Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/28/19 in all areas

 1. 3 points
  gerard ohman

  gerards lövbitsfiasko

  här min utlovade story. jag är hyfsat duktig i köket men det här var inte min dag.. hoppas det är läsligt. sladden mellan mobil o dator funkar inte. och jag har inget bredband just nu. så jag fotade textfilen på datorskärmen.....heh!
 2. 2 points
  Martin

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Snyggt! Här kommer dagens (kränkande) fågelfoto. Tydligen bra fett i talgbollarna för han blev baktung...
 3. 2 points
  Jens Nilsson

  Tänkte rekognosera lite....

  Ja det var väl en bedrift att komma ut med bilen och ta ett par snabba bilder, med tanke på det usla vädret... Nä men jag håller på att försöka hitta motiv, och letar febrilt på nätet och tänker att jag ska försöka hinna ut någon helg under dagtid, men nu har ju den här hösten regnat bort och innan jul kommer jag att ha svårt att hinna med men jag hoppas allt lugnar ner sig efter årsskiftet.
 4. 1 point
  Cope

  Dagens bild

  Hehe...du kan tro att jag kan....måste bara fixa en gripklo också så man kan norpa en korvastackare också🙂 Stämmer säkert, men då denna inte är så rysligt dyr så tillfaller jag nog kategorin pojkar trots min ålder.
 5. 1 point
  Martin

  Test vid fågelbordsmatning

  Hemma i sjukstugan idag tog jag en halvtimme i trädgården och testade av fågelmatningarna. Baksidan har jag en matning där jag tänkt sitta i ett vedskjul med camonät för, har dock inte fixat nät och det var uppenbart för öppet att sitta i skjulet för inga fåglar framme. Några kom men flaxade vidare utan att sätta sig när jag satt där. Den platsen är min tänka prio 1 på baksidan för då får jag bäst bakgrund. Nu satte jag mig en stund på andra sidan istället (inne i förrådet med öppen dörr) och fick således vedskjulet som bakgrund vilket inte var helt optimalt/snyggt. 1. Pilfink 2. Pilfink igen 3. Bara för att den är så söt... rödis 4. I trädet väntar örnarna på sin tur... nåja, inga örnar men stora och riktigt bra på att vandalisera kokosnötshalvorna... 5, Talgoxen Bytte sedan till framsidan. Öppnade ett skjutfönster i uterummet och satte mig 1,5 meter från mataren/grenen, bylsig jacka över mig och minimala rörelser så var det snabbt action där också. 6. Talgoxe (med klippt svans) 7. Blå rufsmes 8. Blå smutsmes 9. Kö 10. 11. Balettkonstnären 12. Closeup pilfink 13. Frusen 14. Closeup blåmes I vanlig ordning när jag kollar på dem nu i efterhand så har jag inte haft hundrakoll på inställningarna och kanske blev det lite väl kort skärpedjup för en del. Men nu vet jag att på framsidan på kort håll får jag en riktigt trevlig helgrön bakgrund, och på baksidan så får jag nog jobba vidare på sittstället för skjulet som bakgrund blev inte så kul på det avståndet - inte ens med stor bländare.
 6. 1 point
  Mathias

  gerards lövbitsfiasko

  Ja ibland ska det bara jävlas....men kul läsning i alla fall
 7. 1 point
  Cope

  gerards lövbitsfiasko

  Hahaha....underbart😂😂
 8. 1 point
  gerard ohman

  köttbullar i gräddsås

  jag blev sugen på felix konserv med köttbullr i gräddsås men slut i butiken. blev till att steka bullar och koka sås separat. helt ok även om jag gillar konservbulls bättre. tillfälligt återfall. försöker skippa kött, men fuskpinnar, makrill å tonfisk står som fjäll i halsen på mig just nu. det börjar växa ut fenor på mina armbågar. uuuhh.
 9. 1 point
  Vad du än gör köp inte lim eller tejp på Biltema!! Jag vet av erfarenhet att det är undermåligt.
 10. 1 point
  gerard ohman

  Koltrast

  finaste svartfågeln ! tjusig bild Rolf. och den här är ju kolsvart med gul näbb trots att det är december... undrar om inte Ulfens kolis var en hona ändå....😁😄🙂
 11. 1 point
  ToddeSwe

  Månen [samlingstråd]

  Gårdagskvällens 35% måne:
 12. 1 point
  sanne

  Godmorgen :-)

  Ja det har jeg også oplevet og tænkt hvor irriterende du ikke fik kameraet med
 13. 1 point
  ToddeSwe

  Godmorgen :-)

  Härliga morgonfärger, ibland när man åker tlll jobbet och ser dessa så önskar man att man hade kameran med sig.
 14. 1 point
  Cope

  Godmorgen :-)

  Härliga morgonbilder👍👍
 15. 1 point
  Rolf

  Godmorgen :-)

  Fint morgonljus i dom bilderna!
 16. 1 point
  Fredrik H

  Godmorgen :-)

  Vackra bilder, ser ut som en fin morgon
 17. 1 point
  ...trots regnet.. Lilla frun hade en mycket sen klipptid hos frissan och det beräknades ta två timmar. På jobbet har jag haft ett par dagar som varit ovanligt lugna så jag försöker hitta ställen att åka och fota på. På Muskö har jag varit innan, precis hit där jag åkte faktiskt men jag såg på satellitbilder på google maps att det fanns någon form av militär anläggning precis i närheten, och jag vet att det fanns en liten korsning till en mindre skogsväg där från platsen jag varit på tidigare, men minns inte om den var körbar. Och på nätet hittade jag inget om anläggningen men hittade sen ett inskannat dokument från 2018 där det stod att dom använder anläggningen för radarspaning i bland. Så jag antog att man inte kunde köra dit, men ville ändå kolla. Tog nästan en timme dit så någon snabb bild från bilen och sen full fart hem igen, hann nästan hem så kom sms:et om att hon strax var klar hos frissan... 1. Inloppet till Muskötunneln, tror den är 2895 meter lång om jag inte minns fel, går under vattnet. 2. Ööh, Muskötunneln... 3. Tog med stativet utifall det hade gått fota lite hav i mörker, men det var inte bara mörkt det var kolsvart, så stativet fick stanna i bilen. Här har jag tagit ett par bilder tidigare, och dom har visats härden gången. 4. Så här är då vägen, verkar inte vara ok att komma med bil, men till fots kanske... 5. På vägen hem stannade jag mitt på vägen och fångade denna vy, det är Norviks udde utanför Nynäshamn längst där borta. Där bygger man nu Stockholms största hamn, vilket tydligen delat befolkningen något... Så det blev inga speciellt märkvärdiga bilder, men jag kom i väg lite kort i alla fall för lite rekande, har några fler ställen kvar att reka på vid tillfälle, platser som jag visserligen också gjort besök på men nu vill jag försöka ta andra bilder..
 18. 1 point
  Rolf

  Hökuggla

  Tack Martin. Det är som det brukar då, dom finns överallt förutom där man är just då.
 19. 1 point
  Martin

  Dagens mobilbild

  För helvete - du är lurad! Den där går inte att äta - du skall inte bita i den!
 20. 1 point
  Rolf

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Hahaha, humor!
 21. 1 point
  Rolf

  Hökuggla

  Ja det var skoj och turligt för den kom precis när jag skulle ge upp och åka hem.
 22. 1 point
  Cope

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Två fina bilder Odie
 23. 1 point
  Rolf

  En liten tuffing :)

  Jo jag vet, det hade varit något det!
 24. 1 point
  ToddeSwe

  6 Helgor sågs idag i Huseby.

  LOVAR men om jag sen kommer ihåg är en annan sak.
 25. 1 point
  Farsta (Hasse)

  Tittar in i all hast..

  Efter jul/nyår låter bra. Lite ljusare och kanske snö. En otrolig historia detta med lägret och det mesta är borta men vissa spår kvar. Denna november vädermässigt dystrast i mannaminne? Regnat nästan varje dag
 26. 1 point
  Cope

  Tänkte rekognosera lite....

  Som Rolf sa så är det härligt att du kom ut en liten runda och kollade läget
 27. 1 point
  Rolf

  Tänkte rekognosera lite....

  Härligt att du fick komma ut en stund i alla fall och sista bilden är riktigt läcker med alla små ufo hängande i luften!
 28. 1 point
  Robert

  005_4474.jpg

  "Kom inte hit för då får du skit!" verkar hacke säga till dig samtidigt som den underströk det hela genom att kasta skräp.
 29. 1 point
  Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Dagens fåglar! Tyvärr fotade genom fönstret i morse. Hade jag gått ut hade det inte blivit några bilder. Fasanhannen som kommer då och då. Honan kommer mest varje dag, fast fick ingen hyffsad bild på henne. Hacke har hittat in i fågelburen! Kul som sjutton
 30. 1 point
  ToddeSwe

  Sångsvanar idag i mörkret

  Det var nu länge sedan man hade något nytt att visa. Och ni är dom enda som får se dessa om ni lovar att inte zooma in. 12800 ISO på alla bilder idag trots längre exponeringar och eller exponeringskompensation, inte ens DxO rådde på dessa gryniga bilder idag. Men jag tycker iaf om dom för dom fick ett härligt ljus över sig. 1. 2. 3.
 31. 1 point
  Mr.T

  Tokyo by night

  Roligt att du uppskattar den 😊. Själv känner jag mig såpass nöjd med den, att så fort mitt "arbetsrum" är färdigt och jag har installerat en skrivare, kommer jag att skriva ut den för att hänga upp den på väggen. Det blir i såfall den första bilden som jag egenhändigt fotat och "framkallat", som kommer att hängas upp och det säger inte lite.
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...