Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/15/19 in all areas

 1. 4 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Tänkte bjuda på ett skärmklipp som jag tagit med mobilen idag, så det håller sig inom trådämnet. Befinner mig i skrivandets stund på Hokkaido som jag tidigare nämnde att jag skulle åka till. Som jag brukar göra när jag åker längre sträckor blev det en tur med bl. a Shinkansen (bullettrain), och visst gör det skäl för namnet, observera maxhastighet; Det går som tåget, skulle man kunna säga. SJ har en del att lära, då punktligheten är på sekunden, (för det mesta).
 2. 3 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  Jag kom på att jag vill göra ytterligare en tråd där man kan lägga in en eller flera bilder på småkryp som INTE är flugor eller spindlar som har egna trådar. Om man nu inte vill lägga in ett gäng bilder och en av dom råkar vara en spindel eller spindel så gör det inget heller. Men den är fri för alla att posta bilder i! Jag börjar med dessa två simpla alster: 1. 2.
 3. 3 points
  A-L

  Dagens bild

  ...Åpna börjar acceptera att jag sitter med kameran ute på altanen och kan t o m tänka sig modella lite... Snart är vintertofsarna på öronen borta.
 4. 3 points
  Idag fick frukosten pausas när stenknäcken kom på besök. Även bofinken fick vara med på bild. I övrigt var där domherre, blåmes, talgoxe, nötskrika, entita och större hackspett. Mao trevligt sällskap på morgonen innan jobbet.
 5. 2 points
  Cope

  Tågvagnar!

  Tack så mkt🙂 Tack så mkt🙂 Det ligger här nere i Skåne med några mils radie från mitt hem. Vill du veta exakt så tar vi det någon annanstans🙂
 6. 2 points
  ToddeSwe

  Koltrast & Sädesärla

  Skjuter på allt för att få fram inställningar som fungerar för mig. 1. Sädesärla 2. Koltrast?!
 7. 2 points
  ToddeSwe

  Tränar vidare på suddig-bakgrund.

  Nej av en händelse när jag hade märkt ut pojken så tryckte jag på skapa kopia av layer. Alt+j så gjorde Ps kopia på pojken på en transparent bakgrund. Sen tog jag ett oskarpt filter på originalbilden bara.
 8. 2 points
 9. 2 points
  Det är därför som kameran ska hänga på axeln så man kan fylla ryggan med överlevnadsutrustning likt baguetter, grillade kycklingar, mackor och liknande.
 10. 2 points
  Man kan ju även ha kameran hängandes på axeln om utflykten kräver mycket mat. Man kanske är borta mer än en timme eller så.
 11. 2 points
  gerard ohman

  några mobilshots fr gerard

  peps färgmatchad några vivor
 12. 2 points
  A-L

  snö igen

  ...är oxå helt insnöad av aspfrön nu. ute, inne, ja överallt... Pust... snöstorm fröstorm
 13. 2 points
  Jens Nilsson

  Dagens bild

  Dagens får bli en makrobild även den, en större mygg-liknande sak. Inget särskilt med den men nåt måste jag ju bidra med...
 14. 2 points
  I afton när jag blickar ut genom fönstret från vardagsrummet ut mot altanen för att beskåda mitt inoljade altangolv så ser jag en mörk klump hänga under altantaket i en öppning mellan två stolpar. Går ut med kameran för jag kunde ju ana vad det var. En liten korsspindel! Snart har vi säkert miljoner ungar igen... 1. 2.
 15. 2 points
  sanne

  Ny kanin i stalden

  Ja katten troede lige at der var en at lege med ..eller måske middag hvem ved 😄
 16. 1 point
  Whynot

  Påsk helg och gatufoto

  Påsk helg och mycket folk ute är perfekt för lite gatufoto. Fint höstväder så mycket folk i rörelse och uteserveringarna fulla. Här kommer ett litet plock av dom bilderna jag fick. Tycker själv att dom har ett lugn över sig
 17. 1 point
  Odie (Thomas)

  p på äventyr

  Fina bilder på peps, tvåan blev väldigt bra.
 18. 1 point
  Cope

  Råbock försök II

  Jag är inte motvals bara för att vara det. Jag ville belysa att det finns situationer där begränsningen är en fördel och därför ska man inte rata vissa funktioner rakt av. Klart man försöker komma så nära som möjligt. Men där jag brukar fota tex Kungsfiskaren så finns inga alternativ för den att landa. Och just där kan det vara bra med en fokusbegränsning. Nu är det kortare avstånd än 10 m men på min glugg som jag tror har 6 m fungerar det alldeles utmärkt
 19. 1 point
  Snyggt fotat Hasse👍
 20. 1 point
  Fina bilder rakt igenom. Ni ser ut att ha lika fint väder som vi här i Götet.
 21. 1 point
  Mr.T

  Råbock försök II

  En sak till Todde. När du fotograferar levande djur eller insekter; fokus ALLTID på det närmsta ögat ! Om du inte har fokus på det närmsta ögat (eller ögonen, i förekommande fall), spelar det ingen roll hur bra bilden är i övrigt, den är tämligen värdelös ändå.
 22. 1 point
  gerard ohman

  snö igen

  . . luften är full av aspens frön nästan som om det snöar solen lyser så varm och skön lyser på dunvita öar utan att de töar frön ligger tätt runt stjälk så grön frön faller mjukt på taken tur att husse är vaken är det bara jag, eller ler peps på bilden?😺 och tack till A-L för nya lärdomar. asp alltså. en granne förklarade att det var maskrosblås,....fel ju!!
 23. 1 point
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Som sagt, roligt med uppskattning, Jens (a k a "mannen från vildmarkerna"). Och jag delar helt din uppfattning om Snapseed. Ett ytterst kompetent program för mobilen, roligt (och enkelt) att använda sig av när man inte orkar sitta med (eller plocka fram) datorn. Dessutom är det väldigt prisvärt, med tanke på vad man får betala . Nu är jag så sakteligen på väg mot Hokkaido vilket är den nordligaste delen av Japan. Där skall det finnas en del intressanta landskap och jag hoppas att jag kan ta någon eller några bilder att dela med mig av när jag väl är där, under förutsättning att det inte är för jävligt väder. Jag beräknar att vara där om ~ 2 veckor, det finns ju lite emellan Hokkaido och där jag befinner mig nu, som måste avverkas. Resan närmar sig så sakteligen slutet och den 14 Juni sitter jag på ett plan på väg hem. Men, först Hokkaido.
 24. 1 point
  Skit i 50 mm och 24.70 gluggen. Det är bättre om du kontrollerar att du får ner minst 30 cm baguette med valfri fyllning
 25. 1 point
  Rolf

  Hägern på middag

×