Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/24/20 in Posts

 1. 5 points
  Farsta (Hasse)

  Dagens bild

  Den bleka lågt stående midvintersolen tar strax farväl
 2. 4 points
  Perjak

  Shoppingtisdag

  Tog med stora kameran för att öva på gatufoto. Skämmigare men skam den som ger sig. Det går bättre och bättre.
 3. 4 points
  Nytt ställe där kungen ska ha setts ett par gånger, detta är vägen dit. 1.
 4. 4 points
  Jens Nilsson

  Då tar jag paus...

  Tror inte att antalet gillningar räcker till nu heller, så jag tackar er alla så här i stället, trevligt med all stöttning och glada tillrop!! Jag kom äntligen hem efter 5 dagar på karolinska och en vecka på rehab i fredags, på alla hjärtans dag, nästan lite ironiskt, i dag är det 14 dagar sen operationen. Operationen gick ju som väntat bra, men det har varit tufft efteråt och kommer väl så att vara en tid framöver. Hade några jobbiga nätter på rehab med förvirring och hallucinationer som dock gick över när man drog ner på de morfinliknande preparaten. Man har inte än kunnat fastslå mitt Waranvärde eller PK-värde som det heter så ända sen operationen har jag fått ta injektionssprutor med extra blodförtunnuning men hoppas det ska bli klart snart. Men usch vilket jobb det var att anmäla och ändra sina uppgifter till försäkringskassan, gjorde det nu via appen i mobilen men det slutade med att jag fick ringa dom. Och läkarintyget fanns naturligtvis inte elektroniskt på 1177 så jag måste skicka in en papperskopia. Detta jobb tog hela eftermiddagen, man måste ju vara frisk för att orka vara sjuk... Jag har restriktioner att inte lyfta för tungt, får endast lyfta ett kilo per hand, så fotograferingen får ligga på is ett tag då systemkameran är för tung. Men däremot så kommer jag att investera i en ny mindre kompaktkamera som kommer att få följa med på mina promenader, som tillsammans med sjukgymnastik kommer bli en stor del av min sysselsättning framöver. Och jag har i princip bestämt mig för en Canon PowerShot g5 x MKII, inte riktigt i samma klass som den Cope valde efter sin operation men ändock, jag vill ju ha en mindre kamera som är hyfsat smidig att bära med mig, så jag tror den blir bra!
 5. 4 points
  öhman

  tusind styckker

  . . Alting kan gå itu Et hjerte kan gå i tusind stykker Kaldte du mig for ven engang Så er jeg her nok endnu Anne Linnet - Tusind Stykker ( någon hade trampat i isen så det blev ett hjärta, ett krossat... förhoppningsvis är det bara jag som ser det. dystra gamla poet... ...lite oroväckande symboliskt inför alla hjärtans i morgon. tur att jag såg den idag..! )
 6. 3 points
  Rolf

  Dagens fågel. Samlingstråd

  En Blåmes
 7. 3 points
  Jens Nilsson

  Då tar jag paus...

  God morgon. I morgon är det då dags för att skriva in sig på Karolinska. Åker väl hem under helgen men så på måndag morgon ska jag infinna mig på operationsbordet så dom får sätta kniv, vinkelslip och bultsax i mig. Jag lär inte orka mycket till en början, men så småningom kan jag kanske titta in här från surfplattan, men det lär dröja innan jag kan lyfta kameran och bli aktiv igen. Men jag hoppas jag blir lite piggare än tidigare och kanske kan komma tillbaka med lite mer motivation. Måste ju t ex slipa på min ICM-teknik... Och tar det tio år så får det väl bli lite makro till våren under tiden vi väntar.. Så tack så länge för mig, nu pausar jag lite härifrån (även om jag inte varit jätteaktiv på sistone...), men jag kommer tillbaka! Be careful outthere!
 8. 3 points
  Mona

  Buskskvättan igen!

  Ja, jag vet det blir tjatigt, men har inte tagit några bilder på något annat den sista tiden... Hoppas ni orkar några till... Tog en snabb sväng idag på lunchen. Ville ju se hur den lilla har det Är rädd varje dag att den ska försvinna, men än så länge verkar den trivas i sitt revir Grått och trist väder idag... 1. 2. 3. 4. 6.
 9. 3 points
  Mathias

  När det är mörkt och....

  Tack Rolf Tack Todde!! Man kan inte få allt!! Å visst hade man parkbänkar förr Tack så hjärtligt Conny!! Kul att dom gillades Tack så mycket Mona!! Lith print, ja det är en teknik där man använder en speciell framkallare som man späder ut mycket när man ska framkalla i den. Sedan överexponerar man pappret med 2-3 steg. Detta ger med vissa papper ett speciellt utseende, där man kan få lite olika färgskiftningar och ett väldigt kornigt resultat. Gör en liten googling på lithprint så får du massa exempel på hur det kan se ut!!
 10. 3 points
  ToddeSwe

  Dimmig morgon på väg till Huseby.

  En dimmig morgon den 22/9 på väg från Bergkvara till Huseby för att fota Kungsfiskaren (men det visste jag ju inte när jag tog denna). Egentligen stannade jag här för det satt en vråk på en påle som stack så fort jag stannat bilden. Så jag tog vara på denna vyn istället. 1.
 11. 3 points
  Mona

  Svarthakad buskskvätta #3

  Orkar ni en tråd till med denna skönhet?! Jag provar.... 1. 2. 3. 4. 5.
 12. 3 points
  ToddeSwe

  Mossa på gren :)

  Kunde inte låta bli... 1. 2.
 13. 3 points
  Katten verkar fnysa åt din kamera. Är det en Canon måntro?
 14. 3 points
  Nattvakten

  Dagens mobilbild

  På utställning. Gillade "upp"synen.
 15. 3 points
  Hämtade kameran när jag passerade Alvesta i jobbet för solen sken och vädret var underbart. Stannade i Bergkvara och där satt han, men idag var det svårt för vattnet forsade och jag låg på strandkanten helt platt så ibland snodde vattnet fokusen. Men dessa kramade jag iaf ur "rullen" 1. 2. 3. 4.
 16. 3 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  det luktar vatten..

  Steinar skulle försöka sig på att förklara men fick inte fram orden riktigt så han struntade i det.
 17. 3 points
  öhman

  bebiskoja

  någon hade slängt en sprillans spjälsäng. jag ville inte veta varför. men den var för fin och ny för att ligga bland sopor och skräp. jag tog upp den och tvättade den trots att den såg oanvänd ut. den fick en nytvättad filt runt den lilla madrassen som också såg sprillans ny ut. ställde den på två stolar utan sits, så det blir plant, och fäste alltihopa med ståltråd runt ribbor och stolsryggar. en bordsduk sattes fast med häftstift som sänghimmel, så det blev lite koja samtidigt. Peps vill inte sova nån annanstans nu ! och mina fyra ICA-jyckar kom till användning till slut ! som vakthundar till Popson så han kan sova riktigt tryggt. ....som om han inte gjorde det innan joo...lite bortskämd är han nog..
 18. 3 points
  Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Tittade till kattugglorna idag. Tror iaf att det är två. De låg och sov, men så plötsligt kikade den ena till slut ut och undrade vilka besökarna var! Jasså, bara ett par fotografer igen! Då sover jag vidare tänkte den, och drog in huvudet igen
 19. 3 points
  öhman

  Lekte lite med ett mobilt gratis program

  tänk vilket fint sätt man hade förr att snällt be andra om att visa hänsyn. kul kontrast mot vissa kärleksbrev man ser i tvättstugan ibland
 20. 3 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  ...en katt bland hermelinerna - på mer än ett sätt - bara ett snabbskott genom en skitig fönster-ruta - men första gången jag fått vinterns marodör på bild öht så... Café Flax har ett varierat lunchutbud för alla! - ...tyvärr missade jag dagens rätt idag...
 21. 2 points
  Denna lille kom och sökte skydd mot min fotokompis som redan hade fått bil på hen med en stor nöt i munnen. 1.
 22. 2 points
  öhman

  hur många?

  jag tror det är 84 ! hah...😄 "84 kajor"...bra namn ! gerard. fågelfotograf. fotar flest.
 23. 2 points
  Först sprang jag på en clown/jycklare. Härligt att se hur barnen blev fascinerade av honom. Sen la sig äntligen isen på Källtorpssjön och det blev dags för vinterbad. Det är väldigt mörkt så kul att ändå kunna få med några bilder hem
 24. 2 points
  Farsta (Hasse)

  Shoppingtisdag

  Det är kört för mig. Får bygga ett gömsle eller ha kameran i knät. Smälter inte alls in. Var ute och fotade bredvid en väg med kompis. En äldre dam rullade förbi " Så bra att ni ingriper mot fortkörarna. Har ni tagit många idag?". Vi fann oss snabbt och svarade" Ca 10 stycken". Damen trodde vi var poliser med portabel radar
 25. 2 points
  Rolf

  Massor av småfåglar.

  Då jag har svårt att bestämma mig blir det många bilder, 11 stycken närmare bestämt och då har jag gallrat hårt. Hoppas ni orkar, klicka upp! 1. Nötväcka 2. Nötväcka 3. Nötväcka 4. Blåmes 5. Entita 6. Nötväcka 7. Talgoxe 8. Talgoxe 9. Talgoxe 10 Talgoxe 11. Entita
 26. 2 points
  Cope

  Huvudet på spiken...

  Ha en härlig kväll forumvänner... Polisen stoppar en bil på en huvudled, någonstans i Sverige... -”Hejsan, jag ser på bilens dekaler att ni är Miljöpartist...?” -”Japp, det stämmer.” -”Jag skriver ut en fortkörningsbot på 2.400:- som jag råder er att skriva under för att det inte skall tas upp i en högre instans. 2.400:- är det normala beloppet när man överträder hastigheten med 16-20 km/h på denna vägsträcka.” -”Men vad nu, jag är ju helt säker på att jag höll hastigheten ganska så exakt!?!?” -”Ja, det är mycket möjligt. Men någonstans i USA var det nog någon som drog på en aning nyss...” -”Men vad i h...? Man kan väl för fan inte straffa någon här för ett fel som någon annan gjort på andra sidan jorden?” -”Exakt! Beloppet skall finnas registrerat inom 30 dagar, ha en fortsatt trevlig dag.”
 27. 2 points
  Cope

  Lek med dagens bild...

  Lekte lite i Color Efex (vilket var några år sedan)med avslut i Capture One. Funkar, funkar inte?
 28. 2 points
  Segersjö Tänkte någon kanske tycker är fint att kolla på och lite skamlös reklam för hans lilla kanal.
 29. 2 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  (Går)dagens grönsiska hyllade solen...!
 30. 2 points
  Cope

  Dagens bild

  Återvände till tallen och bänken idag. Fick en hyfsat bra långexponering men filterhållarj*veln sabbade allt. Snart åker skitet rakt ut i Öresund Får hålla tillgodo med en kort idag...Processad i Color efex och Capture One.
 31. 2 points
  jag gillar också första !! poetisk. ett slags kommentar. utan tillbehör smakar världen svartvitt...?? eller nåt...
 32. 2 points
  Cope

  [Jubileum2020] Fåglar

  Det går inte slå mig heller
 33. 2 points
  Förstår om ni är lite nyfikna ( det skulle jag vara). Här kan ni läsa lite mer. En kompis känner en av delägarna så vi kunde gå fritt och fota https://www.lidingonyheter.se/7499-2/
 34. 2 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Dagens bild

  En dagsfärsk bild på Katla.
 35. 2 points
  Rolf

  Dagens mobilbild

  Vackert, har nästan glömt hur solen ser ut.
 36. 2 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Idag blev det en burgare till middag. Denna gång på ryggbiff...
 37. 2 points
  Cope

  Dagens bild

  Fortsätter bekanta mig med sorgebarnet så man har koll på läget när "reservdelarna" väl finns i min ägo Kväll i Viken...
 38. 2 points
  öhman

  det luktar vatten..

  hur fasiken kan Peps vakna av att det luktar VATTEN !? jag har upptäckt att han tittar upp när jag kommer med nytt vatten ibland. som om han reagerar på lukten. omöjligt tänker jag....men nu testade jag att ställa fram muggen med kallt färskt vatten medan han sover. och tamejfan, han vaknade direkt när jag smög förbi med muggen och ställde den en meter från honom. imponerande. vilket luktsinne.... 1. *nyvaket* : -vatten...det luktar vatten... 2. var är vattnet Gerard ? det luktar vatten ! 3. sniff...det kommer därifrån... 4. men kolla...min mugg 3. lapa lapa .. undrar hur vatten luktar....man måste väl vara hund eller katt eller nåt annat med stor nos för att veta. jaja...det var allt för idag från tramsfabriken !
 39. 2 points
  Här kommer en till som jag inte trodde jag skulle få fram. 1.
 40. 2 points
  Tarja Samuelsson

  Träff våren 2020

  Gör så
 41. 2 points
  Man behöver leka av sig :).....för inte länge sedan fann jag små animationer man kan lägga in i sin bild. Gick loss på det ett tag och sedan smittade det vidare på instagram.....sen är inte effekterna lika spännande när alla har likadana......men ibland kan ngn effekt passa alldeles ypperligt på en specifik bild. Då använder jag det för att det är lite skoj
 42. 2 points
  Rolf

  Rolfs Svarthakade buskskvätta.

  Tack Todde, Om svart är din favoritfärg borde väl koltrasten vara din favoritfågel?
 43. 2 points
  Cope

  Dagens bild

  Så himla söt. Hjärtat smälter och man blir bara så himla glad när man tittar på den
 44. 2 points
  Mona

  Dagens bild

  Missade att lägga denna i Kurretråden, så det får bli dagens!
 45. 2 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Nu är man inne på dagens andra skift...
 46. 1 point
  ToddeSwe

  Kaja i Huseby

  Kom och satte sig som om den ville bli fotad. 1. 2. 3.
 47. 1 point
  Rolf

  Mera fåglar

  Hoppas ni orkar en tråd till med fåglar, det finns tyvärr inte så många arter att välja bland just nu så jag får hålla till godo med vad som bjuds, fick dock lite finbesök av Hacke. 1. Blåmes 2. Entita 3. Nötväcka 4. Entita 5. Större hackspett 6. Större hackspett 7. Talgoxe
 48. 1 point
  Mathias

  Lowepro AW600 III

  Ja, den ser ju ut att fylla sin funktion!!
 49. 1 point
  Cope

  Lek med dagens bild...

  Tack, då kör vi på det och den får åka upp på Instagram imorgon Tackar Tack Todde
 50. 1 point
  Mona

  Utställning på Svenska mässan.

  Du är förlåten
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...