Jump to content

Ove

Members
 • Content Count

  679
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Ove last won the day on Mars 4

Ove had the most liked content!

About Ove

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Osby
 • Interests
  Nostalgi.

Recent Profile Visitors

2374 profile views
 1. Tack för det. Har själv en äldre på 6x30. Får se om jag behöver en större sen.
 2. Ove

  Fåglar.

  En tråd för fåglar. Rödhake.
 3. Ove

  Dagens mobilbild

  Det här conditoriet var jag på i dag. Det var riktigt trevligt, men fick tyvärr inte sitta där inne och fika för där var redan 8 personer och fick inte vara fler.
 4. Ove

  On the road again.jpg

  Den bilden ser riktigt bra komponerad ut tycker jag. Som t ex vägens upprepade rörelser från vänster till höger och med olika detaljer och färger som gör att det blir en bra djupverkan, och en behaglig bild att titta på.
 5. Kikare är kanske bäst att ha med sig, och hur bra kikare behöver man ha?
 6. Ove

  Komposition.

  Blev en felskrivning där. Övre delen av gyllene snittet ligger ju ungefär i höjd med trädtopparna vad jag kan se och även borte delen av forsen. Så jag tycker de svarta linjerna har hamnat mest rätt där, och även den undre gula horisontala linjen tycker jag ligger ganska bra också. Horisonten ligger bakom träden någonstans, exakt vilken höjd den ligger på kan jag inte avgöra på den bilden, men hade där inte varit några träd hade väl horisonten legat där marken och himlen möts.
 7. Men det är ju i alla fall enklare att byta himmel i nya Photoshop 2021 än vad det var tidigare år.
 8. Det finns numera ett enkelt sätt att byta himmel i Photoshop (Photoshop 2021). Provade det på den här bilden som jag tog på Vinslövs Mejeri 2019. Man går in på redigera och väljer ersätt himmel. Här klippte jag först bort magasinet bakom Mejeriet och la dit en llusblå bakgrund och sen gick jag in i redigera och ersätt himmel. Och redigerade sedan lite i Lightroom också. Men det har inte fungerat riktigt på den här bilden eftersom man ser att det är blå himmel i fönstrets spegelbild.
 9. Har varit vid Hammarsjön utanför Kristianstad ett par gånger i ett fågeltorn där. Den ena gången jag var där såg jag fåglar flera hundra meter bort, man vill ju gärna komma närmare för att få bättre bilder.
 10. Hittade någonting på mobilen som jag nog tatt oavsiktligt som heter Photography plan. Det var det som de drog 120 kr för i början varje månad. Med det antar jag att man även kan redigera bilder på mobilen med hjälp av Photoshop. Avslutade den prenumerationen också, men måste då betala en avgift på 540 kr för att jag avslutade den. Fick betala en avgift när jag avslutade prenumerationen på Photoshop och Lightroom på datorn också, men det var bara 60 kr där. Tar kanske en ny prenumeration på Photoshop och Lightroom på datorn sen för då har jag kontroll på vad jag betalar till. Kan tillägga en annan prenumeration som jag inte heller haft kontroll över, och det är prenumerationen på tidningen digitalfoto. Det var en som ringde till mej för många månader sedan och frågade om jag ville börja prenumerera på den tidningen igen. Och sen har de bara hållt på att skicka den tidningen till mej och jag har inte sett att jag fått krav på att betala något. Men i förra veckan så fick jag ett brev på att de saknar min betalning med ett inbetalningskort på 800 kr.
 11. Har inte varit ute så mycket och fotograferat fåglar. Hur ska man gå till väga för att hitta fåglarna när man kommer till en plats första gången?
×
×
 • Create New...