Jump to content

Farsta (Hasse)

Members
 • Content Count

  2201
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Posts posted by Farsta (Hasse)


 1. Ja det var en härlig och generöst lång konsert. Säger det igen. Det är så lätt att glömma men flesta av oss sitter med kameror som filmar i yppersta kvalité. Jag tycker det kan vara ett bra komplement ibland. Behöver inte vara 4 min filmer utan en snutt på 20 sec räcker oftast. Som i mitt inlägg - hade jag bara lagt bilderna - fine men jag inbillar mig att de fick lite högre värde när man fick höra hur bandet lät och se hur sångaren rörde sig på scen? Ganska ryckigt och svårfångat.

  Annat exempel. Jag gillar hackspettar och det finns många fina bilder men jag efterlyser faktiskt tilläggssnuttar på ca 20 sekunder där man ser hur den rör sig. Bara bilden i sig ger inte hela fågeln så att säga. Bara trycka rec och sen lägga den på Youtube.

  Fast foto går givetvis först. Vill man främst filma skall man byta forum


 2. Måste dissa mitt system lite. Föredrar ju en spegelreflexsökare framför elektronisk ( även om den kan vara bättre när det skymmer ibland), jag gillar en kamera där ett batteri kan räcka hela dagen och en dlsr ligger i allmänhet bättre i handen även om det finns ett bra extragrepp att köpa.

  Kunde behållit Nikon och köpt till tex en Sony RX100 någonting förstås men just för mig blev det här en ganska bra lösning. En systemkamera som med rätt optik tillfälligt kan gå ner i en fickan på jacka


 3. Näh det är det nog få som orkar 😄men då jag lät kameran gå så la jag upp hela låten. Kul med spegellöst vid dessa tillfällen. Kamerahus och näve småoptik går ner i en så liten och diskret kameraväska att den kan följa med en hel kväll. Visst kan jag sakna min Nikon men har inte möjlighet upprätthålla två system så då blev det så här. 


 4. Kortet bör ju om formateras ganska ofta men inte just nu alltså. Har du inte wifi kameran? Tror Nikon får dem bara till mobilen men de kan bli fullstora och även i raw. Ett sätt att rädda dem i alla fall men då de syns i kameran bör kortet inte vara skadat. Testa annan läsare och/eller  finn  kabeln


 5. Håller med Rolf. Det som är lite "otäckt" är att det är här och nu. Bilderna kan inte tas om på bröllop. Skillnad med vanliga porträtt. Men som sagt efter 3-4 bröllop skulle jag säga att du redan är ganska van 

  Är väl inte dumt komma i god tid och testa med olika exponeringar och kanske även optik?

  Samtidigt väldigt belönande. Blir de bara "bra" oerhört tacksamma. Blir de kanon har du vänner för livet 😁 typ. ( nja nu överdrev jag lite)

  Har bara kört två bröllop (med 2 års mellanrum). Kompisars. Tryckte även på rec-knappen då och då speciellt under talen.

  Det blev ändå ganska bra tycker jag. Enda nackdelen när man är både gäst och fotograf är väl att man inte kan inmundiga just någonting. Alkohol och foto en dålig kombo. Men ingen stor uppoffran när det gäller vänner.

  Fast blir det fler gånger kommer jag att skriva en checklista. Det var några motiv och uppställningar jag glömde bort. 

   


 6. Kul motiv och fina mustiga färger. Här spelades "Ondskan" in. Jag skall själv ner på en liten UE trip till det riktiga internatet vid Stjärnhov. Förfallet men nyligen sålt så bra tid foto lite


 7. 6 hours ago, Cope said:

  Ja, det kanske vi är men vi kör rätt långt vi också i jakten på nya objekt. Just detta ligger dock inom räckhåll och jag har kört förbi många gånger under årens lopp utan egentligen lagt märke till det :)

  Det är tex inte så längesedan jag och Fredrik var uppe i höjd med Jönköping för att kunna bocka av några objekt från listan :)

   

  Jag tänkte inte så mkt på de mer "burgna" områdena runt kusterna men Skåne är stort och jag sett mkt fin UE härifrån.


 8. Vilket fynd. Ni är bortskämda nere i Skåne. Huspriser och närhet till Sthlm gör att man måste köra länge för bra objekt idag. Har ju många vänner/bekanta som tillhör de mest aktiva i Sverige och de beklagar sig. Gillar faktiskt bilden med flygfotot mest ( om jag måste välja någon). Storhetstiden mot detta förfall är stark


 9. Det är kul att forumet är så livaktigt. Jättekul på alla vis. Man minns ju de sista åren på Nikonforum. Men jag har just nu inte en chans att läsa alla kanonfina inlägg än mindre kommentera. Så jag har löst det genom att inte posta så mkt utan försöka balansera inläggen med vad jag kommenterar - eller nåt ;) Hoppas ni förstår. Postar man mkt bör man också vara aktiv i att kommentera. Tycker jag


 10. Som sagt bra kämpat. Kul se en lite mer mogen modell. Som gammal ( nåja) UE-fotograf har lite svårt att se dessa genrer gifta sig men jag är säkert miljöskadad efter all tid i övergivna byggnader 😉 ( utan modeller) 

  Funkade bra med din tidigare lite "tuffare" modell i en ren industrilokal men känns inte lika bra i övergivet-hem-miljö

   

  Med det sagt blev flera riktigt fina bilder

×
×
 • Create New...