Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/24/19 in Posts

 1. 9 points
 2. 6 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Har varit frånvarande länge - div krångel med hälsa och en haltande dator.. Café Flax har dock öppet - nästan som vanligt - så här kommer en liten höst-hälsning från mig i form av "en sexa" hungriga steglitsar ...
 3. 6 points
  A-L

  Dagens SPINDEL eller SPINDLAR!

  ...f-b anti-makro-vind att blåsa här... Blev inte perfekt, men ändå - & erkänner lite skamset att nästan allt jag kunde tänka när jag såg den var: "...stackars Fredrik kommer aldrig mer att kunna äta blåbär... "
 4. 5 points
  A-L

  Dagens udda/blandade småkryp

  ...det är mycket annat nu... Men när denna lilla trumpna varelse dök upp fick kameran komma fram: Det är huvudändan på en fjärilslarv - en vinbärsfuchs.
 5. 5 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Tänkte bjuda på ett skärmklipp som jag tagit med mobilen idag, så det håller sig inom trådämnet. Befinner mig i skrivandets stund på Hokkaido som jag tidigare nämnde att jag skulle åka till. Som jag brukar göra när jag åker längre sträckor blev det en tur med bl. a Shinkansen (bullettrain), och visst gör det skäl för namnet, observera maxhastighet; Det går som tåget, skulle man kunna säga. SJ har en del att lära, då punktligheten är på sekunden, (för det mesta).
 6. 4 points
  Cope

  Dagens bild

  Inte dagens men väl gårdagens Pyttebro i Ängeholm.
 7. 4 points
  malinhalvarsson

  Dagens mobilbild

  Nu är det inte från idag men skyller på att jag legat i influensa senaste tiden. Denna bild tog jag när jag fick en hostattack och behövde gå ut för luft i fredags. Märkte då att det var norrsken som spelade sig på himlen och skyndade mig upp med mobilen. Det var riktigt magiskt och kan säga att det hjälpte att dämpa hostan!
 8. 4 points
  Cope

  Dagens bild

  Fick ett uppdrag att fota matchen mellan TV-laget och Oskarström ikväll. Så här såg TV-lagets laguppställning ut....
 9. 4 points
  Martin

  Dagens bild

  En av topparna på Stenshuvud dit familjeutflykten gick i lördags.
 10. 4 points
  NU är allt aktiverat. Var en del strul i någon basstation som hindrade färdigställandet. Äntligen, bara tagit 1,5 år från då det skulle ha varit klart.
 11. 4 points
  För att visa att det går att lägga upp amatörmässiga spindelbilder och få alla andra att framstå som riktiga proffs visar jag dagens fångst. En blomkrabbspindel. Denna blomman ska du ge f-n i, den är min och ska inte bli nån jäkla midsommarkrans.
 12. 4 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  I går på jobbet dök den här upp, ett litet oansenligt flygfä av något slag. Men då kameran ligger hemma så fick mobilen jobba igen, därav den taskiga kvaliteten.
 13. 4 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  ..av "mina" tre stamgästande hackare på Café Flax är fru Hacke den oräddaste.
 14. 4 points
  Mona

  Sonys nya ögonfokus

  I veckan släppte Sony en ny uppdatering till a7r III och a7 III så att dom nu även har ögonfokus på hund och katt. Idag testade jag! Och visst letade den upp ögat Sony a7 III + Canon 100/2,8L IS macro.
 15. 4 points
  Hehe, så skulle fågelfotograferna sett ut. Då skulle jag också kunna tänka mig att fota lite vattennära djurarter
 16. 4 points
  lillepv

  Dagens bild

  Fotat med min Sony kompakt.
 17. 3 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Första bilden med nya mobilen. Hoppas nästa blir bättre😀
 18. 3 points
  ToddeSwe

  Månen [samlingstråd]

  Månen ikväll 64%
 19. 3 points
  Dagens lilla runda gick i en massa gråtoner bara. Dåligt med fågel men ett par rådjur kikade lite på mig.
 20. 3 points
 21. 3 points
 22. 3 points
  gerard ohman

  idolbild

  hehe....ni kan döpa om den här kategorin till "gerardfoto" ist f mobilfoto, ser jag. det är ju bara jag som postar här!!🙂🙂😄 eller "pepsfoto" för den delen....😁 jaja. hursom... här en ganska lyckad på lillkillen. och vinjettering är ju tabu, har jag förstått, men det struntar vi i. funkar här! tycker gerard! 🙂
 23. 3 points
  gerard ohman

  musse

  jag hittade m pigg i återvinningsboden. tänkte göra en bildsökning för att kanske få veta vem som gjort den. inte lika lätt som på datorn. jag har ju bara mobilen. det ska visst gå med chrome i mobilen, men bilden måste laddas upp på nån sajt först, sen ska man visst trycka o hålla fingret osv.... testar väl.. edit: funkade! det är tydligen nån Wayne Thiebaud som gjort originalet. detta är ett eftertryck. ett ex sålt för 65 dollar! kan jag ha sån tur att jag hittat konst värt en femhundring i soprummet😃😃 eller är det en billigare kopia från gallerix värt en hundring? strunt samma. jag tycker om den!
 24. 3 points
  A-L

  Dagens bild

  ...fläder-skymning...
 25. 3 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  Har jobbat en del i dag med vår lilla ramp till vårt cykelhus, men lite hann jag fota ändå. Bl a denna lilla geting och en berryfart med alla ben i behåll... (tror jag...) 1. Hade dock glömt att ställa om från ISO 800. lite väl högt när man fotar makro med blixt gissar jag... 2.
 26. 3 points
  ToddeSwe

  Spindel i motljus på nät.

  Inget att göra, så då blev det en spindel som är inneboende på uteplatsen.
 27. 3 points
  Rolf

  Uggla

  Då är ju saken biff. Vi träffas i Jonsered 04.00
 28. 3 points
  Mona

  Glad Påsk!

  Glad Påsk alla fotovänner
 29. 3 points
  Mona

  Månen [samlingstråd]

  Detta blev i alla fall kvällens nästan full måne :) 840 mm, 1/320, f/9, ISO 500.
 30. 3 points
  Mona

  Morotskaka

  Tack alla! Hoppas inte bilden smittar genom skärmen för nu har förkylningen övergått till att bli en manlig förkylning, och DET vet ni ju hur det är
 31. 3 points
  Jens Nilsson

  Dagens fluga...el flugor...

  Hittade en fluga i dag som solade sig på vårt staket, men den var ingen linslus så jag fick bara detta enda skott där skärpan inte sitter där den ska, eller snarare kanske det är skärpedjupet som inte räcker till, men den får hamna här ändå! Hoppas få se fler flugor snart!
 32. 3 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Idag blev det en Holy Shit Burgare med extra shit till middag🙂
 33. 3 points
  gerard ohman

  Dagens fågel. Samlingstråd

  jättrolig bild Torbjörn ! här en teori om vad som pågår. " jag ser ingenting alls........är det säkert att det var en brödbit du såg, Sebastian...?"
 34. 3 points
  lillepv

  Knölsvan

 35. 3 points
  Cope

  Grattis Cope!

  Tack så hjärtligt för alla glada tillrop mina vänner. Dagen till ära har gott av stapeln på Österlen med omnejd. Vädret kunde kanske haft mer att erbjuda men jag är mer än nöjd med dagen ändå. Imorgon bär det av hemmåt igen🙂
 36. 2 points
  Fullkomligt lysande, men för att förtydliga så kanske vi skall säga att priset är inte 1400:- utan vinstvärdet är 1400:- Man behöver alltså inte betala 1400:- för att vara med.
 37. 2 points
  Farsta (Hasse)

  God Jul!

  Önskar det samma till Dig och alla andra!. Vilket fint julkort!
 38. 2 points
  Låter som ett bra pris Tack MOna Skrev ett långt svar 2 ggr men av någon anledning hade jag loggats ut så svaren blev aldrig postade Nu hänvisar jag istället till svaret jag gav Martin Propellrar till alla 4 armarna kostar ca 600:- om det är original.
 39. 2 points
  Mathias

  Ny flygning

  Ja det blir ju onekligen bra kvalitet trots det ringa priset.... Drönare hade varit nice, ni är inte snälla som får en på sådana tankar!!
 40. 2 points
  gerard ohman

  Dagens mobilbild

  - men kolla....det har nästan snöat ! - vi tar fram pulkorna och åker nästan nedför backen ! - jaaaa!....vad roligt det nästan ska bli !
 41. 2 points
  Cope

  Dagens bild

  Inte riktigt dagens men väl gårdagens.... Radion har tystnat....
 42. 2 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Sjukt farliga djur

  Vet inte ens om det räknas som en sport men men .... Tog med mig sambon och kameran på en liten åktur häromdagen. Styrde kosan mot Hamneda där det skulle vara hästpremiering. Vi kom dit bara en liten stund innan det var slut men med tanke på vilka livsfarliga djur som visades så räckte det. #1 Ett av momenten var tydligen att rusa runt med nån i personalen. #2 Hade turen att få se hästen som blev vinnare denna dag. #3 I väntan på hemfärd fick den här kusen beta lite av det Småländska gräset. #4 Tävlar man på hemmaplan så får man gå hem. #5 När markservicen brister å det grövsta får man väl försöka hälla ut lite hö själv.
 43. 2 points
  ToddeSwe

  Humla i arbete

  Humla som arbetar, fick till det med blomman där...
 44. 2 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Blomma

  I de sista strålarna av solljus som nådde fram till den här blomman (lilja?) såg det nästan ut som om den hade egen belysning i sig.
 45. 2 points
 46. 2 points
  Den här lilla trollungen satt i vägkanten vid grannens hus och luktade på hundkexen och liljekonvaljerna idag. Kattuggleunge
 47. 2 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  Skickar upp två bilder på en Snytbagge jag hittade på altanen i eftermiddag. Återigen vinjetterade då bakgrunden/underlaget var lite väl tråkigt. 1. 2.
 48. 2 points
  Här samlar jag alla bilder på detta årets häckning. Håller på tills jag ser några ungar. Tog med mig en termos med kaffe och satte mig och väntade. 1. Pappa kommer hem från jobbet ... 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11 12. 13. 14. Pappa drar iväg igen 15. Slut
 49. 2 points
  Mona

  Test av nya Sigma 60-600

  Jag har länge velat komma lite längre än med bara 400mm, som jag har, så idag åkte jag och testade nya Sigma 60-600 sport. Hade först tanken på en 150-600 sport, men den ny 60-600 ska visst vara snäppet vassare. Även vassare pris tyvärr... Riktiga långzoomare har ju aldrig varit så mycket att hänga i granen, men Sigmas nya gluggar levererar verkligen. Det krävs en del träning innan man blir varm i kläderna med denna tunga pjäsen på 2,7 kg! 4 stegs stabilisering lär behövas och ett enbensstativ. Idag blev det handhållet. Här kommer några av provbilderna! 1. Tagen med Canon 5D III och 600 mm och f/6,3. Den satt ca 35-50m bort enl exif, så bilden är beskuren ca 70%. Skärpan på ögat är det ju inget fel på! 2. Också med Canon.. ej beskuren. f/6,3 och 600 mm. 3. Samma som ovan. 4. Tagen med Sony a7 III. Brännvidd 348 mm och f/6,3. Inte samma stabilitet med den mindre kameran. Gillar inte heller den elektroniska sökare med följande fokus. Känns mer gediget med Canon. 5. Med Sonyn. 600 mm, f/6,3. 6. Akrobatikand med Sonyn! 233 mm, f/6,3. Tycker ni den verkar bra?!
 50. 2 points
  Jens Nilsson

  Dagens mobilbild

  Blev äntligen en liten fotorunda i dag, tog mig ut till Tyresta nationalpark. Hinner nog inte gå igenom och redigera bilderna i dag då vi ska bort, men under de närmaste dagarna borde jag ha nåt som kanske tål att visas upp... Till dess får det bli en dagens mobilbild!😊
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...