Jump to content

ToddeSwe

Members
 • Content Count

  10812
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  127

ToddeSwe last won the day on September 16

ToddeSwe had the most liked content!

1 Follower

About ToddeSwe

 • Rank
  Nikon All The Way
 • Birthday 03/09/1963

Contact Methods

 • Website URL
  https://toddeswe.wixsite.com/toddeswe

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Alvesta
 • Interests
  Datorer, fotografering och min son i omvänd ordning. :)

Recent Profile Visitors

5006 profile views
 1. Enligt histogrammet är dom inte det, jag har försökt ljusa upp så gott det går. Testade ju nya inställningar idag.
 2. Ska testa detta nästa tillfälle.
 3. Ja idag var det mellan 63 och 149 meter med luft så visst påverkar det en del.
 4. Ja det var ju därför jag valde den och så passade den min plånbok och var på rea vid tillfället. Jo jag kör auto-ISO fast på 12800 som är max. Ja eftersom f7.1 gjorde bilderna klarare idag så är jag böjd att hålla med dej där. Slutartiden får jag prova mig fram på med även där hände det ju bara positiva saker idag med bilderna. Kanske 1/2500 hade räckt bra. Sen vet man ju inte om dom får tag på något och då gäller det att vara beredd. Kör med Dynamisk D9 på autofokusen, testade med D21 igår men märkte ingen skillnad.
 5. Idag han jag knappt sätta mig ner på min trebenta pall fören 3 stycken ormvråkar kom och sökte mat. Provade en ny approach idag efter att ha sett på youtube. Höjde bländaren till f7.1 och även slutartiden till 1/3200. Tycker nog att det gav bättre skärpa på bilderna. 1. 2. 3. 4. 5.
 6. Ja om jag hade haft möjlighet så, fast på den nivån jag är känns det som att kasta pärlor för svin. Så nej jag köper nog aldrig ett så dyrt objektiv. Jag var faktiskt inne på det ett tag men efter diverse bud så skulle det innebära en dramatisk försämring av AF för min del. Och då jag redan ligger på f6.3 och måste nästan alltid hålla mig i miljöer där jag har bra ljus så. Och att det skulle bli hemskt segt samtidigt. I praktiken skulle jag endast kunna fota stillasittande djur.
 7. Har för mig jag såg någon test där den visade sig vara lite skarpare än mitt. Det är väl kanske inget spikat val bara en lös fundering. Det jag har fungerar ju så. Nej det är lite störande att förlora 100mm för det har man ju aldrig nog av.
 8. Jo det är jag fast den var så långt borta att det blir inget som man sparar på egentligen. Mest för att visa upp här och på facebook.
 9. Så kan det ju naturligtvis också vara. Jo jag har tap-in konsollen, och den ändrade ju på allt för mig som du kanske inte mins då. Jag hade ju problem i början att få till fokusen så den satt. Men det visade ju sig vara att jag var tvungen att kalibrera mitt objektiv. Sen funkade det bra. Jo men ett 200-500 är inte så himla mycket dyrare.
 10. Ja det är det, jag har ju ingenting annat att jämföra med. Det enda jag stör mig på är väl att den inte hittar fåglarna på himlen utan söker och söker, men det kanske är mer ett problem med kameran än objektivet. Sedan jag fick tag på Topaz Denoise som skärper till mina något mjuka bilder så klarar jag mig tills jag får råd att byta till ett Nikon objektiv. Men när man kommer nära sina objekt så tycker jag nog det levererar bra bilder, det märker man i Topaz för då använder man inte skärpa alls.
 11. Nej jag hade gärna fotat den på närmare håll. Den höll distansen verkligen, den såg ju mig för jag stod på vägen och skulle gå och då rörde den sig sakta bort från mig. Nej jag hatar att frysa lika mycket som att svettas.
 12. Ja det är något speciellt med örn, hoppas på att få se den igen där. Vill gärna få den på en gren där den spejar ut över betet!
×
×
 • Create New...