Jump to content

Robert

Administrators
 • Content Count

  501
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Robert last won the day on November 7

Robert had the most liked content!

About Robert

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hyltebruk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De fortsätter ju med sina scams eftersom det tydligen finns människor som tror att de måste betala "avgifter och annat strunt" för att få pengar av scammern. Logiska klockor borde ljuda som galna över detta men ack nej.
 2. Ja vad ska man säga om dessa klimatförnekande myggor, kanske erbjuda lite provsmakning av Radar vore på sin plats?
 3. Kanske en indikation på att jag spenderar för mycket tid vid fönstret.
 4. Alltså det snöar, är strax under nollan och en j-a mygga flög just förbi fönstret. Har den helt missat eller är den insnöad på att klimatet bara blir varmare. Kanske är en opportunist-mygga som hoppas på att det nuvarande vädret bara är en fluga!
 5. Aj, det låter inget vidare Jens. Tur att du får hjälp och medicinering, hoppas verkligen att allt löser sig till det bästa och att du slipper framtida komplikationer.
 6. Tycker att jag saltar maten ordentligt utan att den smakar havsvatten men tydligen inte. Har idag genomfört ett husköp och hela kvällen igår och halva natten hade jag hjärtklappning nästan hela tiden. Tänkte att jag bara var lite stressad över köpet men vid halv tre på natten så fick jag nog och tog mig en hel tesked med salt utblandat med vatten. Smakade inte lika gott som vid ett tidigare tillfälle men det gick ner. Efter någon halvtimme började rytmen bli lite oregelbunden, på ett positivt sätt då den brukar "vobbla" lite innan den normaliseras efter hjärtklappning. En 40 minuter in och den var helt normal aka kunde inte känna hjärtat arbeta som en galen i bröstet och somnade efter några få minuter. Idag ingen hjärtklappning så det påvisar att för lite salt var boven ... igen. inte så konstigt kanske då enbart en skiva bröd med smör och tillbehör hamnar på runt ett halvt gram salt. Sedan tillkommer dagens övriga måltider. Varför jag får i mig för lite salt beror nog på att de livsmedel som finns i handeln som innehåller salt också innehåller extra tillsatt socker vilket jag undviker helt. T.o.m den kokta skinkan har man tillsatt socker i form av dextros/druvsocker. Idag spelar det mindre roll då jag av misstag tog en gravad lax istället för normalrökt, det var mörkt i disken och någon hade lagt över en gravad i facket för just kallrökt lax. Så idag och ett par dagar framöver är min nedgång pausad då kroppen snabbare ställer om sig till att utnyttja snabba kalorier än fettdepåerna. /Robert
 7. View this quiz [B+]Kamerans historia Tänker införa en graderad svårighetsskala (vad jag tror) för quizzen där C är enklast och A är svårast. Denna gång kör vi lite kamerahistorik. 10 frågor på 5 minuter. Submitter Robert Type Graded Mode Time 5 minutes Total Questions 10 Category Seriöst Submitted 10/15/19  
  • Graded Mode
  • 5 minutes
  • 10 Questions
  • 6 Players
  Tänker införa en graderad svårighetsskala (vad jag tror) för quizzen där C är enklast och A är svårast. Denna gång kör vi lite kamerahistorik. 10 frågor på 5 minuter.
 8. Sådana bilder, som att se in i ett perfekt diorama.
 9. Verkar som de flesta nikonister föll på denna fråga.
 10. Tyfors hade ju många vandaler på besök i början när det avslöjades men numera är det väl bara någon enstaka klottrare. För stora maskiner kvar för att vandalisera. Ska fortfarande vara mycket spännande sedan är det ett plus för oss som bor en bit ifrån att man kan besöka Fredriksbergs bruk, om de inte hinner riva det innan. Tänkte som slå två flugor i en smäll. Jobbigt resande kan man lösa med en husbuss eller likn.
 11. Smörstekt spenat med kotletter låter godare än det smakar, eller så tyckte jag. Stekte grovhackad spenat lätt i smör och gjorde som en knepig "sås" att ha på mina kotletter. Det gick ner men inte något gourmanden skulle skriva hem om. Nu några timmar senare känner jag inga konstigheter i kroppen eller knoppen så detta ska fungera. Nästa vecka tänker jag prova att ha med lite broccoli i kosten. Citronmelissen kniper jag ett par tre blad och mumsar som de är per dag, riktigt gott och tydligen nyttigt. Citronmeliss Användningsområde: Verkar blodtryckssänkande. Torkade blad eller som te vid nervösa magbesvär. Passar bra som krydda till fisk och sallader. Går tydligen även att använda mot Herpes simplex. Spänningshuvudvärk motas till viss del av denna växt. Aktiva substanser: Eterisk olja med citral, citronellal (ca 0,1 %), bärnstenssyra, kaffesyra, garvämnen. Innehåller även bitterämnen, fenoler och flavonoider. Spenat Vitamin K, lutein och beta-karoten som finns i spenat hjälper hjärnan att fungera. Forskarna har efter studier funnit att de som åt spenat varje dag hade en bättre hjärnkapacitet än andra. De som åt det två gånger om dagen hade samma kognitiva förmågor som de som var 11 år yngre och inte åt spenat eller annat grönt. Forskare vid Lunds universitet har kommit fram till att extraktet thylakoider från gröna blad i spenat (även broccoli och grönkål) ökar mättnadskänslan och minskar sötsuget. De både fördröjer nedbrytningen av fettet i maten och frigör hormoner i tarmen. Testpersonerna gick inte bara ned i vikt, de fick också bättre blodfetter och lägre blodsocker. I spenat finns vitamin K som är jätteviktigt för kroppens benuppbyggnad. I en amerikansk sjuksköterskestudie kom man fram till att det var 30 procent färre fall av benskörhet bland de kvinnor som åt mest K-vitamin jämfört med de som åt minst. Förutom 181 % av vitamin K innehåller 2,5 dl rå spenat, 56 % vitamin A, 15 % folat, 14 % vitamin C och 13 % mangan, av dagsbehovet. Värmebehandlad spenat (2,5 dl) innehåller mer än 100 % vitamin A och K, mer än 20 % folat, vitamin C, riboflavin, vitamin B6, mangan, järn, kalcium och kalium, och mer än 10 % av fibrer, vitamin E, tiamin fosfor och koppar, av dagsbehovet. Karoteinoiderna betakaroten, lutein och zeaxantin är alla starka antioxidanter som skyddar kroppen mot skadliga fria radikaler. De bevarar därmed elasticiteten i hudcellerna och gör så att huden ser ung och frisk ut. Även den stora mängden C-vitamin håller bindväven i huden fast och spänd. Vitamin A är viktigt för syn, hud och fosterutveckling. Spenat innehåller också stora mängder lutein, en karotenoid som skyddar mot grå starr och andra ögonsjukdomar. Så se till att äta din spenat för annars blir Karl-Alfred arg!
 12. Jo men jag tänkte att det var en generell köttbullar-är-äckliga-oavsett.
 13. Har som gjort en hel del efterforskningar och hittat flera intressanta objekt i Ludvika och tänkte nu se om någon/några vore intresserade att åka dit någon gång nästa år. Ja, jag är ute i god tid och hade gärna åkt imorgon men det börjar bli kallt och ett av objekten är redan ganska kallt som det är. Objekt 1. krutfabriken i Tyfors Titta på det mesta som fotats och filmats och kan bara säga WOW. Det är en enorm underjordisk fd kruttillverkningsplats. Massvis med korridorer och stora ytor med en del maskineri kvar. Man får inte ha klaustrofobi då det bara finns en ingång samt inget ljus därinne. Enligt några tid. EU'are så finns det en ansvarig i området som inte bryr sig så länge man inte vandaliserar men det låter jag vara osagt. Objekt 2. Fredriksbergs Pappersbruk Är under förundersökning om rivning vilken troligen inte utförs innan sommaren nästa år men är osäker. Krutfabriken är den som är mest intressant men som kräver mest av de som vågar sig in. Vore skoj om vi kunde arrangera något ditåt framåt vårkanten eller tidigare om det finns hugade spekulanter. Vad säger ni?
 14. Skulle precis äta ... men såg något t.o.m Conny skulle kasta och nu var den aptiten förbi.
×
×
 • Create New...