Jump to content

Ulf Ekström a.k.a Himma

Members
 • Content Count

  6700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  174

Ulf Ekström a.k.a Himma last won the day on Februari 24

Ulf Ekström a.k.a Himma had the most liked content!

About Ulf Ekström a.k.a Himma

 • Rank
  Ulf Ekström a.k.a Himma
 • Birthday 06/09/1966

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.flickr.com/photos/himma66/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ljungby
 • Interests
  Foto, fåglar och hockey.

Recent Profile Visitors

3921 profile views
 1. Kikare är ett mycket bra tillbehör när man skådar fågel. Hur bra man behöver beror väl på under vilka omständigheter man skådar. En stor förstoringsgrad gör att man ser allting större men samtidigt blir den mer känslig för skakningar. Ju större frontlins desto mer ljus släpper den in vilket är bra i gryning och skymning men den blir samtidigt tyngre. Själv använder jag en Zeiss 8X42 vilket betyder 8 ggr förstoring och 42 mm frontlins. Sen är det som alltid att plånboken avgör. Dyrare modeller har bättre glas, kantskärpa med mera.
 2. Googla efter lämpliga ställen att skåda fågel på i området man tänkt besöka. Sen är det till att hålla ögonen öppna och spana. Har man tur träffar man på en erfaren skådare som hjälper till att berätta vad som syns och hörs.
 3. Visst är det storskarv. Jag tror att det är någon form av parningsdräkt, allt för att behaga det kvinnliga könet.
 4. Det är med stor sannolikhet samma art som ni ser, storskarv. Toppskarven är betydligt mer ovanlig. Enda stället som jag har sett toppskarv är utanför Båstad.
 5. Det här är definitivt en ormvråk. Det ljusa bröstbandet är en tydlig karaktär. Fina bilder på en tjusig rovfågel. Lite otippat att se den vid fågelmatningen.
 6. Tackar 🙏 Tackar 🙏 Tackar 🙏 Wiskas, är det någon form av frystorkad whiskey?
 7. Härligt vårtecken när tranan återvänder. Fina bilder och som ett tillägg på hägern så är det en ägretthäger du har fångat på bild.
 8. Snögås, nytt livskryss för mig vilket resulterar i en whiskey ikväll. #1 #2 #3
 9. Tack Hasse. Vi har sportlov denna veckan men det mesta av snön hann försvinna redan i helgen som var. Isarna ligger dock kvar på en del sjöar men börjar bli allt vanskligare att ge sig ut på. Idag har vi haft tolv plusgrader och nu tilltar vinden, tär hårt på det frusna vattnet.
 10. Fina bilder på dina kompisar vid Dansjön.
 11. Förutom besöket i Knäred under alla hjärtans dag hanns det med ett besök vid flammafallet också. Det blir bara bilder tagna med handhållen kamera då jag mesade till mig och inte vågade plocka upp drönaren för lite flygbilder. #1 #2 #3 #4
 12. Det var supertrevligt. En forumträff hade varit väldigt trevligt, gäller bara att försöka få i sig den där sprutan först. Tack Rolf. Tack Todde.
 13. Tackar Conny. Här är det också vårvärme nu och snön töar bort allt mer. Tack Rolf, visst är de vackra. Tack Todde. Drog lite hårdare i spakarna än jag brukar, tycker också om den.
×
×
 • Create New...