Jump to content

Robert

Administrators
 • Content Count

  518
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Everything posted by Robert

 1. Denna första är nog aningens svår då jag dels lagt in många snarlika svar samt just att den genom sin oskärpa luras lite. Svaren presenteras när tidsfristen löpt ut om en vecka och då kommer nästa quizz.
 2. Oskarp Makro Då sätter vi igång första deltävlingen där första priset är värt strax under 1400:-. Vinnaren av varje deltävling får 3 poäng, andraplatsen får 2 poäng och tredje plats får 1 poäng. Går man över avslutas quizzen och man missar att svara på ev. kvarvarande frågor. Svaren presenteras när quizzet låses, vilket sker efter 7 dagar från startdatumet. Har man inte tagit quizzet innan dess går man miste om ev. vinstpoäng, men då vi planerar 10 quizz innan sommaren finns det fortsatt chans till revansch. Specifikt för denna deltävling: Alla bilder tagna med 5x makro utan stabilisering. Man får ung. 22 sekunders betänketid per fråga med en max totaltid om 3 minuter. Observera att admins får deltaga men räknas inte med i poängställningen. Lycka till! Submitter Robert Type Graded Mode Time 3 minutes Total Questions 8 Category Jubileumstävling 2020 Submitted 01/06/20  
 3. Startar det första quizzet idag om ung. någon timme vilket är aktivt i 7 dagar framåt. Enbart ett svar, kan inte göras om flera ggr och relativt snäv tillåten tid. Kallar det 'Oskarp Makro'. En liten edit, efter en liten diskussion har jag bestämt: Plats 1 = 3p Plats 2 = 2p Plats 3 = 1p
 4. Då tanken är att ha ett riktigt hejdundrande 10års-jubileum i sommarn tänker jag att nästa batch of Quizz blir lite som en skidskytte-VärldsCupen. Den som har flest poäng när den kommer på festen vinner en fin liten vinst. För att Skatteverket inte ska klaga är priset satt till 1400:-. Så de nästföljande Quizzen räknas alla in i en foto-CUP. Förstapris är värt 10p Andrapris är värt 5p Tredjepris är värt 3p Hoppas få ut runt 10 Quizzes av olika format till början av Maj. Ah en liten sidenot: De som kommer hit får en mugg och en tshirt med Xponerats tryck på förutom gratis mat och sprit ... ehh, dryck! Så när vi har samsats om ett datum vill jag veta de som kommer hit och deras storlek.
 5. Robert

  Kullaberg!

  För att skydda fåglarnas häckning?
 6. Jo, den förra "besiktaren" sa att det viktigaste var att dörrarna inte går upp under färd så tänkte inte på att checka av dörren. Är ingen katastrof, bilen gick igenom med i praktiken blanka papper. Är nästan bredvid affärn men de 319:- hade jag kunnat lagt på ett par pizzor hos Rolf.
 7. Robert

  Kullaberg!

  Snygga bilder allihop men 6:an står ut lite tycker jag. Maffiga bergssidor ner i havet.
 8. Grrr ... är så irriterad på mig själv!!! Besiktigade bilen och så får besiktningsmannen inte upp ena bakdörren. Jag som förväntat mig blanka papper blev helt ställd och hur jag än gjorde gick den f-b bakdörren inte upp. Varför, varför??? Får en tvåa med återbesiktning, allt annat helt perfekt. Kommer hem, tittar på dörrsidan redo att slita av den när jag ser en liten röd knapp ... Barnlåset var aktiverat, därför gick den inte upp!
 9. Robert

  God Jul!

  God Jul och även god fortsättning så här 5 minuter över tolv.
 10. Robert

  SSL uppdaterat

  Inget särskilt, bara information om att sajten är fortsatt validerad via SSL.
 11. Robert

  Xponerat 10 år

  Det kommer att bli en jubileumsfest med anledning av vår communitys 10 årsdag. Mat, i omgångar, kommer att serveras så ingen ska gå hungrig härifrån. Även dryck, med och utan alkohol, serveras så ingen ska behöva sakna något. För de som kommer långväga ifrån så har jag ett extrahus med övernattningsmöjligheter för ett helt kompani. Hoppas vi blir några stycken för jag kommer att göra allt för att vi alla ska trivas när allt väl är igång. Det kommer lite mer info när vi börjar samsas om ett datum. /Robban
 12. Så det är så han ser ut, den lille krabaten, snyggt fångat
 13. Javisst ska du ha ett extra stort grattis Jens på din dag!
 14. Robert

  005_4474.jpg

  "Kom inte hit för då får du skit!" verkar hacke säga till dig samtidigt som den underströk det hela genom att kasta skräp.
 15. Så skönt att allt verkar fungera för dig. Håller verkligen tummarna för din skull!
 16. Robert

  Saltet igen!

  Har nog inte reflekterat över det men antagligen, kroppen brukar ha full koll på vad den behöver. Ibland är vårt vakna medvetande bara passagerare på resan.
 17. De fortsätter ju med sina scams eftersom det tydligen finns människor som tror att de måste betala "avgifter och annat strunt" för att få pengar av scammern. Logiska klockor borde ljuda som galna över detta men ack nej.
 18. Ja vad ska man säga om dessa klimatförnekande myggor, kanske erbjuda lite provsmakning av Radar vore på sin plats?
 19. Kanske en indikation på att jag spenderar för mycket tid vid fönstret.
 20. Alltså det snöar, är strax under nollan och en j-a mygga flög just förbi fönstret. Har den helt missat eller är den insnöad på att klimatet bara blir varmare. Kanske är en opportunist-mygga som hoppas på att det nuvarande vädret bara är en fluga!
 21. Aj, det låter inget vidare Jens. Tur att du får hjälp och medicinering, hoppas verkligen att allt löser sig till det bästa och att du slipper framtida komplikationer.
 22. Tycker att jag saltar maten ordentligt utan att den smakar havsvatten men tydligen inte. Har idag genomfört ett husköp och hela kvällen igår och halva natten hade jag hjärtklappning nästan hela tiden. Tänkte att jag bara var lite stressad över köpet men vid halv tre på natten så fick jag nog och tog mig en hel tesked med salt utblandat med vatten. Smakade inte lika gott som vid ett tidigare tillfälle men det gick ner. Efter någon halvtimme började rytmen bli lite oregelbunden, på ett positivt sätt då den brukar "vobbla" lite innan den normaliseras efter hjärtklappning. En 40 minuter in och den var helt normal aka kunde inte känna hjärtat arbeta som en galen i bröstet och somnade efter några få minuter. Idag ingen hjärtklappning så det påvisar att för lite salt var boven ... igen. inte så konstigt kanske då enbart en skiva bröd med smör och tillbehör hamnar på runt ett halvt gram salt. Sedan tillkommer dagens övriga måltider. Varför jag får i mig för lite salt beror nog på att de livsmedel som finns i handeln som innehåller salt också innehåller extra tillsatt socker vilket jag undviker helt. T.o.m den kokta skinkan har man tillsatt socker i form av dextros/druvsocker. Idag spelar det mindre roll då jag av misstag tog en gravad lax istället för normalrökt, det var mörkt i disken och någon hade lagt över en gravad i facket för just kallrökt lax. Så idag och ett par dagar framöver är min nedgång pausad då kroppen snabbare ställer om sig till att utnyttja snabba kalorier än fettdepåerna. /Robert
 23. View this quiz [B+]Kamerans historia Tänker införa en graderad svårighetsskala (vad jag tror) för quizzen där C är enklast och A är svårast. Denna gång kör vi lite kamerahistorik. 10 frågor på 5 minuter. Submitter Robert Type Graded Mode Time 5 minutes Total Questions 10 Category Seriöst Submitted 10/15/19  
  • Graded Mode
  • 5 minutes
  • 10 Questions
  • 13 Players
  Tänker införa en graderad svårighetsskala (vad jag tror) för quizzen där C är enklast och A är svårast. Denna gång kör vi lite kamerahistorik. 10 frågor på 5 minuter.
 24. Sådana bilder, som att se in i ett perfekt diorama.
×
×
 • Create New...