Jump to content

Robert

Administrators
 • Content Count

  438
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Robert last won the day on December 14 2018

Robert had the most liked content!

About Robert

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Robert

  Lite små permission edits

  Det tog ett tag för det fanns inget i den normala permissionstabben utan inställningen låg under en annan ickerelaterad subinställning. Sedan har jag lite egna personliga hälsoproblem f.n. som gör att jag inte sitter vid datorn lika mycket som förr.
 2. Robert

  Lite små permission edits

  - Användare kan låsa/låsa upp egna trådar (dock ej om de låsts av admin/mod) - kan radera egna upplagda bilder, privata konversationer och statusuppdateringar
 3. Robert

  De negativa förändringarna i artikel 11 o 13

  Av vilken anledning skulle man vilja placera sina servrar under lagar som begränsar samt gör dem mindre lönsamma. Facebook kanske ligger kvar som de är idag men det lär inte bli några nyetableringar.
 4. Robert

  De negativa förändringarna i artikel 11 o 13

  Direktivet har gått igenom och kommer att innebära ett förändrat Internet. Nu tar det minst 2 år innan förändringarna slår till så låt oss njuta av ett fritt nät medans det fortfarande existerar i nuvarande form. Bonniers var en stor supporter av direktivet då de tror att de kommer att få betalt från de som delar deras nätnyhetstidningars artiklar. Professorer och andra förståsigpåare är dock av den tron att nättidningarna kommer att få det än svårare att överleva nu när ingen kommer att sprida deras nyheter. Själv kommer jag att kontakta en gammal bekant från USA och se om han kan vara behjälplig som "utgivare" (i USA har de inte riktigt sådan hård lagstiftning som vi men kallar det utgivare för enkelhetens skull) för Xponerat. Då gäller inte direktivet ... om de inte arbetar om det så att det gäller medborgarna inom EU och inte bara sajter, inom EU, som det är nu. En annan aspekt är att Sverige som en bra plats att hosta serverar, vilket Facebook och Google bl.a idag gör, kommer att upphöra. Så många negativa aspekter som politikerna inte tänkte på, de har helt gått på lobbyisternas krav om ett mer censurerat internet. En sorgens dag!
 5. Robert

  De negativa förändringarna i artikel 11 o 13

  Beroende på hur trafik utanför EU kommer att filtreras så kan man kanske förlägga ett community i USA eller likn. Det kan bli så att förslaget premierar serverföretag som inte finns i Europa och därmed kosta en hel del i uteblivna skatteintäkter, det är många miljarder vi pratar om för hela EU-zonen. Som vanligt förstår inte politikerna vad deras lagar ställer till med.
 6. ... röstades igenom. I mitten av April tas sista beslutet och om det går igenom så har EUs medlemmar 2 år på sig att genomföra det hela. Som det ser ut nu så och som det har presenterats så blir det svårt att fortsätta att driva ett fotocommunity där man får ladda upp sina bilder, eller ens länka till dem. Risken som har nämnts är 250,000€ och 10 års fängelse. Alternativet är att abonnera på framtida filter där priset idag inte är känt. Det har diskuterats möjligheten att ha en sluten community men såsom förslaget ser ut nu spelar det ingen roll även om ingen skulle kunna se vad som laddas upp. Risken är istället om någon medlem ser något "olagligt" och rapporterar detta. Nej, detta handlar inte om någon avisering om att stänga utan mer information av vad som kan komma att ske. I söndags var det demon mot dessa direktiv runtom i Sverige, bl.a. Götaplatsen i Göteborg men uppslutningen var medioker som bäst. Verkar inte som att gemene man anser det vara något viktigt och det är det ju inte idag när det inte införts men efter kommer det att helt klart att märkas. FB och Google-liknande företag kör på på samma sätt som idag medans vi mindre sajter kanske försvinner helt. Nätet blir helt enkelt torftigare och mer likt en en digital supermarket där man enbart konsumerar, lite som många lobbade för i början av Internet. Minns hur stora företag gick ut med att nätet skulle minsann enbart vara som en enda stor reklamkanal, privata alternativ skulle förbjudas och communities där man utbytte åsikter och tankar var som att svära i Kyrkan - skulle absolut inte få förekomma. Strömningarna i samhället pekar mot ett tråkigt tomt Internet dit man bara går för att handla Online vare sig det är tjänster/spel eller hembeställningar. Som ett Wallmart. Överdrivet dystopisk framställning kanske men jag anser att minsta lilla spik i vår yttrandefrihet på nätet är en grov kränkning av oss som medborgare i Sverige och EU!
 7. Robert

  Grattis lillepv

  Grattis på födelsedagen! 📸
 8. Robert

  Ej existerande människoansikten

  Jo den ville som inte funka riktigt innan man klickade på att få se bilden och sedan uppdatera den sidan.
 9. Robert

  Ej existerande människoansikten

  https://thispersondoesnotexist.com/ AI som skapar helt nya ansikten baserat på vad ett människoansikte består av. Ingen av dessa finns, fast de kan ha likheter med riktigt individer.
 10. Robert

  Grattis Todde

  Grattis Todde!
 11. Robert

  Försök att stacka

  Riktigt bra gjort.
 12. Robert

  Hälsning från Jurmala

  Var över där ett par ggr 95-97 och minns Jurmala framförallt. Farsta fanns resterna av La Perle kvar vid stranden eller är det helt rivet? När jag var där hade de åren innan haft lite "maffiagräl" som slutade med att restaurangen brändes ut. Vacker men förfallen stad då jag besökte den. Inga bilder kvar sedan dess då dessa förkommit i någon av alla flyttar sedan dess. Katedralen, svenskporten och kruthustornet är de jag minns bäst...och så hotellet med sin svarta fanérinredning.
 13. Robert

  24,9 billioner pixlar

  Fantastisk bild men vilket myller av höghus.
 14. Robert

  Gott Nytt foto-År på er!!

  Samma här! God Fortsättning på er alla! ✨
 15. Robert

  God Fortsättning - En Klapp från tomten

  Tänkte inte på nyåret och allt runtomkring så förlänger testet ytterligare en tid.
×