Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. ToddeSwe

  Kungliga bilder!

  Liten dokumentär ju Fint fotat känns som en överflödig kommentar här.
 3. Ja det också Ja det blir nog bra tror jag. Fick inte med någon bit för den utzoomade delen bara märkte jag sen.
 4. ToddeSwe

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Stativet mitt är på gränsen och man får inte dra ut det fullt ut så går det. Men man vill ju kunna stå upp utan att huka sig när man fotar helst. Helt klart vill man iaf inte ha det absolut sämsta men ibland får man ta genvägar. Fast går den inte att använda och bilderna inte blir bra så får jag ju göra något åt det.
 5. Odie (Thomas)

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Jag förstår dig fullständigt! Då ditt stativ är stabilt så behöver du bara ett bra huvud, kör med Beike så länge och kom ut och ta fina bilder, när tiden är mogen skaffar du nya prylar.
 6. Today
 7. ToddeSwe

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Jag förstår ju också att man får vad man betalar för. Jag gav 2000:- för mitt Sirui T2004XL som ska klara 15 kg vilket då ska fixa min kamera med nya 150-600 på som väger 3.5kg. Jag har ju märkt att vid fullt utvecklat med stången längst upp så är det kanske inte 100 stabilt med det nya tunga objektivet på men redan om jag sänker den till hälften så blir det stabilt igen. Men dina saker går ju inte att jämföra med dessa billigare. På sikt så kommer nog även jag att investera i bättre grejor. Men just nu med redan två köpta objektiv som heller inte är några proffsobjektiv så är pungen ganska tömd. Rom byggdes inte på en dag. Min kamerautrustning är redan uppe i nästan 40.000:- och då är det bara hobby kvalité så jag hoppas min billiga gimbal håller tills nästa fönster för investeringar infinner sig. Tack för länken, jag kanske kan be någon duktig person fixa till det om det är oanvändbart.
 8. Odie (Thomas)

  Gimbal på Amazon för under 1000:-?!

  Min Beike Gimbal började med att det låsskruvarna var limmade och gick inte att röra men lossnade till slut efter kraftigt våld, sen var ryckigt när man släppt låset, det visade sig att låsskruven gick rakt på axeln och det lossnade metall spån, det finns inget lager överhuvudtaget utan det är trögflytande siliconfett som gör att den går mjukt. Jag har nu köpt ett kullager på Clas Olsson och monterat i för rörelsen i horisontalplanet, nu funkar det lite bättre men när man spänner tilten så rör sig objektivet. Jag har köpt ett nytt Gimbal ett Benro GH-2C i kolfiber för 2800:- (fick det för samma pris som ett alu som var slut) som jag är nöjd med, och ett stativ Sirui R-5214x för 8000:- detta klara den utrustning som jag sätter på utan att det rör sig, man vill ju ha skarpa bilder. Har man lättare utrustning kan man klara sig med enklare grejer, och om man vill testa och se om naturfoto är något man tycker är kul, så funkar Beike kostar bara som en god whisky (fungerar dock inte för tung utrustning) men är man lite seriös så kommer man att skaffa rätt grejor. Här en länk som visar hur man bygger om Beike 45 och sätter in ett kullager: https://www.dpreview.com/forums/post/60665124
 9. Cope

  Dagens mobilbild

  Hmm...jo, det känner jag igen
 10. Cope

  När stativet sjunker!

  Du får helt fria händer om du vill prova
 11. Odie (Thomas)

  Fasaner och annat

  Fin serie, fasaner har jag i trädgården under vintern vid matningen åtta stycken som mest, vackra fåglar även om det är en invasiv art, dina bilder på dovhjortarna gillas och mest den sista bilden.
 12. Ser bra ut, nu har du ett rejält skydd mot små slag och repor.
 13. Odie (Thomas)

  Kungliga bilder!

  Trevlig serie på "juvelen" jag förstår att det inte är lätt att få rena skott genom allt bräsket, men du har ändå lyckats bra.
 14. Odie (Thomas)

  Påsk helg och gatufoto

  Alltid kul att se dina bilder, bra jobbat!
 15. ToddeSwe

  Antal fokuspunkter vid fågelfotografering?

  Misstänkte detta: Hej Torbjörn, Tack för att du kontaktar Nikon kundsupport. För att kunna se fokuspunkterna när man väljer mellan d9 eller d21 så måste man ha kameran på AF-C. Om du trycker på AF-M knappen på vänstre sidan af kameran (just ved sidan av linsen) och vrider bakre ratten (ratten ved sökaren), då kan du välja mellan AF-A, AF-S och AF-C fokusläge. Och om du trycker på samma knapp och vrider främre ratten, då kan du välja mellan fokuspunkter, 5, d9, d21,d39, 3d, och auto. Om du tittar i sökaren medans du vrider främre ratten och väljer mellan d9 eller d21 så kan du se dessa punktar ändras, men man ser dom bara medans man ändrar mellan olike lägen. Om du vill läsa yttligare om dessa inställningar, då finns dom på sida 97 och 101 i bruksanvisningen.
 16. Mr.T

  När stativet sjunker!

  Kan man inte fixa det i Ps 🤨🤣 !?
 17. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Satt som en fläskläpp, om uttrycket känns bekant 😂. De svenska BM:arna påminner mest om småkakor i jämförelse😂.
 18. Cope

  När stativet sjunker!

  Ja, jag gick och ramlade😀 😀😀 Haha...ja, och en ofrivillig sådan😀
 19. Cope

  Dagens bild

  Tack så hjärtligt mina vänner🙂
 20. Cope

  Dagens mobilbild

  Ser gött ut. Får nog ta och åka till Japan en dag😀
 21. Mr.T

  Dagens mobilbild

  Inte tagen idag, men i alla fall. Så här skall en Big Mac se ut;
 22. Whynot

  Dagens bild

  Villen fin färgskala. Riktigt bra foto
 23. Whynot

  Påsk helg och gatufoto

  Tack Mona. Att upptäcka det som man normalt inte ser utan kameran är det som intreserar mig mest. När man sätter sig ner och bara tilttar på allt folk så dyker det upp bilder som är lite annorlunda och kul. Roligt att ni gillar dom
 24. Yesterday
 25. Mona

  Påsk helg och gatufoto

  Underbart att se bilder från platser man aldrig har varit på! Har suttit en bra stund och studerat dem. Ingen nämnd ingen glömd. Alla har något att berätta. Hundbilderna är förstås lite extra kul! Tror det är den enda som har upptäckt dig och kameran
 26. Mona

  Dagens bild

  Vilka ovanliga färger i bilden Conny! Snyggt!
 27. Mona

  Kungliga bilder!

  Tack så mycket Martin
 1. Load more activity
×