Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/05/19 in all areas

 1. 3 points
  Jens Nilsson

  Dagens SPINDEL eller SPINDLAR!

  Längtar till säsongen kommer i gång på allvar, dåligt om småkryp än så länge, här en som behöver hänga och växa till sig lite..
 2. 2 points
  Rolf

  Landning

  En bra fotograf har tur!
 3. 2 points
  Jens Nilsson

  Dagens fluga...el flugor...

  Hittade en fluga i dag som solade sig på vårt staket, men den var ingen linslus så jag fick bara detta enda skott där skärpan inte sitter där den ska, eller snarare kanske det är skärpedjupet som inte räcker till, men den får hamna här ändå! Hoppas få se fler flugor snart!
 4. 1 point
  Rolf

  004_5538.jpg

 5. 1 point
  Mona

  De tre tenorerna

  From the album: Fåglar

 6. 1 point
  Cope

  Ramhulta!

  Kul...det verkar som det kommer slås rekord med råge om alla som visat intresse ansluter 🙂
 7. 1 point
  Whynot

  Stor dag idag iaf 600mm stor ... MEN!!!

  Jag kommer att svara lite annorlunda på din post. För det första så ser jag inget problem med dina foton. Det första är lite oskarpt men det tar tid att vänja sig vid 600mm. Det jag undrar över är vad du är ute efter? Dom två sista bilderna är bra med fin skärp och ungefär vad du ser med dina ögon är du är ute. Varför skall allt vara knivskarpt? Jag vet att mina ögon ser inte den där knivskarpa bilden speciellt på avstånd. Men knivskarpt är ju modet idag. Jobba lite med objektivet och du kommer att få lagom skarpa bilder. Färgåtergivningen som för mig är viktigare ser bra ut men det är lite svårt att veta om man inte var där. Jobba på och jag tyckte om dina foton
 8. 1 point
  Jens Nilsson

  Österlen!

  Ja en dag ska jag åka dit, det är klart. Men oklart när... Irland är vackert och väldigt mäktigt, ser fram emot dina bilder därifrån. Jag åker över dit under påsken, men hinner kanske inte fota så mycket, åtminstone inte den underbara miljön eftersom vi ska dit för ett bröllop. Men hoppas på några fototillfällen i alla fall...
 9. 1 point
  Rolf

  Längre rem till kameraväska

  Borde gå att köpa sådant band remmen är gjord av på metervara i välsorterade tygaffärer och göra en själv.
 10. 1 point
  Rolf

  Ramhulta!

 11. 1 point
  Cope

  Ramhulta!

  Klart du ska😀👍 Jag behöver nya bilder på när du äter. Tänkte använda dom i avskräckande syfte på nyblivna små fotografer😀
 12. 1 point
  Tack Hasse, jodå det är det men det behövs ju ingenting för att det ska bli suddigt har jag märkt idag. Jag blev hemskt peppad av era inlägg så jag åkte ut en runda idag också och jag har fått tillbaka tilltron på objektivet.
 13. 1 point
  Cope

  Österlen!

  Tack, kul att du fann något som gillades Åk gärna till Österlen en dag ni har lust, eller rättare sagt tid Kan verkligen rekommendera det trots att det inte är någon världsmetropol. Jag vet inte vad det är men jag gillar att bara åka runt där och titta, mysa. Det är en härlig plats om man säger så Tanken var annars att vi skulle till Irland med då Ann håller på att söka nya arbeten så har vi fått lägga det på is ett tag. Men dit ska vi och då är det på en fotorunda vi ska på för att fira min 50-årsdag. Har gjort en hel lista på platser som ska besökas och vissa ska besökas både dag och kvällstid
 14. 1 point
  Rolf

  Stor dag idag iaf 600mm stor ... MEN!!!

  Det viktigaste är att du kommer ut och använder gluggen så skall du se att bilderna blir bättre och bättre ju mer kläm du får på det!
 15. 1 point
  Jens Nilsson

  Ska hjälpa dottern

  Jag gjorde nu ett test där jag hade en softbox modell mindre på huvudblixten, som även stod lite högre upp än tidigare. Skärmade även av fönstret men stod nu lite längre i från det så jag tror inte det behövdes, ljuset kom ju dessutom från en högre punkt en innan. Nu tycker jag att jag börjar vara nöjd, men behöver dämpa ljusstyrkan något på den lilla sblixten då sidoljuset från den blir aningen starkt. Den går inte ställa separat tyvärr, så jag får diffusera den på nåt sätt förutom den lilla plastdiffusorn den har. Återstår att se vad dottern säger, misstänker att hon har olika alster i olika storlekar och modeller, så vi får prova oss fram. Men tycker att jag är en bit på väg! 1. 2.
 16. 1 point
  Cope

  Ramhulta!

  Det var visst svårare än jag trodde att hitta en lämplig dag. Efter många om och men så åker jag till Ramhulta måndagen den 27/5. Tänkte försöka vara där vid kl 10.00 och sen stanna så länge man orkar🙂 Det blev tyvärr lite senare än jag först hade tänkt mig men så blir det ibland.
×