Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/18/19 in Posts

 1. 6 points
  A-L

  Dagens SPINDEL eller SPINDLAR!

  ...f-b anti-makro-vind att blåsa här... Blev inte perfekt, men ändå - & erkänner lite skamset att nästan allt jag kunde tänka när jag såg den var: "...stackars Fredrik kommer aldrig mer att kunna äta blåbär... "
 2. 5 points
  A-L

  Dagens udda/blandade småkryp

  ...det är mycket annat nu... Men när denna lilla trumpna varelse dök upp fick kameran komma fram: Det är huvudändan på en fjärilslarv - en vinbärsfuchs.
 3. 4 points
  malinhalvarsson

  Dagens mobilbild

  Nu är det inte från idag men skyller på att jag legat i influensa senaste tiden. Denna bild tog jag när jag fick en hostattack och behövde gå ut för luft i fredags. Märkte då att det var norrsken som spelade sig på himlen och skyndade mig upp med mobilen. Det var riktigt magiskt och kan säga att det hjälpte att dämpa hostan!
 4. 3 points
 5. 3 points
  Rolf

  Flæskestegen er kommet hjem

 6. 2 points
  malinhalvarsson

  Skördetid

  Nu har jag skördat för i år. Första gången jag har odlat själv och jag är riktigt nöjd. Passade på att ta lite bilder också! 1. 2. 3. 4. 5. 6.
 7. 2 points
  Du är en sann hjälte Robert.
 8. 2 points
  sanne

  Regntid nej ikke lige pt.

  1.Billederne er flere måneder gamle..nu er det jo alt sammen høstet som er på marken .Parably har vi bestemt ikke brugt meget af..men en parasol ville være godt.. 2.
 9. 2 points
  Rolf

  Flæskestegen er kommet hjem

  Glada grisar är goda grisar!
 10. 2 points
  Mona

  Gränna med omnejd!

  En gång är ingen gång Annars kan du ju alltid tugga i dig ett salladsblad
 11. 2 points
  Mr.T

  Krapperups slott!

  Ett ~ 50 mm objektiv är förvisso en utmärkt porträttglugg, om man skall tro expertisen. Sedan duger den till annat också. Denna bilden är tagen med ett 50 mm makro-objektiv på ett FF kamerahus. Hur väl jag lyckats överlåter jag till andra att bedöma. Nolhaga slott, Alingsås;
 12. 2 points
  Jens Nilsson

  Dagens udda/blandade småkryp

  Men var har jag varit...? Jisses så fina bilder i alla postat i denna tråd i sommar! Här kommer en avvikande serie, inte dagens och spindeln kunde ju ligga i spindeltråden. Men, å andra sidan är det ju en lockespindel, dvs ingen "riktig" spindel... 1. 2. 3.
 13. 2 points
  Strmbrg

  Malmö

 14. 1 point
  Cope

  Martina & Adrian....

  Jag gjorde mitt tredje bröllop i lördags. Här kommer lite bilder från porträttsessionen som vi tog på stranden Dom är tagna i naturligt ljus då det blåste rätt bra och vi hade ingen med oss som kunde hålla i blixten 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Dom här var riktigt roliga att jobba med då dom spexade och hade roligt framför kameran.
 15. 1 point
  Cope

  Martina & Adrian....

  Tack så mkt Martin🙂 Tack så mkt Hasse🙂 Visst är det så. Med detta paret hade även jag riktigt roligt som stod bakom kameran.
 16. 1 point
  ToddeSwe

  Helga myser

  Satte mig vid kanten av forsen och Helga såg mig hela tiden men stannade kvar. 1.
 17. 1 point
  ToddeSwe

  Woddy ...

  På vägen till Skarven dyker denna hackare upp. Långt upp i ett träd så vinkeln är väl inte den bästa men jag fick iaf se den på nära håll. 1. 2.
 18. 1 point
  Martin

  hellooo

  En mask(erad) svamp! med masktugga, eller vad det nu är i taket... Det lär ju aldrig gå något vidare Regnar lätt in...
 19. 1 point
  Cope

  Cina

  Jag fattar Jag gjorde mitt test inomhus och då fick jag ett gult färgstick vid båda mina vitbalansjusteringar. Antagligen blir det bättre när man är utomhus vilket jag också får testa
 20. 1 point
  Rolf

  Ett forums liv och leverne.

  Tråkigt nog ser man ganska ofta att vissa struntar i att kommentera inlägg och bilder. Att däremot själva skapa trådar och ta emot kommentarer är inget man drar sig för. Väl nöjd med responsen försvinner man sedan utan att ägna en tanke på att man själv kanske borde vara aktiv i andras trådar. Jag hänger inte ut någon enskild, men känner att saken måste belysas innan stämningen i forumet faller och vi i värsta fall tröttnar. Att man inte alltid svarar i varenda tråd är inget konstigt, men vill man själv ha något så får man också ge något. Ett forum är en gemenskap där man tar och ger. Att bara skapa en tråd och ta emot den feedback man får för att sedan strunta i att själv vara aktiv är mycket dålig stil och passar inte här! Ett forum är inte facebook, som är ytligt och helt utan krav på engagemang. Ett forum är ett virtuellt café där man samlas och umgås kring ett gemensamt intresse.
 21. 1 point
  ToddeSwe

  Ny tavla bestämd!

  Tack Ulf ja speciellt Kungen som jag väntat på hela sommaren. Lite ändring på färgerna så den passar de andra så blir den så här:
 22. 1 point
  Fin falkbild
 23. 1 point
  ToddeSwe

  Cina

  Tack Ulf! Ska vara det isf. Vi kan vara före bilderna. he he he hur man ser ut före man tränar.
 24. 1 point
  Mona

  Dagens mobilbild

  Det är alltså hosta som krävs för att man ska få se magi Önskar verkligen jag fick se detta någon gång! Fint fångat även med mobil Krya på dig!
 25. 1 point
  Mona

  Gränna med omnejd!

  Då vet du vad du ska göra nu en månad framåt
 26. 1 point
  Odie (Thomas)

  Gränna med omnejd!

  Thomas kommer ...om allt ordnar sig här hemma, vilket det nog gör. Rum är bokat på Grand Hotell i Jönköping.
 27. 1 point
  ToddeSwe

  Gränna med omnejd!

  Todde
 28. 1 point
  malinhalvarsson

  Skördetid

  Ja, det är så speciellt! Tack!
 29. 1 point
  Mr.T

  Gratis alternativ till Ps och Lr.

  Tänkte tipsa om några gratisprogram som utmanar Ps och Lr och vilka är synnerligen kompetenta; https://www.darktable.org Och Gimp; https://www.gimp.org/ Där den senare (Gimp) är att betrakta som motsvarighet till Ps (om än inte lika kraftfullt, måhända), men sannolikt tillräckligt kompetent för oss som hänger här. Det bästa med dessa program är ju att dom dessutom kostar gratis. Det sämsta är att man måste ha någon form av grundläggande kunskap i engelska (för att man skall kunna göra det något sånär begripligt för sig själv). Gimp kommer i en svensk version, (men manualen är på engelska). Kan även berätta om ett annat gratisprogram som används för att sätta samman panoramor; Hugin. Dessa program kommer dessutom med uppdateringar mellan varven, så kompetensen till vad dom går att använda till, ökar hela tiden. Om vi håller oss till DT, så håller jag på att bekanta mig med det så smått och jag kan konstatera att det duger åtminstone för mina behov med råge. Faktum är att jag funderar på att gå över helt och hållet till DT och Gimp, då uppdateringarna som sagt är kostnadsfria, så väl som själva programvaran i sig. Länkar till några videoklipp som beskriver respektive program, så att ni själva kan bilda er en uppfattning; En introduktion till DT. Och en mer avancerad kurs i DT (som dessutom inte innehåller någon beskrivande kommentatorsröst); Darktable. Här även Gimp samt Hugin. Med förhoppning om att det kommer till användning...
 30. 1 point
  Cope

  Yumyum

 31. 1 point
  Odie (Thomas)

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Dagens fågel blev en Kärrsnäppa! från Utvälinge.
 32. 1 point
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Dagens mobilbild

  Jäklar vad smaskig den såg ut men du måste nog tänka mer på bakgrunden om bilderna ska bli fulländade. Sen kan alla vi som mött Conny intyga att den lilla munsbiten är ingenting för honom att stoppa i sig. Jag har sett honom äta baguetter både på tvären och längden.
 33. 1 point
  Rolf

  Hjortar och annat.

  Vad bra, du kan väl skicka PM om när du kan.
 34. 1 point
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  spektrolit

  Vi smålänningar är stenrika från födseln. Kul med stenar som växer på en buske.
 35. 1 point
 36. 1 point
  Strmbrg

  Visby

 37. 1 point
  gerard ohman

  ekorrjakt

  jag är tyvärr en sån där tråkmåns som tycker att de två ekorrar vi har i den lilla skogen utanför köket får leva. peps har torsk att äta. och torrisar. och i morrn blir det kycklingfile. man kan bara hoppas att grannen Stinas katt som får vara ute själv misslyckas med jakten. satan vad många harpaltar, ekorrungar och björktrastens ungar som den har mördat. Stina tycker att det är naturens ordning, men jag brukar påpeka att våra tamkatter inte ingår i den svenska faunan. det är bara lodjuret som är ett naturligt kattdjur i våra skogar. men vem bryr sig om vad jag tycker. ....ja peps så klart. och vad han tycker framgår tydligt av bild två här. han hatar att jag blandar mig i och avbryter hans jakt! naaaah.....så sur man kan va da..☹😃
 38. 1 point
  Mona

  i skogen

  Haha! Jag trodde det var något uppbyggt i skogen i den första bilden! Ser enormt stor ut!
 39. 1 point
  Mona

  Dagens udda/blandade småkryp

  Bladluslejon! Den har jag aldrig hört talas om! Kul namn och bra fotat Även hoppan är en kalasbild
 40. 1 point
  gerard ohman

  i skogen

  det är nog en helt vanlig fjällskivling....jag bara larvar mig som vanligt.🙃🙂
 41. 1 point
  A-L

  Dagens fluga...el flugor...

  ...gillar inte alls att fota i gassande sol, men eftersom vissa modeller kräva solsken så... Sensommar-partyt i ölandstokens blomning är nog det mest välbesökta här i år... 1. Fönsterblomfluga 2. Bålgetingblomfluga 3 Kompostblomfluga 4 Den snabbaste - *ehum* - "on-the-fly" jag inte sett - det var nämligen bara kameran som hann med...
 42. 1 point
  lillepv

  Dagens bild

  Tack. Tack.Den är inte helt vinkelrät så jag har bara fotat snett uppåt men 35:an. Tack.
 43. 1 point
  Cope

  Dagens udda/blandade småkryp

 44. 1 point
  Cope

  Flæskestegen er kommet hjem

  Nja...du är nog inte så god. Gammal och seg....men glad är du😀
 45. 1 point
  gerard ohman

  hundar....

  när han var liten så gick han lös på dem big time. två av dem är svårt klösta på nosen. jag var tvungen att ställa undan dem ett år eftersom jag vill ha kvar dem i nyskick. de har kvar etiketterna på sig. - det är därför jag vet vilka raser de är😄.
 46. 1 point
  Mona

  Dubbelexponeringar

  Jag ska försöka testa och komma ihåg det i veckan!
 47. 1 point
  Här har jag missat nåt, snyggt fångat!
 48. 1 point
  Cope

  Dagens bild

  Tack så mkt Hasse Jag vet faktiskt inte om dom är nöjda. Skickade iväg 6 bilder till dom igårkväll som dom kunde posta i sin sociala medier för att visa att dom hade gift sig. Och nu håller jag på med dom övriga bilderna. Men jag hoppas iaf att dom blir nöjda. Och det blir jag nog varse om så småningom
 49. 1 point
  ToddeSwe

  Dagens fluga...el flugor...

  Idag fick jag chansen för dessa flugor har invaderat mitt bord. Detta är nog det närmaste jag kommer med fokusen i behåll.
 50. 1 point
  Mona

  Vintageträff!

  I går testade jag och Linda våra gamla godingar! Vi har samlat på oss några stycken nu! Dessa bilderna är tagna med min Meyer Görlitz Orestor 135/2,8, en av de första jag köpte. Den är galet skarp! Svartvit eller färg? 1. 2. 3. Alla är ju inte lika bra... Vill man ta spökbilder så passar Lindas Orestegon 29/2,8 väldigt bra! Den har ingen fokus alls 3. Här är våran samling så här långt
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...