Jump to content

Ulf Ekström a.k.a Himma

Members
 • Content Count

  6698
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  174

Everything posted by Ulf Ekström a.k.a Himma

 1. Visst är det storskarv. Jag tror att det är någon form av parningsdräkt, allt för att behaga det kvinnliga könet.
 2. Det är med stor sannolikhet samma art som ni ser, storskarv. Toppskarven är betydligt mer ovanlig. Enda stället som jag har sett toppskarv är utanför Båstad.
 3. Det här är definitivt en ormvråk. Det ljusa bröstbandet är en tydlig karaktär. Fina bilder på en tjusig rovfågel. Lite otippat att se den vid fågelmatningen.
 4. Tackar 🙏 Tackar 🙏 Tackar 🙏 Wiskas, är det någon form av frystorkad whiskey?
 5. Härligt vårtecken när tranan återvänder. Fina bilder och som ett tillägg på hägern så är det en ägretthäger du har fångat på bild.
 6. Snögås, nytt livskryss för mig vilket resulterar i en whiskey ikväll. #1 #2 #3
 7. Tack Hasse. Vi har sportlov denna veckan men det mesta av snön hann försvinna redan i helgen som var. Isarna ligger dock kvar på en del sjöar men börjar bli allt vanskligare att ge sig ut på. Idag har vi haft tolv plusgrader och nu tilltar vinden, tär hårt på det frusna vattnet.
 8. Fina bilder på dina kompisar vid Dansjön.
 9. Förutom besöket i Knäred under alla hjärtans dag hanns det med ett besök vid flammafallet också. Det blir bara bilder tagna med handhållen kamera då jag mesade till mig och inte vågade plocka upp drönaren för lite flygbilder. #1 #2 #3 #4
 10. Det var supertrevligt. En forumträff hade varit väldigt trevligt, gäller bara att försöka få i sig den där sprutan först. Tack Rolf. Tack Todde.
 11. Tackar Conny. Här är det också vårvärme nu och snön töar bort allt mer. Tack Rolf, visst är de vackra. Tack Todde. Drog lite hårdare i spakarna än jag brukar, tycker också om den.
 12. Mycket vackert porträtt med ett fint (Rembrandt)ljus. Även jag håller med om den svartvita bilden som den bästa. Får jag vara med i omröstningen så säger jag hela handen. Tror hon uppskattar om hon får behålla handen, den kan vara bra att ha framöver i livet.
 13. Tvåan var väl inte så bra men de två andra är en fin start på bubbelkariären.
 14. Sparvhöken är fin om än lite mörk. Håller med Todde om att det är trevligare med bilder där man inte ser fågelmaten (utom möjligen när höken har ett byte i klorna).
 15. Riktigt vasst helt igenom hela serien. Trädkryparen vinner för den lite ovanliga vinkeln och fågelns uttryck. Jäkligt bra helt enkelt.
 16. Fina ledande linjer i en välexponerad bild. Är det möjligen ljus från bilen man ser i början på vägen? Tror att det hade varit bra med en svartvit version för att trolla bort det gula i snön.
 17. De svartvita bilderna är bäst som tidigare sagts.
 18. De gula linjerna tycker jag ligger fint men jag tycker inte att trädtopparna räknas som horisont. De ligger däremot rätt i förhållande till gyllene snittet.
 19. Om du menar att dra ett rakt streck med pensel kan du klicka där linjen ska börja och sedan hålla nere shift-tangenten och klicka där linjen ska sluta.
 20. Dagens besök i Bokhultet, Växjö gav mest motion och trevlig promenad. Ett par gräsänder fick ändock följa med hem. Känns som att isen snart ger upp här.
 21. Förra helgens besök i Knäred såg ut så här. Isiga vattenfall och soligt väder, så ska vintern vara. #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 Förutom fotografering tillsammans med frugan intogs ett par grillade korvar. En alldeles underbar alla hjärtans dag.
×
×
 • Create New...