Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/24/20 in all areas

 1. 3 points
  g.ö

  gräslig Peps

  tack Fredrik 🙂. visst ska de få uppleva naturen, de också. Pepsen får tyvärr bara en timme om dagen, men han har vant sig och jag tror att han mår bra som deltidsutekatt. jag har en granne med katt som ofta ger mig pikar att Peps borde få vara ute hela tiden. hennes katt är ju det, men den mördar allt den lyckas fånga. jag gillar inte alls att så många harpaltar, ekorrar och trastungar dött helt i onödan genom åren pga den. hon menar att det är naturens gång, men jag säger att våra tamkatter inte hör hemma här i vår svenska natur. de dödar för att de kan. inte för att de måste. Peps är ett husdjur som får mat hemma och då ska fåglarna runt vårat hus inte behöva mördas bara för att han tycker om att jaga. det finns snören och pipmusar i lägenheten. massor av dem. det får räcka med en timmes dagligt revirkollande runt i skogen utanför huset. med husse som hindrar nöjesjakt och får lite luft och motion själv .
 2. 2 points
  g.ö

  gräslig Peps

  han äter gräs varje dag på utflykten. det mesta passerar tydligen obehindrat genom honom, men då och då kräks han upp det tillsammans med en klump av hår som inte går att smälta för hans lilla köttätarmage. jag vet ju numera att det är helt normalt att de spyr upp de där äckliga klumparna, men första gången jag såg det så trodde jag att kisse var jättesjuk. mobilfotot lite skruvat på, mörkare och mer mättnad för att....ja, bara för att.. klicka upp för rätt skärpa. helt ok för en simpel mobilkamera.
 3. 2 points
  Mr.T

  Dagens bild

  Fortsätter på temat "dagens bild" (även om den är tagen igår); Panorama bestående av 7 exponeringar, (rejält beskuren). Motivet är Vasaparken i Göteborg där några flanörer passar på att njuta av försommarvädret i eftermiddagssolen, med vallgraven i förgrunden.
 4. 2 points
  Fredrik H

  Dagens bild

  Va en sväng i skogen idag Ett ställe som heter Snapphanestallarna. https://sv.wikipedia.org/wiki/Trollehallar
 5. 1 point
  ToddeSwe

  Rådjursmöte idag igen

  Testade samma sak på ettan:
 6. 1 point
  Rolf

  Buskskvätta i morse nära Torne.

  Kan det vara.
 7. 1 point
  ToddeSwe

  Leif & Lina

  Möt mina sötisar Leif & Lina 1. Leif 2. Lina
 8. 1 point
  ToddeSwe

  Sädesärla fångar insekter i luften

  Tack Sanne, 1/1000 men kunde ha gått högre om ljuset hade varit bättre men tyvärr.
 9. 1 point
  Martin

  (Gasol)grill

  Nu gäller det väl att inta låga ställningar innan man drabbas av kastade flaskor och annat av grilloraklet Conny... Men vad är forumets samlade erfarenhet av gasolgrillar? Vad skall man ha och inte ha, vad är bra att ha och vad kommer man aldrig att använda? Såklart lite från folk till folk... Vi står väl inför ett gasolgrillsköp och håller på att läsa in mig på det mesta.... men behöver man t.ex. 4 brännare? Såklart större möjlighet till jämnare värme, stora grillytor osv.... men jag vet inte hur pass stor skillnaden blir mellan 3-4? Vi grillar ju oftast inga mängder, 2 vuxna och 2 barn (visst, barnen växer). Men samtidigt har vi såklart ibland folk över på middag så det blir väl inte någon av de allra minsta men tänkte samtidigt försöka hålla mig under 5-siffrigt Hit me med allt vad ni har (utom flaskor då Conny)
 10. 1 point
  Martin

  Späckhuggare i Gbg...

  Det där var ju faktiskt att sparka på liggande boll och tomt mål, den enkla bjudningen kunde man ju lista ut att någon skulle nappa på... :o) Späckhuggare låter ju trevligt men dels utom räckhåll (den där 2-timmars"regeln") och dels dåligt med tid. Och även om jag har en mage att flyta på så har jag inga ankfötter att sparka mig ut med så jag kommer bara ligga och skvalpa i strandkanten och om möjligt fotografera en landkrabba eller två
 11. 1 point
  g.ö

  nåt slags träd

 12. 1 point
 13. 1 point
  Rolf

  Fem Kungsfiskare

  Tack så mycket Cope!
 14. 1 point
  Rolf

  Objuden gäst på balkongen.

  Du vet vad du kan göra, ordentligt!
 15. 1 point
  sanne

  Godmorgen fra det danske

  1. 2. 3.
 16. 1 point
  Cope

  Godmorgen fra det danske

  Finfina bilder
 17. 1 point
  Cope

  Objuden gäst på balkongen.

  Kallar du Rolf för snytbagge?? Det var taskigt.... Eller nä....det var det inte
 18. 1 point
  Tack Himma! Våren var tidig i år, flera arter ligger och ruvar både Skärfläcka, sothöna och Tofsvipa vad jag kunde se och Rödbenan har redan börjat med nästa kull.
 19. 1 point
  Farsta (Hasse)

  Bäver

  Cool orädd bäver. Lite svårt filma med 400 mm på fri hand i skymning bara.
 20. 1 point
  sanne

  Kærlighed

  1. 2. 3.
 21. 1 point
  sanne

  Lidt fra det grønne

  1. 2. 3. 4. 5. 6.
 22. 1 point
  Cope

  Dagens bild

  Vadå bli???
 23. 1 point
  ToddeSwe

  Enkelbeckasin imorse i Huseby-trakten.

  När jag så åkte hemåt med svansen mellan benen i morse för att inget stort eller nytt dykt upp så står denna där som ett plåster på egot. 1. 2. En till med en mörkare ton
 24. 1 point
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Lära av varandra.

  Det är ett script jag har hittat på nätet och ändrat lite i. Allt sköts med automatik och informationen hämtas från metadatan i bilderna. Ska se om jag kan få till en instruktion om hur man gör och även dela scriptet med er om ni är intresserade.
 25. 1 point
  Mona

  Monas bäver!

  Tack snälla Ove Lusten finns oftast hos mig, men det är så mycket annat som också ska hinnas med, särskilt nu när det är vår och sommar, och det är egentligen då som de flesta motiven finns att fota om man fotar djur. Man får ofta prioritera. Om jag kan så prioriterar jag alltid foto
 26. 1 point
  Mona

  Monas bäver!

  Tack så mycket alla! Det är så himla kul att fota bäver!! Himma, en vild gissning, men kanske ca 20 m. Lite beroende på var den sitter så klart. Bild 6-9 något närmare. Ledsen att jag varit lite frånvarande sista tiden, men ibland är det svårt att hinna med...
 27. 1 point
  Rolf

  Bäver

  Dom kan väga upp till 30 kilo!
 28. 1 point
  Farsta (Hasse)

  Bäver

  ...och en liten filmsnutt:
 29. 1 point
  Rolf

  Dagens mobilbild

  Skall göra det.
 30. 1 point
  Cope

  Kærlighed

  Underbara varelser
 31. 1 point
  Cope

  Monas bäver!

  Kalasfina bilder Mona Nästa gång får du borsta tänderna på den lilla rackaren😀
 32. 1 point
  ToddeSwe

  Enkelbeckasin

  From the album: Fåglar

 33. 1 point
  Vi bytte nummer så det räknar jag med.
 34. 1 point
  Svårt att se men jag tror det är buskskvättan .... 1. 2.
 35. 1 point
  Rolf

  Bäver

  Gav mig ut i soluppgången för att om möjligt få se bävern, det blev precis som jag hoppats. 1. 2. 3. 4.
 36. 1 point
  g.ö

  Kærlighed

 37. 1 point
  Ove

  Monas bäver!

  Ja, det var fina bilder. Och roligt att du är tillbaka på forumet , har inte sett dig här på ett tag nu.
 38. 1 point
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Monas bäver!

  Lika grymma bilder som Rolf har tagit på bävern. Hur långt håll har ni till djuren?
 39. 1 point
  Odie (Thomas)

  Monas bäver!

  Fina bilder Mona! Riktigt kul att se, och med ungarna också. Favoriten är bild 4
 40. 1 point
  Rolf

  Monas bäver!

  Han satte sig riktigt fint när jag var där sist, lugn bakgrund. Annars håller jag med dig det är för j-la tråkig bakgrund där.
 41. 1 point
  Nej jag hittade inte munnen.
 42. 1 point
  ToddeSwe

  Maskros

  När inte fåglarna infann sig idag i den mängden jag ville så hittade jag på lite annat. 1. 2.
 43. 1 point
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Lägger in en bild som togs ute vid Smithska udden i går kväll. Vykortsvarning !? På grund av senfärdighet hann jag inte rigga den stora kameran (ni vet, stativ), men jag får anledning att åka ut dit igen, lite tidigare och vara på plats när ljuset är tilltalande, redo för att "skjuta". Men det gavs tillfälle att öva lite på komposition i a f. Själv tycker jag att stolpen (till Vä.) är lite nära kanten i bild, men det gick inte att göra det bättre än så här (för mig) vid tillfället. Är medveten om att det ser ut som horisonten lutar (åt Vä.), men jag har faktiskt rätat upp bilden i Lr, så den skall vara i våg, s a s. Lite väl mycket brus också, men som sagt, det får duga, det är ju under alla omständigheter en mobilbild. Samsung Galaxy S8+, redigerad RAW-fil i Lr (ISO 50, f/1,7, 1/10 s).
 44. 1 point
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Tog dessa idag med mobilen. Redigerade RAW - filer; Vad det gäller mina kunskaper i i att hantera (i detta fallet Lr) går ju att diskutera, men bilderna är ju helt ok ändå, med tanke på att dom är tagna med mobilen (Samsung Galaxy S 8+). Målningarna talar f ö för sig själva. Själv tycker jag att dom är j*vligt häftiga.
 45. 1 point
  A-L

  Dagens mobilbild

  ...såpass kyligt idag att det gick att fota blomflugor med mobilen på dagens promenad.. äh, lägger ju nästan aldrig in mobil-pix så det blir en till
 46. 1 point
  Cope

  Dagens bild

  Det blev en kall avslutning idag som dessutom inte kunde ske på min tilltänkta plats då havet var liite för vildsint. Och att molnen försvann som en avlöning innan jag var på plats gjorde ju inte saken sämre Men men, så här blev det idag....
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...