Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Jens Nilsson

  Red Luna

  Tack så mycket sanne, kul att du också gillade den!
 3. Jens Nilsson

  Dagens mobilbild

  Trevliga bilder håller jag med om, läckert ställe det där!
 4. Jens Nilsson

  koja

  Ja det gäller ju att vara kreativ i bland...
 5. Jens Nilsson

  Månen [samlingstråd]

  Observera att den länken var mest till fotografering av månen i allmänhet, har inte så mycket med just molnslöjor och sånt att göra. För dom och månen kräver ju som sagt olika exponeringar och är lite knepiga att fånga beroende på hur tydligt dom syns. Stiligt! Storleken beror väl på att den fortfarande är rätt nära jorden, resterna av supermånen så att säga!
 6. Jens Nilsson

  Frufri dagen

  Undras om det är en slump att min fru åker till Bryssel nu på morgonen med jobbet...? https://temadagar.se/frufridagen/ Undras hur det här ska gå, med mat och disk och allt som hör hemmet till.. tur jag endast har en 18-åring hemma... Nu måste jag börja planera middagen, måste ju hinna skjutsa dottern till stallet i kväll också...
 7. Today
 8. gerard ohman

  koja

  lätt att fixa nåt för P att ha lite kul med. en filt. en pall. ett par gamla gardinstänger från garderoben. en koja ! här ur mobilen: här PS:ad, lite färgfixad jaja.....inga fotopris men lite pyssel i natten för en uttråkad gubbe mellan jobb....hehe
 9. Yesterday
 10. gerard ohman

  Himlen!

  måste bara inflika att det bästa med denna superfina bild faktiskt är färgerna ! borstad mässing och stålblått med mörka kala vintergrenars silhuetter mot ljusa blekblå slöjor över ett par gnistrande stjärnor på en sammetssvartblå himmel funkar alltid ! så det så ! /Bengt Grive, isdanskommentator...typ....
 11. ToddeSwe

  Himlen!

  Ok men då är det ju bra, jag klarar ju av att fokusera manuellt ibland och då går jag ju på den där fokusindikatorn i vänstra hörnet. Tack Jens! Sa du att Nikon är bättre än Canon eller läste jag fel När jag behöver hyperfokalen så hör jag av mig till er så får ni förklara då ... Jo den använder jag ju ibland i manuellt läge så den kan jag. Visste inte att det var den dom menade. Tack ALLA för hjälpen!
 12. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Alltid trevligt med uppskattning. Jag kan säkert hitta tid att redigera lite fler bilder jag tagit, vad det lider. Har några fler med exotidks livsformer. Det kommer säkert någon tråkig transportsträcka framöver, som jag kan använda till att välja ut och redigera några bilder. Minst sagt; https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Deltakrokodil 😲 !
 13. ToddeSwe

  Månen [samlingstråd]

  Morgonens måne var aningen större än vanligt så kameran fick åka med idag.
 14. ToddeSwe

  Månen [samlingstråd]

  Tack Jens! Ska se om jag kan få till det någon gång med hjälp av sidan du länkade till. Jag har lyckats få med moln tidigare när jag sköt med mitt makro 105mm men då var ju månen så liten så det var inget att visa.
 15. ToddeSwe

  Vintage-väskan kom idag. :)

  Ja det känns tryggt att ha med den nu. Ja det var vinna eller försvinna typ. Den SÅG bra ut på bilden. Och det var den i verkligheten också. Ja den är helt godkänd!
 16. Ulf Ekström a.k.a Himma

  Dagens mobilbild

  Hoppas verkligen att du återkommer i ärendet. Alltid kul att få följa med till platser man aldrig har besökt själv. Spännande.
 17. Cope

  Dagens mobilbild

  Kul och spännande att få se lite bilder från din upplevelse. Deras vatten-djurliv skiljer sig drastiskt åt det vi har här hemma
 18. Cope

  Vintage-väskan kom idag. :)

  Det ser riktigt bra ut
 19. Farsta (Hasse)

  Vintage-väskan kom idag. :)

  Snygg! Svårt köpa väska via nätet tycker jag. I alla fall om man vill att den skall vara så liten som möjligt. Vill gärna prova med utrustningen i.
 20. sanne

  Red Luna

  Super fin måne formørkelse her ..der var du heldig 🙂
 21. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Hade tänk att lägga upp lite bilder tagna (och redigerade) i mobilen (snapseed), ett ingrepp jag sällan gör med mina mobilbilder, men det går att ta RAW-bilder med mobilen och redigera dom med nämnda programvara, så varför inte göra ett försök ? På grund av en nästan icke-existerande internet-uppkoppling där jag är nu, så går det lååååååååångsamt, om ö h t alls. I vart fall som helst har jag lyckats ladda upp några bilder som jag härmed bjuder på. Den första är en vinkarkrabba och den andra en slamkrypare. För er som inte vet vad en slamkrypare är för något, kan jag berätta att det är en amfibiefisk, alltså en fisk som kan leva på land, såväl som i vatten. Vinkarkrabba; Slamkrypare; Jag hade gärna sett att jag hade fått en profilbild på slamkryparen, men jag tror inte att den hade väntat kvar tills dess att jag kommit ner i nivå och dessutom kände jag inte för att krypa omkring på alla fyra i gyttjan. Slamkryparens ögon har en ganska speciell placering på huvudet (jag vet inte om det framgår av bilden), ögonen är placerade ovan huvudet. Det som är förtjänsten med detta är att när fisken ligger i ytspänningen på vattenytan, kan den se ovan och under vattnet samridigt 😄. Ja jösses, naturen är oslagbar ! Ytterligare en bild, denna gång på en eremitkräfta. Jag förvånade mig över att dom kunde leva i det grunda vattnet som är i pölen, då vattnet blir ganska varmt, men den tycks vara oberörd; Väl kommen till stranden, där jag passerat den del där ovan bilder är tagna, möter jag detta ensamma träd, troligtvis ett mangroveträd. Man kan lugnt påstå att det har hamnar på en minst sagt utsatt plats, men ännu finns det lite liv i det; På en annan del av ön, passerar man genom en djungel (även om denna bilden kanske inte direkt påminner om någon djungel, men det finns precis till höger, utanför bild). Däremot gillade jag verkligen dessa träd och den svalkande skugga de skänkte. Dessutom var det (som synes), tämligen enkelt att ta sig fram, till skillnad från djungeln (utanför bild) som bäst beskrivs som en grön vägg; Den avslutande bilden är tagen nere vid stranden, även om det inte är den mest attraktiva delen. Men här är det inte stranden som är det intressanta i bilden (tycker jag). Därmed är detta det sista bidraget denna gång, men jag får säkert anledning att återkomma;
 22. Jens Nilsson

  Red Luna

  Supertack Thomas! Ja jag har inte kollat upp stjärnorna eller planeterna , men det kan du ha rätt i! Tack så mycket Mathias, ja vi får hoppas på nästa gång. Jag suger ett tag på den här karamellen, nästa gång har jag förmodligen inte lika tur med vädret...!
 23. Jens Nilsson

  Vintage-väskan kom idag. :)

  Snygg, där vilar dom bra!
 24. Jens Nilsson

  Månen [samlingstråd]

  Snyggt fotat Todde! Att få fram slöjmolnen är knepigt och många gånger krävs det lite spakdragningar i redigeringen, och jag skulle gissa på att man behöver något längre slutartid också, och eller högre ISO. Men risken är då stor att månen blir överexponerad, för när man tar en korrekt exponerad bild av månen så får man som regel inte med så mycket mer runt om. Man får öva en del och testa sig fram. Som en liten kuriosa så bifogar jag en länk från Peter Wemmerts sida "Kameratrollet", som jag tycker var lite intressant: https://kameratrollet.se/tag/mane/
 25. Last week
 26. ToddeSwe

  Månen [samlingstråd]

  Tack lillepv, men den togs mitt i ett slöjmoln. Men det syns inte alls. A-l’s ser så mystisk ut. Skulle gärna vilja förstå hur man gör.
 27. lillepv

  Månen [samlingstråd]

  Fin månbild du fick till Torbjörn.
 28. ToddeSwe

  Månen [samlingstråd]

  Hej! Kvällens måne som när jag fotade den hade slöjmoln runt sig, MEN HUR får man fram dom? ISO 100 f5.6 och 1/160
 1. Load more activity
×