Jump to content

Mr.T

Members
 • Content Count

  1638
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Mr.T last won the day on April 10

Mr.T had the most liked content!

About Mr.T

 • Rank
  Frekvent Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Gôteborg
 • Interests
  Omfattande.

Recent Profile Visitors

4798 profile views
 1. Helt ok, men rätt skall vara rätt, basta.
 2. Det är inte Trollhassel, trollhasseln blommar nu, med gula blommor. Ormhassel ligger nog närmare sanningen.
 3. Är det inte tidigt på säsongen !? Här i Göteborg har vi ~ +5 grader.
 4. Waaaayy too much work ! Tycker att programmet redan betalat för sig. Dessutom vet jag inte om detta tillvägagångssätt är möjligt med D850:n Ingen aning, jag har inte provat den kombinationen (än). Landade i samma slutsats. Faktum är att jag testade tidigare med D800E- huset (med kanske med en annan glugg, jag minns inte) och då var det inga sådana problem. Jag vill dra mig till minnes att detta problemet var inte innan jag uppdaterade programvaran tidigare i år, måhända har det med den saken att göra ! Oaktat vilket, jag mejlade supporten på FoCal och berättade om det inträffade, kanske är det en bugg (i uppdateringen) !?
 5. Inget stort problem (för mig) då jag fortfarande använder Lr 6.14 (standalone), av redovisade bekvämlighetsskäl. Testade igår och det fungerade. Fick betala en 100-ring för lampan (begagnad), så det kan snålänningen i mig leva med. Jag förstår. tycker mig känna igen mig i detta, även om jag inte känner till detaljerna. Jag har också väldigt läng väg från tanke till handling, tyvärr. Och hur gör han då !? Använder han sig av den där S/V tavlan som man skall fotografera av och sedan justera fokus gentemot !? Lite trial-and-error metoden, om du frågar mig. Dessutom, väldigt tidsödande. Som sagt, jag känner igen mig i denna beskrivningen. En sak som gjorde mig förbryllad igår när jag körde ett test mot programmet var att programmet återkommande påstod att kameran var inställd på ISO 400 och att det rekommenderade att man körde på bas-ISO (vilket på min D800E är ISO 100), detta trots satt jag har stängt av auto-ISO och rattat in ISO 100 manuellt. Varför detta känns besvärande är därför jag vet inte om det är programmet som skojar eller om det är fel på kamerahuset !? Att kamera eller programmet skulle registrera fel ISO-värde bara för att jag kör ett tredjepartsobjektiv (Tamron) på huset kan väl knappast vara felkällan, eller !?
 6. Gjorde ett nytt försök utan att ha en masa processer igång i bakgrunden (som jag kände till i vart fall), men jag är inte speciellt datakunnig, (jag är av samma uppfattning som dig, dom skall bara fungera), och det gjorde ingen skillnad, det var fortfarande segt. Med tanke på prislappen vore det för jävligt om det inte gjorde det. Själv har jag en byggarbetslampa på 500 watt till mitt förfogande, men jag har ännu inte testat om den duger för ändamålet, eller ej. Kalibrerade du inte 35:an med hjälp av programmet !?
 7. Jag får göra ett försök till (vid tillfälle). Kanske har det att göra med att jag haft andra fönster/processer i bakgrunden samtidigt ?! Jaja, som sagt. I värsta fall får jag väl själv ta tag i det . Har precis fått fatt på en arbetslampa (halogen) på 500 Watt. Skall testa (vid tillfälle) om det går att använda den för ändamålet, det har visat sig att man behöver en riktigt kraftig ljuskälla. Eftersom jag inte riggat kamera och dator för att testa ännu, sär det ingen ko på isen att få reda på avstånd för att kalibrera oändlighet, dessförinnan hinner jag ju kalibrera för de andra avstånden, så det lär ju ta sin lilla tid, ja.
 8. Du är förlåten, gör inte om det bara . Håller med dig i din slutsats. Kan det vara för att filerna D850 skapar är tunga !? Ta det i din takt, jag bara undrade över hur lång det kommit i processen....
 9. Om jag laddade ner innan du postade, då är det gamla nyheter (för mig)😉. Har funderat lite på vad det kan vara som ligger bakom segheten, och jag landade i slutsatsen att det kan hänga samman med att jag kollade på filer från D850, dom är ju rätt stora. Att det skulle bero på hårdvaran skulle vara undermålig håller jag som osannolik; SSD, intel Core i7 (8:e gen), 16 GB Ram. Förstår att svaret dröjer, om frågan inte ännu är ställd .
 10. Gamla nyheter Cope 😉. Laddade ner det programmet igår, just saying. Kan ju kort nämna att programmet bara pratar engelska 😉. Men jag föredrar nog att använda FastRawViewer för att gå igenom den aktuella skörden och Lr 6.14 för att redigera i, (mest av en gammal vana och för att jag är för lat för att lära mig andra redigeringsprogram, som Darktable och Rawtherapee/Gimp). Att kliva på Adobes prenumerationsmodell är i mitt fall inte aktuellt, nä. Kan ju kort nämna att detta nya program från Nikon är seeegt i jämförelse med de andra program jag har till mitt förfogande och som jag listat ovan. P.s; Vad svarade Tamron 😉 !?
 11. Mr.T

  On the road again.jpg

  Tack för en detaljerad och konstruktiv betraktelse av mitt bidrag, det är precis denna typen av bildkommentarer jag efterlyser här på Xponerat, men de lyser (för det mesta) med sin frånvaro. Roligt att du upplever den som behaglig att tittas på , tack än en gång. Allt gott // T.
 12. Tror jag har så jag klarar mig till dödagar . Var och en gör vad som passar än bäst, antar jag...
×
×
 • Create New...