Jump to content

Perjak

Members
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Perjak last won the day on Augusti 5 2020

Perjak had the most liked content!

About Perjak

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Location
  Järfälla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TACK! Det är 50m kanske. Det är 700mm på APS-C.
 2. Tack! Jag tog ett par bilder på lite längre håll och insåg att jag hade lite för hög exponeringskompensation så jag hann vrida ner från +1,7 till +1.
 3. Tack! Ja, det blev bra med solen i ryggen och blå himmel.
 4. Perjak

  Fiskgjuse

  Hade förmånen att få en Fiskgjuse cirklande ett par varv nästan rakt över mig idag. Bilderna är tagna med Nikon 500/5,6 PF och TC-14E III på en D500.
 5. Ja det är första gången jag sett Häger sitta i träd. Det var flera stycken dessutom.
 6. Fick en skön promenad i solskenet och hamnade mitt i en Hägerkoloni. Ja några andra fåglar fanns också på plats.
 7. Tack för kommentaren. Ja den halva gubben på första bilden har jag helt missat då jag fokuserade på att få med dem i förgrunden. Han får beskäras bort i en ny upplaga.
 8. I brist på väder för fågelfoto fick förortens invånare agera motiv för dagen.
 9. Som sagt, det kan mycket väl bero å min skärm. Jag ska kolla mer ingående när jag sitter vid den kalibrerade skärmen.
 10. Härlig serie av en vacker ung dam och trevlig fotomiljö. Jag gillar verkligen de svartvita och därefter kommer den som benämns normal. Den du benämner cool silver blir på min skärm som ett mangentastick i hudfärgerna men det kan mycket väl bero på att jag just nu använder laptopen.
 11. Sitter dom still använder jag singelpunkt och rör dom sig brukar jag använda grupp för att få låsning och om möjligt gå tillbaka till Singel-AF. Jag använder konsekvent AF-on med tummen och så har jag singelpunkt som förval och gupp-AF på funktionsknapp vid långfingret.
 12. Tack! Det går lite långsammare, förmodligen p.g.a. f/8 istället för 5,6. Sen upplever jag att jag inte får lika självklar låsning på målet som med "rent" objektiv. Om det beror på bländaren eller om det helt enkelt har med den ostadige fotografen att göra är nog för tidigt att fastställa. Jag fotar handhållet och 700mm kanske börjar bli i häftigaste laget på rörligt mål...
 13. Hade turen att bara jobba halvdag så det blev en skön förmiddag vid Hjälstaviken. Igen... Måste säga att jag är grymt imponerad av Nikon-kombon D500 och 500/5,6PF, idag tidvis kompletterad med konvertern TC-14E III. Visst det blir f/8 och något långsammare AF men den ger ytterst marginell påverkan på skärpan. Döm själva. 1. Kärrhök. Med konverter 2. Obestämt kryp. Med Konverter 3. Gräsand. Med konverter 4. Gräsand. Med konverter 5.Gärdsmyg. 6. Ekorre 7. Talgoxe S 8. Skäggmes
 14. Jag tycker mig skönja en viss gemytlig avoghet i din relation till Cope Tack för kommentaren!
 15. Tack! Ja den är helt fantastisk. Blir det inte knallskarpt beror det på fotografen.
×
×
 • Create New...