Jump to content

ToddeSwe

Members
 • Content Count

  6783
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

ToddeSwe last won the day on Juli 13

ToddeSwe had the most liked content!

1 Follower

About ToddeSwe

 • Rank
  Nikon All The Way
 • Birthday 03/09/1963

Contact Methods

 • Website URL
  https://toddeswe.wixsite.com/toddeswe

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Alvesta
 • Interests
  Datorer, fotografering och min son i omvänd ordning. :)

Recent Profile Visitors

3284 profile views
 1. Jag tror jag har öppnat dom för jag känner igen det du beskriver om Scott. Ärligt talat så gillar jag inte att läsa för det går för sakta. Ska jag "läsa" en bok så blir det ljudbok för mig. Fanns inte på biblioteket så den måste köpas för en hutlös summa som kanske endast kommer att samla damm ihop med Scott's böcker så vi får väl se... Uppskattar ändå dina tips och förslag till att bli bättre på fotografering.
 2. Tack Rolf, jag försökte många gånger med den andra kameran men fick aldrig dessa små i fokus på så långt håll. Hade även problem med Hägern på betydligt mindre håll, min träffsäkerhet har ökat betydligt iom den nya kameran.
 3. Tack för tipset Mr T, jag köpte tre böcker av Mathias här på forumet av Scott Kelby i början av mitt fotointresse. Har inte öppnat dom ännu. Men ska iaf se på biblioteket om den finns där. Ja första bilden är väl något av en drömbild för mig sedan jag upptäckte hägern i Bergkvara. Tack!
 4. Jag ser möjligheterna med den nya kameran iaf. Även om denna inte blev 100.
 5. Aha då förstår jag varför min D500 fotokompis även har köpt en D750 då. Han pratade också om detta som anledning till köpet.
 6. Nej det hade den inte gjort i detta ljus jag hade ikväll. Ja det hoppas jag att jag får lite valuta för bytet.
 7. Det brukar vara vattnet som stjäl fokus på fågelbilder i vatten. Men här är vattnet mörkt medans fåglarna är ljusare.
 8. Eller hur! Jag gillar här att det var så mörkt men ändå fick jag bra bilder. Bakgrunden runt omkring är märk och dom är liksom upplysta.
 9. Jag hade aldrig träffat dessa två som satt så långt borta med den. Ja den är inte 100 men ville visa vad jag kan med den nya kameran.
 10. Tack, ja den hade ju en fin bakgrund som jag ville visa upp inte ofta man får det OCKSÅ. Ok, ska Googla dynamiskt omfång för att se vad det betyder i praktiken.
 11. Denna bilden hade jag inte kunnat ta med min D610, och tro mej jag har verkligen försökt. Nu är den hårt beskuren, men ändå.
 12. Dessa bilder fick jag på ett gäng som satt sig till ro för kvällen (tror jag) 1. 2.
 13. Ikväll levererade verkligen Bergkvara, men mycket tack vare min pojk som ville hem. Så han sprang runt och letade upp Hägrarna medans vi följde efter och fotade. Fick ikväll lära mig att istället för 3200 som max-gräns på ISO ha 12800. Förstår nu varför jag har varit rädd för högre ISO, bilderna har ju oftast varit underexponerade och då blir ju också kvaliten när man försöker dra upp ljuset i dom sämre. Träffsäkerheten var hög ikväll också, varför vet jag inte. 1. Trodde inte det var möjligt att få till en sådan här bild i min vildaste fantasi. Hade ni sett ljusförhållandena så hade ni förstått mig. ISO 2500 1/800 f6.3. 2. ISO 5600 1/800 f6.3 3. Denna satt säkert 50-60 meter ifrån oss, hårt beskuren som ni förstår. ISO 7200 1/800 f6.3
 14. Jo så är det ju, 150-600 var det ju här. Bilderna är samma fast med olika redigeringar och beskärning.
×
×
 • Create New...