Jump to content

Ove

Members
 • Content Count

  679
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Ove

 1. Tack för det. Har själv en äldre på 6x30. Får se om jag behöver en större sen.
 2. Ove

  Fåglar.

  En tråd för fåglar. Rödhake.
 3. Ove

  Dagens mobilbild

  Det här conditoriet var jag på i dag. Det var riktigt trevligt, men fick tyvärr inte sitta där inne och fika för där var redan 8 personer och fick inte vara fler.
 4. Ove

  On the road again.jpg

  Den bilden ser riktigt bra komponerad ut tycker jag. Som t ex vägens upprepade rörelser från vänster till höger och med olika detaljer och färger som gör att det blir en bra djupverkan, och en behaglig bild att titta på.
 5. Kikare är kanske bäst att ha med sig, och hur bra kikare behöver man ha?
 6. Ove

  Komposition.

  Blev en felskrivning där. Övre delen av gyllene snittet ligger ju ungefär i höjd med trädtopparna vad jag kan se och även borte delen av forsen. Så jag tycker de svarta linjerna har hamnat mest rätt där, och även den undre gula horisontala linjen tycker jag ligger ganska bra också. Horisonten ligger bakom träden någonstans, exakt vilken höjd den ligger på kan jag inte avgöra på den bilden, men hade där inte varit några träd hade väl horisonten legat där marken och himlen möts.
 7. Men det är ju i alla fall enklare att byta himmel i nya Photoshop 2021 än vad det var tidigare år.
 8. Det finns numera ett enkelt sätt att byta himmel i Photoshop (Photoshop 2021). Provade det på den här bilden som jag tog på Vinslövs Mejeri 2019. Man går in på redigera och väljer ersätt himmel. Här klippte jag först bort magasinet bakom Mejeriet och la dit en llusblå bakgrund och sen gick jag in i redigera och ersätt himmel. Och redigerade sedan lite i Lightroom också. Men det har inte fungerat riktigt på den här bilden eftersom man ser att det är blå himmel i fönstrets spegelbild.
 9. Har varit vid Hammarsjön utanför Kristianstad ett par gånger i ett fågeltorn där. Den ena gången jag var där såg jag fåglar flera hundra meter bort, man vill ju gärna komma närmare för att få bättre bilder.
 10. Hittade någonting på mobilen som jag nog tatt oavsiktligt som heter Photography plan. Det var det som de drog 120 kr för i början varje månad. Med det antar jag att man även kan redigera bilder på mobilen med hjälp av Photoshop. Avslutade den prenumerationen också, men måste då betala en avgift på 540 kr för att jag avslutade den. Fick betala en avgift när jag avslutade prenumerationen på Photoshop och Lightroom på datorn också, men det var bara 60 kr där. Tar kanske en ny prenumeration på Photoshop och Lightroom på datorn sen för då har jag kontroll på vad jag betalar till. Kan tillägga en annan prenumeration som jag inte heller haft kontroll över, och det är prenumerationen på tidningen digitalfoto. Det var en som ringde till mej för många månader sedan och frågade om jag ville börja prenumerera på den tidningen igen. Och sen har de bara hållt på att skicka den tidningen till mej och jag har inte sett att jag fått krav på att betala något. Men i förra veckan så fick jag ett brev på att de saknar min betalning med ett inbetalningskort på 800 kr.
 11. Har inte varit ute så mycket och fotograferat fåglar. Hur ska man gå till väga för att hitta fåglarna när man kommer till en plats första gången?
 12. Det är inte öppet så här års. Det öppnar i Maj.
 13. Då har du en fin utrustning nu. Det blir nog en D850 så småningom, men väntar nog 1 år till, har en del andra utgifter i år som jag vill prioritera före kameraköp.
 14. Ska tänka på det. Tack för dina svar.
 15. Det är inte så märkvärdiga objektiv. Nikon 50 mm 1,8G Nikon 16-35 mm 1:4G ED Tamrom SP 70-200 F/2,8 USD dia,m 77 mm DI Nikon 200-500 mm F/5,6E ED VR Sigma 15 mm 1:2,8 DEX Fisheye 180 grader Sigma 28-70 mm 1:2,8-4 7 bilder per sekund lär räcka för mej. 2099 X 10,19 = 21389 kr. Det låter billigt. Ska titta på det men då måste man väl förskottsbetala.
 16. Det såldes precis nu en Nikon D750 på tradera med knappt 9000 exponeringar för 8102 kr med 2 batterier och en trådutlösare. När det var ca 10 minuter kvar av auktionen ställde jag frågan om den är fri från sensorfläckar och hur gammal den är. Det fick jag inget svar på, och jag hade nog inte köpt den ändå för skulle jag fått den hade jag förmodligen fått bjuda mer än 8201 kr och det tycker jag inte är så billigt för en begagnad D750 med nästan 9000 exponeringar. Har ännu inte bestämt mej för om jag ska köpa en ny D750 eller slå till med en D850 eller ingen alls. Har objektiv som lär duga till en D850, men 31000 kr är mycket pengar och sen vet jag inte om den datorn jag har är tillräcklig för att behandla så stora filer som det blir med den kameran. Och tycker inte det är roligt heller att börja fotografera med en kamera som har lägre upplösning än den som jag redan har.
 17. Sa upp abonemanget. Risken är kanske att jag ändå får betala 120 kr nu. Sen får jag se om det ändå dras 120 kr i början av Mars för något jag kanske inte har och kan använda. Får försöka klara mej med en gammal version av photoshop, och Lr6 som jag själv har på skiva så länge. Det jag sa upp ska det dras 120 kr för 16-18 mars. Och det står inte på Adobekontot att jag har något annat än det.
 18. Tittar här nu i januari och februari. 2021 02 17 Adobe photography -120,00 2021 02 04 Adobe photography - 120,00 2021 01 18 Adobe phoyography -120,00 2021 01 04 Adobe Lightrm -120,00
 19. Ja Krankesjön är ju en känd fågelsjö. Hur är det med fågellivet där just nu så här nära våren? Har själv aldrig varit där, men skulle kunna köra dit vilken dag som helst nu om där finns många fåglar att fotografera.
 20. Det enda jag vet mer vid Helgasjön är Evedal.
×
×
 • Create New...