Jump to content

ToddeSwe

Members
 • Content Count

  5809
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

ToddeSwe last won the day on April 21

ToddeSwe had the most liked content!

1 Follower

About ToddeSwe

 • Rank
  Nikon All The Way
 • Birthday 03/09/1963

Contact Methods

 • Website URL
  https://toddeswe.wixsite.com/toddeswe

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Alvesta
 • Interests
  Datorer, fotografering och min son i omvänd ordning. :)

Recent Profile Visitors

2958 profile views
 1. ToddeSwe

  Kungliga bilder!

  Liten dokumentär ju Fint fotat känns som en överflödig kommentar här.
 2. Ja det också Ja det blir nog bra tror jag. Fick inte med någon bit för den utzoomade delen bara märkte jag sen.
 3. ToddeSwe

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Stativet mitt är på gränsen och man får inte dra ut det fullt ut så går det. Men man vill ju kunna stå upp utan att huka sig när man fotar helst. Helt klart vill man iaf inte ha det absolut sämsta men ibland får man ta genvägar. Fast går den inte att använda och bilderna inte blir bra så får jag ju göra något åt det.
 4. ToddeSwe

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Jag förstår ju också att man får vad man betalar för. Jag gav 2000:- för mitt Sirui T2004XL som ska klara 15 kg vilket då ska fixa min kamera med nya 150-600 på som väger 3.5kg. Jag har ju märkt att vid fullt utvecklat med stången längst upp så är det kanske inte 100 stabilt med det nya tunga objektivet på men redan om jag sänker den till hälften så blir det stabilt igen. Men dina saker går ju inte att jämföra med dessa billigare. På sikt så kommer nog även jag att investera i bättre grejor. Men just nu med redan två köpta objektiv som heller inte är några proffsobjektiv så är pungen ganska tömd. Rom byggdes inte på en dag. Min kamerautrustning är redan uppe i nästan 40.000:- och då är det bara hobby kvalité så jag hoppas min billiga gimbal håller tills nästa fönster för investeringar infinner sig. Tack för länken, jag kanske kan be någon duktig person fixa till det om det är oanvändbart.
 5. ToddeSwe

  Antal fokuspunkter vid fågelfotografering?

  Misstänkte detta: Hej Torbjörn, Tack för att du kontaktar Nikon kundsupport. För att kunna se fokuspunkterna när man väljer mellan d9 eller d21 så måste man ha kameran på AF-C. Om du trycker på AF-M knappen på vänstre sidan af kameran (just ved sidan av linsen) och vrider bakre ratten (ratten ved sökaren), då kan du välja mellan AF-A, AF-S och AF-C fokusläge. Och om du trycker på samma knapp och vrider främre ratten, då kan du välja mellan fokuspunkter, 5, d9, d21,d39, 3d, och auto. Om du tittar i sökaren medans du vrider främre ratten och väljer mellan d9 eller d21 så kan du se dessa punktar ändras, men man ser dom bara medans man ändrar mellan olike lägen. Om du vill läsa yttligare om dessa inställningar, då finns dom på sida 97 och 101 i bruksanvisningen.
 6. Ja jag är nöjd med kvalitén iaf. Anledningen för mig var just repor och skador på objektivet. Hatar repor! 😃 Det är zoom-ringen jag har klätt på men spara fokuseringen den är så viktig så jag vill inte ha något i vägen typ. Jo det ska den vara har jag för mig. Måste kollas igen. 😃
 7. ToddeSwe

  Fasaner och annat

  Jisses är det så gott om vilt där nere?! Jag förstår att du jobbar på ett 150-600. Vilka närbilder du får sen, vad hade du här?
 8. ToddeSwe

  Övade prickskjute idag

  Tack bägge två, hoppas det går lika bra med det stora sen.
 9. Fick det idag och det känns iaf som kvalité. Så som jag har dragit och slitigt i det så... Delade känslor, känns som kola med papper på... tar kanske ett tag att vänja sig vid. 1 2 Men objektivet är ju iaf lite mer skyddat från repor och skräp.
 10. ToddeSwe

  Antal fokuspunkter vid fågelfotografering?

  Beror på vilken sidan man står på. 😃 Du ska välja med den främre rull-knappen till d9 eller d21 etc. Inte auto om du vill välja dynamiska fokuspunkter. Auto känns lite osäkert för fågelfotografering.
 11. ToddeSwe

  Övade prickskjute idag

  Man känner ju att 70-200 hänger med snabbare tyvärr i detta fallet.
 12. ToddeSwe

  Antal fokuspunkter vid fågelfotografering?

  Har du valt d9 eller d21 eller d39 med knappen till höger om objektivet af på/av knappen? Håll in knappen titta i lilla displayen uppe på kameran och snurra på en av rattarna så S blir d9 osv.
 13. ToddeSwe

  Övade prickskjute idag

  Helt nöjd!
×