Jump to content

Perjak

Members
 • Content Count

  90
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Perjak last won the day on Augusti 5 2020

Perjak had the most liked content!

About Perjak

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Location
  Järfälla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för kommentaren. Ja den halva gubben på första bilden har jag helt missat då jag fokuserade på att få med dem i förgrunden. Han får beskäras bort i en ny upplaga.
 2. I brist på väder för fågelfoto fick förortens invånare agera motiv för dagen.
 3. Som sagt, det kan mycket väl bero å min skärm. Jag ska kolla mer ingående när jag sitter vid den kalibrerade skärmen.
 4. Härlig serie av en vacker ung dam och trevlig fotomiljö. Jag gillar verkligen de svartvita och därefter kommer den som benämns normal. Den du benämner cool silver blir på min skärm som ett mangentastick i hudfärgerna men det kan mycket väl bero på att jag just nu använder laptopen.
 5. Sitter dom still använder jag singelpunkt och rör dom sig brukar jag använda grupp för att få låsning och om möjligt gå tillbaka till Singel-AF. Jag använder konsekvent AF-on med tummen och så har jag singelpunkt som förval och gupp-AF på funktionsknapp vid långfingret.
 6. Tack! Det går lite långsammare, förmodligen p.g.a. f/8 istället för 5,6. Sen upplever jag att jag inte får lika självklar låsning på målet som med "rent" objektiv. Om det beror på bländaren eller om det helt enkelt har med den ostadige fotografen att göra är nog för tidigt att fastställa. Jag fotar handhållet och 700mm kanske börjar bli i häftigaste laget på rörligt mål...
 7. Hade turen att bara jobba halvdag så det blev en skön förmiddag vid Hjälstaviken. Igen... Måste säga att jag är grymt imponerad av Nikon-kombon D500 och 500/5,6PF, idag tidvis kompletterad med konvertern TC-14E III. Visst det blir f/8 och något långsammare AF men den ger ytterst marginell påverkan på skärpan. Döm själva. 1. Kärrhök. Med konverter 2. Obestämt kryp. Med Konverter 3. Gräsand. Med konverter 4. Gräsand. Med konverter 5.Gärdsmyg. 6. Ekorre 7. Talgoxe S 8. Skäggmes
 8. Jag tycker mig skönja en viss gemytlig avoghet i din relation till Cope Tack för kommentaren!
 9. Tack! Ja den är helt fantastisk. Blir det inte knallskarpt beror det på fotografen.
 10. Härliga höstbilder. Explosiva färger blandat med x nyanser av grått och så lite dis/dimma på det. Det blir inte bättre än så här!
 11. Här har man flängt fram och tillbaka till den populära fågelsjön för att få anständiga bilder av fåglar och så visar det sig att det står en helt orädd Häger i förortens parkdamm. Tyvärr var det lite mörkt så det blev höga ISO (6400) men det blev ändå riktigt bra enligt min mening. Fotad med Nikon D500 och 500/5,6 PF.
 12. Vilken modell är det du har? Jag har en D500 och en D5 och båda dessa kan man kompensera. Har inte testat det på min 810. Du kanske kan kompensera genom att använda spotmätning?
 13. Det var ju knasigt att inte det fungerar. Jag har inte en reflekterat över att det inte skulle vara en fungerande kombination. Jag har helt gått över till M numera. Brukar köra 1600/5,6 och autoiso. +1,7 mot himlen blir rätt ok.
 14. Örn är alltid örn. Jag gillar dom där hen flyger mot skogen. Själv har jag hittills bara fått himmelsskott.
×
×
 • Create New...