Jump to content

Perjak

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Perjak last won the day on Februari 12

Perjak had the most liked content!

About Perjak

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Location
  Järfälla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag känner mig också obekväm men skam den som ger sig. Jag börjar ana att ju gladare jag ser ut och ju tydligare jag visar att jag fotograferar desto mindre misstänksamhet väcker jag.
 2. Jag kan bara hålla med. Första bilden är riktigt bra. Jag är svag för just den typen av bilder där en oansenlig detalj får bli huvudmotiv när man egentligen dokumenterar helheten. Fasadbilden är inte dum den heller. Ett monument över en svunnen arkitektonisk era.
 3. Tog med stora kameran för att öva på gatufoto. Skämmigare men skam den som ger sig. Det går bättre och bättre.
 4. Jag funderar på megafon i kombination med väl tilltagna informations- och förbudsskyltar 🤣
 5. Kunde dom inte flugit lite högre så att kontrasten blivit bättre mot bakgrunden? Det börjar bli dags att styra upp djurlivet!
 6. Det är aldrig fel att kunna förena nytta med nöje. Jag gjorde något liknande förra helgen. Vi har bestämt oss för att gå delar av Upplandsleden nån gång i månaden. Kameran fick följa med men motionen och den medhavda fikan var huvudsaken
 7. De gånger jag provat detta har jag bara strosat runt på stan. Sakta. Ställt mig i nått gathörn och väntat en stund och sedan gått vidare. Söder är trevligt. Lite lägre tempo och intressantare människor. Även Hötorget och Stureplan är bra tycker jag. jag använder antingen fast 35:a eller min kompakt med zoom 24-70. Det funkar bäst med den senare då den kameran väcker mindre uppmärksamhet.
 8. Det är en kompakt med motsvarande 24-70. (Sony RX100 IV)
 9. Tack för din kommentar! Jag känner mig också väldigt obekväm. Det känns som om man kör upp kameran i näsborrarna på vilt främmande personer trots att man ändå håller sig på behörigt avstånd. Som jag skrivit tidigare så var det faktiskt väldigt mycket bättre med en liten diskret kamera. Den skrämmer inte folk på samma sätt trots att de ser den.
 10. Ojojoj vilken skärpa, vilken kontrast, vilka färger. Hur lång glugg? 600mm?
 11. Haha. I vissa fall är det lätt att veta vad betraktaren kommer att tänka när hen ser bilden. Kul repetitiv bild och personen i mitten drar till sig blicken. Tänk om man kunde välja vad som skall vara med på en bild. Då skulle jag helst velat jaga bort övriga strandflanörer.
 12. Vackra fågelbilder kan man inte få nog av. I allafall inte jag. Kul med omväxlande utsnitt. Ett praktexempel på att fågelbilder inte alls behöver vara snäva närporträtt. Fågelkännare ska ju känna igen de olika arterna även på långt håll
 13. Efter era vänliga kommentarer till de bilder jag lagt upp hittills känner jaa mig inspirerad att lägga upp några ytterligare från samma fototillfälle.
×
×
 • Create New...