Jump to content

Jens Nilsson

Members
 • Content Count

  17182
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  353

Everything posted by Jens Nilsson

 1. Oj, jag föll bort igen, så nu kommer jag inte i håg vad jag gjorde, lättade upp ögonvitan minns jag...
 2. Riktigt fina bilder, kul att få se det från luften, roligt när man varit där och känner igen sig!
 3. Trevlig serie, och även jag tillhör skaran som gärna hade haft en drönare. Kände dock inte heller till de reglerna. Bilderna på bron gillas naturligtvis även av mig, men även de på fartygen. Såna motiv har vi inte alltid här, så det var kul att se!
 4. Ja jisses, lägg till en 20-25 000 så får man ju en Zuzuki Swift... Om man vill alltså...
 5. Inga stora förändringar dock, men så här kunde jag tänka mig den, bortsett från att skuggan inte går att ändra så mycket...
 6. Tack Hasse, ja svartvitt var bestämt redan innan jag satte i gång...! Tack Martin! Ja jag la till lite brus, tyckte själv att det passade! Jag fick hjälp av vår datakille på jobbet att välja ut en bärbar som uppfyller de systemkrav Ps har, och till ett vettigt pris. Och jag har ju ett trådlöst tangentbord och kan koppla upp den mot en större skärm vid behov så då kände jag att detta är det rätta för mig. Att frun jobbar hemifrån nu, och vid "mitt" skrivbord bidrog också till valet, jag kände att jag liksom inte fick plats längre...
 7. Tack så mycket Mona! Ja visst är det tragiskt, man kan inte fatta mentaliteten och inställningen till djur i vissa länder. När man läser på hemsidorna som jobbar med dessa hundar vill man ju ta hand om allihopa... Kul, hoppas det går bra för henne, och grattis till dig, kul att bli mormor!
 8. Verkar vara en grym kamera, hade jag planer på att byta märke helt så kunde det nog bli en Sony, men det är inte aktuellt i dagsläget. Skulle nästan kunna sälja det jag har då jag knappt använder utrustningen längre...
 9. Tjusig serie, men för mig blir det femman som sticker ut mest!
 10. Kan väl på sätt och vis dela Ulfs tanke i denna bild, men sen är det ju upp till fotografen att avgöra vad man tycker är en bra bild, alla har vi ju olika preferenser. Om du gillar den och den betyder något för dig, eller på nåt sätt tilltalar dig så är det ju en bra bild för dig. Men visst blir man glad och inspirerad om andra gillar den också förstås. Men samtidigt kan det ju sporra en och driva en till utveckling om så inte är fallet. Jösses vad jag tagit bilder i bland där jag tänker att det här kan ju bli nåt, bara för att inse när man ser den tagna bilden att det är blev ju bara tråkigt... Om jag ändå ska säga nåt om bilden, så på nåt konstigt sätt så hade jag föredragit att inte veta om att han kände sig hängig, med huvudvärk osv. Vet inte men för min del blir han lite utsatt, även om det kanske inte är så, han kanske inte alls hade nåt emot att bli fotad och publicerad här. Men jag bromsas själv upp av att fota människor och djur i såna tillstånd, det är väldigt få tillfällen t ex där jag fotar döda insekter, åtminstone när jag vet om att dom är döda. Men det är ju bara jag det! I övrigt så tycker jag att det kan vara en bra bild, om den hade ingått i en slags serie, en dokumentär fotosvit där den kanske berättar något, i ett sammanhang liksom. Jag hade föredragit att ögat befunnit sig i ljuset och inte precis i skarven mellan ljus och skugga som det är nu, fast det är ju inte lätt alltid att få ögonblicksbilder som man önskar. Men skärpan sitter bra, precis där jag vill ha den. Gillar det korta skärpedjupet. Hoppas detta inte svider för hårt Todde, jag vet nästan ingen som är så driven för sin hobby som du, och jag vet att du brukar vilja ha lite tankar och kritik! Jag tog hem bilden och lekte själv lite med den i Ps, men lägger inte upp den utan din tillåtelse. Den förstörs inom 24 timmar fr o m nu!
 11. Kul, tack Cope! Roligt att du gillade den enkla bilden! Ja jag har länge velat byta dator men det är en tråkigt utgift, och nu valde jag faktiskt en bärbar. Inte optimalt för fotoredigering dock, men jag fotar ju inte riktigt som jag gjorde förr. Och blir det mycket redigering någon gång så kan jag ju koppla upp den till frugans skärm när hon inte jobbar. Hon fick hem en ny skärm nyligen eftersom hon jobbar hemma mestadels nu. Sen så kan jag ju alltid ta med den i husvagnen osv, när man har semester, vilket också kan ha sina fördelar om vädret blir trist t ex när man är borta... Roligt att du också gillade den, själv hade jag kanske velat ha ännu kortare skärpedjup, men valde fel glugg för det...
 12. Hej på er, jag tittar in lite snabbt igen, har en semesterdag för att vara hemma med hunden då frugan som sitter hemma och jobbar inte hinner med alla videomöten mm när hon är ensam med hunden. Har börjat lite smått att titta på hunddagis, vilket vi tror blir oundvikligt i längden. Jag såg en bild i Canon-forumet på fb för en tid sen, där en kille lekt lite med sin kamera. Ville testa jag också med nåt liknande, ingen speciell bild med nåt speciellt intressant motiv egentligen, men lagom avancerat för att jag skulle orka prova. Använde appen i mobilen för att fokusera och trycka av, och eftersom jag bytte mobil i somras var det första gången och jag var osäker på om det skulle funka med kamerans inbyggda wifi då mobilen i sig redan är uppkopplad till vårt wifi-när här hemma, men det funkade ju bra ändå. Har bytt till en ny dator nu också, då mitt Photoshop inte längre kunde uppdateras på den gamla, och nu känner jag knappt igen mig i ACR och startmenyn i Ps. Lekte sen lite med redigeringen också, mest för att locka fram leklusten och suget efter att fota lite mer...
 13. Tack Thomas! Vi är superglada över vår nya medlem i familjen, men det tar mycket tid och energi, men jag hoppas på att komma i gång att fota så småningom! Kul att du gillade porträttet! Tack Hasse! Jo det är ganska vanligt trots allt, men tror att de flesta ändå vill ta hundar från svenska uppfödare. Men när vi började kolla upp detta så var saken klar, vi ville ju nästan ta hem alla hundarna... Tack så mycket Ulf, jo det tror jag vi kommer att få, hon är egen och tjurig i bland men väldigt gosig och mysig!
 14. Kan hålla med Rolf angående treans, men en superfin bildserie på de små fåglarna rakt igenom!
 15. Fin serie med riktig vinterkänsla, bortsett från den som var tagen i maj då som sagt...!
 16. Kul att du kom så långt, den bilden är bara för otroligt grym, jag gratulerar till den platsen! Själv är jag inte heller aktiv, fotar ju knappt nu för tiden alls. Blir väl lite med mobilen på sin höjd, bortsett från ett och annat ryck med kameran. Jag hoppas att jag också ska komma i gång på allvar snart..
 17. Kanonfina bilder alla tre, och naturligtvis den gamla bilden också! Gissar att ni hade en trevlig sammankomst!
 18. Tack sanne, ja det är en väldigt fin plats, och det är inte långt härifrån heller. Ja visst är hon söt vår lilla vovve, och hon börjar kännas mer och mer trygg nästan varje dag märker vi. Så det blir nog bra med tiden, det som är jobbigast nu är att hon skäller så mycket för minsta ljud på kvällarna, hon vaktar tror vi. Eller då är hon osäker... Sen blir hon så lätt åksjuk i bilen, vi hoppas att det ska växa bort. Tack Rolf, ja det har inte blivit några bilder för min del på länge, hoppas på att komma i gång igen!
 19. Ja visst är hon fin! Ja vi hoppas ju det, och hon börjar visa sig mer och mer trygg redan, även om hon har långt kvar. Men kanske är hon den typen som alltid kommer att vara lite osäker, vi får se. Det är en blandras, tjejen i jourhemmet som hade henne när vi tog över henne hade en kompis som var veterinär, och hon sa att det bland annat var tax, Jack Russel och Schäfer i henne. Undras i vilken ordning dom parat sig... Tack, kul att det gillades! Ja jag hoppas på att komma i gång så småningom! Hon känns redan mycket tryggare, men har som sagt en bit kvar...!
 20. Detta missade jag, men jag missar ju nästan alla festligheter nu för tiden... Men stort grattis Rolf i efterskott då!
 21. Mjo, när tid och lust finnes vore det lite kul att prova... Vi får se!
 22. Hej alla glada och alla andra, jag har tappat allt som har med fotografering att göra, funderar jämt och ständigt på vad jag ska hitta på. Men inget dyker upp. Vi skaffade ju en hundvalp i början av december, en adoptivhund från Rumänien. Den har dock inte hunnit gå på gatan än, men den tillbringade sina första månader i ett hägn som drevs av en lokal förening där dom försöker rädda så många gatuhundar som möjligt. Sverige har en förening som samarbetar med den rumänska föreningen och dom förmedlar då dessa hundar. Finns ju massor med andra liknande föreningar som jobbar mot olika länder också. Vår hund blev först adopterad i början av november, men den personen följde inte de restriktioner och regler föreningen har, så dom tog henne efter några dagar och satte henne i ett jourhem på Lidingö här i Stockholm. Vi fick tipset om henne och åkte dit för ett besök, och vi blev sålda direkt! Men pga alla dessa förflyttningar men säkert andra anledningar också så är hon väldigt ängslig av sig, vi hoppas kunna stärka hennes självförtroende med tiden. I dag åkte vi till Skutans gård, ett stall där dom har ridskola, och strax intill det så finns en liten pöl där det brukar finnas bäver och fåglar, det finns ett fågeltorn också där jag varit förut och fotat. Tror jag visat det här tidigare... Vi gick en liten skogspromenad med lilla Kakan, som egentligen heter Kaley, men vi säger Kakan! Här är hon i sitt rätta element, för trots sin ringa storlek så är hon en jäkel på hoppa och klättra på stenar och klippor mm. Här är hon allt annat än rädd! Bara vaksam! Försökte fota henne vid de få tillfällen hon var stilla... 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.
 23. Häftigt, läckra bilder Martin! Snyggt fotat!
 24. Haha, jag kan ju försöka... Men det känns som att du har kommit mycket längre än mig vid det här laget. Och även om jag tycker att det är kul, så vill det sig inte. Hundvalpen tar mycket tid, och har jag inga idéer heller så är det extra jobbigt..
×
×
 • Create New...