Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/18/18 in all areas

 1. 7 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Ko-parkering;
 2. 7 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Fick hem mitt c stand för några dagar sedan. Nu äntligen kan jag använda studioblixten🙂
 3. 7 points
  Cope

  Dagens bild

  Absolut inte dagens men jag känner att den får postas innan tiden rinner iväg allt för mycket Himma var inte glad på Fredrik sekunden efter denna bilden togs
 4. 6 points
  gerard ohman

  peps m instrument

  han är även musikalisk, min lille kille. här spelar han harpa med stor inlevelse. och alla tassar.
 5. 6 points
  Mona

  Dagens bild

  Liten och söt!
 6. 6 points
  Rolf

  Dagens bild

  Taget från balkongen i morse.
 7. 6 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Inte någon bild tagen just idag, utan för några dagar sedan, när jag precis anlänt till Japan och Tokyo. Jag såg (bland många andra), dessa tre unga damer, och jag fotograferade dom i smyg; Ganska omgående blev mitt tilltag uppmärksammat, och jag frågade om jag fick lov att ta en bild på dom; Det gick bra, så jag tog ytterligare en bild där dessa unga damer villigt poserade tillsammans för mig; Måste erkänna att jag skämdes efter mitt tilltag, vad skall dessa unga damer tänka om mig, en medelålders gubbe som fotograferar unga kvinnor i smyg. Ni ser ju själva hur det låter. Men visst är dom för söta !? Får man skriva ut det utan att bli anklagad för att vara gubbsjuk och äcklig, eller är det förbjudet att tycka att unga människor i vuxenlivets början, unga män, såväl som unga kvinnor, har sin charm !? Ofta tänker jag tillbaka på min egen ungdomstid när jag ser unga människor och samtidig inser jag att jag börjar bli gammal (på riktigt), och jag kan inte låta bli att fundera över var tiden tog vägen !? När jag var yngre tyckte jag att tiden stod stilla, nu rinner den mig mellan fingrarna, och jag upplever att jag tycker mig inte ha någon kontroll ö h t. Ber om ursäkt för min filosofiska utläggning, det är en sådan dag idag och det har naturligtvis ingenting med dagens mobilbild att göra, så jag skall avsluta detta orerande här och nu.
 8. 6 points
  A-L

  Trastes klagan...

  "Vojne, vojne, vojne - sicket väder, sicket väder...."
 9. 6 points
  A-L

  Månen [samlingstråd]

  Flitiga månskådare ni varit! 🌕 Här är redan helt mulet och kommer trol också regn/snöskvättande senare så blodmånen får vara ifred för mig. Däremot fick jag fotat en "spökmåne" igår igenom tunna molnslöjor och i em fotade jag månen så som man inte ska 1. spökmånen 19/1 - 96,6% 2 ...helt "fel" med flit - 20/1 99,6% 3 & en 1:1 crop bara för att se hur den blev - 20/1 - 99,6%
 10. 6 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Jäklar....

  Hade jag haft Connys utseende hade jag också velat ha ett spegellöst hus.
 11. 6 points
  Rolf

  Dagens fågel. Samlingstråd

  En hastigt påkommen visit hos sparvugglan.
 12. 6 points
  Martin

  Klotterplanket

  Var glad att det är en han. När jag blev sambo och gifte mig följde det med en katt, Milla. När vi flyttade till hus (i Malmö) bestämde vi oss för att fortsätta ha henne som innekatt för det hade hon ju varit de första åren i lägenhet, dessutom alldeles för mycket gator i villaområdena i Malmö. Men det bar sig ju såklart inte bättre än att hon en dag stack. Och klart man skall ha kul när man är på rymmen... Det blev 2 ungar som överlevde med hem från veterinären. Här är den ena, ca 3 veckor gammal.
 13. 6 points
  Hmmmm....... låta Conny fixa maten är väl ungefär som att låta vargen vakta fåren.
 14. 6 points
  Cope

  Dagens bild

  Inte riktigt dagens men jag tyckte den var rolig och värd att visas
 15. 5 points
  Robert

  Äntligen driftsatt fiber nästa torsdag

  ... om allt går vägen. Då blir det serverflytt naturligtvis, kostar en spänn eller två att ha sajten på hyrd server. Har bara tagit 1,5 år extra efter de lovade att allt skulle vara klart och jag fick som nästan tjata mig till installationen. Är glad som en mås!
 16. 5 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  ...somliga försöker smita från notan* på Café Flax.... *notan = snällt fotomodella för ägaren
 17. 5 points
  A-L

  Dagens bild

  ... dagen till ära...
 18. 5 points
  Rolf

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Suddfiskaren
 19. 5 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  Blev ett par udda i går också, men inget speciella kryp, och inga speciella bilder heller. 1. 2. 3.
 20. 5 points
  Mathias

  Dagens mobilbild

  Får bli två idag! Blev så glad när alla mina 6 bilder från forumträffen ser ok exponerade ut Nu väntar bara tork och skanning! 1. Direkt ur framkallningen 2. På tork
 21. 5 points
  Mr.T

  skärpedjup

  Inte för att det har så mycket med mobiltelefonens hård-eller mjukvara att göra, men om du sakta tömmer flaskan på sitt innehåll, skall du se att ju närmare du kommer botten på flaskan, desto kortare blir skärpedjupet. Det finns dom som hävdar motsatsen, men jag betvivlar riktigheten i det påståendet. Tyvärr är det dessvärre en effekt som inte vara längre än till nästföljande dag.
 22. 5 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Önskar alla en trevlig helg med hjälp av gamla stamgästen "galna" ringduvan. (Här har varit en regnmulen, småkylig dag och grönfinkarna var först ut i år igen med att dumpa en hög skrikande ungar på Café Flax. Blev dock inget foto på småttingarna idag.)
 23. 5 points
  Det är som jag alltid har sagt, du är klok du Conny. Själv håvade jag in tomtkryss nr 54 idag. Ärtsångare
 24. 5 points
  Farsta (Hasse)

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Fin skatbild. Slänger in en fiskmåsbild ( glöm inte klicka. Den poppar verkligen. Också croppad btw)
 25. 5 points
  Jens Nilsson

  Dagens bild

  Min dagens bild är ingelunda speciell, men jag börjar ana varför jag inte har några insekter i mitt insektshotell...
 26. 5 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Tänkte bjuda på ett skärmklipp som jag tagit med mobilen idag, så det håller sig inom trådämnet. Befinner mig i skrivandets stund på Hokkaido som jag tidigare nämnde att jag skulle åka till. Som jag brukar göra när jag åker längre sträckor blev det en tur med bl. a Shinkansen (bullettrain), och visst gör det skäl för namnet, observera maxhastighet; Det går som tåget, skulle man kunna säga. SJ har en del att lära, då punktligheten är på sekunden, (för det mesta).
 27. 5 points
  A-L

  Dagens bild

  ...Åpna börjar acceptera att jag sitter med kameran ute på altanen och kan t o m tänka sig modella lite... Snart är vintertofsarna på öronen borta.
 28. 5 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Inte dagens men väl gårdagen bild. 225 kg kol ska väl räcka ett tag🙂
 29. 5 points
  Börjar kunna kameran lite bättre nu ( Oly OMD 10 MK II). Bara tipset jag fick på Olympuskursen att göra menyerna på engelska gjorde dem mer logiska. En sensor som är hälften så stor som en sk fullformatssensor kommer aldrig kunna tävla mot en sådan om man sätter sig ner och granskar alla parametrar. Men grejen är. Den är tillräckligt bra ( för mig). Flera bilderna tagna på iso 6400. Hade jag haft 1,8:an med hade jag kunnat sänka till ca iso 1500. Den inbyggda bildstabiliseringen skall göra 4-5 steg sägs det men här körde jag på ca 1/40 sec vilket är ganska snabbt för motsvarande 24 mm. Kunde halverat tiden och sänkt iso hälften. Använde en Panasonic 24-64 mm ( i FF) med ljusstyrka 3,5-5,6 Var nere och hjälpte kompis son att flytta mellan två studentboenden. Aldrig i hela världen hade min Nikon följt med på den här resan. Nu låg kameran i jackfickan och kunde dokumentera hela dagen. Detta är kameran för mig helt klart. För mitt sätt att fota och mina motiv. Det finns bara en riktig fördel med Micro Four Third och den stavas vikt och storlek - både på hus och optik. Har man inga problem med det på sin DSLR finns inga skäl att byta. Inga alls skulle jag säga. Då är det bara att köra vidare Ursäkta för utvikningen men ibland kan det vara kul att veta lite mer om hur bilderna togs
 30. 5 points
  Mona

  Killsnack.

  Kul bild där man ser hur kråkan troligen försöker provocera örnen! Undrar vad de snackar om? Säkert inget viktigt om det är killsnack
 31. 5 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Killsnack.

  När man ser två individer och bägge är tysta måste det vara hanar. Honor, oavsett art, hade kacklat som bara den.
 32. 5 points
  lillepv

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Vigg.
 33. 5 points
  Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Ja, jag har har också fotat fågel idag! Tycker jag fick en skapligt skarp, men lade för säkerhets skull på lite extra i redigeringen. Visst är det den finaste fågelbilden ni sett??
 34. 5 points
  Får väl väcka denna tråd till liv igen.
 35. 5 points
  Mathias

  Dagens mobilbild

  Kikade ut genom en dörr på jobbet och såg detta i förmiddags.
 36. 5 points
  Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Så fina bilder ni lagt in sista tiden som jag missat Kul att se hägern med abborre! I går kom Hacke på besök här. Rusade efter kameran och glömde i ivern totalt bort slutartiden, så den är 1/30 handhållet med 400 mm genom fönstret. Enda bilden som gick att rädda.
 37. 5 points
  Martin

  Dagens bild

  Det är nu man är nöjd med att man trots allt inte kom närmre...
 38. 5 points
  Robert

  Serverflytt

  Nu har servern bytt hem, förhoppningsvis ska allt flyta på utan större problem. Enl. vissa går forumet betydligt snabbare att ladda vilket alltid är bra.
 39. 5 points
  Gick en liten runda i dag på morgonen. Kunde konstatera att hösten är fantastiskt vacker.
 40. 5 points
  Rolf

  Valet 2018

 41. 5 points
  Martin

  Dagens bild

  Var ute vid Flommen/Skanör med mina döttrar häromdagen. En promenad med frisk luft och såklart hoppades pappa lite på att få ett foto eller två på rovfåglar nu när rovfågelsträcket är igång. Dock dåligt med det - såg 3 sparvhökar men utom fotoavstånd. Så det blev att fotografera lite annat istället. Det skulle samlas in saker till kommande pyssel och det här fotot är rätt kul. Tänkte egentligen ta på den isolerade snäckan när det plötsligt dök upp en fot och en hand i bilden. Verkligen ett ögonblicks verk och jag lyckades dessutom att ha flytet att få helt rätt tajming.
 42. 5 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Dagens mobilbild

  Steinars nya polare. En av de fem hittekatterna har nu flyttat in till Steinar och Skärvelid. Vad han inte vet är att hon kommer att bestämma över det mesta framöver. Hon har fått namnet Katla för att hon spottade och fräste likt en ilsken drake när hon fångades in för några veckor sedan. Sen önskar hon visst att jag inte skriver mer utan ägnar all uppmärksamhet åt henne.
 43. 5 points
  Jens Nilsson

  Dagens bild

  Skickar väl upp en dagens också, och tro't om ni vill men det blir en makrobild... Skinnbagge, Coreus marginatus
 44. 5 points
  Cope

  Dagens bild

  Återvände till handikappsbryggan idag. Förutsättningarna var inte riktigt med mig och dom mörka molnen som sabbade kvällen avger nu blixtar och härligt regn. Därför klagar jag för en gång skull inte på vädret
 45. 5 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Nu är det behaglig temp i sovrummet 🙂
 46. 4 points
  ....snaaart, Hacke, har nog alla ungarna flugit ut. Då behöver du inte sitta & smygsova utanför Café Flax...
 47. 4 points
  ToddeSwe

  Ottenby

  Eftersom jag nu var på Ottenby så betyder inte det att det blev några fåglar, iaf inte med mitt 200 mm Förra gången jag var där satt dom nere vid strandkanten i gräset.
 48. 4 points
  Farsta (Hasse)

  Lite blandat

  Fotar mer än någonsin då systemkameran och en näve plockgodisoptik ofta följer med numera. Men det blir mest vardagsbilder och inte så mkt att posta. Här är i alla fall något. Processionen skall föreställa Ingmar Bergmans begravningsfölje på väg upp " partytältet" på Fårö efter begravningen. Den hade varit svår att ta utan förklaring
 49. 4 points
  Jens Nilsson

  Dagens mobilbild

  Från dagens promenad hem...
 50. 4 points
  A-L

  Månen [samlingstråd]

  ...jag är inte negativ - jag vet hur mitt liv brukar te sig... Som många märkte fanns det ju både moln & dis i vägen ikväll. Här fanns en liten skara nere vid stranden som liksom jag & maken satt och väntade & väntade från ca 21.30... Först vid ca 22.45 - 22.47 orkade månen ta sig igenom diset... 1 Var är den? 2 ...där är den ju! 3 Lite senare syntes även Mars som utlovat 4 Dagens måne! 2018-07-27 kl 23,20,09 100% måne (total förmörkelsen slutade kl 23.14)
×
×
 • Create New...