Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/04/10 in all areas

 1. 9 points
 2. 6 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Har varit frånvarande länge - div krångel med hälsa och en haltande dator.. Café Flax har dock öppet - nästan som vanligt - så här kommer en liten höst-hälsning från mig i form av "en sexa" hungriga steglitsar ...
 3. 6 points
  Rolf

  Ett forums liv och leverne.

  Tråkigt nog ser man ganska ofta att vissa struntar i att kommentera inlägg och bilder. Att däremot själva skapa trådar och ta emot kommentarer är inget man drar sig för. Väl nöjd med responsen försvinner man sedan utan att ägna en tanke på att man själv kanske borde vara aktiv i andras trådar. Jag hänger inte ut någon enskild, men känner att saken måste belysas innan stämningen i forumet faller och vi i värsta fall tröttnar. Att man inte alltid svarar i varenda tråd är inget konstigt, men vill man själv ha något så får man också ge något. Ett forum är en gemenskap där man tar och ger. Att bara skapa en tråd och ta emot den feedback man får för att sedan strunta i att själv vara aktiv är mycket dålig stil och passar inte här! Ett forum är inte facebook, som är ytligt och helt utan krav på engagemang. Ett forum är ett virtuellt café där man samlas och umgås kring ett gemensamt intresse.
 4. 6 points
  A-L

  Dagens SPINDEL eller SPINDLAR!

  ...f-b anti-makro-vind att blåsa här... Blev inte perfekt, men ändå - & erkänner lite skamset att nästan allt jag kunde tänka när jag såg den var: "...stackars Fredrik kommer aldrig mer att kunna äta blåbär... "
 5. 6 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Jäklar....

  Hade jag haft Connys utseende hade jag också velat ha ett spegellöst hus.
 6. 6 points
  gerard ohman

  Dagens fågel. Samlingstråd

  härligt foto A-L ! det ser ju ut som om de säger:
 7. 6 points
  Cope

  Dagens bild

  Inte riktigt dagens men den får ligga här ändå Återvände till bryggan för några dagar sedan för att återigen parkera mig under den. Men det smög sig då vågorna befann sig där jag tänkte vara Varken sol eller moln var med mig och det fick bli såhär....
 8. 6 points
  Mona

  Svartvita svanar

  Det blev en s/v variant och ram med svanarna också från "konsten att fotografera suddiga svanar"
 9. 6 points
  malinhalvarsson

  Lucka 2.

  Här kommer mitt bidrag. Den "lilla" julgranen på vår gård. Högst upp på flaggstången är stjärnan min pappa gjorde för mååånga år sen som tänds första advent och är där sedan hela vintern. I år la vi till lamporna som går från toppen och nu är det byns största gran. När detta är fixat är det verkligen advent för mig och jag vet att julen närmar sig
 10. 5 points
  A-L

  Dagens udda/blandade småkryp

  ...det är mycket annat nu... Men när denna lilla trumpna varelse dök upp fick kameran komma fram: Det är huvudändan på en fjärilslarv - en vinbärsfuchs.
 11. 5 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Tänkte bjuda på ett skärmklipp som jag tagit med mobilen idag, så det håller sig inom trådämnet. Befinner mig i skrivandets stund på Hokkaido som jag tidigare nämnde att jag skulle åka till. Som jag brukar göra när jag åker längre sträckor blev det en tur med bl. a Shinkansen (bullettrain), och visst gör det skäl för namnet, observera maxhastighet; Det går som tåget, skulle man kunna säga. SJ har en del att lära, då punktligheten är på sekunden, (för det mesta).
 12. 5 points
  Robert

  Klotterplanket

  Jo, kom som inte med i min lite enkla tanke. Alla kanaler är självklart bra men för mycket av ex. fb gör att man blir beroende av likes och riskerar att liksom tappa bort själva kärleken till fotandet. Det blir ett race om vem som får flest klick innan bilden är djupt begravd i flödet till skillnad mot forum där man relativt enkelt kan gå tillbaka samt där det hålls reda på vilka trådar man missat (oftast). FB är som radioteater medans forum är likt en bok när det kommer till att "gå tillbaka", något överdrivet.
 13. 5 points
  A-L

  Dagens bild

  ...bzzz - lunch!
 14. 5 points
  Cope

  Dagens bild

  Grått på Kullaberg....
 15. 5 points
  gerard ohman

  Ändra visningnamn i forumet

  Yeah-rurd......amerikansk stavning. men nu tillbaka igen som gerard
 16. 5 points
  Mona

  Stjärnflocka

  Avslutar kvällen med en bild på stjärnflockan jag tog i helgen! Bilden är snarlik en annan bild jag visade i en tråd, men här har jag jobbat lite mer med redigeringen. Godnatt!
 17. 5 points
  A-L

  Dagens bild

  Såg inte några grodor på kvällsturen, kanske de redan lagt sig. ... men Bufo bufo fanns det gott om! De hördes på långt håll.
 18. 5 points
  Det var något företag som annonserade på FB där man kunde köpa loggor av men varför inte göra en egen. Fram med papper och penna för att få till en autograf sedan in i scannern och via banor i PS fick jag till det efter tag skall jag erkänna.
 19. 5 points
  A-L

  Suddmesar

  Tack Sanne, Fredrik & Mona! Slänger in en alldeles dagsfärsk suddmes i snöfall...
 20. 5 points
  Martin

  Lucka 13

  På mitt jobb bjöds varken luciatåg eller fika. men lite fika med nybakat till lucia hemma innan jag nu är på väg på julfest!
 21. 5 points
  A-L

  Lucka 5

  Flammande vackert hos Lillepv... Här gick dagens väder mest i:
 22. 5 points
  Cope

  Vecka 26, Tema GUL!

  I grevens tid så kommer lördagens middag som återigen var en flapsteak. Denna gång med grillad gul paprika Edit: Fredagens middag ska det naturligtvis vara
 23. 5 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Vecka 24, tema RÖD!

  Den svenska försäljningsavdelningen hade sommarfest i torsdags. Om ni undrar vad temat var så var det jul! Alla hade dock inte hunnit byta om än.... Själv fick jag jobba. Det ryktas att luvorna var trånga och gav lite lätt huvudvärk dagen efter.
 24. 4 points
  malinhalvarsson

  Dagens mobilbild

  Nu är det inte från idag men skyller på att jag legat i influensa senaste tiden. Denna bild tog jag när jag fick en hostattack och behövde gå ut för luft i fredags. Märkte då att det var norrsken som spelade sig på himlen och skyndade mig upp med mobilen. Det var riktigt magiskt och kan säga att det hjälpte att dämpa hostan!
 25. 4 points
  Cope

  Dagens bild

  Fick ett uppdrag att fota matchen mellan TV-laget och Oskarström ikväll. Så här såg TV-lagets laguppställning ut....
 26. 4 points
  Martin

  Dagens bild

  En av topparna på Stenshuvud dit familjeutflykten gick i lördags.
 27. 4 points
  NU är allt aktiverat. Var en del strul i någon basstation som hindrade färdigställandet. Äntligen, bara tagit 1,5 år från då det skulle ha varit klart.
 28. 4 points
  För att visa att det går att lägga upp amatörmässiga spindelbilder och få alla andra att framstå som riktiga proffs visar jag dagens fångst. En blomkrabbspindel. Denna blomman ska du ge f-n i, den är min och ska inte bli nån jäkla midsommarkrans.
 29. 4 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  I går på jobbet dök den här upp, ett litet oansenligt flygfä av något slag. Men då kameran ligger hemma så fick mobilen jobba igen, därav den taskiga kvaliteten.
 30. 4 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  ..av "mina" tre stamgästande hackare på Café Flax är fru Hacke den oräddaste.
 31. 4 points
  Mona

  Sonys nya ögonfokus

  I veckan släppte Sony en ny uppdatering till a7r III och a7 III så att dom nu även har ögonfokus på hund och katt. Idag testade jag! Och visst letade den upp ögat Sony a7 III + Canon 100/2,8L IS macro.
 32. 4 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Om någon nu skulle undra var bilden är tagen, så är det här. Kom hit idag, och tänker stanna i typ 10 dagar eller så. Och hemma är det bra eller. Klarblå himmel och solsken 😂 !?
 33. 4 points
  och hur tyckte du det lät?
 34. 4 points
  Mona

  Jag ställer ut!

  Idag öppnar min och kompisens utställning som pågår hela juli! Välkomna till Fjärås Bräcka om ni har vägarna förbi😀 Försökte ladda upp bilder, men det gick tyvärr inte
 35. 4 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Här är jag ikväll... Rullar vidare mot nästa mål...
 36. 4 points
  Det här är skitsnyggt! Varma fina färger och ett bra komp. En fullpoängare! Var försiktig med att plocka bort så stora saker som elskåp, jag försökte i min ungdom att plocka bort ett liknande skåp med min folkabubbla men det slutade med att gatan slocknade och bilen fick skrotas.
 37. 4 points
  gerard ohman

  Vill veta mer om Xponerat.

  hej Ove ! har vi ett poängsystem ? vem leder ? kan man vinna nåt ? jag har en canon s95....liten kompakt systemkamera. mest liten. mitt alibi för att bilderna blir som de blir. redigeras i Photoshop CS2, gratis nedladdad från webben. Allt ni kan göra kan jag göra sämre. när du ska lägga upp bilder så klickar du på menyvalet 'browse' och väljer kategori i listan till vänster. en bra sak här är att man slipper ha en 'egen mapp' med begränsad storlek som måste tömmas oavbrutet. det är bara att lägga upp sina foton och invänta berömmet! det finns ju 'galleri' och så, men de flesta kör bara på med sina bilder i inläggen. hoppas du kommer trivas. ser fram emot dina bilder. / gerard - det gråsvarta fåret på forumet. jag kan inget om kameror eller foto, men pratar ändå. hela tiden. och lägger upp urusla bilder på min katt och mat jag kokat. men jag får vara kvar ändå av nån anledning....bra ställe att hänga på !
 38. 4 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  ...oj, en helt ny gäst på Café Flax! - Ursäkta, vi har väl inte träffats förut? - You're talking to ME? - ...dåligt utbud för trädkrypare på det här haket... ...hoppas hen inte var utskickad från fåglarnas Guide Michelin...
 39. 4 points
  Odie (Thomas)

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Dagens Sidensvans!
 40. 4 points
  Lättast brukar vara att klättra upp på något högt typ en skorsten och låta som en brödsmula.
 41. 4 points
  Odie (Thomas)

  Fågelmatning i trädgården

  Att organisera matningen så fåglarna trivs är bra att organisera så fotografen trivs är ännu bättre gömsle och stol är rena lyxen, hoppas du lockar många arter, kan åter igen nämna Brutus matare, en kraftig gren med ett urfräst spår längs med, som du lägger frö i då ser det ut som de sitter på en vanlig gren.
 42. 4 points
  Fredrik H

  Bokeh-holics

  Hittade en Pentacon med Nikon adapter på ebay som nu är på väg till Skåne. 400:- med frakt från UK
 43. 4 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Suddmesar

  Vet inte om det är ok med en sävlig suddsparv från Skåne. Om inte tar jag bort den.
 44. 4 points
  Fredrik H

  Kvällsbild

  Tog en promenad i går eftermiddag, 7 minusgrader. [/url]
 45. 4 points
  malinhalvarsson

  Stilleben

  IIIH! Här är en bild på mitt försök på stilleben!! Jag är så nöjd med bilderna och fler kommer visas men här är första redigeringen!
 46. 4 points
  Jens Nilsson

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Tog en liten snabb promenad i dagens fina väder.
 47. 4 points
  Cope

  Lübeck by night

  Jag drar direkt. Frågar Ann efter mig så säg att jag jobbar över
 48. 4 points
  Här kommer bidrag nummer två.....
 49. 4 points
 50. 4 points
  mPetre (Peter M)

  Meet Selma!

  Kul att träffa dig och den fina bilden på denna underbar vovve blev riktigt bra på 50x70 papper. (Mobil-bild)
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...