Jump to content

Mr.T

Members
 • Content Count

  1411
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Mr.T last won the day on September 18

Mr.T had the most liked content!

About Mr.T

 • Rank
  Avancerad Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Gôteborg
 • Interests
  Omfattande.

Recent Profile Visitors

3993 profile views
 1. Mr.T

  Hemester.

  Ja, vi får se hur det ser ut när jag kommer dit (så småningom). Hemestern börjar ju inte för den 15:e Oktober och jag tycker att träden redan börjat skifta färg. Det bästa på hösten (färgskiftningarna) brukar ju vara över ganska snabbt, men jag får hoppas på det bästa.
 2. Mr.T

  Hemester.

  Att söka efter intressanta platser medelst Google Maps är ju ett alternativ, men jag tilltalas inte av det. Att köra runt planlöst blir nog min approach när jag besökt Skäralid och Österlen. Sedan gillar jag ju också kusten, men tanken är att jag skall fånga lite höstfärger. Kanske finns det någon (-ra) intressanta bokskogar som har kvar lite höstfärger söderöver !?
 3. Mr.T

  Hemester.

  Tackar för dina reflektioner i ämnet,Cope. Förstår att det är svårt att hitta någonting som inte är sönderfotograferat, vet inte hur jag skall lösa detta. Har ju absolut ingen lust att vara i Blöteborg under semestern, åtminstone inte under hela ledigheten.
 4. Mr.T

  Hemester.

  Av förekommen anledning blev årets semesterplaner omkullkastade, så det blir till att hemestra istället. Då jag inte är vansinnigt förtjust i kyla och mörker tänkte jag genomföra en roadtripp på ett par veckor (eller så) ner till landets sydligare breddgrader istället, med förhoppningen att hösten dröjer sig kvar lite längre än vad den är kommen här i Blöteborg när jag väl släpps lös (den 15 Okt.). Tanken är att jag helt enkelt skall ge mig på att utforska Skåne (med omnejd) och försöka att fånga några magiska landskapbilder. Det har i annat sammanhang föreslagits Söderåsens nationapark och även Hovs hallar samt Österlen (där det sistnämnda är väldigt intressant), men jag känner viss tveksamt till Söderåsen och Hovs hallar då dessa platser är sönderfotograferade (?). Tänkte höra mig för med er sörlänningar här på forat om platser med potential att fånga hösten på bild, utan att de redan är avbildade i oändlighet.
 5. Instämmer med Rolf, kvällsbilderna är bäst. Kan också konstatera att miljöerna känns bekanta 🤔.
 6. Så är det. Men prova att blända ner till f/8 - f/9 och se om det bidrar till att öka skärpan.
 7. Får lägga till att att det är ganska mycket luft mellan objektivet och motivet (i fallet med ormvråken), vilket också påverkar skärpan (och bildkvaliteten).
 8. Det är ju en kamera som är väldigt lovordad utifrån den infon jag har tagit mig till på nätet ! Jag skulle (vilja) rekommendera dig till att (prova) auto - iso (mellan 100 - 6400 t ex) och sedan blända ner till f/8 - f/9, på så sätt får du ännu bättre skärpa från den gluggen (om jag inte missförstått den infon jag tagit del av på nätet). Slutartider på 1/3200s (som du har på ormvråken) behöver du (nog) inte, för att fånga flygande fåglar i flykten. Om jag skall ge mig på att spekulera, tror jag att det räcker med 1/1000 eller 1/2000 s för att fånga fåglarna (om dom svävar i maklig takt som den ormvråken du fångat i jakt på föda. När dom svävar fram i födosök, brukar det gå ganska lugnt till, det är först när dom hittat något intressant som det brukar bli action 😂. Sedan bör du nog konsultera manualen vad det gäller inställningar för autofokuspunkterna (om du inte redan kan dessa på dina fem fingrar) och se om du kan göra någon inställning med följande af - punkter, t ex.
 9. Vad använder du för kamerahus !?
 10. Vill du ha skarpare får du köpa en fast glugg. Då snackar vi om 50 - 80 000 :-, men det kanske du tycker det är värt !? Med tanke på ditt fotograferande är det en betydligt bättre idé om du köper en 1,4X extender (Tamron !) istället för en Nikkor 200 - 500. Då får du 840 mm i den långa änden men du förlorar ett bländarsteg, (det kan du kompensera med auto - iso). Det blir ett betydligt billigare alternativ än att köpa en ny glugg. Mellanskillnaden som du sparar på att köpa en extender istället för en ny glugg, kan du skänka till mig, på så sätt blir set en win - win situation 🤣🤣🤣👍!!
 11. Möjligt, men inte bättre än vad du redan har (om man skall tro på dom genomgångarna man kan se på tuben). Dessutom är 200 - 500 en stabil pjäs att bära omkring på, samt att du förlorar 100 mm i den långa änden och det är väl ingen vinst 🤔 !?
×
×
 • Create New...