Jump to content

Mr.T

Members
 • Content Count

  939
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Mr.T last won the day on Maj 17

Mr.T had the most liked content!

About Mr.T

 • Rank
  Avancerad Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Gôteborg
 • Interests
  Omfattande.

Recent Profile Visitors

2817 profile views
 1. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Det kom inte som en överraskning, i a f !?
 2. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Du får borra i det, så vi får ett svar på gåtan .
 3. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Ja , när du säger det så. Kanske har japanerna sneglat på gäddans anatomi när dom designade detta tåget, gäddan är ju strömlinjeformad av uppenbar anledning .
 4. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Det kan nog stämma. Jag skall inte klaga, men om sanningen ska fram, börjar jag bli sliten. Det tar på krafterna att byta adress var annan, var tredje dag, men visst är det en fantastisk upplevelse ! Det är så många intryck att ta in, så jag tror jag behöver komma hem till vardagen igen, för att till fullo förstå vad det är jag genomfört. Hemresa är den 14 Juni, och jag ser faktiskt fram emot att få komma hem igen, lagom till sommaren . Inte minst i ljuset av att jag börjar få ont i benen. Som jag nämnde, blir det åtskilliga km som tillryggaläggs varje dag, och snittet ligger nog en bit över milen. Som längst har jag nog gått 25 km på en dag, och då var jag trött, kan jag lova. Oaktat hur mycket man lever i förnekelse, kan man konstatera att kroppen är inte 25 år längre. Om jag sträcker lite på mig, når jag väl en 183 cm över havet i strumplästen, och visst är de flesta Japaner kortare än så, men det finns dom som är betydligt längre än mig, även om dom är sällsynta. Men, snittet ligger nog en liten bit under mig, skulle jag tro. Ja, här i Japan händer det inte mycket. Och människorna är så otroligt vänliga och ärliga, samt att det är otroligt rent, nära på lika rent som det är i Singapore. Jag kan utan tvekan och med varm hand rekommendera alla att åka till japan (om möjligheten skulle dyka upp), det är ett fantastiskt land att resa i. Och, det är inte så himla dyrt som man vill göra gällande. Jag tror att man kan klara sig på en 5-hundring (om dagen) om man bor på hostels (dormitories) och äter billigt. Mycket nudlar blir det, men man få en mättande måltid för en 100-ring.
 5. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Ja, det har jag sett på tuben, och nej, mig veterligen är dom kvar , men jag brukar sällan åka tunnelbana vid just rusningstid, då jag för det mesta ligger och sover (eller håller på och förbereda mig för dagens prövningar) vid morgonrusningen, och vid eftermiddagsrusningen är jag säkert ute och knallar omkring på gatorna. Många km blir det om dagen, kan jag lova, det känns i benen och då inte minst i knäna.
 6. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Absolut inte trångt ! Kanske kan lägga upp en bild tagen inifrån tåget vid ett senare tillfälle. Sedan vet jag inte vad "påskjutarna" är för något. Jo, dom är inte pinfärska. Just nu håller dom på och provar ut tåg (och räls) för ännu högre hastigheter, ~ 400 km/h. Ja jösses . Känner också igen TGV från tågluffartiden, det skulle vara någonting alldeles extra, vill jag dra mig till minnes. Men jag har ingen egen erfarenhet av TGV.
 7. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Tänkte att ni är nyfikna på hur dessa tåg ser ut som når dessa hissnande hastigheter, så jag grävde fram en bild ur arkivet. Kraftigt beskuren och redigerad RAW-fil från mobilen; Som synes är begreppet "bullet train" inte helt taget ur luften.
 8. Mr.T

  Jameson Distillery

  Instämmer reservationslöst, jättefina dokumentära bilder, Jens. keep up a good work !
 9. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Tänkte bjuda på ett skärmklipp som jag tagit med mobilen idag, så det håller sig inom trådämnet. Befinner mig i skrivandets stund på Hokkaido som jag tidigare nämnde att jag skulle åka till. Som jag brukar göra när jag åker längre sträckor blev det en tur med bl. a Shinkansen (bullettrain), och visst gör det skäl för namnet, observera maxhastighet; Det går som tåget, skulle man kunna säga. SJ har en del att lära, då punktligheten är på sekunden, (för det mesta).
 10. Mr.T

  Sushibuffén. Den minnesvärda

  Sushi är inte fel .
 11. Mr.T

  Råbock försök II

  Självklart ! Trodde du förstod det när jag skrev det med blinken i ögat 😉.
 12. = Längre exponeringstid.
 13. Mr.T

  Råbock försök II

  Precis ! Vilda djur och fåglar har gärna ett visst avstånd till människor, för att dom skall känna sig bekväma med mänsklig närvaro. Sedan finns det ju alltid undantag från regeln också. Ta exempelvis dessa hjortar; Det är väl ingen som på fullaste allvar tror att dessa är frilevande och vilda !? Men så är det faktiskt, det är bara det att dom är så osannolikt vana vid människor (som dessutom matar dom med speciella hjortkex, som man kan köpa för en tia), att dom har förlorat sin naturliga respekt för människan. Men, när solen är på väg ner, drar dom sig in i skogen, för att återkomma nästa dag. Men jag håller med dig i vad du skriver Cope (och det är väl tur att någon är motvalls, annars hade ju tråden dött, och det vore ju synd ), bägge metoderna har sina för - och nackdelar. Men är det inte så, att vi oftast försöker komma så nära som möjligt, d v s, även närmare än tio meter !?
 14. Mr.T

  Råbock försök II

  Det var ju skönt att höra, så det inte uppfattas att jag sitter här och fabulerar.
×