Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Tror jag behåller det! Blev ju rätt beroendeframkallande att få bort bruset så bra! Kanske inte behöver ny kamera
 3. Mona

  Hökuggla 2.0

  Och?! Om vi startar på morgonen så kanske vi är upp till lunch
 4. Rolf

  Hökuggla 2.0

  Men du skall vara medveten om att det är uppför. Vi skall ända upp på toppen av Änggårdsbergen en stigning på 107 meter på ca. 1km. Vi går in i botaniska.
 5. Mona

  Hökuggla 2.0

  Ja, helt klart. Undrar om det kommer en sån dag
 6. Båda bilderna är skärpa i programmen, plus att jag skärpt pyttelitet i PS, nästan inte märkbart. Jag tog fram mer detaljer i Topaz efter tvätten. Topaz gjorde jobbet bättre i mina ögon. Blev en renare bakgrund.
 7. Today
 8. Rolf

  Hökuggla 2.0

  En dag när det inte regnar är fördelaktigt.
 9. Helt klart mer detaljer i andra bilden men det känns också som den är hårdare skärpt. Jag använder som du vet DXO Photolab.
 10. Mona

  Hökuggla 2.0

  Vad kul! Känner i princip för det varje dag, men nu före jul kanske jag inte hinner med. Vi hörs om detta
 11. I flera år har jag använt programmet Imagenomic noiseware för att brustvätta bilder. Ett program jag verkligen gillat och tyckt varit bra. Men nu har jag en provversion av Topaz DeNoise AI, och tycker det är otroligt bra! Plötsligt känns Imagenomic inte alls så bra... Jag gjorde en jämförelse mellan dessa program, och gjorde samma som jag brukar i Imagenomic. Här är resultatet. Det är en viss skillnad, eller vad tycker ni? Vilka program använder ni? Klicka upp... 1. Imagenomic Topaz
 12. Rolf

  Hökuggla 2.0

  Det gör den nog och jag visar dig så gärna, säg bara till när du känner för det.
 13. Mona

  Hökuggla 2.0

  Hoppas den sitter kvar ett tag till, för då får du gärna visa mig den!
 14. Mona

  Dagens mobilbild

  Ser gott ut! Kommer dom att räcka till jul?!
 15. Rolf

  Hökuggla 2.0

  Tack Mona. Ja det är ugglan som i tid och otid larmats ut på Band.
 16. Hej Nattvakten och välkommen hit! Kul med en analog fotograf till! Jag gillar verkligen analoga bilder, men kör själv digital Canonkamera, men det händer att jag använder mina vintageobjektiv då och då ihop med Sony a7 III. Gillar din första bild med elden. Ser varmt och skönt ut i decembermörkret
 17. Ormvråk är nog den fågel som varierar mest i färg av alla Sveriges fåglar, från i stort sett helt vita till mörkt bruna. Mycket troligt att det var en sådan ni såg. Varför flög ni inte efter den nu när ni har fågelkameror????
 18. Mona

  Ny flygning

  Om man måste ha ögonkontakt med den så innebär det ju att man inte kan flyga särskilt långt, iaf inte om rutten går bakom ett krön, berg osv. Eller har jag fattat fel? I somras flög det en drönare över vår tomt, vilket jag inte gillade, och den piloten kan omöjligt ha haft ögonkontakt. Gjorde han då fel? Tack, ska kika på länkarna! Ja, det är konstiga regler, och jag tycker det känns väldigt svårt att följa vissa. T ex det du säger om horisonten. Då kan man ju inte ta en vanlig landskapsbild ens, t ex en solnedgång.
 19. Cope

  Dagens mobilbild

  Nu är knäcken färdig...
 20. Martin

  Ny flygning

  Jag har inte satt mig in i det (har ingen drönare) men har kommit i kontakt med det en del i jobbet. Man behöver spridningstillstånd för vissa bilder (om t.ex. horisont finns med) men inte andra. Det kan nog vara knixigt. Jag kan dock tycka det är konstigt. Står jag t.ex. på en backe och tar en bild med min systemkamera eller mobiltelefon behöver jag inget spridningstillstånd oavsett om horisont är med eller inte. Men det behöver jag plötsligt om jag tar den med drönare även om drönaren skulle vara positionerad i ansiktshöjd precis framför mig och ha samma utsnitt. Bra sidor att börja på om man vill titta på regler: Transportstyrelsen - generell sida: https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/Luftfartyg-och-luftvardighet/dronare/regler-for-dronare/ Transportstyrelsen - kartor (kartor till var man får och inte får flyga drönare, både för transportstyrelsen men även via naturvårdsverket: https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/Luftfartyg-och-luftvardighet/dronare/karta-for-dronare/ På ovanstående sida finns även länkar till Notam och AIP där tillfälliga restriktionsområden kan anslås (det kan bero på t.ex. polisens avspärrningar, militärövningar eller t.ex. festivaler eller annat där man lägger förbud att flyga över) Polisens sida om lite regler sammanfattade runt drönare: https://polisen.se/lagar-och-regler/trafik-och-fordon/dronare/ Det skall även finnas en app, "Drönarguiden", som skall vara rätt bra och nu är jag inte säker men tror att den även skall ha med tillfälliga restriktionsområden för Notam osv - dvs man kan via gps på telefonen se om man är inom eller utom ett restriktionsområde.
 21. Haha....precis. Det fanns inget i vägen rakt fram. Att jag sen backade in i trädet är ju en helt annan sak Aha....är deras kropp i princip helt vit, eller iaf i stora drag helt vit?? Då var det nog en sån vi såg. Tyckte att det var konstigt beteénde att promenera omkring och jaga istället för att anfalla från höjden
 22. Cope

  Ny flygning

  Haha.....det är bara att handla en och gå med i flygklubben Den varnar för låg batterinivå vilket man kan ignorera. Och jag tror att den vänder hem själv när batterinivån är så låg att det finns risk för krasch. Om man inte har stängt av den inställningen. Men det är inget jag riktigt kan stå för då jag inte har provat det. Jag vänder hem själv när den börjar varna för att den kvarvarande laddningen är nere på 25%. Har inte koll på alla snurriga regler men dom allra viktigast känner jag nog till. Te x att man måste ha ögonkontakt med drönaren och flyghöjden inte får överstiga 120 meter. Samt att man inte får flyga inom markerade områden på kartan som tex är säkerhetsavstånd till flygplatser mm. Men det varnar den själv för.... Ska fördjupa mig i flygförbudszonerna men för tillfället är det roligare att flyga än att studera
 23. Klassiskt, "det är ju bara rakt fram och inget i vägen". Det låter som en ormvråk, mycket sådana ute och traskar på fält och hagar nu.
 24. Låter som ett bra pris Tack MOna Skrev ett långt svar 2 ggr men av någon anledning hade jag loggats ut så svaren blev aldrig postade Nu hänvisar jag istället till svaret jag gav Martin Propellrar till alla 4 armarna kostar ca 600:- om det är original.
 25. Mona

  Hökuggla 2.0

  Detta gjorde du ju "ganska" bra!! Kanonbilder ju! Skarpa som attan. Väldigt fint fångat. Är det denna ugglan som varit på tapeten på Band?
 26. Så kul att se detta! Bilderna är i imponerande kvalitet. Första bilder ser ut som ett hjärta, och andra bilden är grym med det perspektivet. Tur att den inte gick sönder. Undrar som Martin varför du körde utan sensorer? Vad får man betala för nya vingar? Kan tänka mig att det går åt några över tid, iaf om jag skulle flyga
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...