Jump to content

Perjak

Members
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Perjak last won the day on Augusti 5 2020

Perjak had the most liked content!

About Perjak

 • Rank
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Location
  Järfälla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. AF blir lite slöare när man använder centrerad mätpunkt men det går fortfarande att fota flygande fågel handhållen. Går man bort från mittpunkten funkar det sämre och det har att göra med f/8. På den bländaren funkar bara ett mindre antal fokuspunkter. Jag tror att f/8 är gränsen för vad kameran klarar enligt spec. Jag använder konverter 1,4 gen 3. Tveksam om det går att använda större med hänsyn till att man då går över f/8.
 2. Jag lyxade till det och köpte en 500/5,6PF och när jag fotar fågel använder jag en D500. Hade en 200-500/5,6 men blev inte riktigt kompis med den. Jag kör den med konverter ibland och då blir det bländare 8. Det blir snabbt höga ISO men jag tycker det går rätt bra att dämpa bruset i alla fall upp till minst 6400.
 3. Jo alltså det är ju ett kors och alla punkter mäter. Troligen ligger flera på fågeln och då ges den punkt som det är kortast avstånd tlll från kameran räknat företräde. Har man en glugg med 2,8 så räcker kanske inte skärpedjupet om det är näbben på en kommande fågel som blir vald fokuspunkt. Jag har inte haft problem med detta på 5,6 när det är lite avstånd till pippin.
 4. Ja grupp funkar bra men man får vara lite försiktig om fågeln är "lång". Fokus sätts på den punkt som ligger närmast kameran. Men 5,6 upplever jag sällan problem. Jag har grupp på pekfingerns funktionsknapp och fångar ofta fågeln med den och går sedan över på singelpunkt.
 5. Tack! Ja det blev en häftig bild. Man hade ju gärna haft bättre ljus men man kan ju inte få allt.
 6. Tack! Jag kör numera 1/2500 på flygande. Körde 1600 tidigare. Alltid fullt öppet. Det blir 5,6 eller med konvertern 8. Använder alltid fokusprioritet och singel eller kopplad AF-punkt. Ofta enkelskott eller långsam serietagning. Ytterst sällan snabb serietagning. Jag blir bara stressad om kameran låter som en kulspruta.
 7. Tack! Jag var väldigt förhoppningsfull över den flygande Krickan men hade svårt att i bildbehandlingen få fram det jag upplevde.
 8. Äntligen en förmiddag utan blåst. Skyndade till fågelsjön och det var bra med fågel och inga människor. Bingo!
 9. TACK! Det är 50m kanske. Det är 700mm på APS-C.
 10. Tack! Jag tog ett par bilder på lite längre håll och insåg att jag hade lite för hög exponeringskompensation så jag hann vrida ner från +1,7 till +1.
 11. Tack! Ja, det blev bra med solen i ryggen och blå himmel.
 12. Perjak

  Fiskgjuse

  Hade förmånen att få en Fiskgjuse cirklande ett par varv nästan rakt över mig idag. Bilderna är tagna med Nikon 500/5,6 PF och TC-14E III på en D500.
 13. Ja det är första gången jag sett Häger sitta i träd. Det var flera stycken dessutom.
 14. Fick en skön promenad i solskenet och hamnade mitt i en Hägerkoloni. Ja några andra fåglar fanns också på plats.
 15. Tack för kommentaren. Ja den halva gubben på första bilden har jag helt missat då jag fokuserade på att få med dem i förgrunden. Han får beskäras bort i en ny upplaga.
×
×
 • Create New...