Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/14/19 in all areas

 1. 2 points
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Tänkte bjuda på några bilder jag tagit. Den första för en dryg månad sedan, och de två andra tagna igår. Den första är tagen i de södra delarna av landet och föreställer (be mig inte om namnet, för det är förpassat i glömskans dimmor) en aktiv vulkan och de andra två tagna igår i en nationalpark i de Japanska alperna. Som synes är det även ett par japanska paddor som har vårkänslor vilka fick ställa upp på bild, och dom tycktes inte vara besvärade, men dom tänkte sannolikt på annat. Samtliga redigerade i mobilappen Snapseed. Min vana trogen har jag spakat lite för hårt, men what the heck. Får väl kalla det för den konstnärliga friheten .
 2. 1 point
  A-L

  Titt-ut...

  From the album: Prosaic Pixels / A-L

  ...inga korre-ungar synliga än, men Åpna är här i stort sett tre ggr/dag - frukost, lunch, middag. ;)

  © A-L

 3. 1 point
  Jens Nilsson

  Promenad i Limerick

  Det blev som jag nämnt innan inte så mycket fotande under vår visit på Irland, förutom bröllopet. Tyvärr får jag säga, det finns mycket att fota där. Men då man går runt med en hel fårskock familj så hinner jag ju inte stanna och ta de bilder jag skulle vilja, så det här är mer att betrakta som minnesbilder.. 1 Sarsfield Bridge, fotat precis nedanför vårt hotell. 2. Samma bro sedd från andra hållet... 3. Oj, det här ser jag nu blev nästan en dubblett, tagen från samma plats som den innan... Åja, bortse från den här då. Eller den förra... Jag har ju ändå inte postat så mycket det senaste året... 4.Här en lite utbuktning, det är en liten minnespark till vänster, Limerick Emergency Services Memorial. King John's Castle i bakgrunden. Vattnet i floden Shannon reste sig säkert en meter på nätterna,häftigt med riktigt tidvatten... 5. King John's Castle... Vi funderade på att besöka det och gå upp i tornet men det blev inte. Vi knallade förbi bara. 6. Thomond Bridge.. 7. Saint Munchin's (Roman Catholic) Church. En katolsk kyrka alltså, men inte den som bröllopet vi var på ägde rum i. 8. Strandpromenaden längs floden, minnesparken längst ut i böjen. Just det här stråket är byggt av trä, med räfflat golv typ och den hundägare som INTE plockar upp eventuellt hundbajs på den riskerar en böter på 4000 euro. Men man ska ju visserligen bli ertappad också. Men jag hade nog plockat upp efter min hund där om jag hade haft någon... 9. En del parkeringsplatser sticker ut lite... 10. En bro jag inte hittar nåt namn på.. Ja det var nog det jag hade att bjuda på, om någon tagit sig tid att titta så tackar jag för titten!
 4. 1 point
  Cope

  Hägern på middag

  Det är nog lättare att fota en häger som käkar än det är att fota Rolf. Där går det undan vill jag lova och han sitter inte still en sekund heller
 5. 1 point
  Rolf

  Ny kanin i stalden

  Jättesöta!
 6. 1 point
  Odie (Thomas)

  Ny kanin i stalden

  Vilka små charmtroll
 7. 1 point
  lillepv

  Ny kanin i stalden

  Fina bilder av dom söta kaninerna.
 8. 1 point
  Nu äter jag inte gärna veganskt, försöker äta så mycket riktig mat som möjligt, men det ser onekligen gott ut... BTW, fint fotat!
 9. 1 point
  Suddmes är mer ett slags begrepp i humorns anda vi startade med, kanske var det t o m Rolfs uttryck från början då man fotat fåglar och en del flög eller rörde på sig så att dom blev suddiga. Framförallt om dom var så suddiga att dom inte gick artbestämma, då fick dom heta suddmesar. Och okunniga som vissa av oss är så har en del fått heta andra konstiga namn också genom tiderna, men kanske är det för att vi fått fler duktiga fågelfotografer som det blivit ändring på det nu, vet inte riktigt...
 10. 1 point
  Jag skulle nog börja i andra änden, jag skulle nog välja största bländare i början tills jag behärskar den och sen minska vid behov. Nu fotar man kanske inte byggnader i första hand med ett långt tele, och jag vet inte brännvidd och avstånd i dessa bilder men om man räknar med 600 mm och endast 30 meters avstånd så blir skärpedjupet ca 83 cm vid f/5.6 på FF. Fullt tillräckligt för att få råbockarna skarpa, och det mesta av den byggnaden också. Jag brukar vara lat och bekväm i de fall jag fotar handhållet med mitt lilla tele som endast är en 300mm f/4, jag väljer ofta största bländare i läget Tv (S på Nikon) och Auto ISO. Sätter slutartiden på 1/320s -1/400s och ser var jag hamnar med ISO-t. I bland switchar jag över till en lagom ISO baserat på de första bilderna jag tagit men i bland fortsätter jag med Auto ISO för att vara någorlunda säker på att bilderna inte ska bli för mörka. Naturligtvis skiljer det sig en del mellan den gluggen och 500-600mm, men tror att jag skulle gjort på samma sätt. Tycker det känns spontant som att f/9- f/11 är i minsta laget, möjligen om man fotar "döda" ting på avstånd med stativ. Men, det är ju jag det!
 11. 1 point
  Martin

  Dagens mobilbild

  Gårdagens. Vi har lite för mycket bombande i Malmö.... (ok, detta är ett rivningsobjekt och inte orsakat av bomberna men kunde inte låta bli när jag såg det...) Samtidigt en kontrast... med tanke på bakgrunden. Samma stad. Olika öden.
 12. 1 point
  Mathias

  Uvejr

  Du har fångat den dramatiska himlen på ett fint sätt
 13. 1 point
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Dagens mobilbild

  Ska genast ta upp detta med lillpajken, han jobbar extra på Donken. Spelar även hockey ihop med den lokala chefen i Ljungby så jag räknar det här som i stort sett klart. BIGmac ska vara STOR.
 14. 1 point
  Mr.T

  Dagens mobilbild

  Inte tagen idag, men i alla fall. Så här skall en Big Mac se ut;
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...