Jump to content

Jens Nilsson

Members
 • Content Count

  17165
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  352

Everything posted by Jens Nilsson

 1. Kanonfina bilder alla tre, och naturligtvis den gamla bilden också! Gissar att ni hade en trevlig sammankomst!
 2. Tack sanne, ja det är en väldigt fin plats, och det är inte långt härifrån heller. Ja visst är hon söt vår lilla vovve, och hon börjar kännas mer och mer trygg nästan varje dag märker vi. Så det blir nog bra med tiden, det som är jobbigast nu är att hon skäller så mycket för minsta ljud på kvällarna, hon vaktar tror vi. Eller då är hon osäker... Sen blir hon så lätt åksjuk i bilen, vi hoppas att det ska växa bort. Tack Rolf, ja det har inte blivit några bilder för min del på länge, hoppas på att komma i gång igen!
 3. Ja visst är hon fin! Ja vi hoppas ju det, och hon börjar visa sig mer och mer trygg redan, även om hon har långt kvar. Men kanske är hon den typen som alltid kommer att vara lite osäker, vi får se. Det är en blandras, tjejen i jourhemmet som hade henne när vi tog över henne hade en kompis som var veterinär, och hon sa att det bland annat var tax, Jack Russel och Schäfer i henne. Undras i vilken ordning dom parat sig... Tack, kul att det gillades! Ja jag hoppas på att komma i gång så småningom! Hon känns redan mycket tryggare, men har som sagt en bit kvar...!
 4. Detta missade jag, men jag missar ju nästan alla festligheter nu för tiden... Men stort grattis Rolf i efterskott då!
 5. Mjo, när tid och lust finnes vore det lite kul att prova... Vi får se!
 6. Hej alla glada och alla andra, jag har tappat allt som har med fotografering att göra, funderar jämt och ständigt på vad jag ska hitta på. Men inget dyker upp. Vi skaffade ju en hundvalp i början av december, en adoptivhund från Rumänien. Den har dock inte hunnit gå på gatan än, men den tillbringade sina första månader i ett hägn som drevs av en lokal förening där dom försöker rädda så många gatuhundar som möjligt. Sverige har en förening som samarbetar med den rumänska föreningen och dom förmedlar då dessa hundar. Finns ju massor med andra liknande föreningar som jobbar mot olika länder också. Vår hund blev först adopterad i början av november, men den personen följde inte de restriktioner och regler föreningen har, så dom tog henne efter några dagar och satte henne i ett jourhem på Lidingö här i Stockholm. Vi fick tipset om henne och åkte dit för ett besök, och vi blev sålda direkt! Men pga alla dessa förflyttningar men säkert andra anledningar också så är hon väldigt ängslig av sig, vi hoppas kunna stärka hennes självförtroende med tiden. I dag åkte vi till Skutans gård, ett stall där dom har ridskola, och strax intill det så finns en liten pöl där det brukar finnas bäver och fåglar, det finns ett fågeltorn också där jag varit förut och fotat. Tror jag visat det här tidigare... Vi gick en liten skogspromenad med lilla Kakan, som egentligen heter Kaley, men vi säger Kakan! Här är hon i sitt rätta element, för trots sin ringa storlek så är hon en jäkel på hoppa och klättra på stenar och klippor mm. Här är hon allt annat än rädd! Bara vaksam! Försökte fota henne vid de få tillfällen hon var stilla... 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.
 7. Häftigt, läckra bilder Martin! Snyggt fotat!
 8. Haha, jag kan ju försöka... Men det känns som att du har kommit mycket längre än mig vid det här laget. Och även om jag tycker att det är kul, så vill det sig inte. Hundvalpen tar mycket tid, och har jag inga idéer heller så är det extra jobbigt..
 9. Tja, det kanske därför den känns mer "rätt" i min hjärna... Men det finns ju inte alltid några rätt eller fel, båda funkar ju ypperligt som sagt!
 10. Läckert, nu får jag något att klura på när jag får lust att... klura... Har i stort sett helt tappat det här med fotografering tyvärr...
 11. Superläckra bilder där båda funkar, men föredrar den andra i fall jag skulle få för mig att välja...!
 12. Vilken cool byggnad, snyggt fotat med de läckra molnen dessutom!
 13. Vi gjorde det igen. Vi steg upp före skammen i morse, skjutsade dottern till sitt jobb och åkte in mot stan, denna gång till Djurgården och strandvägen för att strosa med kameran när det började ljusna. Lägena för de som bor vid kajen längs strandvägen och Nybroviken är ju fantastiskt fina, och man ser att det är många som bor i sina båtar. Skulle jag bo i stan så skulle det i så fall gärna vara på en båt, annars får det vara. Alltså kommer jag aldrig bo i stan. Men det var skönt att komma ut tidigt även i dag, trots att det bara var några grader varmt. Kul att se hur det börja röra på sig, folk joggar eller promenerar, turbåtarna börjar gå. 1. Djurgårdskanalen, strax innan solen börjar sprida sina morgonstrålar på riktigt... 2. I motsatt riktning har vi Nybroviken och Nybrokajen samt strandvägen som ligger till höger, snart hittar solen ända fram dit också... 3. Nybrokajen... 4. Morgonljuset denna årstid är fantastiskt tycker vi, jobbigt när man kör bil bara... 5. Tror jag såg minst tre personer som gick med systemkameror i dag under den stunden vi gick runt...
 14. Tack Rolf, roligt att höra. Tack för det, kul att du också gillade det.
 15. Två jättefin bilder med riktigt krispig skärpa!
 16. Ja stort grattis i efterskott sanne!
 17. Jobbigt, men jag tycker det här såg ju rätt bra ut ändå, hade nog inte reagerat om du inte nämnt det... Gillar den blå bakgrunden i bild 6! I övrigt en trevlig höstserie!
 18. 04:35: Frun: Jens, är Malin( dottern) vaken? Jag: Mmph? Jag går upp och väcker dottern som försovit sig, ska jobba i dag.. Går och lägger mig igen. Diverse småprat. 04:58 Frun: Vad är det för väder? Ska vi ta med frukost och åka i väg och titta på soluppgången? Jag: Jo det kan vi göra, då kan jag fota lite... 05:05: Sagt och gjort, upp och hoppa. 05:28: Påklädda, fikat och kameran nerpackat. 05:35 Bilen rullar, vi åker till MacDonalds och släpper av dottern på sitt jobb och åker mot stan, Riddarholmen var siktet inställt på. Tog med filter och stativ, hade hoppats på det vanliga vågskvalpet, men det var i det närmaste spegelblankt på Mälaren, endast lite krusningar. Vi kom lagom för att fota under blå timmen också, men det var lite för mulet för att det skulle vara tillräckligt bra förhållanden för det. Det innebar ju också att soluppgången blev ju lite så där. Fick göra det bästa av situationen, men vi hade en väldigt mysig morgon 7:30 åkte vi hemåt för en andra frukost! 1. Stadshuset 2. Lady Hutton, byggd 1924, har en mer eller mindre spännande historia att läsa om på Wikipedia. Nu hotell och restaurangfartyg förtöjd vid kajen på Riddarholmen sedan 1982. 3. 4. 5. En turbåt passerade, försökte få lite streck av den, men det var mest streck från belysning som fastnade. Den fick nästan ett kusligt utseende som jag försökte förstärka med furstystil... 6.Vad ska man säga, Lady Hutton lär inte slita sig och rymma på ett bra tag...
 19. Snyggt, trean påminner mig på något konstigt vis om dinosaurierna i filmen Jurassic park...
 20. Jo visst kan jag tycka dom är fina, men väljer kanske inte ordet vackra... men vi är ju alla olika som tur är!
×
×
 • Create New...