Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/05/18 in all areas

 1. 9 points
 2. 6 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Har varit frånvarande länge - div krångel med hälsa och en haltande dator.. Café Flax har dock öppet - nästan som vanligt - så här kommer en liten höst-hälsning från mig i form av "en sexa" hungriga steglitsar ...
 3. 6 points
  A-L

  Dagens SPINDEL eller SPINDLAR!

  ...f-b anti-makro-vind att blåsa här... Blev inte perfekt, men ändå - & erkänner lite skamset att nästan allt jag kunde tänka när jag såg den var: "...stackars Fredrik kommer aldrig mer att kunna äta blåbär... "
 4. 6 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Jäklar....

  Hade jag haft Connys utseende hade jag också velat ha ett spegellöst hus.
 5. 5 points
  A-L

  Dagens udda/blandade småkryp

  ...det är mycket annat nu... Men när denna lilla trumpna varelse dök upp fick kameran komma fram: Det är huvudändan på en fjärilslarv - en vinbärsfuchs.
 6. 5 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Tänkte bjuda på ett skärmklipp som jag tagit med mobilen idag, så det håller sig inom trådämnet. Befinner mig i skrivandets stund på Hokkaido som jag tidigare nämnde att jag skulle åka till. Som jag brukar göra när jag åker längre sträckor blev det en tur med bl. a Shinkansen (bullettrain), och visst gör det skäl för namnet, observera maxhastighet; Det går som tåget, skulle man kunna säga. SJ har en del att lära, då punktligheten är på sekunden, (för det mesta).
 7. 4 points
  Cope

  Dagens bild

  Inte dagens men väl gårdagens Pyttebro i Ängeholm.
 8. 4 points
  malinhalvarsson

  Dagens mobilbild

  Nu är det inte från idag men skyller på att jag legat i influensa senaste tiden. Denna bild tog jag när jag fick en hostattack och behövde gå ut för luft i fredags. Märkte då att det var norrsken som spelade sig på himlen och skyndade mig upp med mobilen. Det var riktigt magiskt och kan säga att det hjälpte att dämpa hostan!
 9. 4 points
  Martin

  Dagens bild

  En av topparna på Stenshuvud dit familjeutflykten gick i lördags.
 10. 4 points
  NU är allt aktiverat. Var en del strul i någon basstation som hindrade färdigställandet. Äntligen, bara tagit 1,5 år från då det skulle ha varit klart.
 11. 4 points
  För att visa att det går att lägga upp amatörmässiga spindelbilder och få alla andra att framstå som riktiga proffs visar jag dagens fångst. En blomkrabbspindel. Denna blomman ska du ge f-n i, den är min och ska inte bli nån jäkla midsommarkrans.
 12. 4 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  I går på jobbet dök den här upp, ett litet oansenligt flygfä av något slag. Men då kameran ligger hemma så fick mobilen jobba igen, därav den taskiga kvaliteten.
 13. 4 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  ..av "mina" tre stamgästande hackare på Café Flax är fru Hacke den oräddaste.
 14. 4 points
  Mona

  Sonys nya ögonfokus

  I veckan släppte Sony en ny uppdatering till a7r III och a7 III så att dom nu även har ögonfokus på hund och katt. Idag testade jag! Och visst letade den upp ögat Sony a7 III + Canon 100/2,8L IS macro.
 15. 4 points
  Hehe, så skulle fågelfotograferna sett ut. Då skulle jag också kunna tänka mig att fota lite vattennära djurarter
 16. 4 points
  lillepv

  Dagens bild

  Fotat med min Sony kompakt.
 17. 4 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Om någon nu skulle undra var bilden är tagen, så är det här. Kom hit idag, och tänker stanna i typ 10 dagar eller så. Och hemma är det bra eller. Klarblå himmel och solsken 😂 !?
 18. 3 points
  Dagens lilla runda gick i en massa gråtoner bara. Dåligt med fågel men ett par rådjur kikade lite på mig.
 19. 3 points
 20. 3 points
  Rolf

  Flæskestegen er kommet hjem

 21. 3 points
  gerard ohman

  idolbild

  hehe....ni kan döpa om den här kategorin till "gerardfoto" ist f mobilfoto, ser jag. det är ju bara jag som postar här!!🙂🙂😄 eller "pepsfoto" för den delen....😁 jaja. hursom... här en ganska lyckad på lillkillen. och vinjettering är ju tabu, har jag förstått, men det struntar vi i. funkar här! tycker gerard! 🙂
 22. 3 points
  gerard ohman

  musse

  jag hittade m pigg i återvinningsboden. tänkte göra en bildsökning för att kanske få veta vem som gjort den. inte lika lätt som på datorn. jag har ju bara mobilen. det ska visst gå med chrome i mobilen, men bilden måste laddas upp på nån sajt först, sen ska man visst trycka o hålla fingret osv.... testar väl.. edit: funkade! det är tydligen nån Wayne Thiebaud som gjort originalet. detta är ett eftertryck. ett ex sålt för 65 dollar! kan jag ha sån tur att jag hittat konst värt en femhundring i soprummet😃😃 eller är det en billigare kopia från gallerix värt en hundring? strunt samma. jag tycker om den!
 23. 3 points
  A-L

  Dagens bild

  ...fläder-skymning...
 24. 3 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  Har jobbat en del i dag med vår lilla ramp till vårt cykelhus, men lite hann jag fota ändå. Bl a denna lilla geting och en berryfart med alla ben i behåll... (tror jag...) 1. Hade dock glömt att ställa om från ISO 800. lite väl högt när man fotar makro med blixt gissar jag... 2.
 25. 3 points
  Rolf

  Uggla

  Då är ju saken biff. Vi träffas i Jonsered 04.00
 26. 3 points
  Mona

  Glad Påsk!

  Glad Påsk alla fotovänner
 27. 3 points
  Mona

  Månen [samlingstråd]

  Detta blev i alla fall kvällens nästan full måne :) 840 mm, 1/320, f/9, ISO 500.
 28. 3 points
  Mona

  Morotskaka

  Tack alla! Hoppas inte bilden smittar genom skärmen för nu har förkylningen övergått till att bli en manlig förkylning, och DET vet ni ju hur det är
 29. 3 points
  Jens Nilsson

  Dagens fluga...el flugor...

  Hittade en fluga i dag som solade sig på vårt staket, men den var ingen linslus så jag fick bara detta enda skott där skärpan inte sitter där den ska, eller snarare kanske det är skärpedjupet som inte räcker till, men den får hamna här ändå! Hoppas få se fler flugor snart!
 30. 3 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Idag blev det en Holy Shit Burgare med extra shit till middag🙂
 31. 3 points
  gerard ohman

  Dagens fågel. Samlingstråd

  jättrolig bild Torbjörn ! här en teori om vad som pågår. " jag ser ingenting alls........är det säkert att det var en brödbit du såg, Sebastian...?"
 32. 3 points
  lillepv

  Knölsvan

 33. 3 points
  Cope

  Grattis Cope!

  Tack så hjärtligt för alla glada tillrop mina vänner. Dagen till ära har gott av stapeln på Österlen med omnejd. Vädret kunde kanske haft mer att erbjuda men jag är mer än nöjd med dagen ändå. Imorgon bär det av hemmåt igen🙂
 34. 3 points
  Jens Nilsson

  Dagens mobilbild

  05.40. Ljuset börjar ta slut på månen, skuggan har i princip tagit över. Hoppas få se den riktigt röd och grann om en stund. Det är -12 ute, lite kallt om händerna.. Ska bli intressant att se i kväll när jag tar upp bilderna i datorn, det är lite knepigt att fokusera. Men det visar sig sen, måste ju tyvärr jobba i dag...😎
 35. 3 points
  Mona

  Berlin Hauptbahnhof

  Rotar i arkivet i brist på nytagna bilder.. Detta är Berlins moderna tågstation. Så mycket linjer åt olika håll, så vet inte om det blir rörigt. Hur man än gör för att få raka bilder så blir det snett någonstans! Nästa gång jag kommer dit så ska jag ta lite mer (bättre) bilder på denna spännande byggnad. 1. 2. 3. 4.
 36. 3 points
  Cope

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Den var inte lätt att få tag på men till slut lyckades jag få en bild på den numera rätt vanliga beer can chicken pippin som rör sig i Skåneland...
 37. 2 points
  gerard ohman

  Dagens mobilbild

  - men kolla....det har nästan snöat ! - vi tar fram pulkorna och åker nästan nedför backen ! - jaaaa!....vad roligt det nästan ska bli !
 38. 2 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Idag ljöd larmet då den mkt ovanliga snurrsprätten hade setts i Skåne. Jag fick tyvärr bara med mig mobilen då jag for ut för att dokumentera detta ovanliga fjäderfä...
 39. 2 points
  ToddeSwe

  Haren

  Hittade denna när jag rensade... kunde inte kasta den pga av den dåliga kvaliten. 1.
 40. 2 points
  ToddeSwe

  Kungens sweatspot i Huseby.

  Tack, du är SÅ välkommen. Ska testa någon kväll i veckan så min tes håller. Då kanske det är han som kom hit för han verkade vara van vid kamera och gamla gubbar.
 41. 2 points
  Mona

  Gränna med omnejd!

  En gång är ingen gång Annars kan du ju alltid tugga i dig ett salladsblad
 42. 2 points
  Strmbrg

  Malmö

 43. 2 points
 44. 2 points
  ToddeSwe

  Humla i arbete

  Humla som arbetar, fick till det med blomman där...
 45. 2 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Blomma

  I de sista strålarna av solljus som nådde fram till den här blomman (lilja?) såg det nästan ut som om den hade egen belysning i sig.
 46. 2 points
  ToddeSwe

  Sädesärla (ungdom)

  En liten ärla med en tonårsattityd fick jag med.
 47. 2 points
  Mona

  Test av nya Sigma 60-600

  Jag har länge velat komma lite längre än med bara 400mm, som jag har, så idag åkte jag och testade nya Sigma 60-600 sport. Hade först tanken på en 150-600 sport, men den ny 60-600 ska visst vara snäppet vassare. Även vassare pris tyvärr... Riktiga långzoomare har ju aldrig varit så mycket att hänga i granen, men Sigmas nya gluggar levererar verkligen. Det krävs en del träning innan man blir varm i kläderna med denna tunga pjäsen på 2,7 kg! 4 stegs stabilisering lär behövas och ett enbensstativ. Idag blev det handhållet. Här kommer några av provbilderna! 1. Tagen med Canon 5D III och 600 mm och f/6,3. Den satt ca 35-50m bort enl exif, så bilden är beskuren ca 70%. Skärpan på ögat är det ju inget fel på! 2. Också med Canon.. ej beskuren. f/6,3 och 600 mm. 3. Samma som ovan. 4. Tagen med Sony a7 III. Brännvidd 348 mm och f/6,3. Inte samma stabilitet med den mindre kameran. Gillar inte heller den elektroniska sökare med följande fokus. Känns mer gediget med Canon. 5. Med Sonyn. 600 mm, f/6,3. 6. Akrobatikand med Sonyn! 233 mm, f/6,3. Tycker ni den verkar bra?!
 48. 2 points
  Martin

  New York

  Hej! Kanske skulle presentera mig för risken är ju att ni har glömt bort mig... jag har i alla fall inte glömt er. Livet har bara snurrat på lite väl fort, så det har inte funnits så mycket tid åt foto, fritid och nöjen. Däremot hade jag (ytterst ovanligt för mig och min arbetsplats) turen att få åka på studiebesök, och inte bara det - utan till USA. Det blev några dagar i Florida och några i New York - fler foton kommer men jag tänkte jag börjar med lite street/dokumentärt från New York. En genre jag inte känner mig helt bekväm med, men som jag ändå lockas lite av. Fujifilm E-X2 och 23/2-objektiv. Kanske håller inte alla motiv för Street-genren om det nu finns någon exakt definition, men här är mitt försök i storstaden i alla fall... 1. Svensk Fikakultur, i NY 2. Efterhand som morgonen blev förmiddag fylldes det på. Det är vanligt att man har möten på fikaplatser eller andra allmänna ställen då det enligt uppgift var ovanligt med internet i de små lägenheterna där man ändå aldrig var, eller de små kontoren där man aldrig kunde ta emot gäster. 3. 4. Subway 5. Passade på när det ändå var modell(?)fotografering 6. Ground Zero 7. 8. Det fanns verkligen alla typer av människor i NY. Jag gillar normalt inte storstäder men NY kommer jag återvända till, gillade staden direkt. Stor skillnad mot Florida också. 9. 10. Som sagt, alla typer. Han sitter på en stereoanläggning med fetehögtalare och spelade för i princip hela NY... 11. Streetdance 12. Lights 13. Night - färgvariant 14. Night - b/w
 49. 2 points
  Så är det nog fast den här uppdateringen känns rätt onödig då bildkvaliten är ytterst lite förbättrad och knappt synbar. Men då G2 är kompatibel med deras docka och jag använder även denna brännvidd till porträtt så vill jag kunna kalibrera gluggen med hjälp av dockan då det är viktigt att skärpan hamnar exakt rätt. Hade det inte varit för porträttfotograferandet så hade jag aldrig uppgraderat då version ett är riktigt vass🙂
 50. 2 points
  Ha, det är inga större problem. Stanna till i Revinge på vägen in mot Malmö och byt fordon till detta. Sen köper du en skyddsväst med tillhörande förstärkningplatta också. Utöver det är det inga större problem. Hojta till innan du rullar in så kan vi möta upp kanske. 😀
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...