Jump to content

Mr.T

Members
 • Content Count

  1005
 • Joined

 • Days Won

  36

Everything posted by Mr.T

 1. Gör det ! Berätta sedan för mig hur man skall gå tillväga.
 2. Hm, själv tyckte jag att det inte var så komplicerat, däremot lär jag behöva titta på videon upprepade gånger innan polletten trillar ner.
 3. Aha, det kanske är en del av förklaringen till varför det är så svårt !?
 4. Alltid något. Alltså, jag är ingen Deep meta guru, men lite har jag snappat upp från video efter att ha tittat några gånger.
 5. Jo, jag känner till det. Om du använder dig av Deep meta, får du förslag på keywords du kan använda om du skriver in ett eget.
 6. Det underlättar helt klart om man uppger rätt inloggningsuppgifter 😉.
 7. Någonstan mellan 4 och 256 MB, så är du hemma.
 8. Mr.T

  Getty/Istock.

  Har inget annat svar på frågan än vad jag redan svarat i den andra tråden. Dessutom kan man (jag) ladda upp bilder direkt från appen utan att gå via datorn. Det innebär att jag kan knäppa på med telefonen och redigera med snapseed och lägga upp direkt, utan att gå via datorn. Gött när man inte har något viktigare för sig, och jag använder min telefon till en hel del fotograferande. Dom bilderna som dyker upp i länken som jag la in i den andra tråden, är alla tagna med mobilen. En sak bör man ha i bakhuvudet dock; Man får betalt för hur stora filerna är, vilket innebär att om man vill tjäna lite, skall man knäppa på med systemkameran, då man får betydligt större filer med den. Men för vanligt slöfotograferande, fungera mobilen aldeles utmärkt för mig, och lika väl som att bilderna ligger på datorn/telefonen, kan dom få ligga på en bildbank 😊.
 9. Men Todde ! Nu när du har blivit godkänd går du över till datorn och Deep meta. Sedan vad det gäller skatteintervju, alltså jag har inte ens brytt mig om att gå igenom den processen, förrän jag ser att det finns några pengar på mitt konto ö h t, och det lär ju dröja. Klicka på länken så du kommer tll instruktionsfilmen. Vad det gäller kakor; Kommer det upp en begäran om att man skall acceptera cookies, klicka bara ja. https://www.istockphoto.com/se/foto/japanska-alperna-gm1158397301-316415652 😊.
 10. Mr.T

  Getty/Istock.

  Oaktat vilket, ett acceptance av en bildbank är ju en bekräftelse på att man gör någonting rätt, och det är ju roligt bara det. Det kostar inget och det kanske leder till att man höjer ribban på sitt eget fotograferande. Och naturligtvis, kanske får man sålt något (även om sannolikheten är mikroskopisk), och även om man inte bir förmögen, är det en boost för egot 😁.
 11. Precis ! Gör så är; Ladda ner appen på telefonen, ladda in tre eller sex bilder som du har på datorn eller telefonen som du känner dig särskilt nöjd med och ladda upp dom i appen. Om du blir godkänd, (och det blir du), så får du en länk skickad til din e-postadress, som du måste klicka på, för att verifiera att du är du. När du har gjort det, så kan du ladda ner ett program som heter Deep meta. Där skiver du i dina uppgifter, och sedan är du kopplad till Getty och Istock. Genom Deep meta kan du sedan ladda upp filer till Getty, där en person kommer att titta på dom för att godkänna dom, eller skicka tillbaka dom till dig för att kompletteras. När bilderna är godkända, läggs dom upp på Getty eller Istock, beroendes på (som jag förstått det) vilken klass bilderna håller. Mer om Deep meta kan du få reda på här. Sedan lägger du in så många bilder du bara kan, och hoppas på att någon kund skall tycka om just dina bilder, och så säger det Katching i kassan. Konkurrensen är hård, det finns (om jag inte är felinformerad) 100 000 000 bilder att välja mellan, men om man inte är med på banan, lär det inte hända mycket.
 12. Jo, det har jag förstått. Inte jag heller, men jag tog en chansning (med mobilbilder) , då jag tänkte att det går ändå aldrig vägen. Döm om min förvåning när jag fick ett godkännande . Sedan är det en skillnad mellan vilja att sälja sina bilder och få någonting sålt. Men jag tycker det vore roligt om man fick veta att ens bilder kom till användning i ett större sammanhang, jag tror inte att jag skulle bli förmögen, men det skulle boosta egot . Det där spelar ju kvitta, kan jag upplysa om. Dina bilder håller så hög kvalité att jag skulle bli förvånad om du inte fick en acceptans. Jag kan ju tala om för dig att de provbilder jag skickade in, så var inte någon på några storslagna vyer i de Nepalesiska Himalaya. Men, det var bara ett förslag, du gör naturligtvis precis som du vill. Jag resonerar som så, att om jag lägger upp mina bilder på 500 px, Xponerat etc, varför inte lägga in dom i en bildbank också, om dom accepterar dom !?
 13. Snyggt jobbat Todde ! Du som producerar så ända in i h*lv*te med bilder, varför ansöker du inte om att få lägga upp dom på en stock-sida ? Om jag får mina bilder accepterade, då borde det inte vara några svårigheter för dig att få dina alster accepterade och kanske t o m sålda. Det kostar inget att försöka, så go for it !
 14. Delar helt din uppfattning i det här.
 15. Mr.T

  Getty/Istock.

  Hej hopp ! Tänkte tipsa om möjligheten att lägga upp bilder som ni lägger in här, att lägga upp dom på en bildbyrå. Inte för att jag tror att någon av oss som hänger här skulle bli förmögna på vårt fotograferande, men varför inte, om möjligheten erbjuds !? Bakgrunden är som följer; Jag var inne på en annan fotorelaterad site och deltog i en diskussion vad det gäller rättigheter till egna bilder som lagts upp på en bildbyrå. Det hela mynnade ut i att jag skickade in en ansökan till Getty/Istock med sex (6) exempelbilder som var tagna med mobilen och redigerade i snapseed, och till min förvåning blev min ansökan accepterad ! Därför skulle jag vilja tipsa er alla som hänger här och lägger upp bilder, varför inte ansöka om att få lägga upp dom på en bildbank också ? Jag har inga som helst förväntningar att jag skall få något sålt precis på samma sätt som att jag inte hade några förväntningar att bli accepterad av Getty/Istock, men lika väl som att jag lägger upp dom på Xponerat/500 px/Fotosidan etc, så kan jag likaväl lägga upp dom på en bildbank också ? Bara ett tips ! Det var det om det.
 16. Kom inte som en överraskning, precis. Roligt att du har hittat något som du trivs med.
 17. Kan du det !? Nä, det var det jag trodde.
 18. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Som ovan; Fantastiska Faktum är att dom hängbroarna som jag passerade och som finns avbildade var (och är) väldigt stabilt byggda, väl förankrade i var ände. Dessutom är de bärande vajrarna av en grövre sort, så jag kände aldrig någon tveksamhet att gå över. Däremot har jag bilder på en hängbro som är kulturarvsklassad (i Japan) som kanske skulle få en och en annan att tveka att gå över. Det var en kvinna som gick över vill jag minnas, och hon såg ut som att varje steg hon tog, skulle vara det sista . Väl över så tyckte hon nog att bedriften var att jämföra med att bestiga Mt. Everest. Utan syrgas . Jag får återkomma till det, då jag fortfarande är under konvalescens efter hemkomsten, man är ju inte 20 längre, det är ju en sak som är säker.
 19. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Du slog huvudet på spiken Ulf. Nu när jag varit hemma i drygt en vecka och tittar på bilderna framförallt från Himalaya, och tänker på det faktum att jag faktiskt varit där, att jag faktiskt gjort det jag gjorde och det faktum att tagit bilderna, då blir det nästan surrealistisk. Jag skulle vilja rekommendera alla som har möjligheten att ta sig dit att göra det, för jag garanterar en upplevelse som aldrig kommer att gå ur minnet. Aldrig. Det kanske låter dramatiskt, men jag skulle kunna dö där, lycklig. För närmare paradiset och himmelriket kommer man nog (bokstavligen) inte. Dessutom, Nepaleserna är väldigt trevliga människor och det var bara vid ett tillfälle då jag blev lurad och det var av en yngling på en buss som gav mig för lite växel tillbaka, innan bussen fortsatte. Han tog en krona för mycket. Det är som du/ni säkert förstår, inte pengarna som gjorde mig förargad, utan beteendet som sådant. Annars var min vistelse i Nepal, under de 45 dagar jag vistades där, helt problemfri. Människorna är generellt mycket vänliga.
 20. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Ja, du har alldeles rätt i det, Mona. Jag får nog säga att jag är privilegierad ur det perspektivet, det är inte alla förunnat att få göra vad jag gör. Men man bör hålla i tanken att det innebär ju också at jag får försaka en del. Jag har noterat det. Orsaken till varför kan jag inte svara på men jag (kanske) lägger upp ett par nya (mindre) bilder senare, så att dom går att klicka upp. Tills dess får ni nöja er och låta bli att klicka upp dom .
 21. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Återigen några oredigerade Jpeg - bilder från mobilen från min vistelse i Nepal oktober 2018; Just saying...
 22. Det var väl Ingemar Stenmark som sa att ju längre han höll på, desto mer tur hade han ? Det kan man tycka, men det gäller att "se" bilden också, och det är inte så självklart. Fråga mig inte hur jag vet. Det är ju så sant, om du menar mina bilder. Till saken hör att jag tyvärr är ganska begränsad i mitt fotografiska intresse. Jag gillar helt enkelt magnifika landskap och vyer, men jag önskade att jag kunde utvidga det till andra områden, så att det inte blir så begränsande. Men, så länge det finns hopp, fins det liv, sägs det. Känner så väl igen mig i ditt resonemang. Själv resonerar jag som så, att jag har plöjt ner så ända in i aftonsången med pengar i de pryttlar jag skaffat, att nu får jag ta mig f''**n se till att använda det också. Nästa närstående projekt är att införskaffa en bil och då hoppas jag att jag kommer ut betydligt mer och fotar. Jag har naturligtvis alla möjligheter i världen att gå ner till ån som rinner 10 minuters promenade från där jag bor, närmare bestämt Lärjeåns dalgång, men till saken hör att jag har sprungit där nere i en herrejösses massa år, i jakt på (framförallt) den havsvandrande öringen, så jag känner mig hemmablind, minst sagt. Kanske borde jag ta mig i kragen ? Även om det inte blir några keepers, är det åtminstone bra övning. Jaja, tiden får utvisa, nu skall jag bara vila under några dagar efter hemkomst från Tokyo igår, en flygresa (med mellanlandning och väntan på avgång) på sammanlagt ~ 20 timmar, så jag känner mig lite mör. Men, på återhörandes och det är inte något hot, utan ett löfte .
×
×
 • Create New...