Jump to content

Robert

Administrators
 • Content Count

  602
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Reputation Activity

 1. Like
  Robert got a reaction from Fredrik H for a blog entry, Carnivore-kost   
  Såg för över ett år sedan en video från Jordan B Peterson där han berättade om sin kosthållning och hur den fått bukt med hans depression och andra kroppsliga problem. Han berättade även hur hans dotter som haft svår reumatism och allergier förutom depression blivit helt fri från dessa problem. Nu har jag inte några större problem med depression förutom vanliga deppiga dagar som jag tror de flesta upplever lite då och då. Det Jordan även nämnde var hur en strikt kost på animaliskt protein fått hans överskottsfett att försvinna samt han fått mer ork och en bättre dygnsrytm. Det lockade rejält då att få ordning på sömnen samt att få ner vikten ... vore underbart!
  En ingående vikt på 145 kg som såklart är alldeles för mycket. Ett blodtryck som jag var tvungen att medicinera för efter en tid. utbrändhetsperiod. Har försökt flera ggr att trappa ner men varenda gång har trycket stigit från runt 130/95 till över 160/100+, jättejobbigt. Sömnen pendlade från flera dagar på raken där man vaknar runt 5am till att vakna förrän efter 10am på morgonen trots normalt sänggående. Trött mitt på dagen med efterföljande tupplur och en konstant känsla av trötthet. Ofta har initiativlöshet kommit över en med följd att jag skjutit upp saker.
  Så i början av denna månad, September, startade jag min nya kosthållning. Nötlever, kotletter och ägg åt jag de första dagarna men inga grönsaker eller något överhuvudtaget med extra kolhydrater i:
  Dag 1-7.
  Redan efter ett par dagar kände jag mig något piggare. Mot slutet av första veckan vaknade jag utvilad med en känsla av massor av energi. Fick även en klarhet i knoppen som jag inte känt på jättelänge. Mätte även mitt magomfång på två ställen första dagen som jag hädanefter kallar A och B (129cm resp. 135cm). Min vikt låg på stadiga 145 kilogram. Hungerkänslan gick ner rejält.

  Dag 8-14.
  Drog ner på leverkonsumtionen då den innehåller något mer glukos än andra köttprodukter. Sömnen fortfarande stadig med uppgång som en klocka runt 6am och till sängs ca. 11pm. Fick lite problem med hjärtklappning (haft tidigare när jag slarvat med sömnen eller druckit alkohol) som kom och gick. Läste på vad andra skrev om Carnivore och det löste sig genom att jag saltade lite extra på mitt mat och lika plötsligt som den uppstått var den försvunnen. En mycket viktig lärdom då jag innan denna kost normalt aldrig saltade maten förutom då maträtten krävde det.
  Började se lite skillnad i kroppsformen. Måtten gav detta vid mätning på dag 12 av kosten, A: 126cm och B: 133cm. Vikten, som är mindre intressant i sammanhanget, dök ner till 140kg.
  Dag 15-21.
  Så kom då dagen då jag tänkte sluta med min blodtrycksmedicin. Sagt och gjort, cold turkey, men var beredd på en backlash. De följande dagarna sjönk det sakta men säkert till ~125/85 där det har legat ganska stabilt med undantag av en liten fadäs. Fadäsen bestod i att grannen bjöd in till lite tjöt med öl. Tänkte att någon enstaka burk går väl bra. Tyvärr så har Carnivorekosten den bieffekten att man blir dels kraftigare berusad samt att du blir det på halva den tidigare mängden alkohol. Fast det stämmer inte för det finns fler och lite allvarligare bieffekter av att dricka alkohol på en såpass "ren" kost som denna. I en hel vecka efteråt stack mitt blodtryck upp så till den grad att jag fick ta en halv tablett under 2 dagar efter berusningen.
  Brukar inte ha så mycket bakfylla men efter detta satt den i med huvudvärk, hängighet och allmänt sjukdomstillstånd i 4 dagar. Så det blir inte några fler ggr med alkohol vilket gjorde grannen något nedslagen. Vikten ner till 139kg men jag känner att överarmarna fått lite mer definierad muskulatur, detsamma gäller benmusklerna där det faktiskt känns som de ökat i omfång. Så det jag misstänker är att jag så sakteliga bygger muskler medans fettet rasar med summan att vågen visar en mindre minskning. A: 122 och B: 132.
  Dag 22-28.
  Mår perfekt och knoppen funkar som aldrig förr. Har fått energi till att ta itu med alla eftersatta sysslor runt huset. Idéer och tankar strömmar genom skallen som aldrig förr. En annan sak som jag märkt är att jag numera aldrig är stel efter flera timmars bilkörande. Alla lederna känns kanske inte direkt som när jag var 20 men iaf som när jag var 25-30. Har ingen morgonstelhet alls. Apropå sömnen så fungerar den men jag går till sängs lite senare och vaknar upp runt 8am numera, känns som en ideal tidpunkt. Förutom grus i ögonen så är jag inte "sömndrucken" alls vilket jag alltid var tidigare. Blodtrycket ligger mellan 125-130/ 85-95 vilket är lite högt men just nu har jag ett xtra husköp som stressar något. Tyvärr en sideffekt som inte vill ge med sig från min utbrändhet - har en lägre stresströskel än innan. Fast den har även den förbättrats sedan jag påbörjade Carnivorekosten. Igår låg vikten på 138kg, A: 120cm och B: 130cm.
   
  Så här är jag nu. Framöver när jag är nöjd med min vikt kommer jag att övergå till en blandning till grönt+kött, fast utan produkter med tillsatt socker. Har som lusläst alla ingrediensförteckningar och allt som inte är helt naturligt har tillsatt socker i mängder. Är helt enkelt fruktansvärt vad livsmedelsindustrin gör mot oss och våra kroppar. Bröd är den värsta boven av de alla, över 50% är bara glukos/socker i olika former. Sedan jag slutade med, eller ska jag säga började med lågkalorikost så har jag ingen hunger eller ens minsta lockelse över godis, bröd eller andra kolhydratstinna produkter. Åt en bit med ljus choklad och den gjorde inte bara magen upprörd utan det var som jag tappade halva min energi.
  Ska skriva och ev. posta verkliga bilder på min resa mot ett normaltillstånd.
  /Robert
×
×
 • Create New...