Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. En bekant ringde och tipsade om några buskar som hade något som såg ut som spindelnät på sig. Idag åkte jag dit och kollade. "Lars Åke Jansson jobbar på Naturhistoriska Riksmuseet som jourhavande biolog. - Det är alltså en fjäril som åstakommer de här nätliknande sakerna. Det kallas för spinn, det är alltså en spinnmal. I det här fallet är det en slånspinnmal. Den angriper bara slån och ingentingannat. Det är en liten nattaktiv vit fjäril som efter puppstadiet lämnar de avätna slånbuskarna. Slånbuskarna som med sina vita små blommor är ett riktigt vårtecken på ön påverkas inte av slånspinnmalens angrepp utan kommer igen till nästa år." 1. 2. tycker svartvit blev bättre här.
 3. Last week
 4. Fick ett ryck imorse och här är resultatet. 1. 2. 3. 4. 5.
 5. Snyggt ställe det där Sanne! Har bokat in ett besök när jag hälsar på min vän i Danmark nu.
 6. Tack Thomas,hemskt glad över ettan är jag. Jag tar mina foton och kör därifrån innan dom sticker oftast.
 7. Tack Thomas, det är en hel drös här där jag bor och flyger fram och tillbaka hela tiden. Låter lovande det där. Till slut ska jag väl få en ordentlig bild på någon då.
 8. Snyggt fångat! jag läste att de använder samma bo år efter år och är ett par hela livet ca 15år, så har du tur kan di se dem varje år.
 9. Tjusigt, fint porträtt ettan bäst men trean ligger inte långt efter. Kul att du hittat ett ställe med rådjur, var försiktig bara så de inte flyttar.
 10. Dekorative træer her...:-) ja så må jeg jo skrive en kommentar til mig selv
 11. Martin är en klok man som vet vad han talar om!
 12. Och idag till kaffet kom den förbi igen: 3.
 13. Fick en liiite bättre bild till förmiddagskaffet idag: 2.
 14. Tack Martin, också min favorit av dom.
 15. Tjusigt! Första vinner på lugn bakgrund!
 16. Nytt ställe utanför Vislanda där det bara dräller av rådjur. 1. 26 meter 2. 3.
 17. Sökte på Google men när man anger fel sökord så blir det svårt. Det var ingen svala utan en Tornseglare. Fast iaf min första 1.
 18. Earlier
 19. Det finns ju några här som är bättre på detta än jag. Men det finns en app man kan ha i telefonen för att beräkna bländare och fokuslängd. Men som jag ser det så tror jag inte man kan få allt i fokus även om du hade siktat på tunnorna i detta fallet för du var nog för nära dom. Det är en konst att få till sådana där bilder så allt stämmer.
 20. 1/125 F20,0 28mm 400ISO Ja det har du jo ret i... Jeg sigtede nok i forgrunden af de træer som står tæt ved huset :-(
 21. 1. Billede 2 blev da vist noget mørkt øv. 2. 3. 4.
 22. Ja et dejligt sted at gå og nyde parken...tænker at tage der hen igen til efteråret med alle dens flotte farver :-)
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...