Jump to content

Blogs

Our community blogs

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 608
   views

  Recent Entries

  Till en nytt kapitel...

 1. Robert
  Latest Entry

  Tycker att jag saltar maten ordentligt utan att den smakar havsvatten men tydligen inte. Har idag genomfört ett husköp och hela kvällen igår och halva natten hade jag hjärtklappning nästan hela tiden. Tänkte att jag bara var lite stressad över köpet men vid halv tre på natten så fick jag nog och tog mig en hel tesked med salt utblandat med vatten. Smakade inte lika gott som vid ett tidigare tillfälle men det gick ner.

  Efter någon halvtimme började rytmen bli lite oregelbunden, på ett positivt sätt då den brukar "vobbla" lite innan den normaliseras efter hjärtklappning. En 40 minuter in och den var helt normal aka kunde inte känna hjärtat arbeta som en galen i bröstet och somnade efter några få minuter. Idag ingen hjärtklappning så det påvisar att för lite salt var boven ... igen. inte så konstigt kanske då enbart en skiva bröd med smör och tillbehör hamnar på runt ett halvt gram salt. Sedan tillkommer dagens övriga måltider.

  Varför jag får i mig för lite salt beror nog på att de livsmedel som finns i handeln som innehåller salt också innehåller extra tillsatt socker vilket jag undviker helt. T.o.m den kokta skinkan har man tillsatt socker i form av dextros/druvsocker. Idag spelar det mindre roll då jag av misstag tog en gravad lax istället för normalrökt, det var mörkt i disken och någon hade lagt över en gravad i facket för just kallrökt lax. Så idag och ett par dagar framöver är min nedgång pausad då kroppen snabbare ställer om sig till att utnyttja snabba kalorier än fettdepåerna.

   

  /Robert

×
×
 • Create New...