Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/18/19 in all areas

 1. 5 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  ...somliga försöker smita från notan* på Café Flax.... *notan = snällt fotomodella för ägaren
 2. 4 points
  Whynot

  Svartvit

  På vintern när solen står lågt och solljuset är extremt starkt så finns det inga möjligheter att få med hela det dynamiska omfånget. Inte ens ögonen klarar av det. Då är det bara att köra på med svartvit. Fin vinterdag på stranden
 3. 4 points
  Odie (Thomas)

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Dagens Fiskgjuse som syns dagligen i Utvälinge strax utanför Ängelholm.
 4. 4 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Någon mer än jag som kommer att tänka på Kalle Ankas Fotografiska Expedition? 😁
 5. 4 points
  Robert

  Forum nere fredag 5/7 2019

  Väntar fortfarande på mina statiska IP'n men de lär komma snart. Tar ner forumet för flytt på fredag så slipper jag betala serverhyran för Juli, blir nog nere från lunch till kvällen på fredag. Om jag inte fått mina fasta IP'n innan helgen kan jag fortfarande sätta upp servern på det publika IP't tills vidare. Skulle xponerat.se inte gå att nå så kan ni pröva xponerat.com (har xponerat under följande domäner: .se .com .eu .net .org .nu) tills .se propagerat över nätet. Simma lugnt! 🦈
 6. 4 points
  gerard ohman

  pablo p.

  en tjur. picasso hade inte gjort det bättte! bänken utanför skolan bredvid mitt hus.
 7. 4 points
  Farsta (Hasse)

  Dagens bild

  Galeasen GRATIA
 8. 4 points
  Detta torde väl vara någon form av blomfluga.
 9. 4 points
  Den här har jag fått till mindre igelkottspinnare. Är inte på något vis säker i artbestämningen så har ni något annat alternativ så tar jag tacksamt emot det.
 10. 4 points
  A-L

  Dagens bild

  ...snart slår de ut - lavendel...
 11. 4 points
  NU är allt aktiverat. Var en del strul i någon basstation som hindrade färdigställandet. Äntligen, bara tagit 1,5 år från då det skulle ha varit klart.
 12. 4 points
  Snyggt fångat. Kan tänka mig att Connys morsa hade det lika slitsamt när han var barn.
 13. 4 points
  A-L

  Dagens bild

  ...sammanfattning av midsommaraftonen på Café Flax: "Maten var väl bra, men vädret var uselt..."
 14. 4 points
  För att visa att det går att lägga upp amatörmässiga spindelbilder och få alla andra att framstå som riktiga proffs visar jag dagens fångst. En blomkrabbspindel. Denna blomman ska du ge f-n i, den är min och ska inte bli nån jäkla midsommarkrans.
 15. 4 points
  A-L

  Dagens bild

  ...lite tjatigt med alla ekorrar kanske, har varit så många här i maj/juni men jag fick äääntligen en av Åpnas ungar på bild i morse.
 16. 4 points
  ....snaaart, Hacke, har nog alla ungarna flugit ut. Då behöver du inte sitta & smygsova utanför Café Flax...
 17. 3 points
  Martin

  Månen [samlingstråd]

  Kunskap är ingen tung börda att bära - ju mer man lär sig ju mer kan man! Tycker det är snyggt och för min del ser jag inte att den är inklistrad. Jag gick och gick igår, men jag kom inte närmre månen än så här med min 23:a. Månsken över Bunkeflo Strandängar. Där är lite gräs/växtlighet i nederkant och i månspeglingen i vattnet som jag inte riktigt lade märke till i mörkret, som svajar i den långa slutartiden. men så får det vara denna gången /M
 18. 3 points
  ToddeSwe

  Köttfluga från igår

  Sparade ju lite från igår... 1. 2.
 19. 3 points
  A-L

  Dagens SPINDEL eller SPINDLAR!

  Frk Gurkspindel
 20. 3 points
  Odie (Thomas)

  Dagens fågel. Samlingstråd

  En Sävsparv från Hasslarp får bli dagens fågel.
 21. 3 points
  gerard ohman

  idolbild

  hehe....ni kan döpa om den här kategorin till "gerardfoto" ist f mobilfoto, ser jag. det är ju bara jag som postar här!!🙂🙂😄 eller "pepsfoto" för den delen....😁 jaja. hursom... här en ganska lyckad på lillkillen. och vinjettering är ju tabu, har jag förstått, men det struntar vi i. funkar här! tycker gerard! 🙂
 22. 3 points
  Martin

  Fladdermöss

  Funderade lite på i vilken kategori jag skulle lägga dem, det får väl bli snarare någon form av konstapproach snarare än snygga detaljfoton. Var ute och jagade solnedgången (sent på det) i Kollevik häromdagen, och på vägen hem svischade något förbi mitt huvud. En gång. Två gånger. Massor av gånger. Men de surrade inte som myggor, och det gick snabbare. När jag kom ut på hamnplan och det blev lite ljus så insåg jag: fladdermöss. Massor. Svårt att räkna eller uppskatta men säkert runt 30-50 om det nu räcker. Med fujin och ett fast 23 mm och ingen blixt blev det ju att börja fundera på hur jag skulle försöka fixa detta. Lösningen blev iso runt 6400 och snabba slutartider och medvetet brus och mörkt för att lätta upp i bildbehandlingen. Se det som dokumentationsfoto på att det fanns fladdermöss i hamnen, och att jag nu fått ett sug för hur jag skall försöka ge mig på dem med lite annan utrustning (fast det blir i Malmö och inte Kollevik). 1. Nästan rakt under mig när den flyger ut under bryggan 2. Lågt lågt vid vattenytan och jagandes insekter (svartvitt blev nästan bäst) 3. 4.
 23. 3 points
  gerard ohman

  vriden

  det är enklare att vrida skärmen på mobilen än på datorn. så att man ser hur bilden ser bäst ut. upptäckte att min gamla bild på Peps i höstskogen blir finare lite vriden åt vänster. tyvärrr så klipper redigeringen bort det som är utanför och bilden blir ju mindre. i PS kan man ju spara hela den vridna bilden. jag måste leta rätt på originalet, suck. var nu den kan vara....kanske finns det mer att 'ta' av på den.
 24. 3 points
  gerard ohman

  musse

  jag hittade m pigg i återvinningsboden. tänkte göra en bildsökning för att kanske få veta vem som gjort den. inte lika lätt som på datorn. jag har ju bara mobilen. det ska visst gå med chrome i mobilen, men bilden måste laddas upp på nån sajt först, sen ska man visst trycka o hålla fingret osv.... testar väl.. edit: funkade! det är tydligen nån Wayne Thiebaud som gjort originalet. detta är ett eftertryck. ett ex sålt för 65 dollar! kan jag ha sån tur att jag hittat konst värt en femhundring i soprummet😃😃 eller är det en billigare kopia från gallerix värt en hundring? strunt samma. jag tycker om den!
 25. 3 points
  ToddeSwe

  Sländor med 150-600mm

  Stannade till i Bergkvara på vägen hem och fick dessa. 1. 2. 3. - Hallå!
 26. 3 points
  A-L

  Dagens udda/blandade småkryp

  - ...men vad äääär det som låter i trädgården? - Bara nå´ra baggar som har party i smällspirean...
 27. 3 points
  ToddeSwe

  Förstudie av Emma....

  Man behöver inte vara gammal för att inte uppskatta tatueringar. Så länge dom är på någon annan så har jag inga problem med dom. Kan vara snyggt om man inte går över vissa gränser som ansiktet och halsen och andra synliga delar när man har en långärmad tröja på sig. Fast det är ju bara min smak, tycker man ska få vara hur man vill så länge man inte skadar någon annan.
 28. 3 points
  A-L

  Dagens bild

  ...fläder-skymning...
 29. 3 points
  A-L

  Ekorr-sötchock...

  Yngsta & minsta (& sötaste) ekorr-ungen hittills här.... I midsommaraftonens regn och midsommardagens solsken 1. 2. 3 4. 5.
 30. 3 points
  Farsta (Hasse)

  Dagens bild

  Vad är det för lurt med min bild? Jag menar vad som händer på bilden. Ej photoshoppad
 31. 3 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  Har jobbat en del i dag med vår lilla ramp till vårt cykelhus, men lite hann jag fota ändå. Bl a denna lilla geting och en berryfart med alla ben i behåll... (tror jag...) 1. Hade dock glömt att ställa om från ISO 800. lite väl högt när man fotar makro med blixt gissar jag... 2.
 32. 3 points
  A-L

  Dagens udda/blandade småkryp

  ...midsommar-em blev ju våt, kall & blåsig. Hittade bara en humlebagge som försökte dränka sina sorger i fläderblom....
 33. 3 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Återigen några oredigerade Jpeg - bilder från mobilen från min vistelse i Nepal oktober 2018; Just saying...
 34. 3 points
  ToddeSwe

  Spindel i motljus på nät.

  Inget att göra, så då blev det en spindel som är inneboende på uteplatsen.
 35. 2 points
  Martin

  Dagens bild

  Fick lite solnedgångsabstinens och drog på vinst och förlust. Hade tänkt frihandsplåtning i skymningen snarare än långexponeringar men det blev lite väl mörkt ändå. Men denna gillade jag ändå.
 36. 2 points
  A-L

  Hur lång...

  ...och skruvad kan egentligen en gottesugen stenknäck bli? ...precis så lång och skruvad som behövs, så det så! *glufs, glufs*
 37. 2 points
  ToddeSwe

  Skäggdopping Kyrkviken ikväll

  Åkte en sväng till Kyrkviken ikväll. Hände inte mycket pga av ett Danskt scoutgäng som högg ved på ön som ligger mellan fåglarna och där m an fotar. MEN fick iaf testa nya kameran i lite sämre ljus och den är nog lite bättre på fokusen här. 1. 2. 3.
 38. 2 points
  ToddeSwe

  Första skotten med nya D750.

  Var och hämtade en D750 i Nybro idag! Och jag trodde ju inte att det skulle vara så stor skillnad på min D610 och denna. Men jag blev glatt överraskad! Och varför jag lyckades bättre och kom närmare idag har jag inte en aning om... 1. Denna lilla sak fastnade i fokus och där började jag misstänka att detta var bättre. Den är kanske några millimeter stor och 3 skott varav 2 i fokus. 2. Är detta en fjärilslarv? Här fick jag jobba mot blåsten. Men skam den som ger sig. Det roligaste var att jag visste inte vad som var bak eller fram. 3. Varför skulle den sätta sig 2 decimeter från marken på ett grässtrå med huvudet NERÅT?! MEN jag ser ju iaf nu att jag är på G. Klicka upp!!
 39. 2 points
  Martin

  Snabbis i skymningen

  Det blev en snabbis i en av mina närmsta marker igårkväll. Kl 20.59 är första fotot i serien taget och 21.22 är sista fotot taget. Naturen levererar så att säga. Det skymde snabbt och min gamla trotjänare och höga ISO är vad den är. 1. Mest för dokumentation och någon kan väl bara bekräfta för mig, brun kärrhök - hona? Ser dem ganska ofta flyga lågt över fälten men har sällan fått möjlighet att fotografera dem och har nog aldrig sett dem så här, sittande på en stolpe likt en ormvråk. 2. Tornfalken ryttlade sin vana trogen intill vägkanten. Mycket nöjd med min Tamron 150-600. Den levererar vad jag hade hoppats! 3. 4. 5. Snygg ovansida har den också. 6. Fast även med 600 mm kan avstånden bli långa, mest för dokumentation att den var där. Ormvråk. 7. Den här är jag inte helt hundra på, men de var minst 4 st. Dovhjort borde det vara. 8. Råbocken avslutade rundan snygg. Satt i bilen och tittade på den i flera minuter och den tittade misstänksamt på mig men stack aldrig. 9. Ok, han den där är nog ofarlig. Jag betar vidare.
 40. 2 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  ...inte mycket till bild så - men iaf bevis; första gången på 20 år som ett steglits-par tar med ungarna till Café Flax! (två vuxna & tre småglin iakttagna)
 41. 2 points
  ToddeSwe

  Top of the world

  Trädgårdsbaggen från 16/6
 42. 2 points
  Rolf

  Drillsnäppa

  Var ute tidigt i morse för att om möjligt fota bäver men av det blev det inget. Däremot hade jag sällskap av ett par Drillsnäppor. Höga iso och hård crop gagnar inte skärpeintrycket, men vad gör man... 1. Två steg underexponering, ändå brände högdagrarna ut! 2. 3. 4.
 43. 2 points
  Jens Nilsson

  Dagens fluga...el flugor...

  Slänger väl upp en fluga fast i två versioner från i dag också, aningens hårt beskurna, och tufft redigerade kanske men så fick det bli! 1. 2. Ooops, såg att den andra bilden låg på 2,5 mb, lite väl tung kanske...
 44. 2 points
  Ohh, en berryfart. Snyggt.
 45. 2 points
  Blir två flugor från mig i kväll också... 1. 2.
 46. 2 points
  Mona

  Dagens udda/blandade småkryp

  Liksom många andra så fick jag några bilder på tistelfjärilarna som invaderade. Det nämns 100-tals miljoner i bara Skandinavien, och en miljard av olika fjärilar. Dessa är tagna för ett par veckor sedan, men hoppas dom får vara med ändå! 1. 2.
 47. 2 points

  From the album: Prosaic Pixels / A-L

  © A-L Bergius

 48. 2 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  De senaste veckorna har jag inte fotat mycket, men en och annan insekt och spindel har det ju blivit, i kväll tömde jag minneskortet, nån gång måste man ju ta tag i det... Här kommer kvällens första bildbomb, även om de flesta inte är dagens så att säga... Och jag har ingen koll på vilka arter det är, orkar inte ta reda på det nu heller.. Vissa sämre kvalitet än andra men de fick hänga med ändå! 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Jo jag vet, några är ju flugor men tyckte de kunde vara i denna tråd för enkelhetens skull...
 49. 2 points
  A-L

  Dagens bild

  Tack för alla kommentarer det senaste gott folk!!! ♥️ Humledagsvärmaren är ju en fjäril. Har även sett svävdagsvärmare här i år, men trots flera försök när solen visat sig har jag inte fått bilden jag skulle vilja ha av någon av dem...Snabba rackare... Invasionen av tistelfjärilar och hungriga ekorrar fortsätter dock...
 50. 2 points
  A-L

  Dagens udda/blandade småkryp

  ...äntligen! Sol och värme - så många blommor, så lite tid att posera....
×
×
 • Create New...