Jump to content

A-L

Members
 • Content Count

  1844
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  94

Everything posted by A-L

 1. From the album: Prosaic Pixels / A-L

  Åpna i magnolian

  © A-L Bergius

 2. A-L

  GRATTIS MONA!

  Grattis! 🌞
 3. A-L

  snö igen

  ...är oxå helt insnöad av aspfrön nu. ute, inne, ja överallt... Pust... snöstorm fröstorm
 4. A-L

  Jeanette heter jag....

  Välkommen!
 5. A-L

  Dagens bild

  ...Åpna börjar acceptera att jag sitter med kameran ute på altanen och kan t o m tänka sig modella lite... Snart är vintertofsarna på öronen borta.
 6. A-L

  Titt-ut...

  From the album: Prosaic Pixels / A-L

  ...inga korre-ungar synliga än, men Åpna är här i stort sett tre ggr/dag - frukost, lunch, middag. ;)

  © A-L

 7. A-L

  Titt-ut...

  Thx! ...jomenvisst... I ett träd vid skogens slut liten korre tittar ut... osv
 8. A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  ..av "mina" tre stamgästande hackare på Café Flax är fru Hacke den oräddaste.
 9. ...när jag ändå hade framme kameran så...
 10. A-L

  Gåsjakt

  👀🧡!
 11. A-L

  Lilla Åpna

  From the album: Prosaic Pixels / A-L

  ...porträtt med lite Orton-effekt.

  © A-L Bergius

 12. A-L

  Dagens bild

  Hystar in ett livstecken/en liten påskhälsning i form av vad som verkar bli "årets" korrar här. För 2-3 månader sen dök det upp en liten herre med en sårig svansstump. Men han såg ändå pigg ut. Stumpen läkte ihop & han dyker upp här då och då. Kallas Svanslöse fast en knapp tredjedel är ju faktiskt kvar.... Lätt att känna igen! & så har vi lilla Åpna. Liten hona som dök upp efter nyåret. Vräker i sig mängder med mat och spöar upp Svanslös rejält om de möts. Hon har sett ut att ha mer i magen än bara mat och idag dök hon upp efter att ha varit osynlig ett tag, nu med en betydligt slankare silhuett och vrålhungrig. Tror alltså vi kan få se ekorrungar i år med!
 13. A-L

  Trastes klagan...

  "Vojne, vojne, vojne - sicket väder, sicket väder...."
 14. A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  ...jisses, meteorologerna & nötis fick visst rätt! "Nej, se det snöar....det var väl roligt? Blaha!"
 15. Ja, oftast spotmätning. Men när det gäller mån-experiment brukar jag även testa med de andra mät-alternativen vid samma tillfälle.. (centrumvägd, evaluerande) Spökmånen här ovan var Iso 1600 spotmätning -2 expo-komp 1/200 s - F 8 252 mm (zoomobjektiv m4/3 100-300)
 16. A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Den som spar......gömma, gömma nöten! En av "mina" nötväckor verkar tro på den senaste snökaos-prognosen inför helgen. Troligast är dock att någon av de andra hinner äta upp nöten innan vi ens sett en enda snöflinga!
 17. Tack för kommentarerna gott folk! Jens har helt rätt - "spökmånar" är lite knepigare att få till. Jag kör på högre ISO och får sen dra i spakarna lite extra vad gäller ffa exponering, högdagrar, färgmättnad och brustvätt. Exponeringskompensera för den ljusa månskivan och använd de tunna moln som drar framför månskivan som filter vid fototillfället, så kan det lyckas - iaf ibland... 🙄
 18. A-L

  Red Luna

  🌔 ...såg bara moln & molntäcke här. Så avis... Populär Astronomi borde väl gå att lita på mer än andra blaskor
 19. Flitiga månskådare ni varit! 🌕 Här är redan helt mulet och kommer trol också regn/snöskvättande senare så blodmånen får vara ifred för mig. Däremot fick jag fotat en "spökmåne" igår igenom tunna molnslöjor och i em fotade jag månen så som man inte ska 1. spökmånen 19/1 - 96,6% 2 ...helt "fel" med flit - 20/1 99,6% 3 & en 1:1 crop bara för att se hur den blev - 20/1 - 99,6%
 20. A-L

  Min nya utrustning

  ...här har det minsann hänt grejer! m4/3 är som smågodis, man får plats med massor i vanliga fickor. Så du är inte helt ensam, jag har kört m4/3 sen Panas GF1 år 2010, fast slank sen in på Olympus, trots att Olys menyer kan driva en till vansinne till att börja med. E-M5 II sen 2015. Vidvinkligt ("vy-vinkligt") är nog det jag fotat/fotar minst av, men gillar ändå skarpt min Samyang-fisk, 7,5/3.5.
 21. A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Jag ska väl inte ge mig på att konkurrera med er andra idag men jag hann se ungefär så här mycket sidensvans idag... 🤣
 22. ...haha, ja, det har hänt så många ggr nu! Tack, lite väl blå blev den kanske och jag hade visst fortf sommartid i kameran så en timme fel på tiden där... Tack C & U! Kämpar på men det går väl lite trögt. Hörde sidensvansar i luften idag men ingen ville landa här så jag såg på månen igen. ..& Ulf; Fota träden istf månen? :
 23. ...men ni tror väl inte ni var ensamma om månen i em/kväll? 😉 Trots div livskrångel med trilskande hälsa, bristande ork/fotolust så kunde jag ju ändå inte motstå månen när den nu väl syntes...
×