jag ställer lägesväljar-ratten på Auto med grön text på lägesväljaren. Och när jag trycker ned exponeringsknappen halvvägs väljs en fokuspunkt, vilken fokuspunkt den väljer beror på vilket läge jag har riktat kameran och hur sökarbilden ser ut. Men har inte lyckats att få in den sökarbilden med flera röda rutor (fokuspunkter) på min D800.
 10. Ove555

  Antal fokuspunkter vid fågelfotografering?

  Har nästan alltid bara fotograferat med en fokuspunkt som jag kan flytta i olika riktningar i sökaren om jag vill det. Och det är väl bara på rörliga motiv man har nytta av att kameran väljer fokuspunkt åt en. Undrar nu hur man ställer in kameran (Nikon D800) så den ska välja rätt fokuspunkt om man t ex ska fota en flygande fågel? Har försökt att gå in i menyn och välja antingen 51 eller 11 fokuspunkter, men ändå blir det bara en fokuspunkt, en röd ruta i sökaren och inte 51 eller 11. Undrar vad det är jag har missat att ändra i menyn?
 11. Ove555

  Månen [samlingstråd]

  Tack för det Mona! 🙂 Och jag säger det samma om din senaste månbild i den här tråden med den blåaktiga himlen. Det är ju enkelt att fota månen, för jag behöver inte gå så långt. Ställer bara kameran med stativ här på gräsmattan ungefär 4-5 meter från ytterdörren och fotograferar. Men både när det gäller månen och annan fotografering så tar jag gärna ganska många bilder med olika bländare och slutartider, och försöker ställa kameran på ett lågt iso. Tack för det! 🙂
 12. Ove555

  Lund....

  Vackra bilder. Har inte fotograferat så många kyrkor. Men fotograferade en för några år sedan som är byggd av trä, lite nordöst om Växjö om jag inte minns fel med Iphone 4s, Ska se om jag hittar dom bilderna senare.
 13. Ove555

  Månen [samlingstråd]

  Tack för det Todde! Tror det blev så när jag ökade klarheten i LR6. Men tyckte det såg snyggt ut så jag lät det vara så.
 14. Ove555

  Månen [samlingstråd]

  Ser bra ut. Provade också att fotografera månen. Den här bilden är från igår kväll kl 20:46 enlig kamerans exifinformation. Redigerad och beskuren i LR6 sedan uppskärpt först i LR och därefter i Photoshop med oskarp mask. Nikon D7100, Nikon 75-300, 1:4,5-6 inställt på 300 mm. Ett gammalt objektiv som jag köpte billigt på en fotoaffär.
 15. Har inte fotograferat så många. Men tycker alltid det känns lite kusligt/farligt att fota gamla ödsliga hus/byggnader där jag inte varit innan eller på många år. Man vet ju inte vad som kan hända eller vad man får se. Så jag är faktiskt lite rädd för det. Och tycker jag det ser för fallfärdigt ut då vågar jag inte gå in i dem. Men det här huset skulle jag våga gå in i, men jag skulle ta det försiktigt.
×