Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/25/21 in all areas

 1. Ove

  Dagens mobilbild

  Iphone 11.
  4 points
 2. Cope

  Dagens bild

  Från ett färglöst landskap. Sjöarna är frusna och kunde beträdas vilket var en lite annorlunda upplevelse.
  3 points
 3. Hej på er, jag tittar in lite snabbt igen, har en semesterdag för att vara hemma med hunden då frugan som sitter hemma och jobbar inte hinner med alla videomöten mm när hon är ensam med hunden. Har börjat lite smått att titta på hunddagis, vilket vi tror blir oundvikligt i längden. Jag såg en bild i Canon-forumet på fb för en tid sen, där en kille lekt lite med sin kamera. Ville testa jag också med nåt liknande, ingen speciell bild med nåt speciellt intressant motiv egentligen, men lagom avancerat för att jag skulle orka prova. Använde appen i mobilen för att fokusera och trycka av, och eftersom jag bytte mobil i somras var det första gången och jag var osäker på om det skulle funka med kamerans inbyggda wifi då mobilen i sig redan är uppkopplad till vårt wifi-när här hemma, men det funkade ju bra ändå. Har bytt till en ny dator nu också, då mitt Photoshop inte längre kunde uppdateras på den gamla, och nu känner jag knappt igen mig i ACR och startmenyn i Ps. Lekte sen lite med redigeringen också, mest för att locka fram leklusten och suget efter att fota lite mer...
  3 points
 4. Åkte till Dansjön igen fast med andra avsikter ikväll. När jag kom dit slog det mig MÅNEN Så det är INTE solen ni ser i högra hörnet. Så det blev till att göra något skoj av situationen så pojken fick lite frisk luft en stund. he he he 1. 2.
  2 points
 5. Cope

  Inte bara småfåglar.

  Fredrik ingår inte i den skaran som väl är. Men annars har du rätt. Och enligt mitt tycke så räcker det mer än väl med dom
  2 points
 6. Det är såklart troligen fullt möjligt att uppgradera äldre modeller med vissa nya funktioner med ny mjukvara, och det kommer vi säkert se framöver också. Dock tror jag tillverkarna är för "smarta" för att införa "de bästa" grejorna/fördelarna med de nya kamerorna till för många av de äldre. Framförallt när det skiljer mellan spegel/spegellöst. De vill ju behålla sina användare men sälja nytt, och i vissa fall är det säkert som Conny är inne på tekniska begränsningar också utifrån hur det är konstruerat.
  2 points
 7. När jag säljer arkivbilder till företag så tar jag 1275:- plus moms per bild. Med bilden medföljer användningsvilkoren som är väldigt generösa. Gällande tavlor tänker jag annorlunda. I takt med att storleken ökar på tavlan så ökar även det inbakade priset. Annars blir ju små tavlor väldigt dyra och stora tavlor väldigt billiga. https://www.sfoto.se/radgivning-och-juridik/prisguiden/
  2 points
 8. Då du inte är den enda som försöker sälja printar på nätet så borde det gå att få en prisuppgift den vägen. Sen beror det nog på vilken kvalitet på printen du/kunden önskar. Ska den säljas inramad eller utan ram, vilken papperssort, papperskvalitet, akrylglas etc. Många faktorer att ta hänsyn till.
  2 points
 9. Spegellöst är framtiden tror jag, även i det professionella segmentet men slr kamerorna kommer nog leva kvar under överskådlig tid dom också. Jag har som hastigast provat Sony A7r III och A7 r IV och visst är det trevliga kameror men sökarbilden blev jag inte riktigt vän med, där är ett litet lagg som inte finns hos dslr kameror. Personligen känner jag inte att jag vill släppa mina dslr kameror för jag sitter på ett system med god optik som även om den skulle funka med adapter till Nikon Z så blir det inte riktigt samma sak, det är dessutom inte Nikon Z jag skulle bytt till om jag skulle gått spegellöst idag och att helt byta system är för mig ekonomiskt oförsvarbart.
  2 points
 10. Supertjusigt på denna underhållande fågel. Tänk att du behövde 780 underexponerade bilder, jag nöjde mig med 391 hyfsat rätt exponerade bilder till min serie.
  2 points
 11. Det är allt en klok gubbe ändå den där Rolf. Även om jag inte direkt är höjdrädd så är jag nöjd med mitt jobb på fast mark. Allt känns så mycket lättare när man inte behöver svinga runt i luften. Då har vi samma favorit av samma anledning.
  2 points
 12. Rödhake i motsol. Nikon D800, Nikon 50 mm 1:1,8G. Bilden är tagen med fjärrkontroll.
  2 points
 13. Spring ihop med "Run academy". Vet inte riktig vad det innebär men mäktigt syn
  2 points
 14. Kylig skönhet just vid solnedgång idag.
  2 points
 15. Tack Martin! Varsågod:
  2 points
 16. Ove

  Dagens mobilbild

  Men tog även bilder med Nikon D800 som jag ska visa senare i en annan tråd. Efter ett långt uppehåll med att fotografera körde jag i dag ut och tog vinterbilder. Här en panoramabild med Iphone 11.
  2 points
 17. Hej alla forumvänner! Jag ber om ursäkt att min aktivitet här har varit låg, för att säga ingen på väldigt lång tid. Det har varit ett jobbigt år med den här pandemin. Lusten och orken har varit som bortblåst under långa perioder. Jag har varit frisk, men det har ändå tärt på tillvaron. Alla jobb i resebranschen som vi är i, försvann och har ännu inte kommit tillbaka. Sen har det varit mycket annat som hänt i livet. FB är enda stället som jag orkat hänga på. Det är lättillgängligt och kräver inget engagemang. Vi är ju ett riktigt fotoforum, och det kräver lite mer Här vill iaf jag gå in via datorn och därifrån ladda upp bilder. En rolig sak som hände i slutet av året var att jag hamnade på en 7:e plats på SM i naturfoto, kategori Kreativ naturbild. Det var otroligt roligt och hedrande, ja mycket förvånande då det var hård konkurrens. Mitt bidrag The midnight dance. Sångsvanar fotade vid Tysslingen utanför Örebro. http://Kreativ naturbild http://SM i fotografi När fotograferandet kommer igång igen så hoppas jag att jag blir mer aktiv igen här. Jag längtar verkligen ut att fota nu, men hittar inga miljöer eller motiv. Allt är bara grått. Nu ska jag försöka ta mig i kragen och hänga mer med er igen. Tack Mr. T för att du var omtänksam och frågade efter mig
  2 points
 18. Dagens besök i Bokhultet, Växjö gav mest motion och trevlig promenad. Ett par gräsänder fick ändock följa med hem. Känns som att isen snart ger upp här.
  1 point
 19. kul, då håller vi tummarna att allt flyter på så vi kan försöka få till en liten träff
  1 point
 20. Ove

  Fredriksfors.

  Den här bilden är tagen på träbron över Fredriksfors tidigare i kväll. Nikon D800, Nikon 16-35, inställt på 16 mm. iso 80, bl 18, 6 sek.
  1 point
 21. Om du kan tjäna pengar på dom bilderna du lägger på instagram vet jag inte. Men du har ju chansen att bli upptäckt för det du pysslar med och därmed få kunder som skulle vilja köpa bilder av dig. Och det behöver ju inte nödvändigtvis vara just dom bilderna som ligger på instagram.
  1 point
 22. Den blev ju riktigt bra.
  1 point
 23. https://studylibsv.com/doc/65863/avtal-med-förlag-om-utgivning-av-fotobok
  1 point
 24. Håller med om att en semla ska vara med grädde och mandelmassa, inget annat krafs för min del. Däremot föredrar jag Zoegas kaffe men det har mer med ishockey än smak att göra.
  1 point
 25. Hann med att testa en av de obligatoriska grenarna inom fotografi som alla ska gå igenom. Kyla och såpbubblor kan bli fint. #1 #2 #3 Nummer två och tre är i stort sett samma bild men olika redigeringar.
  1 point
 26. Ulf Ekström a.k.a Himma

  Bubbles

  Det gäller att passa på när rysskylan sveper in över oss. Tack för gillandet. Visst blir det rätt läckert. Jag köpte färdigblandat på Ica. En del sprack direkt men ett par stycken höll i nån halvtimme ungefär.
  1 point
 27. Lidt mere lys
  1 point
 28. Jag känner att ögat vill ha mer av någonting bara. Fan där fick jag till det. he he he
  1 point
 29. Nu kan man inte lägga till fler versioner av bilder efter en stund så du får din 1.1 här Rolf. 1..1
  1 point
 30. Man måste säga att det är riktigt vinter här nu. Rejält med snö och nedåt -14 vissa nätter. Blev en tur till Sandemar naturreservat. Det är också ett gods. Ett av få i trakten som inte brändes av ryssen 1719. Varför? Vissa tror det beror på att det fanns en svensk officier med som hade band till Sandemar och därför såg till att det skonades. Troligare att Dalarö skans tvärsöver viken skrämde bort ryssen
  1 point
 31. Fina bilder allihop. Att trädkryparen inte ville ha nötter och solrosfrön har nog att göra med att den är en insektsätare.
  1 point
 32. Rolf

  Hittade jag en vy eller inte?

  Haha, ja det kan nog stämma.
  1 point
 33. Farsta (Hasse)

  Enø om morgen

  Härliga bilder!
  1 point
 34. Idag kunde jag öka på exponeringstiden och blända ner en aning och det gjorde susen. 1. 1/800 f8.0 ISO 900 2. 1/800 f7.1 ISO 1250 3. 1/400 f6.3 ISO 110 4. 1/800 f7.1 ISO 560
  1 point
 35. Rolf

  Ekorre och en skata

  Var vid "mitt" ställe i Botaniska trädgården och skulle fota lite fågel. Det blev inte så mycket av det för 4 ekorrar sprang omkring och skrämde bort dom. Det blev i stället desto fler bilder på kurre. Kanske lite för många liknande bilder i samma tråd men det får ni stå ut med. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.
  1 point
 36. Rolf

  Dagens bild

  Ser verkligen fram emot resten av bilderna.
  1 point
 37. Ove

  Panoramatråden.

  Tack för det Hasse! Här en till jag tatt i dag. Tycker nog detta är Älmhults vackraste hyreshus, f.d arbetsbostäder för Elme glasbruk. 2.
  1 point
 38. Farsta (Hasse)

  Dagens bild

  Vinterbild. Ganska mörkt här men på ca 13 sec blir det ljusare. Frusen sjö under bron
  1 point
 39. Det är likadant när du äter fast då är frågan, ska jag bara äta min egen mat eller ska jag äta frugans också
  1 point
 40. Tack Mona! Ja skvätten är halva bilden där. 😊
  1 point
 41. Cope

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Tjusigt Marin
  1 point
 42. Cope

  Brahehus....

  Tack så mkt Vi får försöka få till fler träffar där norr kan möta söder ännu en gång. Jag tyckte det var riktigt roligt. Tack så mkt Ja, det gjorde vi. Hoppas vi kan göra nåt liknande framöver.
  1 point
 43. Jens Nilsson

  SONY A1

  Ja jisses, lägg till en 20-25 000 så får man ju en Zuzuki Swift... Om man vill alltså...
  1 point
 44. 1 point
 45. Martin

  Vad har Mona tagit vägen !?

  Stort grattis Mona! Riktigt bra! Det är inte dåligt jobbat i den konkurrensen!
  1 point
 46. NÄSTAN att bilden har mer karaktär med bruset.
  1 point
 47. Cope

  Kyla och kameran?

  Jag vet inte exakt hur kameran mår men efter det jag har läst till mig genom åren är att kameran ska få tid på sig att återgå till normal rumstemperatur i långsamt takt för att undvika kondens inne i både kamera och objektiv. Det är det jag har tagit till mig och försöker praktisera när skillnaden är stor mellan inom och utomhustemperaturen. Kameran får då ligga kvar i den stängda ryggan efter hemkomst tills dess att jag tror att den är lagom varm.
  1 point
 48. Cope

  Brahehus....

  Det kan där säkert vara då regnet hängde i luften Tack Men har svårt att tro att någon vill köpa dom Hehe....Mmmm....Himmelriket för b la kexchokladälskare Jag har varit där 2 ggr nu
  1 point
 49. A-L

  Månen [samlingstråd]

  ...fick en skvätt regn här på kvällskvisten och efter regn kommer solsken månsken med lite kvarvarande dramatiska moln... 200627 kl 22,07 44,3%
  1 point
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...