Jump to content

ToddeSwe

Members
 • Content Count

  6758
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

Everything posted by ToddeSwe

 1. Det går liksom inte att inte gilla dom för dom är ju bra som f%n. Njae det har ju hänt en del men jag har inte samma känsla där som med makro-objektivet. MEN det är bara bra det går långsamt, vill njuta länge.
 2. Den frågan har jag ställt mig ofta sedan jag började med foto. Tog mitt på avbetalning och det är nu betalt. Så då tog jag halva 150-600 på avbetalning. När det är klart så har jag säkert kommit på något nytt jag inte kan leva utan. 😃
 3. Ja att barn i Sverige får hålla på med dessa djur är för mig en gåta. Fint dokumenterat dock, hoppas på håll och med säkerheten i tanken först och främst.
 4. Först så håller med Rolf. Så länge ni inte postar bilder så känner jag att jag har utvecklats. Men när jag ser era bilder så känns det som jag stampar på samma plats. Alla bilder i denna serie håller ju en kanonhög standard.
 5. Jo det kan jag ana för dom är SÅ svåra att få för dom stressar runt hela tiden. SÅ om jag får gissa utan att förolämpa din skicklighet så ett 100-tal för att åstadkomma denna serien??!!
 6. Grymt imponerad av att du lyckas ta den där lille stressade flugan i flygningen. Du visar verkligen att du kan fota!
 7. Tack Mona! Jag fick liksom ett infall av att hänga på blixten och blända ner rejält och det löste mina skärpdjupsproblem. Ja det är blixt på alla, men det var ju dagtid med solen ute så den tog väl bara bort de hårdaste skuggorna... Nya kameran är mycket enklare att skjuta med eller vill jag bara den ska vara det. he he he Ja det du rekomenderade 105mm
 8. ToddeSwe

  blåklox

  Gillar denna bilden.
 9. Tack, men jag vill ha fler detaljer på fågeln. Tror man ska kunna sätta sig innan dom dyker upp bra mycket närmare. Ska undersöka det nästa gång.
 10. Paret som jag besökte i söndags vid Huseby stod kvar idag också. Måste försöka hitta en annan plats som är närmare.
 11. He he nej den var inte synlig för mig så det blev ingen förmörkelse för mig heller.
 12. AHA! DÅ ska vi inte göra så!
 13. Trodde det var tvärt om, om man spotmäter på det ljusaste så blir det en bättre bild om det är för mycket sol runtomkring... Fast bägge två är ju nästan omöjliga
 14. Det första jag gör oftast är att ta ett prov-foto, men här var jag SÅ glad för TVÅ hägrar samtidigt att allt bara försvann. Och bara genom att byta till spot-mätning kanske jag hade kunnat undvika detta...
 15. Jo, problemet är när jag hittar något som jag verkligen gillar. Då är det precis som om allt jag lärt mig stängs av och jag bara skjuter med dom inställningarna jag har. Ja den där AF kan och kommer göra mig gott tror jag.
 16. ToddeSwe

  Blixtfrågor

  Tack då förstår jag varför den inte fungerade idag som den skulle.
 17. ToddeSwe

  Blixtfrågor

  Hej Har förlorat den lilla papperslappen som skulle förklara hur blixten fungerade så jag vänder mig till er. Vad är det jag ändrar på i bildserien nedan? 1. 2. 3. 4.
 18. Fågeln är dunkel eller som du säger underexponerad. Nu är ju bilderna inte så bra men annars hade man kunnat fixa exponeringen i Ps på bara hägern. Ville mest skryta över min nya AF.
 19. Tack Ulf, var rädd för att det blev för mycket luft i den liggande versionen.
 20. Tack Ulf jag "såg" hur ettan skulle bli för jag har sett liknande så jag blev glad när jag såg den lille krabaten sitta så fint.
 21. Tack Sanne, är nöjd själv med denna underbara skapelse.
 22. Wow, har inte ens hört talas om det. Vilken serie av action-bilder.
 23. Som vanligt så har du rätt, dom blir ju inte så dunkla om jag drar upp två steg på exponeringen. Jag försöker att återge som det såg ut i mörker o ljus men jag förstår nu att en dunkel och mörk bild är inte något man ska sträva efter även om det var så.
×
×
 • Create New...