Jump to content

gerard ohman

Members
 • Content Count

  1775
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

gerard ohman last won the day on Oktober 29

gerard ohman had the most liked content!

About gerard ohman

 • Rank
  Frekvent Medlem
 • Birthday 04/26/1958

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Right here
 • Interests
  eternal happiness

Recent Profile Visitors

1747 profile views
 1. okej... en lövbiff a la gerard beställd...kommer snart...på en fotosajt nära dig. heh..
 2. men tack snälla Mona ! jora, jag kan mat. tycker jag själv. men jag kan nog inte ta åt mig äran för mycket. om man är singel länge, fattig ännu längre och ungrare på mammas sida hela tiden, så blir det lätt så. jag måste ju koka min egen mat. för dyrt att köpa pizza....80 kr!! jag har helt enkelt varit tvungen att bli bra. men ibland missar man så klart. som när jag blev skitsugen på lövbiff m pommes strips och vitlökssmör. sån som man köpte på grillbaren förr. på papperstallrik. med plastgaffel och kniv som man kunde skära i smör med..bara smör.. jaja..ska berätta nån dag. rätt kul story. så här efteråt. långt efteråt.. 🙄
 3. jag läser debatten om telegluggarna här på forumet. otroligt att det ska behöva vara så mycket problem med med att få fokus där man vill ha skärpan. novis som jag är så fattar jag inte.....ser man inte själv innan man fotar om bilden är skarp ?kan man inte vrida in fokus längre på kameror...? jag har ju såklart såna problem med mobilkameran, på makrobilder främst, att den inte vill fokusera, men på utrustning för 30 tusen kronor ska man väl kunna manuellt ställa in skärpan. superfina bilder på sindenfinkarna todde !! särskilt de med ren bakgrund ! stiligt !!
 4. naaah...söt liten blåsparv.... ..fink menar jag. blåfink.
 5. kul att höra från dig A-L ! ta hand om dig ! Söta fåglar !! Peps hälsar och undrar om det blir några över till honom också ?? han får inte äta det han vill för husse...jag var tvungen att ta fast honom igår och bända upp hans lilla mun så att musen han nyss fångat kunde springa hem igen och kanske kanske bli bra igen....den såg ut att ha väldigt ont. stackars liten. och stackars peps. men han har både torrisar och torsk hemma. så det så. bli bra nu !
 6. ... kejra....men då fåru tamärej nåra bärs. pilsner Urquell går bra. passsar till timjan...
 7. kika över, conny ! det är värt det !!
 8. jag har börjat trappa ner på kött. det har inget med trender att göra. jag bara behöver göra det. för min egen skull. jag skiter väl i klimatet... nåja, trams åsido...jag hade ett halvt paket köttfärs i frysen. vägrar kasta det. så det måste tillagas. det blev Spaghetti Vallbynese. min egen twist på Bolognese. jag bor på Vallby, Västerås.. anyway, min twist består av att byta morot mot palsternacke. palster är sötare och om man kokar den separat medan man fräser ihop köttfärsen med lök, vitlök, selleri, chilli, tomatpure, krossade tomat, sambal oelek och peppsvartar, paprikapulver och salt, och sedan adderar palstrorna med spadet till färsen så behåller de sin sötma. det blir såååå gott.....sött från palster, syrligt från tomater, hett från sambal och chilli, och pepprigt från.....pepparn. och man önskar att man hade större magsäck. orkar inte äta upp alltihopa på en sittning. fan. nu måste jag vänta flera timmar innan jag kan koka mer pasta och värma en laddning till. ujuj.....blir svårt att sluta äta djur. de är ju så goda ...när jag får koka dem. edit. jag glömde nämna ....mot slutet strör jag i lite timjan. och når på så vis ända upp. hela vägen. till mathimlen. där Gud sitter. och ber om att få smaka lite på det dära som doftar så ljuvligt...å ser så smaskigt ut. så klart han får. men bara lite....
 9. men jösses Conny....jag vet inte vem jag lider mest med, dig eller Maja... lite gulligt tycker jag att det är ändå att läsa och förstå ditt engagemang i de små liven. du är en sann mensch ! judiskt för bra människa. god. pepsen skulle tycka om dig direkt, det är jag säker på. och pepsens vänner är mina vänner. solnedgångar och fina moln finns det oändligt många av. men små kompisar som man tagit på sig ansvar för är något lite mer dyrbara... heja maja! bli bra snart igen !
 10. thanx Hasse ! men just här här har jag använt bra grejor....Samsung J3!!! inte kattlort precis !.... och, skämt åsido, fantastiskt bra skärpa hur det nu är möjligt med den lilla inbyggda kameran. det enda som inte var "auto" var att jag drog ner ljuset lite. har märkt att bilderna blir mycket bättre så.....
 11. du är tusen ggr bättre än de där scammarna i alla fall. men vägen till ära och rikedom finner man inte i inkorgen... ALLA främlingar som kontaktar en och vill hjälpa en att tjäna pengar är bedragare. alla.
 12. bara att radera och tömma brevlådan Torbjörn ! de spelar på vår fåfänga. låtsas att de är imponerade av det man gjort. sen ska man betala för att få vara med på deras listor över de bästa mest begåvade kreativa blablabla... jag gillar ju att.måla också. har lagt upp några mästerverk på en konstnärs-sajt. en dag får jag ett mejl från någon i storbrittannien. de har sett mina målningar, och tydligen är de sååå imponerade !😄 de är beredda att köpa en tavla för max 1500 pund. 15 tusen spänn. jag ville ju så klart tro att någon äntligen insåg vilken oöverträffad genialisk bildkonstnär jag är, men alla varningsklockor ringde lite för högt. jag googlade avsändarens namn och genast dök det upp flera klagomål om hur denna person lurat folk att betala för ditt och datt och sen aldrig fått tillbaka pengar eller fått sälja sin konst. bara rent lurendrejeri alltså. hela intrnet är nedsölat av sånt här. jävligt synd. jag som trodde att webben skulle främja fakta och sanningen. det blev tvärt om. det enda som sprids där är lögner och bedrägerier. med en hastighet som vi inte kan värja oss mot. det är tamejfan The Beast....Vilddjuret. undrar om inte WWW står för 666... våran lilla klubb här på xpo är ett av få undantag. sajter som drivs av goda krafter som robban å co. kram till er! så radera skräpet todde. många många blir lurade att tro på sånt här. och blir av med pengar.
 13. tack mannen ! jag upptäckte när jag tittade efteråt hur mycket snubben som går förbi tillför. utan honom ganska trist bild egentligen. mest för att jag blev så glad att det snöar. inget jag hade visat upp här ju. men så...med fotspår och gubbe på väg ut ur bild så hände nåt !
 14. men tack Fredrik !! jag tog några stycken från balkongen ner mot gatan. så kom her flanör och lufsade förbi medan jag fotade. märkte efteråt att det blir mer nerv i bilden med en anonym person på väg förbi.. så jag skärde lite och lät mannen lufsa bort på väg ut ur bild. blev helt okej ! det här är ju inte porträttfoto, som jag avskyr, utan här är personen en del av en komposition, en viktig del ju, men ändå. det handlar inte om honom. han representerar snarare oss folk och hur vi är en del av både natur och vår egen skapelse, samhället. oj vad djup ja blev.....sorry....
×
×
 • Create New...