Jump to content

ToddeSwe

Members
 • Content Count

  10909
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  130

Everything posted by ToddeSwe

 1. Ja dom är verkligen skygga. Detta är absolut inte närma men det närmaste jag någonsin kommit en korp. Till våren blir det gömsle på detta stället.
 2. Tack Ulf, glömde fråga Rolf när han tyckte detsamma så vad är det som gör att trean är bäst här?
 3. Tack Ulf, man ser iaf att det är en havsörn. 😃
 4. För att detta är min tre och endast tre bästa bilder någonsin på en glada. 😃 Tack Ulf!
 5. Tack Jens, ja det gör det ju Synd att jag hade för lång slutartid för nästa bild när den ger sig iväg hade varit fin om den hade varit skarp.
 6. Ikväll körde jag lite test med s-läge och då får det bli vad som bjuds utanför. Men när jag satt och redigerade så började jag t.o.m gilla skatan. 1. S-läge 1/1600 ISO 900 2. S-läge 1/1600 ISO 900 3. S-läge 1/1600 ISO 800
 7. Som alltid handlar det om tillräckligt med ljus. Eller att det är FÖR mycket av det.
 8. Tack Jens, jo jag tycker verkligen är vackra. Speciellt dom där små luddiga med 4-6 ögon.
 9. Ja jag delar ju ibland lite tveksamma bilder, men det är för att jag har så bråttom. Hade jag väntat tills dagen efter kanske jag inte hade delat den men i huvudsak är man ju faktiskt nöjd och vill att andra ska få njuta av det också.
 10. För dej som hållit på så länge, jag har aldrig tittat på dom. Men det låter ju lätt iaf. Sen ska det överföras i praktiken och så ska det gå relativt snabbt när man är i fält då det händer saker som man inte är beredd på. Ja ja det löser sig, behöver ju inte lära mig allt på en och samma gång.
 11. Jo det är ju det, även om jag kör i M-läge med auto ISO så får jag ju den ISO som är bäst för just det ljus som råder just då. Men det kan ju vara bra att kunna a och s och veta vad dom gör. Nu har jag ju så mycket tid över så jag kan ju använda den till något vettigt.
 12. Njaeo ... jag trodde jag hade hittat ett sätt som funkade men lär jag mig ert sätt eller som man ska göra så funkar det ju också och kanske lite enklare. MEN jag gillade iaf iden med olika settings på U1 och U2 som man snabbt skiftar mellan. Jag lekte lite med a-läge nu men slutade på s-läge då jag ville kontrollera slutartiden främst då den är viktigast när objekten rör sig. Tror jag ska försöka lära mig s-läget. Fast jag vet ju att när jag sitter där och ser rovfågeln komma så kör jag med vad som visat sig funka innan. Man vill ju inte gå miste om en bra bild för att man inte kan inställningarna.
 13. Nästan lika vackra som fåglar fast på ett annat sätt.
 14. AHA! När jag har hittat ett sätt som funkar så nöjer jag mig med det. Kanske skulle utforska detta också.
 15. Tog fram farsans gamla halogen-video-lampa och förevigade denna skönheten. 1. 2.
 16. Har fått för mig att när man har en fågel på en ljus himmel så är detta vägen att gå. Men kanske det inte är så?
 17. Tyckte detta var alldeles utmärkt sätt att lösa mitt problem på. Jag kanske kan testa S-läge för det förstår jag och känner att jag har kontroll över. Men A-läge är en liten gåta för mig ännu. Men den håller väl inte reda på slutartid och typ av AF-fokus? Annars hade det varit super ju. ha ha ha
 18. Njae så har jag ju inte det, jag står i M läge och gör en inställning med allt vad det betyder. Och så sparar jag den i U1. Sen ställer jag in kameran på nytt i M-läge och behåller den där. Den sparade inställningen i U1 är min flyg inställning med snabbare slutartid och Grp Af och fast ISO med exp komp. Så den kan jag skifta till när jag behöver den liksom.
×
×
 • Create New...