Jump to content

Jens Nilsson

Members
 • Content Count

  16660
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  339

Everything posted by Jens Nilsson

 1. Ja det var en intressant historia, blev ju tvungen att läsa på i ämnet när jag såg din bild på artikeln ovan Hasse!
 2. Ja så kan det ju vara , men det är ändå underligt. Tycker att det borde ju bli dyrare om man har dubbla program, men man får väl bara vara glad antar jag.. Men det blir ju mer att fylla minnet med, kanske borde jag ta bort den gamla versionen...
 3. Tack Hasse, ja det finns verkligen bättre väder att ge sig ut i men eftersom tanken mest vara för att rekognosera så gjorde det inte så mycket. Fick sen höra av grannen som jobbat på Musköbasen att just det området jag var intresserad av fortfarande är militärt och man ska nog passa sig för att ta sig dit jag ville ta mig, det är en gammal torpedskjutningsstation där som numera används som radarspaningsanläggning tydligen. Tack sanne! Nä det var bara tidigt på kvällen så det var inte en nattur, även om det var kolsvart där ute. Finns inte så mycket belysning där..
 4. God morgon, jag undrar vad som hänt nu med Adobes uppdatering, tidigare hade jag Photoshop CC 2019, men nu så har jag fått Photoshop 2020. Men den heter inte CC, minns inte om den kanske hette Classic men det fanns ju tidigare en version som hette just så också. Den ena var väl molnbaserad vill jag minnas, men nu verkar jag ha båda versionerna... Har dessutom två versioner av Bridge dessutom, hur kan detta komma sig...? Kostnaderna verkar dock inte ha ökat vad jag kan se, men är det rimligt att man ska kunna ha dubbla versioner...?
 5. Håller med de övriga, riktig läcker bild!
 6. Ja det var väl en bedrift att komma ut med bilen och ta ett par snabba bilder, med tanke på det usla vädret... Nä men jag håller på att försöka hitta motiv, och letar febrilt på nätet och tänker att jag ska försöka hinna ut någon helg under dagtid, men nu har ju den här hösten regnat bort och innan jul kommer jag att ha svårt att hinna med men jag hoppas allt lugnar ner sig efter årsskiftet.
 7. ...trots regnet.. Lilla frun hade en mycket sen klipptid hos frissan och det beräknades ta två timmar. På jobbet har jag haft ett par dagar som varit ovanligt lugna så jag försöker hitta ställen att åka och fota på. På Muskö har jag varit innan, precis hit där jag åkte faktiskt men jag såg på satellitbilder på google maps att det fanns någon form av militär anläggning precis i närheten, och jag vet att det fanns en liten korsning till en mindre skogsväg där från platsen jag varit på tidigare, men minns inte om den var körbar. Och på nätet hittade jag inget om anläggningen men hittade sen ett inskannat dokument från 2018 där det stod att dom använder anläggningen för radarspaning i bland. Så jag antog att man inte kunde köra dit, men ville ändå kolla. Tog nästan en timme dit så någon snabb bild från bilen och sen full fart hem igen, hann nästan hem så kom sms:et om att hon strax var klar hos frissan... 1. Inloppet till Muskötunneln, tror den är 2895 meter lång om jag inte minns fel, går under vattnet. 2. Ööh, Muskötunneln... 3. Tog med stativet utifall det hade gått fota lite hav i mörker, men det var inte bara mörkt det var kolsvart, så stativet fick stanna i bilen. Här har jag tagit ett par bilder tidigare, och dom har visats härden gången. 4. Så här är då vägen, verkar inte vara ok att komma med bil, men till fots kanske... 5. På vägen hem stannade jag mitt på vägen och fångade denna vy, det är Norviks udde utanför Nynäshamn längst där borta. Där bygger man nu Stockholms största hamn, vilket tydligen delat befolkningen något... Så det blev inga speciellt märkvärdiga bilder, men jag kom i väg lite kort i alla fall för lite rekande, har några fler ställen kvar att reka på vid tillfälle, platser som jag visserligen också gjort besök på men nu vill jag försöka ta andra bilder..
 8. Ja hittills känns det rätt bra, jag håller också ett par tummar att det håller hela vägen! Tack igen för din omtanke Mona, det blir säkert bra tids nog, men lite jobbigt känns det emellanåt.. I kväll trotsade jag vädret en kort stund och åkte ut och rekade, försöker hitta på lite projekt men det går trögt. I morgon ska visst regnet övergå till snö och det ska bli kallare, hoppas det stämmer.. Ja jag hakar gärna på om du vill göra en utflykt, tror det blir svårt att hinna innan jul dock. Och vid jul fram till nyår kommer min mamma på besök, men efter det borde det funka att hitta någon dag! Paradiset har vi varit ofta när vi badat på somrarna, men något gammalt sameläger känner jag inte till mig veterligen, det verkar intressant! Men Tyresta är fint också! Åh, tack Baloo... Det var många djupa tankar... Men du har nog rätt i det mesta du skriver, men jag tror dock inte att jag varit för ambitiös, det har nog bara varit mycket i höst. Och man vet ju aldrig med säkerhet vad som orsakar såna här flimmer, men stress kan vara en faktor även om jag inte upplevt mig som stressad. Och jag vet ju att man fotar när lust finns och att inte folk blir besvikna när man inte postar något, men jag blir ju på nåt sätt besviken på mig själv då jag var väldigt aktiv under några år både på forumet men även med kameran över lag. Nu hittar jag ju inga motiv alls, alldeles tom på idéer som regel, och det känns jobbigt. Börjar bli rädd att jag tappar intresset helt om jag jag inte kommer i gång. Och jag lovar inte att bli mer aktiv, det lovar jag... Men jag skulle gärna vilja det för det är ju fotografering som jag vill hålla på med!
 9. Ja jag hoppas allt blir så normalt det kan bli, ultraljudet i går gick i alla fall bra tror jag.. Dom såg inget flimmer just då åtminstone, men det är förmodligen tack vare medicinen. Så jag får se den 11:e vad läkaren säger då helt enkelt! Har grubblat länge nu på att ta mig ut och lufta kameran innan den slutar funka, men vädret är ju bara för värdelöst, det är ju regn i stort sett varje dag... Så jag ligger fortfarande lågt tyvärr..
 10. Nä, man kan ju inte alltid få allt...
 11. Ja tack allihopa för era snälla och värmande ord och kloka råd, det behövs! I morgon ska jag göra ultraljudsundersökning inför konverteringen som sker den 11:e dec, sen hoppas jag allt lugnar ner sig. Just nu har pulsen lagt sig tack vare medicinen, den är snart lika låg som Gunde Swans puls var när han var som mest vältränad...
 12. Tack, ja jag ska väl förhoppningsvis må bättre sen, det förutsätter jag. Men det hade ju kunnat vara värre, även om det bästa vore att slippa det helt.. Usch, det lät som att du haft en tung tid, hoppas det börjar bli bättre för din del också! Jag försöker också prioritera mig själv, men i bland blir jag som en gammal gubbe som tycker att det är väl inget, det blir nog bra så småningom... Tack för dina styrketankar! Oj där ser man, ja då har ju även du haft en sjuhelsikes resa, förmodligen mycket jobbigare än min. Min mamma sa att hennes fd kollegas man gör elkonerteringar titt som tätt sen 20 år tillbaka, så hon tyckte inte att det var så mycket att oroa sig för. Men nog har det här väckt lite tankar helt klart, men det är väl tur att man upptäckte det och att åtgärder sätts in i tid. Tack för dina snälla ord och din omtanke!
 13. Oj, det var härliga höstbilder sanne, fint ljus och trevliga färger!
 14. Riktigt fina bilder Hasse, gillas skarpt!
 15. Finfint fotat, Thomas, börjar vara dags för mig att tittat till mitt strömmisland också nu snart!
 16. Snyggt fångat, hörde talas om den pippin på radion för några veckor sen att den blivit mer och mer synlig.
 17. Konverteringen går säkert bra, det har jag hört av många nu att det gör dom så mycket att det kan dom. Att risken för stroke ökar upp till fem gånger beror på att jag har just förmaksflimmer, det i sig är riskhöjande. Medicinen jag tar nu är förebyggande inför konverteringen, den innebär också en ökad risk för stroke. Jag kommer dock enligt läkaren inte behöva äta medicinen sen som det såg ut nu när jag var på sjukhuset, men jag får väl se om det ser annorlunda ut sen. Men, det blir säkert bra till slut, även om det känns lite jobbigt, man får tänka om med vissa saker tror jag.. Tack Thomas, ja jag får sänka tempot helt enkelt, men lagom motion ska tydligen bara vara bra. Gick raskt till bussen i morse, men det gjorde lite ont, får nog vänta tills konverteringen är gjord innan jag anstränger mig. Ja hoppas vi ses snart igen! Tack för de orden Robban! Nä det kändes inget vidare heller, har ju aldrig någonsin tillhört någon riskgrupp och har ju några veckor kvar tills jag fyller halvseklet, så jag är ju inte lastgammal heller, även om jag inte är purung.. Så det blev nästan lite av en käftsmäll, det här var jag inte beredd på. Hoppas verkligen att man slipper framtida besvär, fast jag vet att många får göra om elkonverteringen massor med gånger medan en del klarar sig med en eller ett par gånger endsast. Men att dom där emellan kan leva som vanligt. Så vi får se hur det går!
 18. Tack allihopa för era snälla ord, det värmer! Apropå cykling, nu under hösten har jag inte haft tid riktigt, då jag prioriterat att komma hem så fort som möjligt för att renovera garaget men annars så cyklar jag till jobbet åtminstone 2- 3 dagar per vecka under barmarkstiden. Och jag försöker även gymma ett par tre gånger i veckan, så jag tycker jag är i skapligt form. Har dessutom väldigt rörligt jobb också. Det var några här på jobbet i går som sa att jag var den sista man skulle misstänka att åka på en sån här grej... Men det är väl lite som ett lotteri antar jag, och jag vann eller nåt.. Cope, låter som att du hade det betydligt värre, men dina rader känns ju lite lugnande i alla fall, så det blir säkert bra det här. Men det kommer alltid att finnas kvar, jag kan med största sannolikhet få göra om konverteringen men det är omöjligt att veta hur ofta. Och den ökade risken för stroke är nästan det som känns mest jobbigt just nu..
 19. Ja hej alla, jag tittar in lite snabbt bara, brukar hålla koll på en hel del här även om jag inte alltid loggar in. Blir till slut för mycket att kommentera så det får bli framöver om jag lyckas hitta motivation till att fota själv. Det blir ju roligare när man själv är aktiv tycker jag. Jag går ofta och funderar på vad jag ska hitta på, försöker läsa lite fototidningar igen för att komma i gång, men det går trögt. Har ju som bekant haft fullt upp under hösten, och det händer mycket på jobbet just nu, ny chef bl a som rör om lite i boet på gott och ont. Det behövs på många områden men det blir en del omställningar för oss alla. Och han är morgonpigg dessutom den spjuvern, och springer runt och hälsar på oss och håller koll så jag kan inte gärna stå och surfa speciellt mycket på arbetstid längre... I torsdags så började jag hålla koll på min pulsklocka då jag i en veckas tid känt kraftig hjärtklappning och en skenande vilopuls, åkte in och det visade sig att jag har förmaksflimmer, även kallat hjärtflimmer. Fick medicin för att sänka pulsen och blodförtunnande som ska ätas en månad innan det blir elkonvertering, dvs man ska starta om hjärtat så det ska slå i rätt takt. Känns ju så där, det väcks många tankar som snurrar runt. Nu löper jag upp till 5 gånger större risk att få stroke, och det vet man ju vad det kan göra med folk. Det hade ju naturligtvis kunnat vara värre, men det snurrar på som sagt i skallen... Jag har känt mig ganska slut och matt i kroppen de här sista dagarna, och efter att ha haft hög puls så säger dom att det inte är konstigt, plus att den pulssänkande blodtrycksmedicinen kan göra att man får lite sämre ork. Men i dag känns det skapligt, och i morgon blir det till att åka till jobbet igen. Så där, då har jag ventilerat och skrivit av mig, och förhoppningsvis får ni se mer från mig framöver, men jag ligger lågt ett tag tills jag kommit i gång. Ha det gott så länge...!
 20. Hehe, har du aldrig fotat månen så här...? Jag klev ur bilen för ett testskott i den dimma som rådde, och när jag gick runt bilen för att kunna luta mig mot den så såg jag att månen hamnade bakom dessa smidda kringlor som satt ovanför en skylt vid dikeskanten, så jag testade...
 21. Jättefin serie, kul att du fått tillbaka ett gammalt intresse, och med din lokalkännedom så lär det finnas mycket att utforska! Även om jag läst många gamla trådar på Flashback och de flesta säger att det är knepigt just i Stockholm. Mycket har bommats igen och rivits, eller är bevakat och låst. Och de pärlor som eventuellt finns kvar hålls hemligt av förståeliga skäl..
 22. Tack alla, men om de här framkallar epilepsi får jag fila ordentligt...
 23. Oj, såg det ut så i dina ögon bör du kanske gå till en optiker eller läkare... Nä men det här var ju riktigt läckert, mycket bra utfört!
 24. Ja i annat fall får du placera dom i en bokhylla eller nåt, det ser ju bra ut... Men vilken flax, jag brukar bli insläpad av frugan på stadsmissionen i bland, men jag hittar bara skrot, aldrig nåt som ser ut som ett objektiv värt att lägga en tia på...
×
×
 • Create New...